Till dig.

Nu släppte alla dämningar i tårkanalen. När jag satte på den här låten. Din låt. 


Sorgen.

Pålsson, du såg säkert. Hur många det var där, hur många som saknar dig nu. Det var extremt fint, det hörde du. När de spelade din låt, då grät jag. Såg du hur alla grät? Jag har skrivit så mycket att allt är sagt. Hur saknad du är, din glädje, ditt skratt. Du såg väl Pålle, hur alla saknar dig.

Varenda sekund av den här dagen är tillägnad dig. Från det att jag vaknade till att jag somnar är det du i mina tankar. Du ska veta hur mycket jag tänker på den tiden när vi umgicks. Du ställde alltid upp, satt man ensam kom du och pratade. Alltid. Även när vi inte sågs på ett tag var det ändå så naturligt när vi gjorde det. Nu, borta...

Idag tog vi ett sista farväl av en son, bror och vän. Det var fint, väldigt fint. Hoppas du såg alla Sebbe, alla som har sorg. Men vet du? Vi ska aldrig glömma dig, du ska alltid leva kvar. Minnet av dig kommer alltid att leva kvar.

När jag stod vid kistan, skulle gå tillbaka. Det var den längsta vägen jag gått i hela mitt liv. Visste verkligen inte om benen skulle bära. Hela tiden jag satt där, ville jag bara att du skulle komma fram. Dyka upp. Men du kom aldrig. Men jag vet att du var där ändå, du såg oss. Inte sant?

Att se alla sina vänner ledsna var smärtsamt. Att se din familj så ledsen, ännu mer smärtsamt. Jag tänker på alla er som kände honom. Prästen sa det så bra " sorg är något personligt, alla här har sina egna minnen av Sebastian". Sorg är inget man tävlar i, vem som sörjer mest. Sorg är något personligt. För mig är du en av de roigaste, snällaste, trevligaste och mest omtänksamma personer jag någonsin träffat. Därför sörjer jag dig mycket. Du var verkligen en av de bästa. Vi ses igen Pålsson. Tills dess kommer jag minnas dig. Minnas allt vi gjort ihop. Ni som kände honom bättre än jag; jag lider verkligen med er. Vi finns för varandra vänner. Vi är starka. Visst?

Pålle, nu har jag sagt mitt. Sagt det jag vill säga om dig, om ditt avsked. Det var så fint. Så fint som du var här på jorden. Jag hoppas de tar väl hand om dig där du är nu.

Det får bli allt för idag. Varken orkar eller vill ksriva mer. Ni får förstå det. Hade det trevlig efteråt, vi hedrade dig Sebbe. Pratade minnen. Skålade. Mindes igen. Tack mina vänner, tack för att ni finns.

Mitt sätt att säga farväl,
Jimmy


Sebastian Pålsson, kungen.


Fantastisk kväll, en ledsam morgondag.



Har just avnjutit en fantastisk, magnifik kväll med min vän Danne. En kall öl, ute, tittandes på fotboll med en av dina bästa vänner. Ett fantastiskt väder. Blir inte mycket mer njutfullt än så på sommaren. Avkopplande som få saker. Bara skärgården som får mig att må bättre just nu.


Film ses bäst på bio, fotboll bäst ute.

Matchen då. Kan väl inte direkt påstå att den uppfyllde mina förväntningar på förhand. Första halvlek var faktiskt rent av usel. Hallå Ronaldo, var är du? Andra blev väl lite bättre. Men Portugal, skulle ni inte börjat lyfta lite tidigare? Att byta ut 193 cm Hugo Almeida när man ligger under med 1-0. Njaa skulle jag inte gjort kanske. Nu får vi i alla fall se en intressant kvartsfinal i Spanien-Paraguay. Paraguay har i den matchen inte bara segern att spela för. 200 år sedan, Paraguay blir fria sin kolonialtid. Vilka som hade makten? Spanien. De vita, starka, härskande männen mot slavarna. År av förtryck. Släpp fångarna loss det är vår.

Två dagar utan fotboll, vad göra?

Bra dag igen. Lever livet som jag bör leva det nu, med fulla dagar. Nu fortsätter vi på den banan. Ordning och reda, uppstyrt i kalendern. Ta tag i saker med en gång det dyker upp. Mår bra.

***

Imorgon ska jag göra något mycket ledsamt. Jag ska ta farväl av en vän. En vän! En 20 årig, livsglad vän. Helt sinnessjukt när jag tänker på det. En dag jag självklart helst hade sluppit, det kommer bli jobbigt. Men på ett sätt, när saker och ting blivit såhär, ska det bli trevligt att se dig igen pålle. Att få stå där, lägga en ros på dig och säga farväl en sista gång. Jag gråter när jag skriver det här, kommer att gråta imorgon. Jag gråter för alla minnen, allt vi ändå gjort ihop. Du var som jag sagt tidigare, en av de bästa Seb. En av alla de bästa jag någonsin känt. Så rolig, så glad, så omtänksam, så snäll. Nu är det tyvär som det är, någon har tagit en fantastisk människa ifrån oss. Imorgon säger vi farväl till en son, en bror, en vän. Något vi helst sluppit. Nu måste vi sluta upp, lova varandra att leva våra liv som Sebbe hade velat. Med ett leende på läpparna. I alla fall försöka. Gå vidare är svårt, det svåraste som finns. Vänner, nu tar vi med oss Sebbe i våra hjärtan, in i framtiden. Den enda tid vi kan påverka.

Blir inget inlägg om stress idag. Orkar inte. Har bara en sak i huvudet nu. Återkommer imorgon eftermiddag/kväll när jag kommit hem.

Sov gott.

En av de bästa rycktes bort, många av de sämsta finns kvar. Sebbe togs ifrån oss, de andra står ibland oss. Varför tas en av de bästa bort när de sämsta får vara kvar? Varför tog du Sebbe, varför tog du ingen av de sämsta? Vi får aldrig svaret, det vet jag. Tyvär. Orättvist. Sebbe, du var rättvis. Du förtjänade ett längre liv. Finner inga mer ord. För sorgligt. För många minnen. För mycket smärta. Hej då. Vi ses igen.

Just nu med lite tårar,
Jimmy



Skön dag.

Har haft en skön dag. Även fast den inte blev så lugn som jag tänkt mig. Den blev bra. Skickade säkert 20 mejl, fixade lite med hockeyn (kan inte hålla mig borta) och plockade undan lite. Städa är väl att ta i. Det enda jag egentligen hade i kalendern glömde jag, att gå till apoteket.

Kollar på Japan-Paraguay. Snart straffar. Hade ett kryss, såg den komma. Två lag som tar ut varandra. Rätt dålig match dock. Tror dock att Japan nyper det här. Hoppas. Nu handlar det om psyke, den som vågar vinna. Tänka positivt, måla upp en bild i huvudet hur bollen går i mål. Inte hur man missar.

Danne kommer snart. Vi ska rigga VM studio ute i solen och titta på en fantastisk match i Spanien-Portugal, dricka folköl och njuta av sommaren. Länge sen vi sågs nu, Danne och jag. Ska bli kul!

Inlägget om stress kommer vid läggdags. Eller min syn på vad stress är och hur jag lärt mig att hantera den. För er som är intresserade och kanske bli lite inspirerade.

Nu fixar vi lite mat va?


Underbart! Nästa vecka.

Spännande, spännande, spännande,
Jimmy


A rush of blood to the head.

Var precis vad jag fick när jag satte på den här låten idag. Magnifik. Skön. Musik, det här är musik. Coldplay överhuvud taget är en favorit. Chris Martin har en röst som inte är av den här världen. Såg dem på stadion förra sommaren, 22 augusti. Bland det bästa jag sett måste jag säga.



Kritikern,
Jimmy


Väl rutet.

Louise tankar om semester:

 "Vad är det för poäng med att stressa när man äntligen har semester? Tror det är ett ganska vanligt problem för en del människor under semestern. 

Jag tror att många vill hinna med så mycket så möjligt nu när de äntligen är lediga. Det är klart man vill hitta på saker och kanske åka iväg. Men ibland är det lite hets att man ska hunnit med en hel massa under ens semester när det viktiga egentligen är att man ska få slappna av och ta det lugnt. Tänk på det under din semster!"

***
Verkligen hammaren på spiken. Precis vad jag anser att ens semester ska vara. Fylld med det du vill. Inte massa hets och grejer utan det du vill. Ta det i din takt, den takt där du känner dig bekväm och kan må bra. Säger inte att man måste ligga still, gör saker. Men gör det lugnt och fint, må bra. Viktigaste. Sen när jobbet börjar igen, då kör vi igång och stressar. Ta tillvara på semestern nu.

Stress? Vem är det egentligen som gör dig stressad? Jobbet? Familjen? Vännerna? Tiden? Svara gärna på det så återkommer jag i ämnet lite senare.

Är du stressad vännen? Kör du på för högt varv? Stanna då. Känn efter. Lugna ner dig, andas. Tänk efter. Gör om, gör rätt. Just det, din takt. Ingen annans.

xoxo,
Jimmy


Nyvaken.

Precis vaknat, eller för en halvtimme sedan. Hjärnan är kall, ouppvärmd. En klump. Tog sovmorgon idag, var jag värd tycker jag. Har trots allt semester. Efter senaste veckorna, med extrem produktivitet. Där jag legat på max, på gränsen till vad jag orkar ska jag idag ta en riktigt lugn dag. Har bara en sak planerad och så ska det förbli. Idag ska det vilas, göras det jag känner för. Inget annat.

Är det någon som vill kolla boll med mig? Hör av er.

Mina nya favoriter till guldet går in i slutespelet idag. 11 små japaner ska springa runt ett gäng "sydisar". Honda, vilken lirare. Vem är det? Någon som sett honom förut? Vilken högerfot. Han har en hjärnkirurgisk precision i den.

Hatar att säga det men bokskrivandet har stagnerat. Det går lite trögt, vet inte riktigt hur jag ska komma vidare. Men lugn, låter den vila, säg en vecka.

Eftersom jag är helt nyvaken, har inte upplevt den vakna tiden av 29/6-2010 har jag inte så mycket mer att skriva just i detta nu. Ska fånga dagen först, ta tillvara på den. Glöm inte varför jag skriver.

Extremt hög nivå på vädret idag. Blir nog VM studio ute idag. Men nu ska jag träna, tro det eller ej. Nya Jimmy tränar faktiskt, hur sjukt det än låter haha.

So long fellows, see you later.

Ett litet utdrag ur min bok för er med intresse:

"Jag tittar upp, allt är dimmigt. Käften smakar blod, järn, metall. Äckligt. Kroppen känns knappt, var är jag? Hur hamnade jag här? Tankarna snurrar, tänker flera varv. Det var inte här det började, det var långt tidigare. Långt, långt tidigare. Jag tog mitt första snedsteg när jag var fjorton år, sen har det bara fortsatt. Men hur gick det såhär långt? Jag vet inte, det enda jag vet nu är att jag måste få ett stopp på det här, få ett slut. Jag måste hitta mig själv. Lättare sagt än gjort när jag levt för det här så länge.  Ignorerat min egen hälsa föra andras skull, för andras behov. Nu ska det bli slut, jag ska vara stark, kämpa. Jag ska ta mig ur det här. Nu kom jag på det, det var så det började."

"Visst är det skönt att vara vid liv",
Jimmy


Errare humanum est, ignoscere divinum est.



"Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt"
är inte ett citat. Det är DET citatet.

Jag är människa, vill du vara gud?

God natt,
Jimmy

En slagen man.

Idag är jag en slagen man. Idag var mitt tips inne, det var klart. Jag såg ut såhär när Holland gjorde 2-0;



Hade spelat handicap. Holland-Slovakien hcp 0-1. För övrigt Louise som var med och gjorde den idag. Bra! Det var ju klart. Äntligen skulle jag få sätta en lången. Men nu är det över, jag kommer ihåg alla dagar med dig. Ska till ett riktigt speciellt tillfälle för att jag ska spela förr, kanske senare. För Steklenburg kände sig tvingad att riva ner slovaken. Det slutade som vanligt, i 93(!):



2-1. Ridå. Rejäl utsåpning av brassarna. Mot ett ändå hyffsat Chile. Brassarna blir farliga, var så säkra. Vidare är det precis som jag förutspådde. Ett jäkligt ovisst VM. Vem vinner? Argentina? Brasilien? Holland? Uruguay? Tyskland? Spanien? Portugal? Många som ser starka ut.

Vad anser ni om min tanke angående bokläsning? Visst är det så, att en bra bok är väldigt svår att lägga ifrån sig? Bara en sida till.. En gång läste jag ut en bok på en dag, 350 sidor. Läste från 09 till 04. Behöver jag tillägga att den var bra?

För ett par veckor sedan var jag helt osugen på att shoppa. Nu köper jag fan allt jag ser. Igår blev det ett par skor, idag solglasögon. Fick hålla i plånboken, annars hade det blivit ett par skor till idag. Har även snöat in på T-Shirts, helt såld. Säkert köpt 10 st senaste veckorna. Vad tycker ni föresten om den här haha (inte köpt):


Lite väl va?

I övrigt blev det att umgås med Louise (som åker bort på onsdag-söndag), var på en snabb intervju med Erika, styrt upp lite anteckningar och ett litet möte. Händer mer och mer i mitt liv. Känns som jag är på god väg mot mina mål, skulle vara underbart att nå hela vägen. Bara att jobba på, vara positiv.

Som man behandlar andra blir man alltid själv behandlad. Lev som du lär.

Det blir faktiskt inte roligare än sådär idag. Har varit igång hela dagen så är helt slut. Mera inlägg utlovad imorgon gott folk. Just det, ska dra ställningen i tävlingen som den var INNAN idag:

Ingrid 18p
Pappa 17p
Jimmy 16p
Ellinor 16p
Petrus 14p
Jesper 14p
Adrian 10p
Johan 6p
Linus H 6p
Louise 6p

Har även kommit lite frågor angående regelverket. Det är alltså slutresultatet vid full tid som gäller. 1x2.

Lite modeblogg av det här såhär på kvällen. Jag vidgar mina vyer haha. Tankar folk, vill ha era tankar. Er inspiration.

Bävar lite för onsdagen. Första gången jag öppet kommer gråta inför många av mina kompisar. Men visst får man det? När en vän gått bort. Jag skänker en fet tanke till ängeln Sebbe. Dina nära och kära. Tack för allt, på onsdag säger vi farväl en sista gång. Men du kommer alltid leva kvar via oss alla. Jag sjunger för dig;

"Kom tillbaks, hela världen va så underbar. Det kunde lika gärna varit jag, lilla fågel blå"

Ett blandat inlägg, högt och lågt. Som jag är. En blandad man.

Varför är det så svårt med kärlek? Så svårt med känslor. Känslor är svåra, speciellt kärlek. När vet man om man är kär? Ett ögonkast kan räcka. Kärlek är det finaste vi har här, ge varandra. Sprid. Ta. Ge och ta. Kärlek vänner. Kärlek till varandra. Var inte så förbannat macho. Visa er kärlek, empati. Kärlek är det finaste som finns.

Den envise visionären i första världen,
Jimmy






Hur man läser en bok.

Hur läser man bäst en bok? Denna ständiga fråga. Egentligen kan ingen annan bestämma hur just du läser bäst din bok. Men, jag såg ett TV program förra veckan, tror det var någon slags morgonsoffa. Mats Qviberg var gäst, ni vet finansmannen, Sven Hagströmmers högra hand. Han grundade bland annat Qviberg & Hagströmmer AB och Investment AB Öresund. En sann entrepenör, en som vågade. En som vann.

Var inte det jag skulle ta upp, utan han hade en väldigt intressant utläggning om hur man bäst läser en bok. En utläggning jag så väl kände igen mig i. Han menade på att om man "styckar upp" boken, dvs. läser den lite nu och då blir den mindre intressant. Han menade på att en bok är till för att sträckläsas. Vidare tyckte han att många författarer är så pretantiösa, de vill göra böcker på 5-600 sidor bara för att.

Han är rätt på det eller hur? Jag älskar att sträckläsa böcker. Är det en bra bok blir man liksom en del av den. Hackar man upp den blir det inte på samma sätt. Har du sträckläst en bra bok? I så fall vet du att när du läst sista ordet så saknar du boken. Du vill ha mer. En känsla man som författare älskar när ens läsare känner. Då har man lyckats. Lyckats skriva en bok som berör. 

Det jag jobbar med när jag skriver min bok är att hela tiden hålla den intressant, hålla den levande. Att inte tappa läsaren efter 30 sidor för att den börjar bli ointressant, läsaren blir oberörd. Att skriva en bok är svårt, varför då skriva en på 500 sidor? Är det inte bättre att i så fall skriva en bra bok på 200 sidor eller rent av 100, en som är intressant och berör?

I min värld är du rätt ute Qviberg. Helt rätt ute. Vad tycker ni?

Tack Ingrid. Det där gjorde min dag. Visste inte att mina dikter berörde så. Som jag orerat om här ovan, jag vill beröra. Därför jag skriver. Har jag lyckats beröra någon, lyckats få någon att tänka till. Då är jag där, hemma. 

Hade aldrig i mina vildaste fantasier drömt om att den här bloggen skulle få så många läsare. Kul att ni gillar mitt sätt. Djupt blandat med högt. Lätt och tungt. Tankar och funderingar blandat med humor och värme. Jag skriver om det jag brinner för, annars skulle jag aldrig skriva.

Mina tankar just nu...

Mitt huvud blev en sån där mixer, en mixer med ord, meningar och bilder. Du tryckte på knappen, det blandades runt. Hackades upp. Vips, det fastnade en del vettigt på ett tangentbord. Saker som folk tyckte om. Helt plötligt betydde jag något igen. Hur gick det till?

En lycklig,
Jimmy

 


Pinsamt.

Domarna i VM. Rent av pinsamt. Först domaren i USA-Slovenien. Sen Howard Webb. Tala inte om Espinosa och linjedomaren i Argentina-Mexico (italienare) kan inte riktigt vara nöjd med 1-0 målet va? På tok för mycket misstag från domarnas sida, speciellt i så viktiga lägen.

2-2 från Lampard och vi hade haft en helt annan matchbild. Må så vara att tyskarna var bättre men med 2-2 hade England inte behövt chansa som dom nu var tvungna till. Gillar verkligen inte att klaga på domaren, men ibland är det oundvikligt. Som nu. Får väl säga grattis Tyskland ändå. När allt kommer kring kanske det var upprättelsen från 1966.

Vad hände Bajen? Är vi med nu? Ska vi börja spela fotboll nu? Hoppas det. För som det såg ut igår kan det bli en extremt trevlig sensommar/höst. Fart på bollen, mycket löpningar, fina kombinationer. Castro var bäst på plan och tillsammans med Simon och Linus hade de en "gyllene triangel" där fram. Ni gjorde oss stolta igår, fortsätt med det!

Jag har koll på ställningen, så det är bara att tippa på. Många matcher kvar och Ingrid leder. Tätt följt av Pappa, Petrus, Ellinor och jag. Louise, Linus, Johan och Adrian ligger där nere och tampas om eppiteten "sämsta tippare" och Jesper lite i ingenmansland just nu.

Nog om fotboll.

Igår var jag less, så jäkla less ett tag. Därför det inte blev något inlägg framåt kvällen som det alltid brukar bli. Nu har jag ordnat upp det. Nya Jimmy ordnar upp saker, väntar inte. Så nu är vi tillbaka på riktigt igen. Starka. Det ska ni också göra. Gör saker på en gång, vänta inte.

Idag har vi en hel del att ta göra. CV till diverse företag, träna(!!), telefonmöte och en del annat smått och gott. Så jag återkommer när jag har något vettigt att säga.

Det är för övrigt en sak ni ska tänka på. Har ni inget vettigt att säga är det bättre att vara tyst. Något jag fått erfara mången gång.

Dagens man, min gud;



Livet, vad är livet? Detta underbara liv, fullt av liv. Lev, lev ditt liv. Fyll ditt liv till bristningsgränsen. Fyll det med kärlek, gemenskap, värme. Fyll det positivt. Ingen vet vad meningen med livet är, men att vara negativ och bitter är det garanterat inte. Lev livet, du dör lycklig då.

Morgonstund har guld i mun,
Jimmy


Ledsen.

Att jag inte uppdaterat mer idag men har hänt en del saker som gjort att jag verkligen inte orkat eller haft lust. Ni får vänta tills imorgon då jag förhoppningsvis är tillbaka på banan igen.

Bra Bajen!

Er,
Jimmy

Varmt, så varmt. + Capello.

Hett. Solen ligger på så man får ingen lugn och ro. Som min vän sjöng en gång. Varit och shoppat lite, bakisshoppat, tröstshoppat om ni så vill. Blev ett par skor och lite strumpor. Välbehövligt. Kan inte säga att mina en gång i tiden vita skor är så vita efter i fredags. Ett par nya blev det.

Förra inlägget var tydligen uppskattat, det tackar vi för. En gör så gott en kan, som en annan vän sa en gång.

Nu är det bara två och en halv timme kvar till årets match. Jag bjuder därför på en liten försmak av vad vår käre Capello kan komma att säga under matchen:



Briljant, magnifikt. I särklass den bästa utskällning jag sett. "Barry, the fucking ball Barry!" Haha, underbart. Sen när han sätter Stuart Pearce på plats, "sit down, stand up". Snacka om att vara hunsad. Vilken passion, vilken inlevelse. Jag älskar det.

Nu laddar vi gott folk, nu laddar vi för årets urladdning. Idag lossnar det Rooney, jag har tippat på dig. Nu tar jag en dusch. Hej.

Lugn, ett lugn jag sällan skådet. Ett lugn som är ett sånt där lugn som bara infinner sig ibland. Lugnet, smaka på det. Hetsig, smaka på det. Vilket smakar bäst?

Var inte så jävla kaxiga när ni redan torskat två världskrig. RAF,
Jimmy


Visst nån som är tillbaka.

God morgon min läsare. Haft en bra natt? Skönt.

Själv vaknar man ännu mer sliten än igår. Börjar helt klart bli för gammal för att köra 15.00-04.00 och uppstigning 09.00. Ont i halsen och diverse andra åkommor. Som jag sa igår, inget att klaga över. Helt och hållet mitt eget fel.

Lovade ett gäng bilder igår, och här kommer dessa;


Då var vi igång.


Skönaste.



Det vackraste.


Dito 1.


Dito 2.


För alltid.


Hittade den här i mobilen,
vem är du? :O

Möja 2010. Glömmer det aldrig. Hände så mycket att jag inte ens orkar med en sammanfattning. Festen, utsikten från bryggan, DJ gatumusikant, sunkiga tältplats, charmen, damerna, grabbarna. Mest av allt njöt jag av att vara tillbaka, tillbaka på banan med mina vänner. Låg nivå? Kanske. Men jag hade i alla fall kul, något ingen kan ta ifrån mig. Med tanke på förutsättningarna blev det ju lyckat. Knappast Grand Hotel och White Room, men vafan. Man lever bara en gång, gör det bästa av situationen då. Testa nytt.

Eftersom jag är akut sliten så blir det inget Bajen idag, för andra hemmamatchen i rad. Har inte hänt sen 2003. Blir England-Tyskland och sen Hammarby-Landskrona på tv. Kontraster? Klassskillnad? Linus Hallenius hade platsat i England, alla dagar i veckan.

Samma sång som igår men med en vesäntlig skillnad. 1.04 in i filmen dyker Frank Lampard upp. Aspackad. Eller är det han? Döm själva.




Frukost i solen nu. Återkommer senare vänner.

"Footballs coming home, its coming home, its coming home, its coming. Gareth Southgate, the whole of England is whit you........OH HE SAVES, SAVES, SAVES. We still belive."

Vem fan är Henke Larsson?
Jimmy

 


Dagen efter.

Har äntligen kvicknat till så pass att jag orkar röra mig. Bakfull, trött, ont i hela kroppen. Ingen bra kombination. Men jag ska inte klaga, det är självförvållat. Hade en riktigt, riktigt trevlig kväll igår. På alla sätt och vis. Trevligt sällskap, mycket folk, skönt folk. Trevliga damer. Trevliga grabbar. Danne, Petrus, Jocke, Adrian, Kärki, Lampan. Ni gjorde min midsommar. Tack. Har aldrig tältat förut, vilket märktes. Riktigt orutinerat att inte ha något att varken sova i eller på. Ingen kudde. Ingenting. Därför är man smått mörbultad idag, av både hårt underlag och diverse drycker. Lite smått äckligt att "campa" kan jag tycka. Inte det fräschaste man gjort men kul med kontraster. Göra saker som man normalt inte gör, det som är utanför vår "bubbla". Sen att inte allt alltid går enligt planerna, tough shit. Lever bara en gång. Här och nu som Strindberg skulle sagt. Har nog aldrig skrattat så mycket som när Adrian drog sina storys, ruggigt bra. En av de roligaste, mest impulsiva midsommarnätter jag haft. Känns skönt idag, skönt att vara tillbaka på banan igen. Träffade Agild igår. Fan vad det alltid är trevligt att se dig.

Jag skiter i vad DJ Mango sjunger. Jag kommer alltid dricka fanta och rosé. Kan dock medge att låten är bland det töntigaste jag hört. Kom igen, nivå tack.

Kan inte säga att jag är extremt skrivsugen idag, verkligen inte. Men kunde inte hålla mig borta längre, det kliade för mycketi fingrarna. Blir ingen längre rapport än så idag. Kommer mer imorgon, plus lite bilder. Någon som är nervös? Blir verkligen ingen lång text om gårdagen. Hade kul, nuff said egentligen.

Ny design, min älskade syster satt hela dagen och fixade den till mig. Fett med tack Ellinor! Visst vart den bra? Nu är det bara en ny bild och lite schysst bakgrund så är vi hemma.

Nu är jag på det klara med hur jag ska utforma min affärsidé. Möte nästa måndag. Hoppas verkligen det här går igenom, kan bli en dundersuccé. Hur som helst skulle jag ångra mig om jag inte levde min dröm och vågade testa.

Tävlingen går vidare som vanligt. Min sekreterare har koll på ställningen så jag slänger upp tabellen imorgon vid tillfälle. Håll utkik ni som är intresserade, tippa på ni som vill. 

Come on you ENGELAND! What a hell of a game. Lets have it.



Kollar klart på USA-Ghana. En rätt trevlig fotbollsmatch. Men i mitt tillstånd skulle jag uppleva tempot i superettan som högt, faktiskt. Grattis Uruguay, jävligt imponerad av deras spel hela turneringen. Diego Forlan! Sen blir det sängen, vågrätt läge känns högaktuellt just nu. Kingson är kung, jäklar vad han storspelar. Kul att det är nån bajen det går bra för numera.

Vi hörs imorgon gott folk, tills dess. Don´t be negative.

Möja 2010, helt okej.

Om du aldrig varit på toppen, aldrig levt drömmen. Då har du aldrig upplevt livet, aldrig levt livet. Ytlighet är din lyckas värsta fiende, kom ihåg det.

En midsommarnattsdröm,
Jimmy


Ett sista innan skärgården.

Snart är det dags. Min vapendragare hämtar mig imorgon kl 08.00. Sen bär det av mot möja och förhoppningsvis en hel dag fylld av kvalité. Ett ord som verkligen genomsyrar mitt liv just nu. Kvalité framför kvantitet. Har just packat klart. Louise kom med ett tält, snällt! Vi får se vad morgondagen kommer med. Bloggen kommer att få vila hela dagen imorgon. För första gången sen den startades.

Japan vinner mot Danmark med 3-1, Välförtjänt. Vilket 3-1 mål Japan gör. Kvalité. Som jag sa, Japan är bättre än vad folk tror. Ni som ska tippa i tävlingen imorgon. Jag öppnar upp kommentatorsfältet så det är bara att tippa på. Måste även ge Adrian credd. Han var den enda som hade ettan på Slovakien. Riktigt bra gjort. Ställning kommer på lördag när jag kommit hem och kvicknat till. Även en liten rapport av midsommarafton kommer då. Inga detaljer, bara i stora drag.

Skärgården, love it. Äntligen, jag vill ha dig. Skärgården, en av mina älskare. En älskare som alltid ger mig ny energi, som alltid gör mig glad.

När jag hade det som tyngst visste jag inte vad jag saknade. Nu vet jag. Mina vänner, det roliga. Som imorgon, hade jag aldrig gjort för ett par veckor sedan.

Nu önskar jag alla mina läsare en riktigt trevlig afton i goda vänners lag. Får ni abstinens har ni ju x antal inlägg att läsa igenom. Har blivit en del på den här korta tiden, och mer ska det bli!


En bra afton ska börja med en bra lunch, alltid.

Visst är det kul, kul att leva när det går bra. Inte lika kul när det går emot. Det är när det går emot du visar ditt riktiga jag, det jaget som är du. Aningen lägger du dig ner och dör eller så reser du sig, starkare än någonsin. Lyckligare än någonsin. Du bestämmer, alla kan. Jag lovar, alla kan.

Killen som aldrig säger nej till en bra fest,
Jimmy




Många som läser.

Det är ganska många som läser min blogg. Vilka är ni? Kan ni inte skriva en kommentar. Hittils bara "Ewa" av de jag inte känner som skrivit något om innehållet och min skrivteknik. Även de jag känner får gärna droppa en kommentar. Som sagt, skulle vara kul att veta vilka ni är. Skriv gärna några rader om vad ni tycker också. Alltid kul att veta vad ni tycker.

Visst, jag skriver mycket. Men trodde verkligen inte på den här utvecklingen. Att på så kort tid få så många läsare, dagligen. Måste ju betyda att ni gillar det:)

Japan gör i detta nu 1-0. En liten tavla måste jag ändå säga att det är. Han ska inte ta det steget inåt i banan. Vet at min vän Sam kommer säga; " Jävla boll". Visst, den tar en underlig bana, det gör den. Men tycker ändå att Sörensen borde stått kvar och inte tagit steget inåt mot mitten. Ska inte säga "Vad var det jag sa" men vad var det jag sa? Japan är bättre än vad många tror. Nu blir det jobbigt, jobbigt för Danmark.

Snart ska det ätas grillat, fortsätta kolla fotboll och packas inför möja imorgon. Blir ett sista inlägg lite senare.

Två och två. Vi är skapta att leva två och två. Duett, par. Två och två. Ensam är inte så stark som du tror min vän. Jag lovar, jag har varit där. Ensam, inte stark.

En av alla dom,
Jimmy


Good Bye, Pizzaboys.

Italien är utslaget ur VM. Hur mycket jag än försöker så kan jag inte låta bli att dra på smilbanden. Sa det redan innan VM, står här i bloggen. Italien är ett gäng mätta gubbar, utan motivation. Dåliga spelare osv. Motivation slår klass. Speciellt om "klassen" är trött. Ett vilt kämpande Slovakien malde ner Gli Azzurri. Som anglofil så är italiensk fotboll inte någon favorit. Tycker rentav det är jättetråkigt att se på. Gillar Italien som land men verkligen inte som fotbollsnation. Däremot kan jag vara imponerad, rentav mycket imponerad ibland. Av deras organisation och formation. Jag klandrar verkligen inte er som gillar italiensk fotboll. Har inget förakt mot er. Jag föredrar bara lera ocg regn framför sand och solsken;)

Birro säger det underbart på fyran nu. Jag håller med, ingen ska behöva försvara att man håller på ett visst landslag eller klubblag. Alla har sin rätt. Alltså har jag också min rätt att inte tycka om italiensk fotboll? Har också min rätt att utrycka det på ett sofistikerat sätt?

Ikväll ser vi på Danmark. Mot ett bättre Japan än man tror. Vi får se, kan bli en härlig match. Danmark måste vinna= offensiv!

Tennismatchen är nu slut. Den slutade 70-68 till Isner. Efter 11 timmars spel. Ett svårslaget rekord. Söderling enkelt vidare till tredje. Hoppas, hoppas att han kan komma upp i Franska Öpnna standard. Då kan vi i alla fall få se honom i kvartsfinal. Stackars Isner. Dubbel imorgon.

Paraguay och Slovakien till åttondel. Vem hade den på lappen?

Möja imorgon, hoppas på en dunderdag. Blir det hälften så kul som i lördags är jag mer än nöjd.


Visst går tiden fort. För fort ibland?


Den dagen jag känner att jag gjort den perfekta matchen, kan inte göra något bättre. Det är den dagen jag slutar som tränare.

Anglofilen,
Jimmy


 


Tävlingen.

Är nu igång för idag. Linus och Johan har inte tippat. Ni får en chans till kvällsmatcherna om ni vill. Min skräll är såklart att Japan tar poäng av Danmark. Minns ni inte Hylands klassiska " Japaner, japaner, japaner. Överallt vilt kämpande japaner". Japan vann den matchen med 3-2. En sensation, en klassiker. Tror bestämt att det var OS 1936 i Berlin, men kan ha fel. Jesse Owens guld. Hitlers vägran att hälsa på de svarta medaljörerna. Den mest politiska Olympiad som någonsin utspelats, i konkurens med Lake Placid 1980 och Moskwa samma år.

Jag tror alltså att Japan nyper en poäng av Danmark idag. Därav mitt "säger bara 3-2" i ett tidigare inlägg. Syftade såklart på att Japan var skrällen. 

 
Mannen, myten och legenden. En pionjär.


Mexico City 1968. Tommie Smith och John Carlos
gör kanske tidernas viktigaste protest inom
idrottsvärlden. Stort, modigt. De ville ha en förändring.
De vågade! Förändringen kom.

Nej nu kollar vi fotboll. Sen ska det packas och fixas för imorgon. Lite senare gott folk.

" Hur ska jag gå hem, när allt är såhär? Jag vet att du kommer se på mig sådär." Lars Winnerbäck.

Frihetskämpen,
Jimmy


Motivation.

Vad är motivation egentligen? Det är en målsättning, en drivkraft. En drivkraft som gör att du orkar gå den där vägen fram till målet. Utan motivation tröttnar du, du skiter i det. Det är inte lika viktigt. Men om du har en stark motivation, då klarar du vad som helst.

Ni ska få ett exempel av mig, vad jag anser är att motivera: Vi har Pelle, han ligger i sin säng. Trött. Har ingen mat hemma. Han måste ta sig till affären för att handla. Han ska alltså från punkt A till punkt B. Vi har Lisa, Pelles sambo. Hon tjatar på Pelle, hon skriker och gnatar att han ska " gå och köpa de ndär jävla maten nu". Pelle tappar helt lusten, har ingen motivation att gå till affären och handla åt en grinig tjej. Han lägger sig på soffan istället.

Vi har Stefan, samma senario. Ligger i sängen, trött. Ingen mat. Stefans sambo, Sofie, ber Stefan att gå och handla. Hon berättar för Stefan att det inte finns någon mat hemma och att Stefan nu måste ta sig ut för att handla annars förblr dem hungriga hela dagen. Det är något Stefan verkligen inte vill. Han finner en motivation att gå den där jobbiga vägen ner till affären för att han ska slippa vara hungrig hela dagen. Hans mål blir då att slippa vara hungrig och han finner en stark drivkraft med Sofies hjälp.

Vad vill jag ha sagt? Jo att den yttre motivationen är den som kan påverkas lättast. Istället för att tjata och kritisera kan man lyfta fram saker på ett trevligt sätt för att göra folk mer motiverade att agera. Något som verkligen har fungerat på mig. Den inre motivationen är den som egentligen är starkas. Den kommer från dig själv, din egna vilja att uppnå någonting. Den är svårare att jobba med. Något jag har fått erfara. Kan man dock komma till insikt, hitta den där inre motivationen. Då är det ingen som kan slå dig. Det är även det något jag fått erfara.

För att bli lycklig krävs en drivkraft, en drivkraft att vilja bli lycklig. Det krävs motivation för att orka ta sig från A till B. Från olycka till lycka. Det krävs en målsättning eller målbild för att göra det lättare. Det krävs styrka, tålamod. Allt hände inte på samma gång. Rom byggdes inte på en dag. Inse det.

Det här är något jag jobbar med dagligen som tränare. Att motivera, få mäniskor att känna sig bekväma i situationen och kännas ig motiverade för uppgiften. Utan motivation blir allt tråkigt. Hitta vad du tycker är roligt, skapa en målsättning. Hitta din drivkraft. Då ska du se att du blir lycklig, mycket lycklig.

Att motivera är svårt, att bli motiver nästan ännu svårare. Men försök, jobba med tanken. Det finns inget som är så skönt som att stå där på punkt B, nöjd. Utan motivation kommer du aldrig till B, du kommer inte ens försöka.

Att hitta en livskamrat är svårt, mycket svårt. Att hitta sig själv, det är svårare.

Bli mer motiverad,
Jimmy



Midsommar.

Vad anser ni? Jag tycker det är smått överskattat. Lite som nyår. Allt ska vara så perfekt, ordnat. Har alltid ansett det som amatörernas afton. En afton för att bli full. Vet någon ens varför vi firar midsommar? Den som vet, jag står upp med hatten i handen.

Varför inte ta det för vad det är? En fest liksom. Var inte så förbannat trångsynta. Gör midsommar till en fet fest, en fest med vänner och bekanta, nära och kära. Ni behöver inte ha så höga krav. Imorgon är det midsommar. Jag ska till Möja med mina vänner. Det kommer bli galet kul. Sådär kul som jag alltid har med dom. Min bästa vän är med, min vapendragare för alltid. Det kan aldrig bli fel. Fler som ska till möja? Hör av er! Så kör vi.

Ställningen i tävlingen:

Petrus 13p
Pappa 12p
Ingrid 12p
Jimmy 11p
Ellinor 11p
Jesper 9p
Johan 6p
Adrian 5p
Linus H 5p
Louise 3p

Nu börjar det dra ihop sig. Jag har en skräll på gång idag. En chansning. Måste våga för att vinna, inte sant?
Gårdagen bjöd på en skräll, Austrailien. Ingen såg den komma. Idag säger jag bara, 3-2. Listar ni ut den?

Nu ska jag ila iväg till min psykolog. Ska bli skönt att prata lite. Efter dessa veckor, underbart produktiva veckor. Veckor där jag fått ordning på livet igen. Veckor där jag insett att det är viktigt att leva idag. Inte igår eller imorgon. Nu är nu, kommer alltid att vara.

Tat lugnt, återkommer.

"Gör mig lycklig nu, gör mig lycklig igen" Bra mening. När det är tungt ska du tänka så. Lycklig igen, varför skulle jag inte kunna bli det? När det var som tycngst såg jag ingen väg ut, men jag fann en. Den stavas självinsikt. Jag trodde aldrig jag skulle få uppleva dagen med ett leende igen. Men nu står vi här, med ett leende på läppana. Le min vän, le. För livet, världen vi lever i.

Hobbypsykologen,
Jimmy




God morgon, Stockholms skärgård.

Säger er favoritbloggare. Er lekmanna poet. Författaren. Hockeytränaren. Mångsysslaren. Visionären.

Hjärnan har verkligen inte vaknat än, den är kall. Inte uppvärmd. Så ha inte för stora förhoppningar på det här inlägget. Det om motivation kommer senare för er med intresse.

Semester, smakar på ordet. Semster, skönt. Koppla av? Sällan. Har mer än någonsn att göra men jag gillar det, konstigt nog. För ett halvår sedan hade jag fått panik av att ha så här många järn i elden. Men nu njuter jag rentav. Vilka förvandlingar man kan gå igenom här i livet? Fantastiskt.

En av mina favoritplatser, kanske rentav min favoritplats, här på jorden är vårat landställe. Det ligger på en liten ö utanför Ljusterö. Älskar att sitta på alltanen, blicka ut över det stilla havet. Se solen dansa på ytan. Blänka sådär fint. Ha en bra bok i ena näven och en kall öl i andra. Sätta på en bra låt i lurarna. Jag är uppriktigt ledsen för er som aldrig får uppleva den känslan. Har ni någongång möjlighet att få göra det, gör det! Det är ren och skär njutning. Livsnjutning. Livskvalité. När det känns extra tungt brukar jag tänka på den där känslan. Nu är jag snart där. Längtar så det gör ont. Vi har även haft några bra fester ute på ön. Lär bli fler. Att ta båten tll macken, snacka lite skit med ägarna är inte heller helt fel.


Visst finns det få platser i världen som är så vackra?

När vi ändå är inne på ämnet måste jag tacka min Farfar. En stor förebild för mig här i livet. Kanske den allra största. Han gjorde detta möjligt, han byggde huset med sina bara händer på 60 talet. Alla kvällar farfar, alla kvällar vi suttit och pratat. När du berättat om svunna tider, historia som jag älskar så mycket. Du är alltid glad, alltid positiv. Finns ingen som du. Ingen enskild person som betytt så mycket. "Det finns inga problem, bara möjligheter", det är farfar! Lösningarnas mästare. Unik människa. Älskar dig! Kämpa.

Längtar nåt fruktansvärt efter att få sitta där på alltanen. Speciellt när det är sådant här väder. Snart är jag där. Kan inte komma på någon annan plats där min skrivlusta är större. Skulle vara på söderstadion då.

Gotland v.29 i all ära. Kul, absolut. Jag uppskattar dock det här mer. Lugnet.

Nu har jag lite saker att handskas med. Lugn, vi hörs sen.

Morgonens låt; Där vi va förenade- Andreas Grega.

"Du är det finaste jag vet, du är det finaste i världen." Stockholms skärgård. Energi, ladda batterier. Livet. LOVET IT.

Semesterfiraren,
Jimmy







Kan inte sova...

Även fast jag är så trött, tänker för mycket. Så jag surfade runt och halkade in på min systers blogg. Där fick jag till min stora glädje läsa det här:

"Jag älskar min storebror så obeskrivligt mycket! Han har hjälp mig med allt som har varit svårt. Att läsa hans blogg nu för tiden gör även att jag har börjat tänka på såna saker som jag inte tänkt på tidigare. Det förändrar."

Redan där är jag hemma. Syftet med bloggen har alltid vart att hjälpa mig själv i första hand, att få ut min kärlek till texterna, skrivandet och att hjälpa andra, er. Kan jag hjälpa någon är det toppen. Om någon kan få sig ett gott skratt eller en tankeställare, nöjd Jimmy. Till er andra som gett mig beröm; bland annat Linus, Albin, John, Adrian, Björk m.m. TACK!

Fick även i samma inlägg läsa en helt magnifik utläggning om en fullblodsidiot , en diktator vad jag förstått. Ska egentligen inte uttala mig men det gör så ont att se Ellinor ledsen. Kolla in ellinoranderstrom.blogg.se .

Måste sova, måste. Slappna av nu bara så löser det sig. Har ni några tips om man inte kan sova? Koncerten som Mårten gås och Hacke hackspett satt upp här utanför hjälper ju inte direkt.

Vad är ditt tak? Vad är din gräns? När ligger du på max? Din fulla potential. Om du aldrig testar gränserna, vågar. Hur sak du då få veta?

Den sömnlöse,
Jimmy


Akut trötthet.

Sitter och spelar Xbox och njuter. Njuter av att ännu en bra dag passerat. En dag att vara stolt över. En dag med många olika ansikten. Tidig uppstigning, träning mitt på dagen, lunchat, skrivit, jobbintervju, shopping och återigen en träning. Visst, lite stressigt var det ett tag men kul samtidigt. Kul att äntligen ha något att fylla dagarna med!

Tennismatchen? Det står 59-59 i game, när domaren (förövrig svensk) bröt för mörker. Läs om det här: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/tennis/article7359321.ab . Haha shit. De har slagit i princip alla rekord som går att slå. Framgår inte riktigt av tecten hur länge de hållit på men måste vara uppåt 10 timmar. 98-94 i servess. Ser lite trötta ut på bilderna. Kanske inte svårt att sova inatt? Tyckte ändå tävlingsledningen var snälla som ställde in Isners dubbel.

Fotbollen gick väl ungefär som förväntat. Tyskarna tar alltid sig vidare. Men nu springer ni in i en vit fet Engelsk tjur. En tjur som väntat så länge på just den här dagen. 27 juni 2010, 1600. England-Tyskland. Åttondelsfinal i VM. Ni minns väl 2001 i Tyskland. 5-1. Michael "United" Owen. 27 Juni är det dags igen. För tredje gången ska de stolta britterna stå emot ett tyskt artilleri och sedan bara mosa, mala och gnugga ner tysken.

Efter diverse frågor så har tävlingsledningen nu bestämmt att stänga kommentatorsfältet, dvs. inte visa kommentarerna offentligt innan kl 15.50. Allt för att göra det så rättvist som möjlgt.

Är så fruktansvärt trött. Sådär trött som man bara är ibland. Tröttare än tröttast liksom. Hjärnan är den där berömda klumpen nu. Orkar knappt använda armana för att skriva. Så nu säger jag god natt till mina läsare och stämplar ut för idag. Vi hörs såklart imorgon. Något speciellt ni vill läsa om?

Föresten, vad anser ni ordet "motivation" innebär? Svara gärna så återkommer jag i ämnet imorgon.

Jag tänker nu frångå mina annars strikt hållna principer och ge er två st bilder på klädesplagg. Som ni har läst är jag starkt emot modebloggare. Är emot extrem ytlighet över huvud taget. Jag gillar mode, men mitt mode. Orkar verkligen inte läsa om vad alla andra anser vara mode. Jag kan hämta inspiration, visst. Men mode är vad du själv anser är mode, inte någon annan. Självklart ska man vara mån om sig själv, sin kropp, sitt utseende. Men det får inte gå till den grad där du börjar må dåligt för att du känner dig "ful". Lev med det du är född. Acceptera att alla ser olika ut. Annars blir det jobbigt. Men för att återgå till ämnet. Jag tänker nu frångå mina principer och slänger upp två bilder på två av dagens köp;


Dålig bild. Jag är kreatören, författaren.
Verkligen ingen fotograf. Men ett par bra
basshorts. 399, som hittat.


När jag såg den här tröjan var det ingen tvekan.
Känns så jag just nu. 65 spänn. 


Ja vad händer imorgon? Har inte mycket bestämt. Ska blogga om motivation och hur man kan motiverar sig själv. Något jag jobbat mycket med på sista tiden. Annars ska jag till min psykolog och snacka lite skit. Vi hörs imorgon alla. Nu måste er favoritbloggare sova. Är verkligen trött.

Fick ett SMS nyss av lagledaren. Det var ett väldigt uppmuntrande sms. Ett sådant sms jag kan leva på en vecka. Tack! Komplimanger kan göra livet så lätt. Ge varandra beröm när man förtjänar det. Annars kvävs vi.

Dagens allt; England till åttondel. Krossa tysken!

Dagens låt; Hela livet var ett disco- Markus Krunegård.

Dagens tips; Njut!

För att göra någon nytta krävs att du tar i. Att du är lyhörd, vill lära dig nya sasker. Inskränkta människor gör ingen nytta. Du måste ut och våga. Göra nytta, känn dig behövd, bekräftad. Ha en dialog, dialoger för dig framåt. Monologer för dig bakåt. Är du med? 

Visst fan är jag nöjd nu,
Jimmy


Ett roligt rekord.

Måste bara delge er en sak jag nyss såg. Satt och sappade på TVn och fastnade framför Canal Plus sport. En av mina absoluta favorittävlingar har dragit igång i skuggan av Fotbolls-VM. Det är såklart Wimbledon jag pratar om. Denna fanstastiska sport (som jag gillade innan Söderling) och denna fantastiska tävling.

Just i detta nu spelar Nicholas Mahut mot John Isner. De har slagit ett rekord. För längsta tennismatch någonsin redan nu. Det står nämligen 37-36(!!) i skiljeset. De har just nu spelat i hela 7 timmar och 15 minuter. Snacka om att publiken fått valuta för pengarna. Men börjar likna en parodi nu. Ingen av spelarna orkar röra sig mer än nödvändigt och förstaserverna är på mellan 110 och 130 km/h. 37-37 nu haha.


En av världens genom tiderna bästa idrottsmän.
En förebild, en ikon. Alla kategorier. Roger Federer.

MVH;
Jimmy "Hellberg"


Semester, officiellt.

Nu har jag semester. Från och med nu. Sista träningen avklarad. Individuella träningsprogrammen är utdelade. Grabbarna vet exakt vad dem ska göra för att komma tillbaka ännu bättre tränade. De har verkligen växt, samtliga! Inte bara några stycken utan alla. På alla plan. Fysiskt och psykiskt. Spelar vi våra kort rätt nu så blir det här en kannsäsong.

Eller semester och semester. Ska skriva på boken, blogga och förhoppningsvis jobba lite extra. Intervjun gick lysande, hon var faktiskt imonerad av min meritförteckning. Hon verkade också gilla det jag sa. Hon gillade mig. Länge sen jag kände att en jobbintervju gick så bra. Så förhoppningsvis får jag jobbet. Men man ska naturligtvis inte ropa hej förens man är över den där berömda bäcken. Då blir man bara besviken. Hoppas får man. När jag ändå var i Täby Centrum kunde jag såklart inte hålla mig. Blev två nya "tischar" (T-Shirts) och ett par shorts från MQ. Bra shorts, snygga, sköna. Komfort. Jag gillar komfort. Träffade även den ytterst trevlige Alex B i täby. Alltid lika kul att se honom. Bra pjäs! Som Danne L brukar säga.

Trivs med livet nu. Det leker, faktiskt. För första gången på bra länge har jag känt mig tillfredställd under en längre period, utan några bakslag att tala om. Bara att fortsätta på det här spåret. Tack alla som fick mig att inse, ni är ovärdeliga.

Jävlar anamma, USA gör 1-0 på stopptid. Var väl inte mer än rätt. Rätt efter att de blivit bestulna på både ett och två mål. Men jag kan ju tänka mig hur Slovenerna mår just nu. De hade ju verkligen ena foten, hela huvudet och båda armarna i åttondelen. Då kliver Landon "fucking" Donovan in och mörschar in 1-0. Välförtjänt. Upprättelse. Oerhört skön att slippa höra om domartabbarna som själpte USA. There´s only one Charlie Davies.

Eeeengelaaand!!! Nu jävlar. Nu är "vi" med. Om det blir tyskarna i åttondel ska de få höra "ni kanske inte ska vara så kaxiga när ni redan torskat två världskrig?". Inget vidare spel i gruppen men det är nu det börjar. Psyke, har Capello planterat in något psyke i den här engelska upplagan? Något Svennis inte lyckades med.

Vädret? Jo tack. Sommar... Stockholm på sommaren, är det världens vackraste stad? Jag har landställe på en liten ö utanför Ljusterö. Kan Stockholms skärgård vara världens vackraste plats på jorden? Lasse Berhagen sjöng det kanske bra på 70(?) talet. "Stockholm i mitt hjärta".

Nu ska det styras mat. Eftersom det blev oxfilé igår får det väl bli köttbullar idag för att kompensera upp det hela. Eller nej hur var det nu? Leva medans du kan ja. Så det blir något riktigt bra idag med vill jag lova. Hungrig som få dock, så nu till spisen!

Hoppas Ghana kan ge Tyskarna en match. Skulle vara så kul att se gråtande Tyskar. Inte för att jag har något emot tyskar. Enbart för att ge England en enklare väg till kvartsfinal.

Nu tar vi lite middag. Blir alltid en nattblogg. Det vet ni nog vid det här laget. Och till er som sover då, ni kan ju alltid läsa ikapp dagen efter.

Dagens tips; Läs Birro. Briljant.

Så länge hjärtat slår finns det hopp. Hopp om ett bättre mer innehållsrikt liv. Smart att göra något åt det innan det stannar va? Ta tag i sakerna NU. Ingen idé att deppa. Då missar du värdefull tid. Tid som aldrig kommer åter. Må bra vänner. Det är mitt tips till er. Se till att ni mår bra. Gör saker som ni mår bra av.

Mourinho,
Jimmy









Stressad.

Precis hemkommen från fystestet. De tre som sprang sänkte sig alla med mellan 40 sek och två minuter. I stort sett ALLA har blivit bättre, på nästan allt. Hur kul som helst för en tränare att se. Se att killarna svarar på tränignen och är villiga att lägga ner ett hårt arbete för att nå toppen. Nu gäller det bara att fortsätta, inte slå sig till ro och tro att man är världsmästare. Funkar inte så. Kämpa!

Nu sitter jag och lägger in det sista i de individuella träningsprogram killarna ska få över sommaren. Sista träningen ikväll = semester för mig med. 5 veckor. Skönt efter en lång vår med mycket slit. Inte bara på hockeyn utan också privat som ni säkert förstått. Eller semester och semester. Har ju en del andra projekt att hålla igång och eventuellt jobba lite extra. Men det ska njutas också, levas. Inte hålla på att gnällas. Har jag inte tid med.

Samtidigt ska jag knåpa ihop ett CV och göra mig beredd för en anställningsintervju. Känner mig faktiskt lite smått stressad för första gången på två veckor, typ. Men har man bara en plan, en struktur, för hur man ska hinna så hinner man. Vilja, ni minns va? Allt sitter i huvudet. Bestämmer jag mig för att hinna så hinner jag!

Jag har varit nere på botten och vänt, tagit mig upp igen. Bara genom att hitta mig själv, lyssna på mig själv. Vad vill Jimmy? Även tagit emot imput från andra, folk som stått vid min sida, stöttat mig. Nu är jag tillbaka, starkare än någonsin. Jävligt mycket lyckligare än någonsin. Nu vet jag hur man gör, hur man lever.

Nu ska jag stressa vidare. Hörs sen när jag har något att delge er.

Att skriva är en konst, en konst med ord. En lek med ord. Ta ett fint ord, rulla det på tungan. Visst känns det skönt? Jag gillar ord, ord som betyder något. Skriv ner ordet. Visst är det fint? Sköna och fina ord. Bokstäver i en kombination. Konstigt egentligen. Vad betyder det? Att skriva ord i en följd är en konst.

Filosofen,
Jimmy


Smått och gott.

Satan, slumrade till. Satt och skrev och så somande jag. Jaja, får ta nya tag. Så svårt att skriva nyvaken. Hjärnan är liksom inte varm. Det är för mig som att värma upp inför en träning eller match. Hjärnan måste komma igång, få arbeta sig uppåt. Sakta men säkert bli redo för att kliva in och kämpa. Nu är den en klump igen...Kämpa!

Ställningen i tävlingen:

Pappa 10p
Petrus 10p
Ellinor 9p
Ingrid 9p
Jimmy 8p
Jesper 6p
Adrian 3p
Johan 3p
Linus H 2p
Louise 1p

Tror att vi inom de närmaste dagarna kan komma att se en mer "utdragen" tabell. Johan har fått upp farten nu. Kan bli farlig. Att Ingrid har 9 p på att enbart tippa på landet som ligger nämast Sverige är stort.

Nu ska jag iväg på en kort träning med laget. De som ännu inte sprungit 3000 m ska göra det. Väl hemma sen får ni mer av mig. Fotboll, arbetsintervju och sen ännu mer träning. Bra dag!

So long folks.

Om det är du och jag mot världen, vad gör världen för motstånd?

Tankesmedjan,
Jimmu





Sommar, på riktigt!

Vaknar tidigt idag, känner mig riktigt stark idag. Sådär stark ni vet, stark som man bara känner sig när man känner på sig att det kommer bli en fantastisk dag. Utvilad, inga åkommor. Frukosten är inmatad i magen, mycket gott. Ligger och lyssnar på Winnerbäck och Håkan. Vad jag älskar livet. Sen tittar man ut, går ut och känner värmen slå emot mig. Ser solen lysa med sin allra bästa sida, jag tror den känner sig stark idag också. Kom sommar, kom på riktigt har jag skrikit. Nu är du här, stanna är du snäll. Bara ett tag...

Att vakna tidigt är skönt. Dagen blir så mycket längre. Med alla mina pågående projekt och passioner är det en förutsättning för att få ut max av dagen. Ibland unnar jag mig en sovmorgon, som ni säkert läst. Men helst av allt stiger jag upp mellan 8 och 9. Sovmorgon säger någon, inte för tröttJimmy. När går ni upp vänner?

7 Augusti. Lars W. Eufori. Sett han två gånger nu, rekomenderas varmt för er som gillar att ta en öl i solen,  chilla runt  lite och lyssna på bra musik. Mysiga koncerter det där, inte så mycket hets. Bara skönt folk och skön musik.

Mitt i all stress folk, mitt i vardagen. Se till att stanna upp och njuta av det ni har. Uppskatta det. Sluta klaga på allt ni inte har, njut av det ni har istället. Se till att slå stopp, sätt dig ner. Njut. Njut av att leva ditt liv. Gör det du tycker är kul, gör något som gör dig avslappnad. Igår var jag ruskgt avslappnad, jag njöt. Här kommer lite bilder:


Sommar folk, njutning.


Njuta av livet.


Kvällssol, solsidan.

Njut medans ni kan. Vänta inte. Gör det, gör det nu. Mitt råd till er. Jag väntade förut, väntae på att allt skulle komma till mig. Men nu vet jag bättre. Det gäller att göra det själv, och njuta. Njuta av att leva.

Morgontankar, återkommer. Var så säkra.

När livet står på sin spets, när du står vid det där berömda vägskälet. Du måste välja. Du måste välja en av två. Då ska du använda hjärtat, gå på din känsla. Gå på vad DU vill, inte vad andra vill. Det är ditt liv, du bestämmer. Kom ihåg det. Kom ihåg att när du står vid vägskälet, gör det du vill, det du känner. Lova mig det.

Entrepenören,
Jimmy


VM.

Ja, Dominech hann bli ovänn med en person till, Sydafrikas förbundskapten. Nej, Lasse krånglade sig inte vidare. Ja, Ji Sung Park visade var han spelade. Nej, Tshabalalalala kan helt enkelt inte uttala sitt eget namn.

För övrigt är det ju omöjligt att tippa VM. Så många skrällar har väl aldrig skådats på så kort tid? Eller ser ni dem komma? I så fall är det upp till bevis! Kan inte säga att Rooney är kung, kan verkligen inte säga att Messi är någon flopp, han är stundtals sådär briljant som bara Messi kan vara. MEN, han har inte gjort mål än som jag förutspådde.

Hur ska detta sluta? Efter den här starten skulle det inte förvåna mig om vi får se Uruguay i final, eller typ Schweiz. Nej men så långt ska vi väl inte ta det. Hoppas fortfarande England kommer. Diegos pojkar ser ruskigt starka ut. Speciellt framåt, ska bli kul att se deras backlinje testas på riktigt. Brassarna är ju ett LAG den här gången, kan räcka långt. Tyskarna kan man aldrig räkna bort, inte efter deras första match. Spanien är poesi, stundtals. Men jag videhåller, ska man vinna VM kan man inte ha spelare från Liverpool på plan. Om spelaren i fråga in heter Gerrard. Holland och Portugal vill nog också vara där och nosa men de räcker nog inte ända fram. Glömt något?

Ni ska se, att när vi står där den 11 junit så är det två av de här lagen som står på varsin halva. Trots alla skrällar.

Kul att se Wikegård i VM magasinet. Vilken härlig kille, vilket engagemang. Hans "vikten av en gemensam värdegrund" är så rätt, så rätt. Vikten att ha en ram, att vara i den och att inte kliva ut. Kliver man utanför ska det få konsekvenser. Hur ska man annars motivera de som håller sig i att fortsätta med det?

Nu är det sovdags. Läs och kommentera gärna om ni inte tycker som jag. Eller om ni har tillägg, avdrag eller något annat att säga.

Hörs imorgon.

Vad är skillnaden på dig och mig?

En fruktansvärd författare,
Jimmy


Som vanligt då, ett sista.

Har haft fruktansvärt trevligt ikväll. Jag och Björk har grillat oxfilé, druckit öl och kollat fotboll. Lampan kom förbi en sväng och livade verkligen upp stämningen, en trött stämning.

Det hela började med att jag fick bära hem vår grill till Björk eftersom han inte hade någon. Han fick grillen btw. Länge sedan man grillade, något man verkligen fick erfara. Efter diverse tänvätska, halvt brända händer, korkar som flög all världens väg så fick vi ordning på glöden. Oxfilén fick sin härliga färg. Ett kött som Björk marrinerat, riktigt bra. En egen marrinad, ska inte avslöjas här. Avslöja aldrig en bra marrinad.

Varför är det alltid som bäst glöd när man ätit klart? Det gjorde ont att se den perfekta glöden ligga där när vi ätit färdigt. Man är så stressad, hetsig. Sluta med det. Grillning ska vara njutfullt.

En annan sak vi funderad över var varför alla killar blir som galna när det ska grillas? Så fort grillning tas upp så ska den ena vara värre än den andra. SKa det dessutom grillas ska det skrytas, raljeras och man själv ska höjas upp till skyarna. Räcker det inte med at tman själv vet att man är bra på något? Måste alla få höra det?

Den som vet lite är ofta snabb att berätta det.

Är min teori.

Å herregud vad Nigera får skylla sig själva. Spelar ingen roll hur mycket Lasse klagar på domaren, han kommer aldrig ifrån de missade lägena. Domaren kan knappast göra mål åt dem. En relatvit väntad utgång av dagen ändå, även fast resultaten kanske var något oväntade. Ny chans imorgon vänner!

Ställning kommer som vanligt imorgon. Tippa på...

Dagens fråga; Vad är grillningens "fuktspärr"? Rätt svar vinner en dubbelspärrad korv.

Är så förbannat trött nu, tyvär. Så blir inte djupare än såhär nu. Får be att återkomma utvilad imorgon. Ska infinna mig på IP för ett sista fystest med laget imorgon kl 1300. Annars är dagen ytterst öppen. Blir en del blogg kan jag lova, alltid. Just det, ska på arbetsintevju imorgon, det blir bara mer och mer att göra i mitt liv. Älskar det!
Kommer ett par bilder från kvällen, imorgon.

Lyssna, lyssna på dig själv. Hör, hör dig själv. Prata, prata med dig själv. Kommunikation, du måste kommunicera med dig själv. Om du inte komumnicerar, hur ska du då få svar? Svar om vad som måste göras...

Den för dagen rätt odjupe, trötte,
Jimmy



 


En kortis.

Ska starx sticka iväg och grilla med en vän. Ska bli trevlig. God mat, några kalla och förhoppningsvis spännande fotboll på TV. Därför gör jag ett kort, kort inlägg.

Frankrike kan vara det sämsta jag sett på år och dar. Här spricker väl mitt stryktips. Men det är 15 kvar, jobba på nu Mexico oxh Frankrike. Skulle ju vara kul om man vann några kronor på det här VMet. Dominech kan nog börja fundera på vilket land han ska flytta till. Åka ur VM, i denhär gruppen. Ja du, kan inte vara lätt att heta just Dominech.

Vad tycker ni om det jag skrev igår, om vad som händer efter VM? Eller är det för tråkiga saker att prata om? Visst, tråkiga eller ej, det är en förbannat viktig fråga. En av de viktigaste för det Sydafrikanska folket sen apartheid. Vem tar ansvar? Eller blir det som vanligt, "vi" i första förlden åker till Afriker, plöjer och skövlar sen drar vi och lämnar alla konsekvenser där, till de som inte kan hantera dessa. "Det man inte vet, mår man inte dåligt av" Den devisen verkar många leva efter...

Nu grillar vi, första gången iår faktiskt. Senare folk, senare.

Tänker på dig ofta Sebbe. Tänker på alla som är drabbade. Vi ses på onsdag Seb, för jag vet att du kommer vara där. Du kommer vara där och se alla som saknar dig, alla som älskade dig. Vet du vad Sebbe? Du levde ditt liv med en sån glädje att alla, precis alla, kommer att säga " Det där var en riktigt skön kille". Det är så man ska leva. Så folk kommer ihåg en som en som levde just livet. Du var en förebild Sebbe. Du levde som du lärde. Jag ska från och med nu hedra dig genom att också göra det.

Er livsglade,
Jimmy


Tävlingen går vidare.

Efter gårdagen ser tabellen ut såhär:

Pappa 9p
Ingrid 8p
Petrus 8p
Ellinor 8p
Jimmy 7p
Jesper 5p
Adrian 2p
Johan 2p
Linus H 1p
Louise 0p

Pappa leder fortfarande. Det tål att sägas igen, Johan tog sin första poäng igår. Efter åtta lååånga matcher. Nu är han het känns det som. Lite som Portugal kanske? Efter en dags uppehåll kliver Linus in i tävlingen igen. En ny tävlande, Louise. Får se vad hon kan ställa till med. Inte mycket tror jag. Men hon kämpar på. Ettan på Mexico känns väl sådär va? Kanske största krysset på 36 år, sen Västtyskland-Österrike. Men skrattar bäst som skrattar sist. Adrian? Hallå. Gett upp?

15.50 är tiden att komma ihåg. Om ni vill ha chansen att vinna så börjar det nog bli dags att kliva in nu. Jag vet att det sitter några där ute och bara väntar på att kliva in, plocka fyra rätt efter fyra rätt och visa oss amatörer hur det går till.

Högintressanta matcher som går av stapeln idag. Ska Lagerbäck lyckas krångla sig vidare? Ska Diego lyckas få hjärtattack på bänken? Ska Dominech lyckas göra sig ovän med sin sista vän? Ska Chabalalala lyckas uttala sitt egna efternamn? Ska Ji Sung Park visa vilket klubblag han spelar i? Inte fan är det Liverpool i alla fall.

Hörs sen alla mina underbara läsare.


Vad grillar du på?


När du nått den där toppen, du står däruppe bland molnet och blickar ner på jorden, alla som sliter för att ta sig upp. Skratta inte, hånskratta definitivt inte. Du var ju där nere nyss, hos dem. Hjälp dem upp istället, dela med dig av din kunskap. Så att alla någon gång får känna av att stå där uppe, på toppen. En bättre värld, är en värld av medmänniskor.

Medmänniskan och sympatören,
Jimmy










Ett nytt projekt.

Jag har ett nytt projekt på gång. Ett ganska roligt projekt. Efter kaninbursbyggandet fick jag smak för byggande. Så jag har bestämt mig för att bygga en hylla. Skapa en hylla av saker vi har sparat. Inte köpa något nytt. Det innehåller alltså två saker jag värdesätter högt; recycling och skapande, kreativitet. Lösa problemen. Så nu sitter jag och funderar på hur fan den ska se ut, var den ska sitta osv. Får se om vi börjar snickra idag eller om det bara blir planering. Många bollar i luften just nu, men med rätt planering så kan det absolut gå. Inte tippa över igen Jimmy, bromsa i tid. Lova mig det Jimmy.

Idag vaknade jag utan huvudvärk, så skönt. Kände mig så lätt. Men så fick jag ont i magen istället haha. Alltid något liksom. Som att kroppen inte vill att jag ska vara HELT på toppen. Gör inget, går över. Finns större problem i världen än att jag har lite ont i magen.

Idag stänger tävlingen 15.50 och det är fyra matcher som ska tippas.

Linus, du anar inte hur mycket det där betyder för en simpel poet, en skapare av texter. Att få vakna till det där gör min dag, helt klart. Gör att jag orkar skriva ännu mer, ge er ännu mer av mig själv. Jag gillar att bjuda, se andra glada. Ja det gör vi, tyvär får man kanske säga... Men ölen tar vi absolut! Tid och plats så kommer jag.

Björk ringer och väcker mig, såklart. Grillning på menyn ikväll. Tydligen hade han ingen grill men eftersom Pappa är så generös så skänker han sin grill till Björk. En klotvariant. Fotboll, grillat kött och sol, en bra blandning va?

Ringde HP support nyss. Min dator är paj, slut som artist. Att det ska vara så svårt att få prata med rätt person direkt? Kopplad 30 gånger och fick ringa om 3, typ. Varför ska det vara så svårt att få en enkel meny att välja på och sen få prata med den man vill?

Blir inte roligare än såhär just i denna tid. Nu; Planera hyllan. Har ni tips? Ge mig!

Ställningen i tävlingen inför andra fasen kommer strax. Tveka inte om du vill hoppa in. Det är nu det börjar bli svårt.

Dagens tips: Ta en riktigt bra bok, gå ut i solen, en skön jävla stol. Ta en kall öl, sätt dig i stolen, läs boken och njut av att du lever. Att du har det så där bra som bara du kan. Ingen annan kan ha det så bra som du. För han har det så bra som han har det. Du är ju du, ingen annan. Eller hur?

Visst finns det hopp, du bestämmer ju över ditt eget liv. Du har fått ett liv av någon, ta hand om det och gör något bra. För vem ska göra något bra av DITT liv om inte du gör det? Det har jag insett, sent men bättre än aldrig!

Eran Ranelid i Vallentuna,
Jimmy






Nattligt bloggande, den bästa sömntabletten.

Nu ska jag göra Tisdag av det här. Skön kväll må jag säga. Kollat Spanien, ett bra Spanien. Ett Spanien man kände igen. Stundtals den där poesin jag pratade om. Om Spanien var poesi idag, då var Portugal en bra orgasm. Njutfullt att se andra halvlek, men visst fan har Ronaldo gått bakåt? Inte har han gått framåt i alla fall. UNITED!

VM tippset går in i sin andra fas. Nu gäller det att tippa fyra matcher. Linus, ledsnade du efter en dag eller? Har Adrian kastat in handduken? Hur kommer toppen att arta sig. Svaren kommer så småningom. Se till att lägga era allra bästa tips nu. Till och med Johan plockar poäng idag. Stort! Ställning kommer imorgon förmiddag.

Från det ena till det andra. Såg ni VM magasinet idag? Reportaget om barnen på ett barnhem i Sydafrika. Säga vad man vill om VM i afrika, vuvuzelor och fulla läktare. Varför lägger man ett VM där det finns så många andra problem? Problem som är mycket större än ett stolpskott eller en missad straff, ett rött kort. Arenor ligger i områden där befolkningen inte ens har en chans i helvetet att se matcherna på tv. Jag älskar VM, jag älskar tänket att vidga sina vyer, att ge Afrika ett VM. Ge dem ett uppsving. Matcherna har varit fantastiska, arenorna är magnifika. Festen är briljant. Men vem tar hand om konsekvenserna? Vem tar ansvar för arenorna när FIFA lämnat den 12 juli? Vad ska göras med dem? Vem tar ansvar för folket som betalat kalaset? tvingats flytta och inte ens är glada över att VM kommit eftersom deras huvudvärk är att fixa mat för dagen.  Vem städar upp? FIFA lär ju inte göra det. En stad har ju inte ens ett fotbollslag. 150 000 invånare och en arena för 45 000. Vad göra? Odla på den? Riva den? Förslag?

Nu sitter ni säkert och muttrar, vilken jävla glädjedödare. Men jag är ingen glädjedödare. Jag vill bara se utanför boxen, utanför "vår" värld, den första världen. Jag vill ge de stackars barnen en framtid. Inte ska man behöva hamna i en papperskorg 6 månader gammal?

Njut av fotbollen folk, det gör jag också. Men skänk en tanke till de folk som inte har det som vi. En kultur helt olik våran. Nästa gång ni gnäller på det störande oljud som stör er tvstund. Imorgon skänker jag pengar till unicef. På riktigt. Vill ni ha kvittot här?

Nästa gång ni gnäller över en jävla bagatell; tänk på att det finns folk som skulle gå över många lik för att ens ha det hälften så bra som ni har det. Detta har jag tänkt på länge, det kommer från hjärtat. På riktigt! Uppskatta det ni har är ett råd jag vill ge er läsare. Ge era nära och kära den uppskattning de förtjänar. Skänk en tanke till de svaga. Jag säger inte att vi ska sluta leva, bara att vi ska göra vårat lilla för att hjälpa till.

Lite tankar såhär på natten. Rätt eller fel. Vågar i alla fall utrycka min åsikt, inte så ytlig som andra. Jag är en tänkare, en visionär som min vän sa det. Nu blir det lite boxen, sen ska det sovas. Imorgon ska jag påbörja ett nytt projekt som ni kommer att få läsa om.

Du ska aldrig, aldrig visa din svaga sida. När du visar din svaga visar du dig svag. Din motståndare kommer krossa dig. Visa aldrig din svaga sida, lyft fram de bra istället.


Inte dagens, utan århundradets dryck!

Mångsysslaren,
Jimmy








Kvällen.

Nyss hemkommen från träning. Ont i huvudet, trött, träningsverk. Glad, förbannat glad. Allt går liksom bra nu. Vet att jag tjatar, men jag älskar att säga det. För några månader sen, till och med veckor, hade jag inte orkat en promille av det jag nu orkar. Att jag dessutom nästan alltid är glad, kan festa med kompisarna igen, vara med desamma. Orkar skriva igen, tagit tag i allt runtomkring. Älskar det. Hockeyn går hur bra som helst. Tror aldrig jag känt mig så tillfredställd inom det området som nu. I alla fall inte så här tidigt på säsongen. Förra året är svårt att toppa, men lyckas vi iår kan det bli mitt bästa år som tränare. Utan tvekan.

Portugal, vilken urladdning. Lite kul att se fast att min lången sprack. Nu ska väl sägas att Nordkorea var mindre bra men ändå starkt att göra 7 mål. Chile vinner, något överraskande enligt mig. Tyckte Schweiz såg starka ut mot Spanien. Nu kan det ändå bli så att Chile missar slutspel, sjukt egentligen, på 6 poäng. Johan tar sin första poäng, stort!

Tar ni hand om er? Tänker ni på att bromsa i tid? Hoppas det. Jag önskar alla (nästan, inte kriminella och de som skadar) mina medmänniskor ett gott och innehållsrikt liv. Den enda som kan påverka det är du. Har du gjort fel förut? Shit happens, det enda du kan påverka är nuet och framtiden. Imorgon, inte igår. Lär av igår, påverka imorgon, lev i nuet.

Lyssna inte för mycket på de som är negativa. Negativa personer gör att du går bakåt. De som ger dig konstruktiv kritik, och lägger fram det på rätt sätt. Lyssna på dem. Inte på de negativa.  Det positiva är bara att suga in. Väx. Känn glädjen inom dig, livsglädjen.

Jävla huvudvärk, vägrar att ge sig. Nu är jag grinig också, eftersom personer tydligen inte ser allt det man gör. Bara det man inte gör. Men man ska verkligen inte lyssna på dessa, eller hur?

Nu återgår jag till Spanien-Honduras, och mina tankar. Dåligt med bilder på slutet, men jag har inte haft något speciellt att fota. Hörs vid god natt.

Det fanns en tid, en tid då vi var kungar. Kungar av allt. Inget var svårt, inget var jobbigt. Vi var kungarna, alla ville vara som oss. Det kom en tid, en tid då kungen flyttade ut. En jobbig tid, en tid som var svår. Men har man aldrig varit på botten, kommer man aldrig att uppskatta att vara på toppen.

Er Birro när han håller på Italien,
Jimmy


Dagens dubbel.

Fortfarande ont i huvudet. Har dock orkat ta mig iväg och tippat som var dagens mål. Även hunnit fundera lite på livet och hur jag vill ha det. Kommit fram till en del bra saker. Just nu funkar allt, allt jag tar i blir bra. När vänder det? Jag står stark, starkare än någonsin. Nu vet jag hur man tar sig upp igen, en styrka bra som någon. 

Allt går dock inte bra, tippningen går ju som den går. Men jag kunde ändå inte hålla mig efter diverse påtryckningar. Delade på en lången. Strykan gjorde jag själv. Som jag skrev innan vm; omöjligt att sia hur det går. Ett av de mest ovissa VM slutspelen någonsin. Det har vi fått bekräftat, big time!



Ovan; Stryktipset. Ett bra tips tror jag, spelvärt.

Kikar på Portugal-Nordkorea. Portugal gör just 1-0. Snyggt. Har ett kryss på den matchen på lången. Ett långskott, men bra odds och fan inte omöjligt. Tycker Portugal är bra överskattat. Men så vinner de säkert nu, och vår lången spricker. Som vanligt. Börjar likna Johans tippande på mig nu. Dags att dra sig tillbaka. Men det är ju så kul när det är VM, ger ju den där extra nerven i annars ointressanta matcher. Inga jättepengar heller... En liten adrenalinkick i vardagen. Som att skriva en bra dikt, eller få till ett riktigt bra stycke, en bra blogg eller att vi sätter ett uppspel på isen. Den där känslan av tillfredstäldhet. Få in ett tips, känna sig bra. Nöjd. Eller få en komplimang, känna sig bekräftad, behövd. Alla människor behöver känna sig speciella ibland, känna sig unika. Vi är ju unika.

Nu fortsätter jag dagen med att vila, kolla fotboll, skriva, kanske lite xbox, träning sen fotboll med Björk ikväll. Björk överaskade mig igår, kom med ett par öl och två påsar chips. Mina var såklart alkoholfria, riktigt bra! Ett tips till er som inte alltid vill dricka söt läsk.

Exakt nu; Tänka, filosofera. Återkommer senare med lite tankar om jag känner att jag har något intressant att dela med er. Tills dess, läs det ni missat.

Att vinna är min drog, att lyckas är min drog. Den kicken, den kicken att känna sig oslagbar, se alla glada spelare. Höra alla glada läsare. Spelare du lett till seger, de som ser upp till dig. De som gör något bra av det du skriver. Den kicken, den drogen. Bättre än allt kokain i världen. Jag lovar.

Sport och poesimissbrukaren,
Jimmy






 



Imitatören, komiker, vännen. Jag ger er- Skuggan!



Coach Skuggan ger oss sin matchplan. En extremt tydlig sådan som Tony Gustavsson skulle sagt.

Har ingen aning om hur man vänder på filmen. Ni får hålla tillgodo. Jag får filma åt rätt håll nästa gång..

Eftersom bloggen växer har jag nu skrivit kontrakt, eller är muntligt överens, med Skuggan om att han gör en ny grej varje vecka. Detta kommer alltså bli ett stående inslag i bloggen. Vad tycker ni? Bra eller dåligt?

Han kan alla sveriges dialekter och är en av mina roligaste vänner.

Er Ingmar Bergman,
Jimmy

Morgon.

Jävlar, vaknar, känner inte huvuduet. Det Bultar, värker. Snart sprängs det. Har sån där huvudverk som man bara har ibland, sån där huvudverk man inte kan ignorera. Det går inte över, ingen ipren i hela världen kan lösa det. Men bara att försöka, ingen huvudverk stoppar mig nu. Kanske blir så att jag ionte gör allt jag tänkt. Måste lyssna på mig själv. Träningsverk? Den är värre än igår!

Ställningen i tävlingen:

Pappa 7p
Jimmy 6p
Petrus 6p
Ingrid 6p
Ellinor 6p
Adrian 2p
Jesper 2p
Linus H 1p
Johan 0p

Johan har fortfarande inte ett enda rätt. På åtta matcher. Det är en bedrift i sig. Har därför infört ett tröstpris. Den som kommer sist får en flaska billigt slaggvin. Typ 5 kr litern.

Ni som inte tippat idag, sätt igång.

Läser på Aftonbladet "Så smet det från festen" angående Victoria och Daniel. Då kanske vi har en ny arvinge om 9 månader? Sedan hade tydligen Madde tagit över festen och "dansat häcken av alla". Det ante mig. Det enda som var skrivet i sten på det här bröllopet, att Madde skulle dansa på bordet. Kungen satt och pimplade rött med Noppe. Ja det var som ett vanligt bröllop, de är ju människor de också. De ska väl också få leva. Prins Albert? Fullast vinner är hans devis.

Har inte följt ett skit av förberedelserna, kan säga att jag varit emot hela fenomenet kungabröllop. Att slänga x antal miljoner på att de ska gifta sig, av våra skattepengar. Inte bra enligt mig. Men kan säga en sak, från mitt hjärta. Grattis. Grattis Victoria att du orkade stå på dig för att få den man du älskar. Beundrar det verkligen. Grattis Daniel att du orkade stå ut så länge. Nu fick ni tillslut varandra. Grattis. Men det kunde varit lite billigare? Haha.

Helt sjukt, en halv miljon människor i stan för att se det...

Blir inte roligare än så här när jag nyss vaknat. Återkommer garanterat lite senare, förhoppningsvis med mindre huvudverk.

Dagens låt: Min favoritlåt alla kategorier, Jag är en vampyr- Markus Krunegård. 

Vad är ditt kall? Du vet inte förens du testat, testat allt som kommer dig för. Vågat testa. Inte gått på det enkla, det som är lagt i dina händer. Det är du som bestämmer, kom ihåg det. Våga testa, hitta ditt kall. Jag lovar, du kommer att hitta din plats.


Läs morgondagens poet redan idag,
Jimmy


God natt.

Nu ska det sovas vänner. Tuff vecka lider mot sitt slut. Riktigt bra vecka, supervecka. Bra helg, superhelg. Om nästa vecka blir hälften så produktiv är jag mer än nöjd. Imorgon ska jag styra upp diverse saker, kolla lite jobb, träning och sen fotboll med Björk.

Tar en liten sovmorgon imorgon sen rivstartar jag veckan. Lika bra. Man kan inte vila sig i form tyvärr. Bara ta nya tag. Kämpa. Ta i.

Måste bara tacka livet. Förra veckan. Tack för att du fick mig att inse, inse vad jag måste göra för att må bra. Vill ni också inse? Inga problem, så länge ni sätter er själva i första rummet, uppskattar dig själv, är positiv och sprider energi kommer du bli lycklig. Du kommer att få energi, känna dig pigg. Lyssna på dig själv, på din kropp. Ingen känner dig så bra som du, tänk på det. Ta hjälp av andra, hämta in ny fräsch energi. Hämta inspiration. Då blir ditt liv mycket, mycket trevligt.

Just nu trivs jag, livet ler mot mig. Jag känner mig starkare än någonsin, skönare än någonsin, gladare. Mer på tårna, mer aktiv. Öppen, social. Som en bra fylla fast utan alkohol. Ni vet, sådär skön som man kan känna sig ibland. Så känner jag mig hela tiden just nu. Älskar det.

Har verkligen tagit tag i mig själv, ryckt upp mig. Strukturerat upp min tillvaro så jag får ut max av varje dag. Bara så ni vet. Till er som mår dåligt och inte klarar det själv. Det finns hjälp, närmare än du tror. Varför jag skriver om så här jobbiga saker är dels för mig själv, och dels för att ge andra en möjlighet att kanske bromsa i tid och inte begå samma misstag som jag gjorde.

Mycket fotboll på sista tiden så kände att mina andra läsare ville ha något lite "tyngre" med lite djup. Efterfrågat. Ni som inte gillar det, läs det andra.

Bra bajen! Äntligen. Skönt.

Min långenkarriär är nu slut. Jävla skit. Imorgon blir det ett stryktips. Glöm inte att tippa i min tävling. Ställning kommer imorgon förmiddag as usual. Vill ni inte tippa, skriv något annat trevligt. Alltid kul att läsa vad ni tycker. Hittils enbart postivt, bloggens läsare blir fler. Snart kommer väl smällen, men jag är beredd, står rustad. Stadig.

Tills imorgon, ha en bra natt.

Ibland ställer jag frågor här, ni får gärna svara i kommnetatorsfältet och ge er syn på saken. Allt jag skriver är ju inte rätt.

Kan inte säga det nog många gånger, tack för igår alla! Läs gårdagens och dagens inlägg för en kort sammanfattning.

Vänner, när du slutat tro på dig själv, vem ska då tro på dig? Om du slutat tro, då slutar du leva. Du måste tro kompis, du måste. Utan tro är du död. För att leva måste du tro. Tro på livet, på världen vi lever i. Ett öppet sinne till hela världen, dess olikheter. Utveckla varandra, tro på varandra. Tro vänner, tro. På dig själv först, sen på andra.

Poeten, författaren, hockeytränaren, visionären,
Jimmy





Gårdagen plus lite av dagen.

Som utlovat ska jag bjuda på en liten sammanfattning av gårdagen. En av de roligaste dagarna i mitt liv faktiskt. I alla fall de senaste åren. Har inte känt mig så levande, så glad på bra länge. Den senaste veckan har varit magisk, och avslutades på ett mycket, mycket bra sätt.

Jag springer till bussen, shit. Kommer inte hinna. 09.38. Adrian kommer bli gring. Men jag hinner, känner att pulsen är uppe i 200, strax under. Känner att det här kommer aldrig hålla, vad har gett mig in på. Tagit mig vatten över huvudet, big time! Spelarbussen rullar mot Danderyds sjukhus. Royalisten Chrille skulle se nåt bröllop istället för att vara med oss. Lägger inga värderingar i det.

Jag, Adrian och Lampan tar den ytters jobbiga resan ut mot Sundby. Väl där möts vi av ett jävligt taggat gäng. Känner att det här kommer bli bra, riktigt bra. Danne, Klippvik, Jonas, Skuggan, HM, Adrian, Petrus, Lampan, Bäckis och jag skulle försvara våra vita färger. Gör er stolta. Kämpa.

Taggade som få beträder vi planen för vår första match. Vår taktik gick ut på att spela 2-2, och rulla boll. Något vi snabt inser är omöjligt då våra motståndare är överlägsna oss på marken. Men vi envisas med att rulla. Jag i mål får en hel del att göra. Vi håller oss kvar i matchen väldigt länge men oturligt nog gör de 1-0 på en sargstuds. Otagbart. Oförsvarbart. Matchen slutar 1-0 och jag tror mig veta att jag aldrig i hela mitt liv vart tröttare.

Nästa match blir ännu värre. Vi möter ett riktigt tekniskt fint lag som rullar ut oss fullständigt. 0-5 i baken. Själförtroendet i botten. Det börjar gnällas. Blir lite grinigt. Ingen alkohol på plats. Den har Jonas  som är och jobbar. Tredje matchen, 0-4. Nu börjar det bli riktigt jobbigt, men vi försöker hålla humöret uppe, vi får inte glömma varför vi faktiskt är här. Kul, kompisar. Skön grej.

Inför fjärde matchen kommer så då vår räddning. Taxi Delshammar dyker upp i sin BMW cab. Med alkohol! Genast blir stämningen i laget mycket bättre. Jonas, som är en bra spelare, bestämmer sig för att kliva in och spela trots en liten skada. Vi byter taktik, nu ska det köttas. Jag ska kasta långt och sen ska det stångas in bollar. Delshammarseffekten börjar det snackas om.

Och som vi gör det. Helt otroligt. Vi kämpar så Terry B hade varit stolt. Vinst med 2-0. Småbråk. Bra saves. Snygga mål. Kärlek. Vi firar som om vi vunnit VM, typ. Men det var vi värda. Sämst i turneringen spelmässigt men nu hade vi hittat en matchplan vi behärskar. Sista matchen är en rysare. 0-0 står sig länge. Båda lagen har lägen, bra sådana. Bland annat tar jag en boll som kanske till och med är inne. Men så kommer det då, 0-1. Jag tar ett skott utifrån, en retur snett ut. Mål. 

30 sekunder kvar. Kört. Fan, som vi kämpat. Vi ville verkligen avsluta dagen på ett bra sätt. Ett utkast. Ett bra väggspel, Danne får bollen. Tiden står stilla, alla håller andan. Adrian skriker Skjuuuut. Danne laddar... MÅÅÅÅL. En bredsida i bortre. Hela laget exploderar. Adrian är gladast av alla, hoppar runt. Trötta, utpumpade men otroligt stolta och glada över en fantastisk avslutning på dagen tar vi oss hem till Vallentuna igen. Efterfest a´la Lampan står på menyn. 

Snabb dusch, lite blogg. Sen Lampan. Och vilken kväll det blev. Den roligaste på länge, mycket länge. Den innehöll allt. Extremt trevligt sällskap. Vännerna, nya vänner. Skönt folk. Bärs. Vi som var där vet.

Det slutade med att jag och Kärki hamnade på en fest i Ormsta. Där vi tyvär blev utskickade av okänd anledning, trevligt att se er igen grabbar. Tråkigt att Janne S slängde ut oss. Dadde skjutsade oss hem i sin vita volvo. Somnade som en stock, helt slut. 03.30.

Idag har jag nån grönjävlig träningsverk. Helt sjukt. Men fan vad det var värt det. Älskade hela dagen igår grabbar, så bra styrt från minut ett till minut sista. Tack för att ni finns och förgyller mitt liv!  

Som tidigare sagt, kanske inte som vi hoppats resultat och spelmässigt. Men vi ska vara stolta över hur vi genomförde dagen och hur vi spelade de två sista. Vi har lärt oss till nästa år, då jävlar!

Har kört fysen idag. Italien förstörde min lången. Riktigt dåligt. Birro, vad håller ni på med? Hammarby spelar inte bra men sicket mål Hallenius gör. Kolla in det, sjukt snyggt. Äntligen kanske. En seger. Snartkommer Björk och vi ska se Brasarna möta Svennis elefanter. Spännande.

Lite bilder från igår:


Moderatvolvo.


Sundby IF, värd all credd!


Bra tryck.


Slut som artister.

Återigen, ett stort tack till alla som gjorde denna dag och kväll och natt möjlig. Jag är evigt tacksam. Kör vi så kör vi. Det var ett långt inlägg, håll till godo. Ska försöka få upp ett videoklipp när jag fått pli på hur man gör. So long folks.

Roligt är inte alltid bra, men bra är alltid roligt.

Elefantmannen,
Jimmy


Dagens tippning stängd.

Spelstopp för idag. Såhär har vi tippat:

20 Juni

Ingrid (landet som ligger närmast sverige vinner)
Slovakien-Paraguay X
Italien-Nya Zeeland 1
Brasilien-Elfenbenskusten 1

Pappa (Zlatko)
Slovakien-Paraguay 2
Italien-Nya Zeeland 1
Brasilien-Elfenbenskusten x

Jimmy (Birro)
Slovakien-Paraguay 2
Italien-Nya Zeeland 1
Brasilien-Elfenbenskusten x

Adrian (Kaptenen)
-

Jesper (vilaren)
-

Ellinor (designern)
Slovakien-Paraguay X
Italien-Nya Zeeland 1
Brasilien-Elfenbenskusten 1

Petrus(Rosenborgtröjan)
Slovakien - Paraguay 1
Italien - Nya Zeeland 1
Brasilien - Elfenbenskusten 1 

Johan (Lidström)
Italien-Nya Zeeland 1
Brasilien-Elfenbenskusten X

Linus H (Super-Mario Lemieux)
Slovakien - Paraguay 2
Italien - Nya Zeeland 1
Brasilien - Elfenbenskusten 2

Pappa skulle lämna in lången åt mig. Vad tror ni händer? jo han ringer och säger; Jag slängde in Hammarby också. Att man aldrig lär sig. Men raden ser ut som mitt tips för idag plus Hammarby. 100 spänn. Kan gå, men det säger man ju å andra sidan jämt! Vi är tre som delar på den. Imorgon ska jag trycka in en VM stryktips. Någon som vill vara med? Mejla mig, ring eller smsa. Skriv en kommentar. Vi löser det!

Efter diverse påtryckningar från högre instans har jag blivit tvungen att släppa en hemlighet. Min bok kommer att publiceras, förhoppningsvis innan nyår, i en mindre upplag, men vi får se. Måste få tid att skriva igen. Som det sett ut de senaste dagarna har jag inte haft en minut över. Vill ni att jag ska lägga ut baksidetexten?

Nu ska jag kolla boll, ta det lugnt. Sen fys. Träningsverken blir fan bara värre och värre. Lite skönt är det, man känner att man lever. Kom igen nu Bajen, snälla!

Jag kan lova dig, den som tar kulan, eller slaget. Din fight, för dig. Han är DEN vännen. Jag har många sådana vänner. Jag är lycklig. Det är många jag skulle ta den fighten för. Ni vet vilka ni är. Förhoppningsvis.

Lev livet till fullo, gör det DU vill,
Jimmy


Ställning i tävling.

Hallå. Har varit lite dåligt med uppdatering på sista tiden men som ni sett så har jag haft fullt upp. Men nu ska det bli ändring på den fronten. Jag utövar ett flerfrontskrig. Lärde mig inget av Tyskarna. Här är ställningen i tävlingen:

Pappa 6p
Ingrid 5p
Petrus 5p
Jimmy 5p
Ellinor 5p
Jesper 2p
Adrian 2p
Johan 0p
Linus H 0p

Pappa
visar just nu att 30 års tippande satt sina spår. Rutin, fingertoppskänsla. Drar in en trea på gårdagens matcher är starkt, mycket starkt. Johan är den enda som lyckats med konststycket att tippa HELT fel på sex raka matcher. Stort! Ett gäng på 5 poäng. Det är jämt, kommer bli ruggigt jämt. Många, många matcher kvar så det är bara lägga ett tips. Vi har en ny tävlande, det är min käre vän Linus H som precis blivit pappa, den bästa pappa man kan tänka sig. Lykke. Borås. Tack för dina ord Linus, det var fint. Uppskattar all typ av beröm, det gör att det är värt några timmar framför datorn. Lykke till (njaa.. haha) säger jag i tävlingsledningen.

Det är bråttom nu för er som tänkt tippa dagens matcher. Endast 20 minuter till spelstopp. Idag ska jag lämna in en lången, har fått hjälp från oväntat håll. Får se om det går vägen.

Efter gårdagens bravader är jag helt färdig i både kropp och knopp. Men jag sitter och skriver på en liten sammanfattning av gårdagen. Den kommer inom kort. Håll utkik här så får ni en rolig läsning.

Idag har jag träning med grabbarna. Därför fick jag ställa in min tilltänkta Södertäljeresa. Men det går väl som vanligt, har slutat hoppas. Men snälla, gör oss stolta!

Det är när det går bra som du tror att du är kung. När det går bra är allt lätt, folk runtomkring ställer upp. Folk vill vara med dig för att det går bra. När det är som tyngst, när man är där nere. Det är då ens vänskap sätts på prov. Du kan vara ytlig, sur, inte se din vän. Men då vet du, han tar ingen kula.

Er,
Jimmy

 


Gästbloggande!

Hejsan hejsan, Ellinor gästbloggar lite nu.
Jimmy är inte hemma tyvärr men han har nog väldigt kul. :)

Han bad mig iaf att säga att ni som ska tippa för imorgon kan göra det för kommentarerna är öppna.
Han bad mig även skriva att han uppdaterar allt imorgon.

Ha det bäst alla Jimmys läsare! :D
Puss och kram från lillasyster Ellinor. :)

Kunlig dag.

Efterfesten drar snart igång och det ska bli trevligt. Kul. Sådär kul som man bara har ibland. Sköna grabbar.

Dagen har flytit på bra, jag slapp karolinska faktiskt. Är relativt nöjd med min egen insats men som lag kanske vi hade lite för höga förhoppningar på oss själva. Men men sånt är livet. Vi hade jävligt kul. När så vår spelare på artistkontrakt prioriterar annat. Då hade vi ingen chans. Efter tre spelade matcher hade vi 0-10 i baken. Men vi gjorde som Terry Butcher, vi kämpade tills vi fan storknade. Blödde. Och fan vad det gav resultat. 3-1 på de två sista och ett jävligt glatt gäng åkte därifrån. Måste även tacka Sundby IF för en enormt skön dag med mycket skratt och bra(?) fotboll.

Rubiken? Ja det var en kunglig dag. På Sundby skolas konstgräsplan. Bröllop? Var?

Nu ska jag hasta iväg på en liten tillställning vi i laget fixat. Ska bli gott med ett par kalla nu. Helt slut. Känns att man är norra europas mest otränade man.

Ni får en bild. Imorgon kommer det en längre rapport från dagens turnering och även lite matchreferat. Kul läsning tror jag det blir faktiskt!


Profilerna. Gänget. Kungarna. Vännerna. Oslagbart.

Som sagt. Imorgon blir det ordning igen. Då kommer det inlägg, det kan jag lova!

För att förändra krävs mod. För att vinna krävs mod. För att göra skillnad krävs mod. För att lyckas krävs mod. Varför är du rädd? Vad har du att förlora?

Rami Shaaban,
Jimmy


Nu kör vi!

Vaknade nyss av att Adrian ringde mig. Halv 10 avgår spelarbussen från Vallnetuna C. Kaptenen behagade inte vänta in någon försovd strostjärna så det var ju bara att traska upp. Trött men laddad. Oherört ladda. Ni som fljt min blogg vet att jag tjatat om det här länge. Skruvat upp förväntningarna rejält. Nu ser vi till att uppfylla dom!

För att citera en gammal hjälte "Jag har väntat så länge på just den här dan, å det är skönt att den äntligen kommer"

Stureplansgruppen? Stick. Nu kommer vi!

Glöm inte att tippa.

Hörs ikväll, håll tummarna att jag inte behöver uppsöka Karolinska för syrgasvård.


Terry Butcher, passande efternamn? Efter en landskamp.
Snacka om att aldrig ge sig. Kämpa.
(Känsliga tittare,
han klarade sig utan men för livet. Men han kämpade.)



För att enas krävs mod. Mod att förändra. Är du modig?

Come on,
Jimmy


Tyvär, måste sova.

Eftersom jag ska spela mitt livs turnering imorgon måste jag sova nu. Håller inte längre, att vara vaken. Därför kommer jag inte publicera någon ställning i tävlingen föräns imorgon kvällnär jag kommer hem. Ni som inte lämnat in tipset senast 13.20 imorgon är inte med i morgondagens tippning. Deadline är deadline, utom idag.

Min rad är som följer:
Holland-Japan 1
Ghana-Australien x
Kamerun-Danmark x

Snälls, lyd ett råd. Lämna inte in den raden. Garanterad torsk.

Ingrid- Milstolpen sätts ute i Sundby. Jimmy tar sina första löpsteg på 50 år. Når jävla bröllop? Räcker väl att man ska se sitt eget? Möjligen nån väns också.

Som sagt, kommentatorsspåret är öppet för er som vill tippa. Ställning kommer imorgon kväll med en resume av turneringen. Möjligen söndag morgon om det blir efterfest för min del.

Sov gott folk. Ta hand om er, var rädda om er. Ni har en kropp som ska leva här år framöver. Behandla den som du själv vill bli behandlad. Misshandla inte din hjärna, dumt. Må bra, se till att må bra. Jobba för det. Du kan!

Ingen dikt, orkar fan inte haha;)

Er fotbollstjärna på månen,
Jimmy



Mått lite dåligt, därav sen uppdatetring.

Dagen har varit segt kroppsligt och psykiskt. Efter nattens bravader och dagens sjusoveri har jag varit helt slut. Har inte gjort mycket alls. Varit i Täby med Björk för att köpa Englandströja. Riktigt, riktigt dåligt utbud av fotbollströjor. "Sverige är inte med" är deras försvar. Jag tycker man ska kunna tillgodose allas behov om man anser att man är sveriges största sportkjedja. Men det är jag det.

Har inte alls gjort mycket idag, riktigt segt har det varit. Var helt slut efter Täby. Jag och Björk kollade på Slovenien-USA. Riktigt bra match. Bäst hittils kanske. USA borde vunnit, domare tog segern. (Nej inte Martin Hansson). Min lången undrar ni, vad tror ni? Nu lägger jag ner fan!

Skönt med en lugn dag, utan några måsten. Har dock velat blogga mer men har inte blivit av vilket jag ber er upprörda läsere om ursäkt för. Men glöm inte bort varför jag skriver? Just det:) Ska försöka få liite gjort under natten men får se. Måste vila tills imorgon.

Ni fick ett inlägg inatt. Vad tycker ni om det? Om skeppet, är det sant? Är det en bra jämförelse jag funderat fram?

Imorgon smäller det alltså. Sundby skola är platsen. Storkyrkan? Vad händer där? Stureplansprofilerna, rejält desimerade, ska ta sig an en dag fylld av blod,svett och dårar. Vi ska kämpa tills vi stupar. För er som är intresserade av detta spektakel kan ni kontakta mg för spelschemat. Finns även möjlighet till speltid för er som är intresserade.

Så blir en lugn kväll, ska lira lite box. Sörja Englands USLA insats och dricka alkoholfri öl. Har mått lite kasst idag så har inget direkt djupt inom mig nu. Men kan komma lite senare då jag nu känner mig bättre. Bilder från igår var det ja:


Samarbete


Det går framåt!


Argentina ledning.


Jag och Maradona.


Ännu mer Argentina.


Mera, mera!


Tankedmedja.


Ser bra ut, sähär långt.


Måste ta igen sig efter en sån här dag.


Kärki kom på besök!


Björk, jag och Kärki i VM studion.

Lite gott och blandat från igår. Tyvär har jag inte hunnit ta några bilder idag. Men imorgon kommer jag att fota under turneringen så bilder kommer imorgon kväll om jag inte är helt mörbultat. Min fysik är ju inte vad den varit, om den någonsin varit. Som ni kan se på diverse bilder. Smyger fram sig en liten kagge där. Men den ska bort, ska bort. I sinom tid, var sak har sin tid folk. Psykisk hälsa värdesätter jag minst lika mycket.

Som sagt, imorgon är det turnering. Så ni som vill vara med i tipset måste posta era kommentarer senast 13.20. Jag öppnar upp kommentatorsfältet så de läggs upp automatiskt.

Ställningen och resultaten kommer lite senare. Men kan säga såhär, idag var det många som var fel på det!

Håll tillgodo med mina ord så länge. Det kommer mera, var så säkra. Tack "EWA". Det värmer nåt oerhört när du säger så. Det är min ambition, helt klart! Kul att du såg sammanhanget.

Vilka är vi? Vilka är ni? Vad kommer svaret på frågan vara som du aldrg ställde? Saker vi aldrig får veta om vi inte vågar. Vågar fråga. Vågar ta risker, vågar chansa. Våga drömma. Våga leva livet. Ha kul. Gör ditt. Var vi. Var ni. Va oss. Världen. Människor. Vi. Vänner. Fiender. Alla.

Fotbollsstjärnan,
Zlatan


Tröttare än tröttast idag.* uppdaterad

Shit. Vaknade nyss. Panik. Vad är klockan? Kollade på dator, 11.42. Yes! Lugnt. Den hade hängt sig, tiden hade stannat. Klockan var ju 14.00. Men vafan, somnade sent igår igen, behlvde nog sova efter den här veckan. Sjukt stolt över mig själv. Hur jag tagit tag i bitarna. Det kan du också göra, bara du vill.

Så eftersom tävlingsledningen försovit sig få alla deltagare och de som vill hoppa in chansen att tippa de två återstående matcherna idag. Dvs. Slovenien-USA och England-Algeriet fram till kl 15.50. EFter det är dagen körd. Detta undantag kommer inte att ske igen.

Ställningen är efter gårdagen följande:

Ingrid 3p
Ellinor 3p
Jimmy 3p
Pappa 2p
Petrus 2p 
Adrian 2p
Jesper 1p

Gårdagen bjöd på Grekland. Något som Petrus, Ellinor och Ingrid såg komma. Argentina var självklar för alla utom Petrus. Mexico var det bara Ellinor och Petrus som tog. Ellinor kliver in och plockar alla tre direkt, starkt. Petrus tar två. Dagens tipppnade JUST NU med en ny tävlande:

18 juni.
Ingrid (landet som ligger närmast sverige vinner)
Tyskland-Serbien 1
Slovenien-USA 1
England-Algeriet 1

Pappa (Zlatko)
Tyskland-Serbien 1
Slovenien-USA x
England-Algeriet 1

Jimmy (Birro)
Slovenien-USA 2
England-Algeriet 1

Adrian (Kaptenen)
Slovenien-USA 2
England-Algeriet 1

Jesper (vilaren)
Tyskland-Serbien 1
Slovenien-USA 2
England-Algeriet 1

Ellinor (designern)
Tyskland-Serbien 1
Slovenien-USA 1
England-Algeriet 1

Petrus(Rosenborgtröjan)
Slovenien-USA x
England-Algeriet 1

Johan (Lidström)
Tyskland-Serbien 1
Slovenien-USA 2
England-Algeriet 1

Fick ett långentips av Johan. Tur att man försov sig till första matchen. Serbien leder med ett noll och Klose är utvisad. Serbien är värda det. Dom är bra. Men jag lämnar in en dubbel på De andra två. En hundring. Edit: Det blev en liten kompromisslången idag för att få upp odsett: Slovenien-USA hcp 1-0 x. Utsiktens BK-Holmalund 1. England-Algeriet hcp 0-2 x. Enligt Björk ser Utsikten starka ut iår. Vill ni vinna pengar? Tippa tvärt emot mig!

Bilder kommer, jag lovar! Men nu måste jag springa till tåget. Ska med Björk till Täby och köpa englandströja. Jävlar vad stressad jag blev nu! Hej så länge.

Nu är det brottom, det kan kag lovaMen jag hann.

Ja jävlar det är det,
Jimmy


Dagen i bilder kommer imorgon, fattar ni?

Vad har hänt sen sist vi hördes av min vän? Ja en jävla massa kan jag meddela. Därför jag inte haft tid att blogga, trodde ni att jag glömt er? Knappast!

Efter att Jesper slagit i sista spiken så satte vi oss och vilade. Tog en glass, tittade på fotboll. Riktigt skönt var det. Satt ute i solen med varsin glass, lite kaffe och VM på tvn. Vad mer kan man begära? Jo att en god vän skulle komma förbi, så Kärki svände förbi. Riktigt trevlig, vi åt pizza och myste alla tre.

Mellan det hände en personlig sak som jag helst inte vill delge er alla. Hoppas på förståelse. Men förhoppningsvis har det löst sig just nu i alla fall. Jag var arg, riktigt arg. Mer än så vill jag inte säga.

Björk ringde sedan, riktigt trevligt. Har inte sett honom sen han flyttade till Sundsvall. Killen ska bli lärare, stort! Vi drog till bolaget och köpte varsin kasse. Hem till mig, ut på alltanen, sol, fotboll, öl, bra nivå, bra folk, schysst tugg. Livet leker just nu. Tack till er! Viktigt att kunna njuta av livet nu när man mår så bra. Sluta sura nu folk, h(s)jälp (inte) er själva. Ta hand om varandra. Kärlek folk, viktiga saker. Ta in den i ditt hem, ditt hem är din kropp, ditt hjärta.

Bar det iväg in i xboxvärlden och körde ett par matcher med klubben. Lika het som igår. Kul. Allt går liksom bra nu. När ska det vända? Hoppas aldrig såklart.

Vissa saker går dåligt, som det här jävla tippandet. Har gjort en sammanställing över mina långenresultat under VM. Under all jävla kritik vafan. Inte en tjänad krona. Behöver hjälp. Finns det ingen odsettdoktor? Jag är sjuk.

Vem trodde att Grekland skulle vinna över Nigeria? Kom igen, du ljuger. Grekland var INTE bra första matchen. Att Mexico slår Frankrike är väl ingen skräll. Maken till sämre "les blues" har jag knappast aldrig sett. Skulle varit VM02 då. Ställningen i tävlingen kommer imorgon bitti tillsammans med bilderna från dagen som jag utlovat. Plus morgondagens tips. Kom igen nu vafan. Vad har ni att förlora på att gå med? Tycker bara det är kul om vi blir några fler. Ju fler tävlande, desto fler priser! Säger ju sig självt.

Se din kropp och huvud som ett skepp. Det är ett stort skepp. Ett skepp lastat med olja, värme, luft, el, värdefulla saker. Det måste fungera för att vi sak överleva. Det är viktigt, och du har bara en chans att få fram "varorna". En chans. Du måste ju lyckas. Annars är det kört, inga mer chanser. Om du hade ett sånt skepp, inte skulle du låta någon annan vara kapten där? Du skulle inte låta någon annan ta kontrollen. Du skulle ta hjälp av experter om du behövde hjällp men aldrig låta någon ta kontrollen. Du skulle styra det med järnhand för att överleva. För att få må bra igen.

Du har bara en chans, livet. Ett liv, en chans att göra något av det. Varför låter du då andra få styra det? Vafan vänner, gör något bra av din tid här. Lev livet, gör det du känner för. Lev dagen folk. Ta kontrollen över ditt eget liv. Var kapten på ditt eget skepp.

Känner du att du har för mycket att göra? Sakta ner då, dra ner på tempot tills du gjort så pass mycket att du orkar ett högt tempo igen. Det finns inga måsten, bara måsten du skapar själv, inte sant?

Nu blir det sängen så man orkar med morgondagen. Det blir lite gott och blandat imorgon. Ska bygga, Täby med Björk + fotboll ute. Fredag, ska chilla galet på kvällen. Ska vara riktigt fräsch på lördag. Men som sagt, kika in under morgondagen för det kommer att uppdateras!

Bjuder på en bild såhär på natten,


Sommar folk, ta till vara på tiden. Det är varmt ute men jag vill se på
tv. Lös problemet säger jag.

Om du inte hållit sanningen i handen, och allt kommer kring. Vem ska du då lita på?

Er nattsuddare i fjärde världen,
Jimmy








Nu ska det vilas, det är jag fan värd?

Nu har vi slagit i sista spiken buren för idag. Börjar verkligen hända något på den där buren. Kvällen kommer spenderas i vågrätt läge alternativt i en stol, ute, med fotboll på tv.

Ska ät pizza, ta en lättöl, spela Xbox med Jesper(syrrans kille) och bara mysa hela kvällen. Har några saker att ordna först men inga större grejjer. Ladda batterier ska göras efter dessa tre dagars slit. Men det var det värt, för nu mår man toppen och känner att vilan är förtjänad. Tänk på det.

Argentina gjorde sitt, men Messi inget mål. Higuain är kung, så där. Tack! Men nu ska Nigeria tydligen strula. 1-1 och en man kort. Ajajaj, ska snart lägga ner tippningen, eller få hjälp av någon här?

Hunnit med att skicka över min bokinledning till en vän, han tyckte den var sjukt bra. Samme vän kommer strax hit på en fika och lite fotboll. Livet leker, inte sant? Och om det inte gör det vännen, misströsta inte. Du är inte ensam. Jag tog mig upp ur källaren, det kan du också göra! Finner ni motivation här är jag så glad så glad att ni anar inte. Kan inte säga det nog många gånger, tack för allt stöd jag fått av alla. Och alla kommentarer om bloggen och dess innehål. Kanon.

Vi gör som igår, jag slänger upp ett inlägg lite senare innehållandes bilder på dagen och det utlovade "lite mer tänkvärda" delen av mitt huvud, mitt huvud som är jimmya.blogg.se. Även ett godnattinlägg och ställningen för tipset kommer senare. Så håll till godo folk.

Adrian och jag har styrt upp allt för lördagen nu, förhoppningsvis. Nu kör vi grabbar, viktigt det här. Vill inte åka hem med någon svans mellan benen.

Nu ska jag koka kaffe, hej på er.

Det är bättre att göra få saker bra än att göra många saker mindre bra. Ta på er så mycket som ni känner att ni orkar. Annars kroknar ni innan det är klart=ångest. Något jag lärt mig på senare tid.

Är du säker på att du har ett bra liv? Vem bestämmer om ditt liv är bra? Du.

Jag bloggar för mig själv, till er, när jag vill, hur mycket jag vill,
Jimmy




Dagen fortskrider som sig bör, nästan.

Byggandet går fan toppen! Går hur bra som helst. Nu har vi lunchrast så jag passar på att blogga en kortis.

Hämtade biljetterna av en väldigt förvirrad själ på konsum, men det blev rätt tillslut. Tack för det! Passade även på att tippa, såklart. Blev följande rad; Argentina-Sydkorea hcp 0-1 1. Grekland-Nigeria 2. Frankrike-Mexico halvtid 1. Till oddset 8,84 satte jag en 50 lapp. Idag sätter vi den!

Argentina leder med 2-0. Perfekt. Klockrent. Vi är med. Skulle ju vara kul om man kan få vara med till sista matchen idag! Appropå Argentina: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslagsfotboll/vm2010/article7319695.ab . Säga vad man vill, men han är fan skön.

Nu måste jag äta, blir kina. Som i skolan. Kina tahi äger. Rekomendas till Vallentunas lunchgäster. Till Täby Centrums lunchgäster har min vän Sam rekomenderat hans knegs färdiglådor. Tydligen briljanta. Sen bygga. Sen slappa. Lägger upp bilder ikväll på dagen plus ett lite tänkvärt inlägg som inte handlar om fotboll + lite fotboll också såklart. En månad vart fjärde år får ni stå ut.

En ny tävlande i tipptävlingen. Därör har jag uppdaterat det inlägget.

Läs inlägget igen, vad har vi fokus på idag? Just det, positivitet. Tänk på det, dessa ord kan göra någon annan lycklig. Säg dem. Gör dig själv lycklig först, sen andra!

Attans, där gör Sydkorea 2-1. Kom igen nu Messi, motbevisa mig!

Hörs senare ikväll.

Är det du och jag mot världen, eller världen mot dig och mig?

Din vän,
Jimmy







Xboxkungen trött idag. Men vi kör!

Johan, en jävligt skön dalmas bosatt i Västerås, kom in på boxen inatt. Då var man ju bara tvungen att spela lite NHL med "klubben". Å fan, som vi spelade. Jag har nog i alla fall aldrig varit bättre! Men det få man ju sota för idag, riktigt jävla trött. Idag vaknade jag med en riktigt skön känsla i magen, och somnade med densamma. Kämpa!

Björn Ranerlid har aldrig varit någon favorit, tills jag såg stjärnorna på slottet. Han är briljant. Magnifik. En ordpionjär. "Jag simmar från stranden jag, till stranden du, i havet vi". Inget annat än fucking (som Amanda skulle sagt) briljant. Han och Birro är två stora inspirationskällor just nu. Läs några av deras böcker och ni förstår hur de haft det, vilket mål de hade och hur de tog sig dit. Hårt jobb, inget gratis.

Tänk på tipset hörni, så ni inte hamnar för långt efter. Har lovat mig själv att ta det jävligt lugnt idag. Så ni får hålla tillgodo med det som finns här för tillfället. Hoppas ni har överseende, kan ju inte slänga in 7 inlägg varje dag. Men det är kul, jävlig kul. Återkommer senare med bilder från dagen, för visst var det toppen med lite bilder igår? Eftersom jag inte kan hålla mig borta lär det bli lite tankar också.

Efter mina nattliga bravader citerar vi en briljant mening av Håkan Hellström "Vad vet du om gryningen, föränn du mött varje morgon, med sömnlösa ögon". Brännö Serenad!

Nej nu tar vi tag i bitarna. Fram med hammaren bara så kör vi. Sen tippa, kolla fotboll, chilla, umgås. Btw. slog VI besöksrekord igår igen, ni skall se min stapel. Den har en kurva, pekar som lillpolaren under ett bra ligg. (var tvungen, förlåt). Fett med tack alla som läser här, och kommer tillbaka. Då känner man sig bra. Och man orkar fortsätta. Tänk på att bromsa innan det är försent. Ni vill inte sitta där jag satt, tro mig.

Tävlingen går in på sin andra dag+ ställning uppdateras löpande om fler hänger på. Två nya hittils.  

Louise- Ja varför inte:) Gör som Ingrid!

  +    =

Glöm aldrig dig sjäv bland alla andra, du får aldrig göra det, glömma dig själv. Du är en och dom är hur många som helst, men den enda du kan ta ansvar för är dig själv. Glöm aldrig dig själv, lyssna på dig själv. Vila när du är trött, annars blir du aldrig trött på riktigt. Nu kör vi folk, sova gör jag när jag blir gammal.

Har aldrig känt mig såhär behövd,
Jimmy



 

 


Tävlingen går in på sin andra dag + ställning. * Uppdaterad

Blir större och större intresse för min tävling. Hur kan man motstå att vinna ett gratis flak öl alt. en "CP" box med vin? Efersom det börjar bli lite intresse för tävlingen slänger jag nu in ett andrapris, ett halvt flak öl alt.en flaska vin som lite motivationshöjare. Blir vi över tio tävlande slänger jag in ett tredjepris också!

Gårdagens resultat blev följande,

Honduras-Chile 0-1
Spanien-Schweiz 0-1
Sydafrika-Uruguay 0-3

Vilket ger följande tabell (om ni inte tror mig, kolla in gårdagens tips),

Jimmy 2p
Adrian 1p
Pappa 1p
Ingrid 1p

En skräll redan första dagen. Uruguay var enkel;) Synd på Sydafrika iofs. Bafana bafana behövs vidare. Nu kan det ju dock bli svårt. Men hoppet är ju det sista som överger människan sägs det.

Dagens tips ser ut som följer:

17 juni.
Ingrid (landet som ligger närmast sverige vinner)
Argentina - Sydkorea 1
Grekland - Nigeria 1
Frankrike - Mexiko 1
(Du gör själ för namnet, reds.anm.)

Pappa (Zlatko)
Argentina - Sydkorea 1
Grekland - Nigeria 2
Frankrike - Mexiko x

Jimmy (Birro)
Argentina - Sydkorea  1
Grekland - Nigeria 2
Frankrike - Mexiko 1

Adrian (Kaptenen)

Argentina - Sydkorea 1
Grekland - Nigeria 2
Frankrike - Mexiko X

Jesper (vilaren)
Argentina - Sydkorea 1
Grekland - Nigeria X
Frankrike - Mexiko 1

Ellinor (designern)
Argentina-Sydkorea 1
Grekland-Nigeria 1
Frankrike-Mexiko 2

Petrus(Rosenborgtröjan)
Argentina - Sydkorea X
Grekland - Nigeria 1
Frankrike - Mexiko 2

Två nya, Jesper och Ellinor. Ser ut att bli en intressant dag då det är mycket olika tippande.

Häng på nu, det är kul. Lokatt, sugen? Gruddas? Westman? Sam? Haeger? Agild? Louise? Någon annan? Alla är välkomna!

Efter två riktig tunga, men jävligt sköna dagar har jag verkligen kommit framåt som ni som följt min blogg fått läsa om. Nu är det bara att hålla den här nivån, för nu är den hög för mig själv.

Fråga; tror ni jag är där jag är idag för att jag fick bra betyg i skolan eller för att jag hittat mig själv och börjat följa mitt hjärta och inte bara göra som alla andra säger åt mig att göra?

En av människorna jag glömnt att nämna, tror jag, är Sigrid. Läkare på Karolinska. Du fick mig att inse. Du var den första som insåg vad jag behövde. Prata. Jag är inte helt bra än, men nu är jag i alla fall på god väg.

Ett sms var en annan vändning. Efter det tragiska som hände så tänkte jag mycket på en gammal god vän. Var tvungen att skriva till honom även fast jag inte vet om han förlåtit mig än efter mitt snedsteg i slutet av skolan (en annan historia, vi tar det sen). Skrev som jag kände till honom, och jag fick ett svar: Tack man. Bara det tacket gjorde min dag. Om du läser det här ska du vet att jag ångrar det där varje dag, hade jag fått det ogjort, och att vi fortfarande var kompisar så hade jag tagit det rakt av. Hade jag även kunnat ta tillbaka SP (amen) så hade jag bytt det mot allt i världen. Man ska dock inte se bakåt, bara se framåt.

Framtiden är det enda vi kan påverka. Och som jag påverkar min just nu, påverkar du din?

Ska göra en kortsiktig och en långsiktig målbild för mig själv. Rekomenderar alla som vill struktura up psitt liv att göra det!

Dagens låt; VM låten.

Dagens tips; Anteckna. Ett bra sätt att avlasta huvudet och minnet. Upplever verkligen att jag får ett "lättare huvud" när jag antecknar. iPhone är skiten i det avseendet!

Det ryktas; att Stureplansprofilerna ligger i hårdträning inför lördagens turnering. John Kärki har tydligen lovat att bjuda ALLA i laget på rosé om vi vinner allt. Det ser vi fram emot! Bäcklin nämnde i hallen för någon dag sedan att han är en riktig stjärna på boll. Upp till bevis säger jag!


Säg inget du inte menar, risken att såra någon är stor. Håll dig till sanningen. Fördra sanningen. Håll sanningen i handen. När allt kommer kring och sanningen ska fram. Då är det bra att vara hans vän. 

Bästa inlägget hittils,
Jimmy



Inget mer idag.

Uppdateringen för tävlingen och ställningen kommer imorgon eftersom inte alla lämnat sina tips än. Imorogn kan det hända att jag tar det lugnt på bloggfronten. Beror på humör men har blivit riktig hetsigt de två senaste dagarna och nu fick jag ett litet bakslag så måste ta hand om mig själv faktiskt. Annars kommer jag att tippa lver igen= inte kul. Ångest är inget kul, inte alls.

Sov gott, dröm sött, vi hörs när vi hörs. Om inte jag skulle uppdatera så frekent imorgon har ni ju 7 inlääg från idag och en jävla massa från tidigare dagar att läsa.

Bli din egen bästa vän, lär känna dig själv. Om inte du inte känner dig själv, hur ska då någon annan kunna göra det?

Jimmy


Eftersom jag är en man av mina ord, här kommer bilder.

Nu ska vi ta bildoskulden av den här bloggen, äntligen. Eftersom jag är författaren och inte så bloggtekniskt insatt fick min syster hjälpa mig, tack! Bilder på dagens kaninbursbyggande (klicka på bilderna för en större variant):


En bra start.
                  


Fokus på rätt saker.


En välbehövlig paus fan.


Chile gör 1-0.


Jesper kom (Ellinors pojkvän). Vad gjorde han direkt tror ni?

Sen var det dags att åka på träning. Träningen gick hur bra som helst, kul att se att killarna svara så pass bra på min och Johans träning. Efter träningen tänkte jag, nu jävlar Bajen, nu jävlar. Nu kör vi. Kom igen. Byggde upp förväntningar. Förhoppningar på vägen hem.


Csports på datorn. Är man Bajare så är man.

Men det gick som vanligt. 1-1 hemma mot Ljunskile är fan inte okej om man ska upp i Allsvenskan. Under all kritik. Borgkvist, det är dags nu. Blomkvist, du är kung på planen fan! Det var du som fick fart på grejerna. Men nu räcker det, något måste hända, göras. Orkar inte mer nu. Bara en liten förändring kan göra mycket. Fortsätter vi såhär kan vi lira på Årsta nästa år. Men vet ni? Jag skulle stå där ändå. Ni vet det där med att aldrig glömma vad man kommer ifrån, vad man är gjord av. Vi som är, Hammarby. Inte du Borgkvist, inte du.

Dra på trissor. Spanien får stryk av Schweiz. Jag säger ju det, nu blir det svårt för Spanien att resa sig från det här nederlaget. Man får dock hoppas på att de knyter handen i fickan och kör på. För ni behövs verkligen. När ni spelar som bästa är det som att sätta en bra dikt. Underbart! Men som jag också sagt, det funkar inte att ha spelare från Liverpool i laget, eller hur Zlatko?

Uruguay leder med 1-0 efter ett riktigt drömmål av Forlan. Vilket engelsk lag har han spelat i? Just det!

Kom igen nu, nu vill vi se offensiv fotboll. Släpp på tyglarna nu, ni har ju inget att förlora. Vill ni sätta ett avtryck i histoieböckerna gäller det att våga för att vinna. Inte vinna för att våga.

Kollade som sagt matchen på Csport på nätet. Vad krävs för att få jobb som kommentator där? Helt fantastiskt dålig faktiskt. Inte hans fel men han som satte honom där, knasig. Ett av citaten var kul, Simon Helg har precis dragit en frispark 7 meter över. "Hade vi spelat 27 manna hade den suttit". Angående Freddy Söderberg "Får han bollen i straffområdet sitter den" Okej, vilken värld då? Killen har gjort 3 mål på tre år. Kameramannen, skärp till dig. Gör ditt jobb ordentligt. Jag betalar ju 80 kr (Pappa), då vill jag ha kvalité. 

Forlan gör 2-0. Vilket lag? Just det. Vilken straff? Just det.

Inte så mycket skrivande på boken idag. Kan bli lite imorgon kväll. Ledigt från träningen tills på söndag nu. Lite skönt faktiskt. 

Fick en fråga om det kursiva längst ner på inläggen. Det är mina egna dikter, i stort sett alla ord.

Det går bra nu, kompis det går bra nu. Har som sagt hunnit med en jäkla massa idag. Imorgon blir det mer kaninbursbyggande, hämta ut biljetten och göra en ny tippning. Det går ju så fruktansvärt dåligt på den fronten nu men det måste ju vända snart, imorgon! Positivt tänkande Jimmy, positivt. 


Frågor på det här? Sammanställning av tipset kommer efter matchens slut. Men kan säga såghär; att ni såg inte Uruguay komma..

Ursäkta att det blev mycket fotboll nu. Det tar vi igen någon annan gång. Mitt liv, mina tankar:) Plus att jag skrivit mycket annat tidigare.

Ett humortips, gårdagens ståuppare. Riktigt jävla kul faktiskt; sök på Roffe Bengtsson och Lars Ekborg. Haha!

Ta hand om varandra så hörs vi, och ses.

Om du är ärlig mot andra, kommer andra vara ärliga mot dig. Inte sant min vän?

Tycker om er alla,
Jimmy


 

 


Nu ökar vi bara.

Känner mig tillfredställd, pigg. Fast jag gjort så mycket idag ändå. Har till och med hunnit med att skissa på en inledning på boken. Känns som allt jag gör blir rätt just nu. Låt det alltid vara så. Men tänk på att man måste jobba hårt för att det ska förbli så. Inte falla in i gamla synder. Tänk, tänk.

Nu gör Spanien 1-0. Kanon. Har inte hunnit kolla överdrivet mycket då vi byggt som galna senaste timmen. Nu ska jag dock ikläda mig rollen som Jimmy "Tichonov" Anderström. Bygget går framåt helt klart. Det kommer bli en bra bur, en sne bur. Den kommer att få heta "villevillekulla" och kaninen kommer att heta Zlatko. Älskar mångkultur.

Tack Amanda, jag älskar dig också. Så himla fint att du insett vad som är viktigt här i livet:) Tar du hand om mig kommer jag alltid att ta hand om dig. Blod är tjockare än vatten.

Efter träningen med mina juveler är det så dags för upp till bevis, Hammarby. Vinner vi inte idag, och jag säger vi för jag är en del av färgerna (mer än du Borgkvist), så är det definitivt tack och god natt.

Ser ut som att alla kommer ha alla rätt efter första matchen. Kan bli en härligt hård fight det här! Även mina 9 ggr pengarna kan sitta till 50 spänn. Snälla Bajen, kan ni göra mig ännu gladare? Snälla Judas Eguren, du kan i alla fall ställa en promille tillrätta...

Edit; Vafan Schweiz leder ju, idiot Jesper (skoja) ropade bara. "1-0" och eftersom Spanien är hemmalag så tog jag det för givet. FAN!

Bilderna kommer ikväll som utlovat samt lite annat smått och gott, håll till godo mina kära läsare.

Hockey, folk, hockey. Underbara, härliga, aggresiva hockey. Fotboll, härliga fotboll. Underbara, lätta, strategiska fotboll. Sporten påverkar, sporten förenar. Älska sporten som den är. Försök inte göra den till något annat människor.


Ikväll är jag supportern,

Jimmy


Ännu en prodiktiv dag, det bästa; den är inte slut. Och jag mår bra.

Kom det mig själv nyss. Jag har blivit en kameloint(?). Passar in i alla kretsar som Petter sjöng. På morgonen när jag vaknade var jag Birro, poeten. Den moraliska, kärleksfulle, författaren. Nu när jag snickrar är jag Öfvergårs, den arga snickaren. När jag tar på mig hockeyjackan blir jag Tichonov, tränaren. När jag drar på mig dansstället och drar in med grabbarna till Sture, då blir jag John Travolta, danskungen. När jag dricker öl, då är jag J. Lokatt, kungen av öl. Oavsett vad, så glömmer jag aldrig vem jag är längre. Jimmy Anderström.

Hur bra som helst att behärska olika områden i livet, eller? Social kompetens är viktigt, jävligt viktigt för att passa in i dagens samhälle har jag lärt mig. Fingertopsskänsla, och att kunna prata till bönder på bönders vis, till de adliga på deras vis.

Snickeriet går hur bra som helst. Jag, Ellinor och Amanda (mina syskon) har hjälpts åt hela eftermiddagen. Vi har tagit ut en tv så vi kan kolla på fotboll samtidigt. Så jävla skönt, borde ni testa. Se fotboll ute, love it! För övrigt utlovar jag bilder på detta scenario senare under kvällen! Nu har dock Amanda ledsnat och börjat göra annat, men jag klandrar henne inte, hon har förstått vad familjen betyder. Äntligen.

Nu har jag en fetingskön rad på gång. Drog 50 spänn på samma rad som i min tipptävling plus att jag var tvungen, hur mycket jag borde låtit bli vet jag men jag var fan tvungen att ta med Hammarby. Med hjärtat. Använder man inte hjärtat tappar man förståndet också! Chile är för övrigt riktigt bra, Honduras är väl iofs ingen värdemätare men akta er för Chile. Något som min kompis Sam även upptäckt men inte fan vill han vara med i min tävling för det. Dumdristigt?

När jag kom hem efter tippandet och mathandlande så döm om min förvåning men min syster Ellinor hade städat mitt rum. Jag älskar dig Ellinor, hon har även lovat att lägga upp bilderna sen. Ni ser, om man är positiv och hjälper andra själv, blir man själv hjältp och positivt bemött.

Varför jag tog en paus var för att beställa biljett till Winnerbäck i sommar, men kunde inte hålla mig från att skriva här. Helt sjukt egentligen, men jag gillar det. Och om jag gillar det, då gör jag det. Så länge ingen annan tar skada av det. Hitills bara postivt så jag kör på! 

Nu måste jag snickra på. Hepåre so long.
 
Det finns inget finare än två människors första möte, ett möte som blir till två. Blir tre, blir fler. Ett möte och en oändlig kärlek uppstår. Jag träffade dig, och jag tror på evig kärlek. Men hur många tror på evig kärlek?

Snälla snickaren,
Jimmy


Påminnelse.

För er som tänkt delta i min tävling, nu är det snabba ryck. Är inte kommentaren publicerad senast 13.20 är den inte giltig. Vem vill vinna en platta öl den 11 juli, gratis?

Fick nyss en kommentar på facebook av Albin, en riktigt skön kille, en vän! Han tyckte bloggen var grym, vet ni hur mycket sådant värmer att höra? Jag kan leva en hel dag på att få höra något snällt. Tänk på det folk, säg snälla saker om varandra. Ta hand om varandra. Innan det är försent, innan någon tröttnat. Ge varandra komplimanger. Kritik ska också finnas, men då ska den vara konstruktiv.

Som min vän Sophie sa: "Mår man inte bra på insidan spelar det ingen roll hur mycket man försöker visa utåt att man mår bra. "

Och vem är det som ska se till att du mår bra? Jo du själv, och dina nära och kära.

Du trodde man kunde fly kärleken, men det kan jag berätta, det kan man inte. Utan kärlek blir det du som kommer få fly till sist. Men det har jag väl sagt förut? Det tål att upprepas gott folk, att upprepas gott folk. Lär er, lär er det för livet. Man kan leva på kärlek, man kan inte enbart leva på pengar.

Bloggkungen,

Jimmy


Dagens skratt, shit vad folk är dumma.

Måste bara få delge detta. Surfar in på bloggportalen, där har de en lista på mest sökta ord (inom bloggar) senaste veckan. Vissa saker är rätt väntade såsom sex, sexiga bloggar osv. Men vad hittar man mer; jo på 25 plats, kissnödig(?) vem söker på ordet kissnödig? Stövlar har gått upp 138 % senaste veckan. Sökningen utan trosor har en ökning på 760 %. Hallå, kontakt, världen?

Ja det finns idioter, och så finns det folk som cyklar i badkar.

För en jävligt mycket smartare värld,

Jimmy


Vi har en ny tävlande gott folk.

Vi har en ny tävlande i tipptävlingen. Det är Adrian (Kaptenen) Nyberg som tagit sitt förnuft till fånga. Ska ni vara med från början är det bråttom nu, mycket bråttom. Men som sagt, det går även bra att hoppa in under vägen.

Vaknade precis, äntligen innan 11 haha. Idag blir det ganska slappt har jag bestämt mig för, ska vila upp mig, ladda batterierna. Efter gårdagen känns det rätt aktuellt. Plus att man vill ju vara fräsch på lördagens fotbollsturnering. Jag tror inte "Kaptenen" uppskattar om lagets största stjärna kommer dit helt utbränd.

Ikväll ska Hammarby försöka sig på att spela fotboll, eller Borgkvist tanke om vad fotboll är dvs. ingen tanke alls. Finns ju fan ingen spelidé, inget tänk över huvud taget. Jag ser inga linjer. Hur man kan peta Simon Helg under de inledande matcherna är helt oacceptabelt. Vi får hoppas helt enkelt, hoppas att Linus tofflar in någon boll och att Ljungskile är helt oförmögna och handlingsförlamade att vi helt enkelt vinner ändå. Hoppas, hoppas.

Nu ska jag äta frukost, plocka iordning och sen tippa. Och eftersom ingen accepterade mitt generösa anbud att hjälpa mig med en rad så får jag ta saken i egna händer. Som vanligt. Återkommer lite senare när det hänt mer.

För enkelhetens skull presenterar jag de tävlande här:

16 juni.
Ingrid (landet som ligger närmast sverige vinner)
Honduras-Chile 2
Spanien-Schweiz 1
Sydafrika-Uruguay 1

Pappa (Zlatko)
Honduras-Chile 2
Spanien-Schweiz 1
Sydafrika-Uruguay x

Jimmy (Birro)
Honduras-Chile 2
Spanien-Schweiz 1
Sydafrika-Uruguay 2

Adrian (Kaptenen)
Honduras-Chile 2
Spanien-Schweiz 1
Sydafrika-Uruguay X

För er som är totalt ointresserade av fotboll har jag ett tips, Timotej spelar i stan ikväll. Riktigt bra musik, kvalité. Sådär tungt som bara jag gillar, de har det där djupa i sina texter. Haha.

Vi vaknar alla lika, lika trötta, lika sköra. Får man skit direkt är man körd. Man går in i mörkret. Du behöver kärlek på morgonen, annars är du körd. Du behöver uppmuntran min vän, annars körd. Jag ger er uppmuntran på morgonen, jag ger er kärlek.

Verkställande direktör,

Jimmy


God natt inlägg, ett måste.

Måste säga god natt till min kära vän bloggen. Mötet med Karim gick hur bra som helst. Vi har kommit en bit på vägen, mycket återstår. Men med min glöd jag har nu kan fan ingen stoppa mig! Tillsammans med vår lilla ledargrupp ska vi göra ett riktigt bra jobb. Det är kanske därför de anställt mig iofs?

Kan sakna Ormstagrabbarna ibland faktiskt. Men när man kommer upp till träningarna med 96orna har jag så kul att jag inte saknar alls. Men fan så kul vi hade boys, kommer alltid att älska er!

Glömde säga det men träffade en gammal lagkompis från viggantiden i lördags, Simon. Han och jag kamperade ihop under den beryktade kedjan 10-12-5. Förstaline, poängspottare. Synd bara att inte alla höll vår klass haha (ironi). Nej men skämt och sido(e)r, vi var rätt hyffsade. Hade framförallt kul ihop.

Intresset för tävlingen har varit svalt. Likaså för mina generösa spelerbjudanden. Ni verkar riktigt korkade haha! Men nu kör jag igång tävlingen i vilket fall, det ligger en platta öl i potten. Om jag vinner behåller jag den själv. Det går självfallaet att hoppa in under vägen, men svårare att vinna såklart..

Imorgon ska jag bara ta hand om mig själv, efter denna djävulsdag kan det behövas. Kolla på fotboll, snickra lite, träning, kolla Bajen torska hemma mot Ljungskile. Göra det jag känner för helt enkelt, är jag fan värd:D

Just det, idag har jag haft 53 unika och 150 sidvisningar. Tack till er som läser det jag skriver, värmer verkligen. Ett ännu större tack till er som kommenterar och ett jävligt stort tack till er som stöttar mig!

Kärki my man, du är king! Vi har varit vänner sen, ja sen när då? Ställer alltid upp i vått och torrt! Föralltid, oavsett. Du och jag.

Ingrid- Ja så kanske det är. Vet faktiskt inte. Ganska hårfint tror jag:) Tack det värmer, du har ett stort hjärta också det ska du veta. Jag ska tänka på det. Hatar ångest. Vill må bra :)

Någon på facebook har dragit igång nån citatmaskin där man ska citera the great one, Wyane Gretzky. Har ni något på honom, några lik i garderoben?

Nore, din roséflaska? Har inte ditt nummer i min nya lur:P

Morgondagens tippning för er som anmält er, det går bra att anmäla sig fram till 13.20 samma dag som matcherna går så ska jag fylla på här. En platta öl, mums:

16 juni.
Ingrid (landet som ligger närmast sverige vinner)
Honduras-Chile 2
Spanien-Schweiz 1
Sydafrika-Uruguay 1

Pappa (Zlatko)
Honduras-Chile 2
Spanien-Schweiz 1
Sydafrika-Uruguay x

Jimmy (Birro)
Honduras-Chile 2
Spanien-Schweiz 1
Sydafrika-Uruguay 2

Allt för idag gott folk. Nu ska jag försöka sova innan kl. 04 idag. Men vi hörs såklart imorgon när jag vaknat till och beroende på vad jag ska göra. Men något inlägg blir det alltid, kan ju inte hålla mig borta.

När den som gör dig glad, även gör dig ledsen. När den som stod dig närmast, ställt sig längst bort. När den som var villig att ta den där kulan för dig, nu är den som skjuter. Då vet du att det är dags att släppa taget.

Er Birro när han bor i Norrköping,
Jimmy

Nu väntar vi bara på den nya designen. Lugn folk, jag låter er hållas. Den kommer!


Äntligen klar, trodde jag ja.

Fyfan vad jag har fått saker gjorda idag. Helt sjukt faktiskt, stolt över mig själv. Efter att jag skrev senast har jag även hunnit med att åka till Sollentuna och lämna CV, hitta en plånbok som jag så snällt ringde och återlämnade, hon blev glad som en solstråle, jag blev glad att hon blev glad. Win-Win va? För ett halvår sen hade jag blivit sur över att inte få någon hiitelön, nu va hennes leende hittelön nog.

Sen åkte jag till Täby Centrum och lämnade även där mitt CV, han var hur skön som helst. Verkade gilla mig också, han sa att han gillade mitt sätt. Så nu är det bara att hoppas att det nappar någonstans. Om det inte gör det, då är det bara att gnugga vidare:) Lite kul att han tyckte att jag var framåt, att jag hade sjuk humor var han även intresserad av. Hoppas, hoppas! 

När jag sedan var påväg hem, nöjd som få, längtad efter soffan och tvn. Längtade efter slappa och spela xbox, kolla fotboll. Då ringer Peter, lagledaren. Tydligen möte ikväll, kl 20 i ishallen. Jaha då är det väl bara att göra det då. Hade helt glömt bort det faktiskt. Men ska bli kul, älskar att snacka hockey:)

Lika bra att få allt gjort på samma gång så man kan ta det steg för steg sen. Eller vad tycker ni?

Tyvär ingen kaninbur då det regnar i Stockholm idag. I alla fall här. Får bli någon annan dag.

Inget flyt i tippandet nu alls. Shit alltså, ni måste hjälpa mig. Elefanterna gick ju och spelade lika mot Portugal. Såg ni den komma?

Bästa speltipset för imorgon får vara med och dela vinsten, helt fritt. Vafan är problemet, vad har ni att förlora?

Nu käka, sen möte, sen lite fotboll och xbox. Sen lär jag ju stupa i säng efter den här dagen. Återkommer senare om jag finner energi att göra det. Ni kan ju ge mig energi annars? :)

Det du trodde var omöjligt, har jag insett är möjligt. Det du tycker är svårt, det tycker jag är lätt. När du skrattar, då skrattar jag. Se till att göra det du tror äromöjligt möjligt. Jag lovar, det går kompis, det går! Se på mig, jag gjorde det.

Er gnuggare i andra världen,
Jimmy




Dra ballen i gruset.

Nya Zeeland gör 1-1 i 93e minuten. Får man se den där sköna dansen också haha. Helt sjukt egentligen. VMs sämsta lag, enligt min mening. Tur att man inte gick på min plastmammas tips då, att tippa på Slovakien. Hennes argument var ju iofs bäst " de ligger ju närmare Sverige"! Hade jag varit Slovakiens tränare hade jag nog fan slitit mitt hår, misnt sagt.

Men helvete alltså, vilken story om målskytten. Han slängde upp en grej på vinst och förlust på facebook(!?). Han spelar i Danmark till vardags, forbundskaptenen ser detta. Någon som verkligen vill spela när man till och med lägger upp det på facebook. Han tar med honom, och han gör 1-1 i 93:)

Vad har vi lärt oss av det då? Jo att man måste ta sig till det. Göra allt för att ta sig dit man vill. Kan inte bara ligga på soffan och tro att alla kommer till dig!

Vad var det jag sa?:P
Jimmy


Hektisk dag, minst sagt.

Vaknade runt 12 idag. Med magont, som vanligt haha;) Började med att ta tag i skolproblematiken. Ringde till Umeå universitet och fick prata med en extremt trevlig och vältalig kvinna. Hon hjälpte mig på bästa möjliga sätt och jag kommer att få plugga det jag vill!:D

Sen fick jag ett riktigt ryck. Jag vill ha ett jobb. Har inte känt det så starkt förens idag. var nöjd med att bara ha hockeyn förut. Så jag har suttit i x antal timmar och ringt runt till alla omäjliga och möjliga butiker såsom GAME, Stadium osv. Fick lite halvnapp på några ställen så nu ska det skrivas CV för att sedan åka och lämnas. Så går det när man vågar, hade aldrig vågat för ett halvår sedan. Gäller bara att ta en sak i taget så man inte trillar dit igen! Det kan ni också tänka på.¨Det är såklart lättare sagt än gjort, det vet jag också. Lätt och säga till andra, svårt att göra själv. Gör det hellre långsamt och rätt än fort och fel.

Min pappa har verkligen fått mig att inse vissa saker här i livet. Och med en blandning av mina egna åsikter och värderingar har jag skapat en blandning som kallas Jimmys liv. Två som jag också vill tacka som jag glömt är mina gamla hockeytränare, Hans och Anders. Ni gjorde mig till den tränare jag är idag, tack för det. Utan er hade jag garanterat inte varit där jag är nu. Även en viss ordförande i Ormsta har ställt upp mycket:)

Har lagt bokskrivandet åt sidan ett tag, måste ta tag i de här sakerna först. Under sommaren ska det dock bli ett jävla skrivande, när VM är över. Ligger btw och halvkollar på Nya Zeeland mot Slovakien. Slovakien klart bättre enligt mig. Nya Zeeland, de är väl mest förvirrade över att bollen är rund och inte oval.

Hockeytränare, ett skönt jobb någonstans, plugga ledarskap, vara med dig, ha vänner som ställer upp, ha en familj som bryr sig, få kärlek, ha kul. Det är det jag vill mest av allt nu, för att kunna nå min dröm. Jag är på god väg folk:)

Nu ska det skrivas ett litet CV. En förbättrad version. Sist jag skrev ett CV var jag inte alls lika bra på att skriva som jag är nu.

Ingen som är sugen på min tävling?

Rosé flaskan väntar på dig Nore!

Allt för nu, återkommer förmodligen senare. Ska försöka se på Elfenbenskusten-Portugal. Svennis är grym, lägg ett spel på Elefanterna!

Ligg inte och vänta på att det kommer till dig vänner, ni måste ta er till det.

Det är något jag lärt mig senaste tiden,
Jimmy


Ett förtydligande.

Eftersom det tydligen uppstått ett missförstånd så ska jag be om att få gör ett förtydligande. Jag tycker Maradona var en fantastisk spelare. Kanske den bästa, alla tider. Men jag vifhåller även att han är en idiot som tränare. Men engagemanget är det inget fel på.

Sent idag igen. Nackdelen med att vara vaken nu är att fåglarna precis riggat upp för världens konsert här utanför mitt fönster. Vad de dock missat är att jag inte löst biljett och är helt ointresserad av att höra deras sång. Vad fan gör man då? Tips..

Ska vi köra tävling eller inte?

Att sova eller att inte sova, det är frågan,
Jimmy

En sista för idag då. Ett kul inlägg.

Blev en rätt bra dag tillslut ändå efter en lite sämre start. Har hunnit med träning och vara med min flickvän. Mysigt. Tycker jag är härligt.

Malin- Jag vet ju fan inte ens hur man gör det, kommenterar kommentarerna haha. Läs igen Malin, Maradona är en idiot, inte Messi!

Som sagt, Persie sabbade mitt tips. Tydligen fattade han inte att jag behövde pengarna. Jaja får ta nya tag imorgon. Någon som kan Nya Zeelänsk eller Slovakisk fotboll och kan ge mig ett tips? Till dig med bästa motiveringen till varför jag ska tippa på ett av lagen eller kryss, du får hälften av vinsten, alltså 50% andel i mitt spel om det går in. Utan egen insatts. Bra va?

Imorgon blir det burbyggande och fotboll utomhus. Hoppas på sol och bar över, eller njaa inte bar över. Ni som känner mig kanske fattar varför?

Vad är det för jävla jippo på lördag i stan? Hela stan är fullt av folk, folk är som tokiga. Ja juste, stureplansprofilerna ska till sumpan och sopa hem en fotbollsturnering. Fattar att folk är som galna. Men lugna er, vi kommer kämpa tills vi stupar. Efterfesten hoppas jag Adrian styr.

Fick ett lite slag i magen nyss, gick in på studera.nu och fick till min fasa se ordet "inställt" bredvid mitt program. Har mejlat och hoppas på ett bra jävla svar. Om det nu är så, då får vi gå på plan B. Något som min kära plastmamma Ingrid hjälpt mig att utforma. Hon är bra, förbannat bra! Pappa- ta hand om henne:) Du anar inte vad du skulle gå miste om!

Nu är jag färdigbloggad för idag, hoppas ni funnit det intressant. Tänkte höra om någon är intresserad av att delta i en liten tipptävling? Det hela går ut på att man skickar in sina resultat för dagens matcher senast 13.20 ska kommentaren vara registrerad för att räknas i tävlingen. Ni sriver namn eller smeknamn och jag publicerar sedan era tips här på bloggen. Den som har flest rätt vid VMs slut vinner, men vad? Det ska alltså vara t.ex Elfenbenskusten-Portugal 1, Brasilien-Nordkorea 1 osv. Ligger detta i någons intresse eller ska jag lägga ner? Kommentera om ni vill vara med. I så fall startar tävlingen på Onsdag.

Vi hörs imorgon folk.

Ju högre krav, desto hårdare fall. Å andra sidan min vän, har du inga krav, hur ska vi då komma framåt?

Karlavagnanen- släng er i väggen. Den nattliga hjälpen är,
Jimmy




Van Persie, sista gången jag litar på en gunner.

Jaha. Inte fan lyckades Persie toffla in någon boll. Men det gjorde Danmark rätt bra åt Holland. Haha vilket härligt mål!:) Så går det om man spelar i Liverpool. Inte bra, alltid en förlorare.

Har inte kommit igång med skrivandet idag, har haft en del annat att tänka på och reda ut. Men det gick! Tillfredställd nu faktiskt, alltid kul att komma framåt i disskutioner plus att jag verkligen kände mig behövd dag. Kände att jag fyllde en funktion:) En annan person blev glad av det jag sa, av mina tips och tankar. Då är min dag gjord!:D Jag behöver så lite..

Ledarskap för mig är att få en grupp att sträva mot samma mål, att motivera människorna i gruppen att ta ut sig till max. Du måste få respekt, visa att du kan. Gör du det spelar det ingen roll hur gammal du är. Kunskap har ingen ålder. I alla fall inte enligt mig. Rutin däremot, rutin har en ålder. Hur får man rutin om man aldrig får chansen? En chef säger till dig vad du ska göra, en ledare motiverar dig att göra det av egen vilja istället. Om i nte ledaren kan motivera dig, vem ska då göra det? Jo juste, du själv eller dina kamrater.

Viktigt att ha en gemensam värdegrund i en grupp, en ram att hålla sig innanför. Så fort någon kliver utanför ramen faller allt, tavlan går sönder. Det är din uppgift som ledare att hålla alla inom ramen, att få dem att vilja vara innanför ramen. Om du skapar en miljö där folk trivs, där det finns möjlighet att utvecklas, då stannar folk. Annars är det konstigt. Då är det inte ditt fel i alla fall. Man kan inte tvinga någon i dagens samhälle, du måste få denne motiverad. Glad och positiv. Det är då man kan prestera. Man måste respektera alla i en grupp, lyssna på alla. Jag lägger upp riktlinjerna, men jag är ingen diktator.

Lite av min syn på ledarskap. Har hur mycket som helst men då skulle jag nog snacka hål i huvudet på er:P

Nu blir det Japan-Kamerun. Sen blir det träning. Sen kommer älskling. Mys.

Tack till alla er som kommenterar och ger feedback, det värmer verkligen. Även fast jag skriver för mig själv kan det alltid vara kul att få en klapp på axeln ibland:)

Haha Malin, jag har ju för fan sagt det tusen gånger, behöver hjälp med designen och hur man lägger upp bilder osv. :)

Ibland är det du, ibland är det jag. Ibland är det vi. Kommer alltid vara vi. Ävern fast det ibland är du, ibland är jag. Kommer aldrig glömma vi. Om jag glömmer vi, då tappar jag jag.

Er moralpredikare i första världen,
Jimmy



Inget byggande idag.

Blev tydligen inget byggande idag. Råvarorna var inte på plats. Så då fick man en jävla massa tid över helt plötsligt, vad göra?


Att inte kunna sova.

Vaknade nyss, helt färdig, ont i magen. Kunde inte sova igår heller, fan det börjar bli jobbigt nu. Somnade runt 5 kanske, sov tills nu. Men inget att gräva ner sig för, inget som förstör mitt liv, min framtid. Bara att försöka sova inatt igen:)

Om v-Persie lyckas göra fler mål än Bendtner så går mitt tips från igår/idag in. Vad tror ni?

Jävligt trött fortfarande, därför blir det inget långt inlägg nu. Nu ska jag äta, kolla boll, bygga kaninbur och sen träna. Bra dag va.

Har knåpat ihop en riktigt bra rad till nästa omgång av VM tipset. Tanken är att jag och slaffe ska bli miljonärer. Vi får se. Har ni speltips, kommentera mer än gärna!

Till er som är negativa och pessimistiska. Jag gillar er inte. Jag gillar människor som ser lösningarna, inte problemen. Jag gillar sympatiska människor som sprider värme, ger energi, delar med sig av sin kunskap, sin vänskap, sin kärlek. Jag hoppas ni förstår vad jag menar.

Nu vill jag ha hockey igen. Saknar verkligen omklädningsrummet, genomgångarna, träningarna och matcher. Efter vårt extremt goda resultat ute på bosön blev jag än mer taggad för iår. Jag ska leda er, men som Hamrén sa, du kan leda en häst till vattnet men dricka måste han göra själv.

Dåligt med kommentarer, är ni blyga? Ni kan vara anonyma också om ni vill, jag föredrar dock folk som står för vad dem tycker.

Min skrivinspiration är grym nu, får inspiration från överallt:)

Glöm inte vilka ni är, var inte så förbannat ytliga. Glömmer du var du kommer ifrån kommer du aldrig bli lycklig, oavsett hur mycket pengar du tjänar.

Lev din dröm kompis, lev det till max. Du kommer att ångra dig annars, det vet jag. Moral vänner, moral är något bra.

Vad är din dröm?
Jimmy

 


Jag är inte riktigt klok.

Haha jag som inte skulle blogga mer idag. Nu får jag väl skärpa mig. Sitter och skriver på en dikt, om en person. Faktiskt första gången någonsin som jag ändrar på en dikt jag skrivit. Annars skriver jag bara rakt upp och ner, från hjärtat. Orden bara kommer liksom. Varför just den här dikten är svår är för att den är så speciell. Har aldrig skrivet en dikt om dig förut. Men jag vill verkligen göra det, en sista hälsning, från mig till dig. på mitt sätt. Tänkte skicka den till er som vill ha den är den när den klar. Tänker däremot inte publicera den här. Allt kan inte stå här, måste ju faktiskt ha lite privatliv kvar.

Vissa tycker bloggen är lite deppig. Kanske, kanske inte. Men jag är en djup person, en tänkare. Så take it or leave it. Svengelska, love it. Jag skriver för mig och för er som är intresserade av mig och mina texter, kan inte säga det nog många gånger.

Tänkte ställa en fråga om ni är intresserade och svara, kan vara kul att höra lite från er som läser här. Vad är era tankar om ledarskap och vikten av en gemensam värdegrund? Vad är ledarskap för er? Är det skillnad på en ledare och en chef? Ett lag och ett företag?

Fundera på det och lämna gärna en kommentar så återkommer jag om min syn i ämnet. Imrgon ska det byggas kaninbur, jag är lite som Anders Öfvergård (arga snickaren). Haha skönaste killen just nu! Dagens bloggtips blir Wikegårds blogg på nyheter 24. Han är fantastisk. Lika engerad i hockeyn och dess utveckling som jag är. Ser hockey på nästan samma sätt som honom, en förebild. Synd bara att vissa inte lyssnar på en 20 åring. Vissa är så förbannat jävla stolta i den här branchen så man blir mörkrädd.

Ingen dikt nu... Trodde ni på den eller?

Fotboll, å du fotboll. Skänk oss glädje, ena oss. Fotboll, du fotboll. Ge oss minnen, ge oss tröst. Fotboll, kära fotboll. Du enar människor, krossar gränser, skapar glädje bland oss och ger oss minnen för livet.  

Mitt liv är som en dikt, så självklar när man har facit,
Jimmy



Glömde en sak.

Min passion är att leda folk, att se hur det jag säger funkar. Att se hur människor utvecklas gör mig oerhört glad, det är min drog. Igår fick jag en överdos på bosön. Jag vill påverka, jag vill göra skillnad. Jag vill inspirera folk, jag vill att de ska känna sig trygga kring mig, utstråla förtroende.  Därför kommer jag alltid vara ledare i någon form, för jag vet att jag är bra på det:) Och skriva, jag kommer alltid att skriva. Om någon även gillar det jag skriver och jag kan glädja någn annan, då är jag lycklig. Tro på er själva folk. Ni måste tro. Annars blir ni ensamma.

Igår pratade jag hockey med Karim, vi har samma syn på hur vi vill spela i mångt och mycket. Detta komemr nog underlätta vårat arbete. Vi ska leda, vi ska förbättra. Riktigt kul att folk slutat underskatta min kunskap bara för att jag är 20 år gammal. Många som tagit till sig det jag sagt på sista tiden. Men om ni inte vill det, så behöver ni inte:)

Saknar uppsatserna i skolan, shit vad jag gillade dom. Där fick jag verkligen skriva, visa att jag kunde skriva. Fick ett bra betyg i svenska, något jag är otroligt glad över.

Nu blir det inget mer för idag, sa jag ju iofs sist också men nu får det nog vara bra för idag. Såvida ni inte vill ha något speciellt skrivet. Jag kan alltid ställa upp om någon behöver det:)

Har lånat en dikt från en vän som jag tycker är väldigt tänkvärd. Inte blir det sämre av att Rosé är min favoritdryck här i världen.

"Livet är som rosé. Rött står för kärlek, man måste fylla på glaset ofta för annars tar livslågan slut."

Pengar gör en inte lycklig, det är ett hjälpmedel. Kärlek däremot, det gör en lycklig. Vad är bästa, att ha en jävla massa pengar och må dåligt, eller må bra och ha pengar så man klarar sig hyffsat? Båda är såklart ultimat men om ni fick välja?

Till er som tvivlat. Till er som gått bakom min rygg. Till er som bidragit till min ångest. Jag är tillbaka, starkare än någonsin, smartare än någonsin. Jag ska visa er, göra er besvikna. Jag kommer att lyckas. Trots att jag bara är 20 år:P

Om din vän är ledsen, och du stöter bort honom/henne, är du en bra vän då?

Din huligan i poesivärlden,
Jimmy

Gårdagen och dagen.

Har inte blivit något bloggande på ett tag för har varit rätt busy. Under gårdagen hann jag med att först vara på fystet med laget. Helt sjukt vad de har blivit bättre, på bara två månader. Under dessa två månader jag tränat laget har de flesta förbättrats på allting. Coopertestet var det roligaste att se, många hade förbättrats mellen 1-2 minuter! Helt sjukt, på så kort tid. Vi har i och för sig prioriterat löpningen såhär i början. Stort jävla tack till er som kommer till träningarna och kör för allt vad ni är värda. Vi ska bli ännu bättre, måla upp bilder hur vi vill vara när isen drar igång. Vi ska bli bäst.

Sedan hade jag ett bra samtal med Pappa och Ingrid. Vi pratade om livet, vår framtid och det förflutna. Hur vi ska komma framåt, vad vi ska tänka på. Hur vi ska vara mot varandra. Tror det kan bli jäkligt bra om alla gör som det är sagt. Att trivas i familjen är det viktigaste av allt, ta hand om er.

Fick skjuts ut till lindholmen. Satt och pratade med min goda vän Grudd nån timme innan de andra rullade in. Var nervös när jag åkte dit för jag visste inte hur stämningen skulle bli. Men som det blev. Älskade att vara med er igen, hade nästan glömt hur kul det var. Även fast anledningen till att vi träffades är jävligt sorgligt, förjävligt och helt overkligt så var stämningen riktigt bra. Kändes som en bra hyllning till vår kompis, ett bra krök som han ville ha det.

Drack en och annan öl för mycket, i mitt glädjerus. Har inte druckit på 3 månader så ni kan ju ana hur det slutade? Inte så bra, efter halv 2 gick det rakt utför men jag kan ändå tycka att jag kom undan med det mesta av hedern i behåll. Lite ångest har man väl dock haft ändå idag, men själförvållat såklart. Ett tegelbesök, som jag inte varit på sen eldkvarn brann. Var kul, bra puls igen. Har saknat stället.

Vaknade i stan, bakis som aldrig förr. Har mått så uselt idag. Slötittat på en usel fotbollsmatch i Algeriet-Slovenien. Åkt hem, ätit mat, kollat fotboll och spelat NHL. Har verkligen inte orkat skriva något idag men hoppas jag är i form imorgon igen.

Är det inte ovanligt lite mål i VM? 1-0, 1-1. 0-0. osv. Kanske beror på att det är första rundan och många av lagen är nervösa. Första rundan är ju så oerhört viktig, en torsk så kan man vara körd. Mentalt jobbigt att komma igen efter ett första nederlag. En kort turnering kräver ju fokus och prestation hela hela tiden. Något Robert Green tydligen missat. Vilken satans tavla, har inte sett något värre sen Ante Covic körde tvålen mellan benen;) mot Trelleborg för x antal år sedan.

Maradona är så hetsig att man blir glad av att se honom, vilket engagemang. Lasse lagos raka motsvarighet. Hur tror ni pressonferensen lät? Hur öppnade Lagerbäck den, några förslag?

Nej nu signar jag ut för idag är det tänkt. Återigen ett stort jävla tack till er som förgyllde min kväll igår, många minnen och mycket skratt, jag gillar er vänner. Vänskap vänner, vänskap. Tack till dig min älskade Pappa som körde mig hem, du är ovärdelig. Tack till dig Louise som är så förstående, du är bäst. Tack till Mamma som hämtade mig idag, du är den bästa mamma man kan tänka sig.

Ta hand om varandra, ta hand om era vänner, er familj och era liv. Ta inget för givet, lev för dagen. Älska livet medans du kan.

Något speciellt ni vill ha min åsikt om? Skriv en kommentar isåfall:)

Vänskap är något som aldrig dör, vänner är något man alltid tar sig för. Mina vänner är något jag alltid kommer gilla, fast mitt liv har gått illa. Vänner ställer upp för varandra när man är ledsen, när man är glad. En riktig vän är en vän som du, en som aldrig säger bu. Tar sig alltid tid för dig oavsett vad, trots att du inte alltid gjort allt bra. Ta hand om din vän innan det är för sent, man vet aldrig vart livet dig bär.

Imorgon träning. Annars lugnt. Kommer skriva lite på bloggen imorgon. Så ni som är intresserade kommer att bli uppdaterade om min åsikt kring vissa ämnen, gör ett besök i mitt huvud, mitt huvud som är jimmya.blogg.se. Ingen ny design än, fan vad svårt det är!

Xbox för alltid,
Jimmy


Insomnia.

Just nu går det rätt bra känns det som. Hockeyn funkar kanon, skrivandet går framåt, pengar rullade in idag, VM en månad framöver, NHL går bättre än någonsin, jag älskar dig Louise osv. Har inte alls lika mycket ångest som för några veckor sedan. Mycket tack vare den här bloggen, trot eller ej!

Ändå kan jag inte sova just idag. Grubblar fram och tillbaka. Varför kan jag inte sova, varför kryper ångesten in just nu. Då kommer du in i mitt huvud, du kära vän. Tänker på dig nu, på alla minnen. Försöker minnas. Ler emmelanåt. Gråter stundtals. Show most go on säger alla. Absolut, men inte just nu, inte närmaste minutrarna. Nu ska jag ligga och minnas dig Sebbe. Imorgon tänder jag ett ljus för dig, skänker en tanke till alla drabbade och minns dig för den du var. Kungen Sebbe, du var fan kungen.

"Det var en ynnest pålle. En ynnest att få ha dig som vän. Att få gå i samma klass, att få festa, att få spela hockey, att få skratta, med dig. Så ledsen att jag aldrig får säga det till dig. För mig står du fortfarande utanför min dörr för ett år sedan, och ringde mig 4 på morgonen. Du var ju alltid snäll, gjorde aldri...g någon illa. Orättvist? Det finns inget i hela världen som varit mer orättvist. Vi ses en dag, tills dess får du vila i frid. Jag vet att du är kung där uppe, det kommer du alltid vara här nere♥"

***

Mitt tips gick åt helvete, hoppas ni inte förlorade allt för mycket pengar. Annars kan jag tycka att 0-0 var rättvist, ni?

Nu måste jag fan sova. Har ju ett fystest att ta tag i imorgon. Lite fotboll sen bär det av ut till Lindholmen. Kul på ett sätt, mycket sorgligt på ett annat:/

Vill ni skratta och har några timmar över mellan matcherna så ladda ner/hyr godkänd kvalitetsunderhållning med Henrik Dorsin. Världsklass.

Ingen dikt är den andra lik, ingen text är den andra lik. Ingen person är den andra lik, ingens tankar är den andras lik. Jag är en person som tänker, skriver dikter och textar. Du är en person som tänker, skriver dikter och textar. Är vi lika då?

Er vän, jag saknar er,

Jimmy


Det gick fort.

Andra halvlek blev betydligt bättre. Mexico närmast vinsten. Fick en flashback vid 1-1 målet. Richard Norlings offsidefälla på Söderstadion 06.

Tävlingen avgjord på rekordtid. Det var den ytterst allmänbildade Joakim Noreskog som tog hem roséflaskan. Ska den budas till Glänt..... eller ska vi mötas upp? Haha anonym, att du kommer ihåg det. Jag kommer också ihåg att du avsade dig den mot att ungdomsgården öppnade tidigare en skolavslutning. Men visst, du ska få den imorgon för att jag ska bevisa min ärlighet. Bättre sent än aldrig heter det.

Dagens tvtips: Laul Calling på sportbladet.se. Möcket möcket bra som en värmläning skulle sagt.
Dagens bloggtips 2: Bank och niva på sportbladet.se. Ett säkert kort. Alltid tänkvärda texter om sport och livet(?). Bank, Niva och Laul har vassaste pennorna i sportjournalistikens sverige anser jag.

Nu taco, sen Uruguay-Frankrike. Ett tips, spela ett mindre spel på Uruguay. Tror det kan bli en liten skräll såhär andra matchen. Frankrike är så långt ifrån en harmonisk grupp man kan komma. Uruguay har allt att vinna. Bra va?

Blir inget inlägg om åsiktsfrihet idag. Har inte filat klart på det. Har slängt upp bloggen på bloggportalen nu. Förstår dock fan inte den sidan alls. Men det är säkert bra..

Lars Winnerbäck och Håkan Hellström. Där har vi det.

För att du är du och jag är jag. För att vi är vi och jag älskar dig. För att alla är olika och och jag älskar det. Vad vore världen utan olikheter?

Jag vill ha mångfald, inte enfald,
Jimmy


Olikheter är bra.

Sitter och slötittar på Sydafrika-Mexico. Inte jätteupphetsande om ni vill ha min åsikt. Någon halvchans annars rätt tråkig match. Går inte igång på lagen heller. Däremot vill jag ta upp ämnet vuvuzela(?). Vad är problemet egentligen? Många klagar på detta fenomen, jag jublar. Jag älskar läktarkultur, supporterskap. Jag har en passion för olikheter, olika kulturer. Åker man till afrika, då gäller deras levnadssätt, deras kultur. Åker man till Europa, då gäller våran. Inte fan har man hört afrikanerna klaga på att vi sjunger va? Ska vi förbjuda dansande, halvklädda, sasmbainspirerade kvinnor under VM om fyra år för att männen hellre tittar på dessa än på själva matchen? Kliv ut ur bubblan för fan. Se världen, acceptera att den ser olika ut. Vad är er åsikt? Läs om det på http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslagsfotboll/vm2010/article7288286.ab om ni inte är insatta.

Är inte TV4s sändningar sämre än SVTs? Hasse Backe är dock kanske skönast av alla, någonsin.

Från det ena till det andra: KISS på stadion imorgon. Hade gärna sett dem. Växte upp med deras musik, älskar verkligen deras sätt, deras stil. De tar ingen skit, gör som de vill. Bra musik också. Var på KISS 1997, 8 år gammal. Rädd som en hare höll jag pappa i handen. Men jag gick därifrån med ett leende på läpparna. Jag hade fått mina idoler. Ace Frahely var min gud, vid sidan om Peter Forsberg(amen). Ska dock göra något imorgon kväll som jag anser är mycket, mycket, mycket viktigare än något simpelt hårdrocksband.

Fystest på Bosön kl 11.00 imorgon. Får se om man gjort skäl för lönen, det tror jag. Har sett riktigt bra ut under fysen. Är postivt överraskad av lagets kämpaglöd. Måste varit en chock för vissa att gå från noll fyspass till 4 i veckan. Men ni kämpar, jag älskar det. Tror jag kommer få ihop det här. Hoppas. Jag litar på min yrkesskicklighet:)

Helvete vilket drag det vart nu, Sydafrika gör 1-0 genom spelaren med VMs skönaste namn, Chabalalala. Klockrent upp i bortre krysset. Riktigt snyggt, jag gillar snygga mål. Skulle vara kul om Sydafrika går långt, bra för festen!

Allt för nu fellows. Återkommer lite senare med tankar kring åsiktsfrihet. Min nya sysselsättning är att diskutera, anser mig själv ganska vältalig så jag vinner oftast;) Älskar att diskutera, och skriva. Nu fortsätter jag med bokskrivandet och tittar på fotboll. Just det, var ute och shoppade idag. Ett par Sahlins Chinos(internskämt, sorry) och en riktigt fräsch stickad. Skatteåterbäring, love it:D

Dagens bloggtips: nagild.blogspot.com . Riktigt bra skriven, snygg design(till skillnad från den här) och riktigt fräscha bilder. Plus en härlig kille som författare.

"Jag håller inte med om dina åsikter, men jag skulle dö för din rätt att uttrycka dem." Vem var det som sa det? Rätt svar först vinner en flaska Rosé. Promise.

Har du en talang, se till att ta tillvara på den, kasta inte bort den. Livet är för kort för att slösa bort vänner. Jag har en talang, jag ser till att ta tillvara på den, jag kommer utveckla den, jobba hårt för att underhålla den. Det är det bästa jag vet, jag älskar den. Jag ska bli bäst.

För en rättvisare värld,

Jimmy.










En månad, vart fjärde år.

Äntligen dags för detta magnifika skådespel. Ni som är ointresserade av sport förstår säkert inte hur man kan vara så fäst vid en idrott, en händelse. Det är inte meningen att ni ska förstå heller. Men kväv oss inte, kväv inte oss som älskar sporten. Vi låter er hållas med konst, musik, mode m.m. Vi har sporten att gå till. Fotbolls-VM, äntligen, kom!

Trodde på England iår. Det var deras tur kändes det som, Capello hade fått ordning på bitarna, ett riktigt bra kval i ryggen och gott om självförtroende. Men efter att ha sett ett par matcher på slutet börjar jag undra. Blir det fjärde gången gilt eller går det som vanligt? En sak som är säker är ju vart mina sympatier är i sommar i alla fall.
Lästa på Sportblade igår att Capello ledsnat haha, skäller ut allt och alla. Sjuka regler. Ja det slutar nog som vanligt ändå. Jävla balongförsäljare. Come on you England!

VMs flopp kommer bli Messi, utan min tvekan. Den pressen killen har på sig är omänsklig, han klarar aldrig att bära ett uselt Argentina på sin arma axlar. Maradona var ett geni, han är en jävla idiot.

Kungen blir Rooney, hoppas hoppas. Kan bli nån Spanjack eller Tysk också. USA kan bli en skräll, synd på Charlie bara!

Tyskland är ju fan alltid livsfarliga, Italien är mätta plus ett dåligt lag men räkna aldrig bort Gli Azzurri. Frankrike kan komma, Argentina? nja eller kanske. Brassarna är bra, väl sammansatt lag.

Ja som ni märker, ett jäkligt ovisst VM väntar. Kul? Det är ju för fan helt jävla underbart!

"Fotboll är ett enkelt spel, först spelar man 45 minuter sen 45 till. Sen vinner Tyskland på straffar" Gary Linecker.

Lets have it!

Fotbollsälskaren,
Jimmy


Dagens bravader och tanker.

Hemkommen från Värmland och världsmetropolen Degerfors. Har fått sett kanske världens sämsta fotbollslag just nu återigen förudmjuka oss supportrar, våra färger. För det är VÅRA färger. Ni ska göra ett jobb, just nu gör ni inte ert jobb korrekt. Framförallt inte du mr.B. Vad händer om man inte gör sitt jobb? AVGÅ, AVGÅ ALLA!

Under middagen disskuterade vi ett intressant ämne. Enligt Pappa, och det här har han påpekat för mig vid ett flertal tillfällen, ska man jobba för att tjäna pengar, absolut. Men man ska tydligen jobba bara för att tjäna pengar så man har råd att vara ledig. Visst, absolut. MEN, ska man jobba bara för att tjäna pengar? slava på bruket, i verkstaden. Jag anser att om man ska jobba största delen av sitt vakna liv ska man göra det för att man tycker att det är kul. Man ska skaffa sig ett jobb som är kul, något man trivs med. Ha en dröm, och verkligen se till att uppfylla den! Lev era drömmar folk, när ni är 65 är det försent. Eller är jag fel på det?

Värmlänningar är ett speciellt släkte, hann med att skälla ut en 80årig gubbe fullständigt under matchen. Skönt att få ur sig all ilska:) Och ja, han förtjänade det. Varför vill jag inte gå in på.

Borgkvist fick sig en rejäl jävla utskällning av en känd Bajenprofil. Där sparades det inte på krutet direkt, dock lite pinsamt att han kallade honom "Borgström" under stora delar av monologen haha.

Blackhawks vinner Stanley, och det var väl för väl. Trist att vi inte fick Game 7 men man kan ju inte få allt. Kul för Hossa att äntligen få vinna cupen, man kan ju lugnt säga att han haft lite otur med klubbytena under några år. Kul för Towes. Kul för Yellbear Hjalmarsson! Kul för hela Chicago. Ni var värda det här.

Vad tycker ni om att bo i en småstad? Jag anser att det skulle vara tråkigt, att växa upp utan möjlighet till normala sysselsättningar. Inte kunna syssla med det man vill. Inte kunna bestämma vad man vill göra själv, och när, och var. Såklart tycker Pappa tvärt emot mig som vanligt. Han ser det nog som sin uppgift att tycka tvärt emot mig:P Men jag dömmer ingen, anser alla lika värda och respekterar allas åsikt. Till er som tycker om att bo i en "håla", jag gratulerar. För säga vad man vill men lugnt och skönt är det ju i alla fall.

Varför kan man inte blogga från sin iPhone? Kom igen nu, 2010 va?

VM krönikor på TV, Bosse Hansson är fan kungen av krönikor. Imorgon smäller det. Återkommer i ett VM special imorgon förmiddag. Sen kan det hända att det blir lite VM under ett tag framöver men det får ni leva med.

Lästa på min kärestes blogg (luslouise.blogg.se) att jag tydligen sågat hela fenomenet bloggar. Det stämmer inte, jag har sågat fenomenet bloggar som handlar om vad man har på sig, vad man äter, var man festar och vilka man ligger med, typ. Sex and the city syndromet. Det finns inget djup, ingen tanke. Men tydligen är det sådant folk vill läsa. Var så god säger jag. Tragiskt enligt mig, men visst. 

Nu sova, imorgon- Vet inte. Imorgon utlovas dock inlägg. Tack till er som kommenterat och gillar det jag skriver, det värmer en frusen själ.

Vad är meningen med vår tid, om vi inte får bestämma över den själv? Vad är meningen med livet, om allas liv inte är lika värda? Vad är din uppgift här på jorden, om det är så orättvist? Jag bestämmer över min tid, i min värld är alla lika värda och jag skapar min egen rättvisa. Gör du?


Idag är jag less,
Jimmy



 

Idag igen, fast nu blev det rätt.

Stanley Cup, hockey när det är som allra allra bäst. Speciellt när man får se dessa karaktärer, dessa fantastiska idrottsmän, drabba samman. Du har en av mina största favoriter i Jonatahan Toews. Jobbar alltid stenhårt i det tysta om det behövs, tar ett oerhört ansvar. Killen är ju 21 år. Patrik Kane, Marian Hossa, Sharp, Madden.

Broadstreet Bullies (Philadelphia) har ett annat sammansatt lag med mer gnuggare. De har ett LAG, med Richards som alltid går först, med Pronger som alltid spelar lika fullt, med von Reimsdyk-Asham-Carcillo som kör och kör och kör. Vändingen mot Bruins, sjuukt!

Låt det inte ta slut, låt oss få en game 7. Det är sjukt mina vänner, det är idrott när det är som bäst. Just nu ser det dock ut som att Blackhawks kan klara det redan ikväll. 11-3 i skott, 5 kvar av första.

Ja, Malin dikterna är mina egna. Jag skriver allt här själv, och gör jag inte det så kommer det att finnas citattecken och författare;)

Kul att så många är villiga att hjälpa mig i designmörkret. Som Malin och Ladd skriver, roligare att läsa en blogg med lite färg och bilder. Så med lite hjälp ska vi nog ha en nylansering av bloggen med förg och allt innan helgen är slut, vi får hoppas:) Dock kul att ni gillar texterna.

...Ostmackor är verkligen gott, med vatten och en kaka. 16-3 i skott och 0-1. PP kasse av en annan favorit, Bufyglien. Perfekt till sista kakan. 1-1 Hartnell! PP.

Xbox är en av mina laster för tillfället. Så sjukt kul att bara slappa och lira lite NHL eller Fifa emellanåt. Har dock spelat ex antal NHL matcher för mycket så man börjar bli för bra:) (Var rankad fyra i världen en vecka, beroende?)

Får mig att tänka på alla speldagar/kvällar hos Slaffe, så kul vi hade. Lirade ju sönder FM vareviga dag, men det har ju inte blivit tråkigt än för det. Kan verkligen sakna det, att glida upp, snylta nån macka, kanske lite juice. På med FM och sen var det krig! En och annan sak har väl gått sönder genom åren. Lokatt har väl också bidragit med det. Haha och junglebuzz var väl inne ett tag? Monopol också va? Haeger på GTA:D NHL 94. Ungdomsgården! Röda lacket. Gruddas. Westman-Scarface. ANSLAGSTAVLAN! Minnen folk, mina minnen.

Lite blandat såhär på natten, det som ploppade upp åkte ner på tangenterna. Imorgon Degerfors, hörs då.


Det var år sen vi var små. Men jag kommer aldrig glömma, aldrig glömma er. Jag finns här för er alla, jag finns för er. Grabbar jag finns om ni vill, jag kommer alltid ställa upp. Oavsett vad som händer eller har hänt är jag fortfarande jag, alltid oavsett. Jag finns här för er, finns ni för mig? Svaret är jag säker på, det har jag lovat att alltid vara. Vänskap.

Jag vet att jag inte alltid gjort rätt saker,

Jimmy





Minnen och kvällen.

Slagit ihjäl några timmar. Funderat, kommit underfund. Tänkt på minnen. Är det inte ofta man tänker sig tillbaka? Man tänker på tiden som var då och hur bra man hade det? Alla fester, alla kompisar, skolan och livet som en lätt sak. Då uppskattade man det inte, men nu när man blir äldre och det ställs helt andra krav, då vill man tillbaka.

Fan vad jag saknar skolan ibland, allt vi gjorde och allt vi upplevde. Hur lätt livet var. Det enda man oroade sig för var något prov eller någon läxa. Vi festade, hade kul. Gled runt och mådde bra tillsammans. Man hade alltid någon att prata med, alltid något att göra. Men vad gjorde man? Jo man klagade på att det var så jävla jobbigt i skolan, men nu vet jag bättre. Ibland minns jag tillbaka till den tiden. Tänker på allt vi gjorde, på hur kul vi hade. Men jag minns också det tråkiga, det tråkiga framförallt på slutet. Hade det blivit annorlunda om jag inte tabbat mig så? Lär man ju aldrig få svar på, men en sak vet jag. Jag glömmer aldrig den tiden och jag lärde mig så sjukt mycket mer än bara ekvationer och ordformer. Tack till er, ni vet vilka ni är om ni läser det här, jag älskar er för livet!

Man ska minnas och må bra, man ska leva med minnen, bra sådana, men man ska framförallt leva nu! Lev i nuet är ett tips. Till er som går i skolan; ta tillvara på tiden! Sprid er glädje och kärlek till varandra. Visa respekt och ha fruktansvärt kul. För ni kommer att upptäcka att det blir jobbigare i livet än nästa prov eller läxa eller en jobbig lärare. Lär er för livet och lär er av varandra.

***

Kvällen spenderas på följande sätt: Träning med juvelerna, äta, ringa min älskade Louise, arga snickaren, Xbox med täljegrabbarna och Stanley Cup. För det är väl det inatt? Haha.

Kanske återkommer något ikväll om jag känner för det, annars får ni 10(?) som läser detta hålla tillgodo.

***

Shit vad den här bloggen ser tråkig ut, jag behöver hjälp!

Det sitter i huvet grabbar, det vet ni väl? Det sitter i huvet tjejer. Vill man så kan man, det handlar bara om inställning! Minnen folk, det sitter i huvet. Se en bild, måla upp den i huvet. Sträva dit, jag lovar att målet och vägen är mödan värd. Det sitter i huvet folk, det handlar om inställning. Minnen kommer om man vågar. Minnen är bra. Se bilden, gör det som krävs, minns.

Ångestens bästa vän,
Jimmy






Vardag.

Jaha, nu var man där igen. Med känslan av rastlöshet. Var hos läkaren i morse, Sigrid, en jävligt skön tjej. Gick bra, det går framåt känner jag! Sen lunch med Pappa där vi pratade affärer och företag. Kom fram till en rad bra ideer så vi får se om det blir verklighet.

Sen pratade vi om mitt liv, om min framtid. Jag har ett mål, en vision. Jag ser bilden framför mig, hur jag har det om 10 år och vad jag har gjort tills dess och gör då. Jag vill verkligen ha det så, jag kommer kämpa nåt så fruktansvärt hårt för att komma dit. Första steget är universitet i höst. Coaching och Ledarskap ska läsas på 3,5 år. Ser verkligen fram emot att få göra något meningsfullt igen, något att fylla dagen med. Har varit jävligt dåligt med det på sista tiden. Att bara jobba med hockeyn är kul men det blir så tråkigt på dagarna. Ångesten sitter där, den kliar nåt grönjävligt emellanåt när man inte har något att göra. För att inte tala om hur kontoutraget ser ut ibland haha. Ingen kul läsning för en gammal ekonom, i alla fall inte när man var van att ha det på ett sätt när man jobbade heltid+hockeyn.

Men jag har mitt mål, jag har min dröm. Jag SKA dit. Jag vet hur jag ska ta mig det, jag vet att jag kan ta mig dit. Har verktygen, nu ska jag bara fixa spiken så ska ni få se sen, vem som skrattar sist:)

26 unika läsare första dagen, det får man väl vara nöjd med? Haha vem vill egentligen läsa vad jag skriver? Sjukt.

Nej nu får man försöka sysselsätta sig några timmar, kanske söka nåt jobb. Ikväll är det träning med mina nya diamanter, löpning på schemat.

Imorgon, fucking Degerfors away. Love it! Hallenius IF jobbar på. Kan vi spela som i Torsdags så har vi goda möjligheter. Det bästa på fan 2 år. Vi lägger aldrig ner- Vi ska upp!

19 Juni smäller det btw, Stureplansprofilerna(?) kommer dominera på Sundbybergs IP! Efterfest? Vad tror du?

Blogga är rätt kul. Framförallt som jag tänkt mycket på sista tiden. Känns riktigt skönt att ha någonstans att skriva på, jag gillar att skriva. Skriva av sig är bra, som terapi nästan. Tankarna liksom kommer någonvart, någonstans att vila på medans jag resnar ut. Sen är det ju bara att gå tillbaka hit om man vill läsa och komma ihåg. Plus att mina dikter får plats någonstans:P

Om någon som läser detta kan det här med design osv. på bloggar kan ni väl höra av er. Snälla.


Ju mer jag tänker, ju mer jag ser det framför mig, ju mer jag ältar, ju mer jag maler, ju mer ont gör det, ju mer kommer det som en våg över mig, ju mer ångest, ju mer problem. Tänk inte min vän, gör bara, våga ta klivet, våga satsa, våga chansa, våga vara du, våga drömma, våga göra det du är till för, våga ha kul, våga leva. Ta klivet min vän. Jag har min dröm, jag drömmer, jag ska dit, jag kommer dit, jag misslyckas, jag lyckas. Vad som än händer kommer jag alltid att leva mitt liv. Mitt liv som är mitt. Ha kul vänner. Lev livet du fått, till fullo. Lova.


Skit ner er,

Jimmy


Vilken jävla tabbe.

Ja nu sitter man här, kl är 03.00, vaken. Hade laddat upp, sett fram emot, jobbat fram en riktigt skön känsla, fixat kaffe, till och med en liten bulle för att festa till det. Stanley Cup final nummer 6, Blackhawks ska avgöra och man ska få se Toewes lyfta bucklan eller ska Broadstreet Bullies resa sig på nio?

Vad inträffar? Jo jag hade ju såklart missat totalt att man nu tar en extra dags ledigt. Istället för att man som tidigare spelat varanann dag sak man nu vila en extradag. Matchen spelas imorgon... Så nu sitter man här i sin ensamhet, kl 3 på natten, tokpigg och utan sysselsättning.

Funderar på en sak; varför ska det vara så in i helvete svårt att få staten att förstå att man ska sälja kall bira på systemet? Vad är nackdelen liksom?

Får fundera vidare på det, en motion kanske skulle vara på sin plats. Klockrent vallöfte om inte annat. Nej nu får jag återgå till min NBA final istället. Kevin Garnett har stuga just nu!

När du tror att du har tappat allt, förlorat förståndet, mist allt du någonsin haft. Då har du en sak kvar. Du har dig själv, hitta dig själv, hjälp dig ut, du är stark, starkare än du tror, det är jag nu, jag mot alla. Om inte jag gör det, vem ska då göra det?

All min kärlek till er det hoppas jag ni förstår,
Jimmy


Sebastian Pålsson och sorgen.

Hur mycket jag än försöker kan jag inte sluta tänka på dig, sluta tänka på din familj, sluta tänka på vissa av dina vänner. Alla minnen finns kvar, de kommer jag alltid bära med mig.

När vi åkte till Great Skate, när vi skulle jobba ihop, när vi tog moppekort tillsammans, alla raster i skolan, alla lektioner, alla träningar, matcher. Uppvärmningarna, dina kommentarer. Det är många som tänker på dig nu Seb, många som ser dig framför sig. Hur du alltid log, alltid värmde rummet du var i. Hur du förgyllde mångas tid. Hur du försökte övertala mig att börja i bällstaberg:) Med facit i hand, skulle jag nu aldrig tveka.

Du var skön pålle, en riktigt jävla skön kille. Jag har alltid alltid gillat dig och jag tror det var ömsesidigt, hoppas. När du skulle lag min iPod;) har dom datorer där du är hoppas jag att du läser vad vi skriver om dig och förstår att du var älskad av så många! Jag har fortfarande klubborna du gav mig kvar, jag ska alltid ha dom med mig. Och mina tankar om dig Sebbe! Vi ses mannen, so long. Ta en bira med han där uppe, gör ett par kassar och lova att du har bra stuk! <3

Jag tänker på dig Jonas, på dig Adam, på dig Niklas och på er andra som kände honom!

Brukar du vara här ofta?

Nej, jag är ny. Vet inte hur man fixar design osv. men det kommer när jag blivit varse hur man gör. Så om ni mot förmodan läser skiten som skrivs här så får ni hålla tillgodo. Jag är en sjuk man så det kan bli en sjuk blogg..

Er,
Jimmy

RSS 2.0