Janne Svensson AB.

Vad är det för fel på Hammarby och övergångar. När man sålde Eguren till Villareal fick man knappa 20 miljoner. Eguren var då Allsvenskans klart bästa spelare och med rätt förhandlingsteknik kunnat gått för långt förbi 30 strecket. När man sålde Petter Andersson fick man runt 10, han var då en av de skickligaste offensiva spelare i Sverige med en färsk landslagsplats. Man hade kunnat fått 15-20 i alla fall. Runström, 10 miljoner. Han ledde då skytteligan. Charlie Davies 20 miljoner. Ledde skytteligan och hade kunnat rädda kontraktet på egen hand värt i runda slängar 30-40 miljoner. Bra affär?

Listan kan göras lång på spelare vi reat bort under åren. Allt bottnar såklart i den dåliga ekonomi vi har. När vår förhandlare sätter sig vid bordet börjar han alltid med svarte petter. Det lyser desperation om oss. "VI BEHÖVER PENGAR, GE OSS ÖVER 10 SÅ ÄR DET TAGET!".

Nu trodde jag ändå att man lyckats få lite betalt för vår klarast lysande stjärna. Krasst; halva vårat lag. 25 sköna miljoner rakt ner i kassan. Men icke, då ska någon jävla advokatfirma i italien ha 8. Vem anlitade dessa? TA är väl anställd för att sköta förhandlingar, varför inte ge han chansen? Han må vara värdelös men borde väl ändå kunna få upp priset så pass mycket att man slipper betala 8 välbehövliga miljoner till ett bolag i italien. Sedan ska Cabrera i vanlig ordning ha sina miljoner, Sundsvall sina och vips så fick vi bara runt 10 ändå.

Hela den här soppan luktar ruttet. Att höra vår VD stå och säga att hon är nöjd med affären är bull. Han går för 25, det är bra. Men vi får bara 10, det är katastrof!

I och med att dessa siffror är tagna från pressen ska det inte skrivas i sten, men stämmer det är det som vanligt. Vi rear bort våra stjärnor för att rädda en rad usla ekonomiska misstag. När ska vi få vårat? När ska vi få ett lag att vara stolta över igen? Jag väntar, kommer vänta i en livstid.

Jimmy


Avgå+Linus+Skolan=?

Nu får det vara nog B/B. Var är planen? Var är spelidén? Hur kan man ge Tobbe Holmqvist 90 minuter? Fan, killen hade ju max ett rätt på hela matchen. Mer oduglig och oandvändbar spelare har jag knappast skådat. Han är längst på plan, men killen vinner inte ens en nickduell. Springer och gömmer sig, är rädd. Grabbar, vad hade ni för idé med det?

Sen att Filip Bergman räddar ert samvete i 94:e minuten gör ingen skillnad. Ska man komma trea så måste man vinna en sådan match. Faktum kvarstår; Utan Linus vinner vi inte, så enkelt är det. Utan hans 17 mål hade vi legat sist, tveklöst. Det är en tränarfråga, hur man kan vara så beroende av en spelares individuella prestationer.

Linus till Genoa efter säsongen. Hyggligt betalt, enligt uppgift 23 miljoner. Men det som skrämmer är att "en okänd mellanhand" tar 7 miljoner. Efter skatt osv. blir det drygt 10 kvar till Hammarby. Mellanhand, 7 miljoner? Det är något som inte stämmer i den här affären. Sista ordet är nog inte sagt, jag avvaktar med att ge min syn på själva affären tills alla kort ligger på bordet.

Idag rivstartade skolan på allvar. Från noll till 100. Men satan vad roligt det är. Första temat handlar om coachingfilosofi. Lyssnat på föreläsning, läst litteratur och börjat skriva lite på första uppgiften. Love it!

Nu är min skoldag slut, det är det bästa med att läsa på distans, man väljer helt själv när, hur och vad man ska göra. Det finns vissa ramar men det är i stort sett fritt. Helt underbart. Det här kommer bli hur bra som helst.

Vem vet, kanske blir sugen på lite skola vid 22 ikväll. Då är det bara logga in och köra på.

Struktur och planering är det viktigaste för att klara det här. Tror jag har fått till det ganska bra redan första dagen vilket jag känner mig oerhört nöjd med.


Du fångade mig Linus. Du fångade oss. Med ditt sätt och dina mål blev du en av oss.
Inga hard fellings, du är för alltid en bajare nu. Kom tillbaka en dag.
"Det är med sorg i hjärtat, vi älskar dig."

Plugghästen,
Jimmy

Dagens låt.



FUCK!

Jimmy

Dagens tips.

Lita på ditt hjärta, ignorera inte dina känslor. Vänner, i de mörkaste stunder, tänk positivt. Hur svårt det än må vara så försök. Och ignorera inte dina känslor, du måste få känna på ditt sätt.

Tydligen börjar skolan imorgon, hade tagit fel på en dag. Inte mig emot.

Aldrig ska jag glömma dig, du är mitt liv, den jag mest älskar. Aldrig ska jag glömma dig, jag har sen liten haft dig i hjärtat. Så kom igen, vårt södergäng, dig ska jag följa tills jag dör. Så kom igen, vårt södergäng, vi måste kämpa för att ta 3 poäng...

Som någon sa, allt händer av en orsak. Absolut, men hur gör man när man inte helt hundra vet vad orskaen är?

Tänk positivt,
Jimmy Anderström


Sant?

Hittade den här gamla godingen:

Alla bra saker kommer ur glädje. inte sant? Varför inte göra varandra glada?

Jimmy


Att göra oxfilé av en falukorv, vin av vatten. (Det går, med rätt inställning)





När vi startade i våras trodde jag aldrig på den här utvecklingen. Även fast jag matade på med information, motivation och kunskap trodde jag aldrig att dem var så här mottagliga. Jag vet inte om det är jag, dom säger det, eller någt annat. Men bra har det blivit i alla fall. Vi spelade idag, mot ett oerhört skickligt Norrtälje, vi vann med 9-7 efter att hämtat upp 4-6 inför sista 15 minuterna.

Är det inte en tränares jobb? Att kunna ta ett lite sämre material och gör något av det? Det är i alla fall det jag brinner för. Visst, skulle vara kul att någongång i framtiden ta ett "Elit" lag med fördiga spelare. Men i dagsläget brinner jag verkligen för att utveckla, att jobba med spelarna från grunden. Bevisligen har jag lyckats rätt bra, säger vissa. Jag vet inte, andra får göra bedömningen av mitt ledarskap. Det enda jag kan säga är att det känns riktigt bra. Riktigt bra att få den uppskattning, den uppbackningen och dessa spelare som verkligen har gått från noll till 100 på såhär kort tid.

Vet ni vad vi ska göra nu? Jobba ännu hårdare!

Energi folk, det är en viktig del av dig själv. Om du bara ger energi, och aldrig får något tillbaka. Hur ska du då kunna ge mer om du är tom? Tänk på det när du har slut på energi, har du gett någon energi? Eller är du en energitjuv som bara tar och tar. Ge och ta vänner.

Lite söndagsångest och lite skolångest. Men det ska nog gå. Har sett fram emot imorgon en längre tid. Det ska om inte annat bli spännande att se hur det funkar med distansläsande.

Jag återkommer imorgon med en liten resumé av den förstka skoldagen.

Annars önskar jag 3 poäng imorgon Hammarby, tack.

Ormsta 92
Ormsta J18
Vallentuna J18
Vallentuna 96

Ett antal spelare som passerat genom åren och vet ni vad det roligaste är? Att se dessa idag, se dessa fortfarande spela och komma fram och tacka för att jag lärt dem saker. Det ger mig energi att lägga ner det tusentals timmar. Att få se spelarnas leenden efter matchen idag, det är en drog svår att bli av med.


Läs!

Kom igen, jag vet att du kan. Har du en dålig dag? I så fall, gör någon medmänniska bättre och gladare. Sluta trycka ner folk, vi måste höja oss, höja varandra. Inte sant?

Hockeyfilosofen,
Jimmy




Zlatan berör.

Så var det klart. Zlatan går till Milan. Jag gillar Zlatan på ett sätt, han är en frisk fläkt i det annars ganska tråkiga fotbollssverige. Jag gillar honom inte på ett annat, en spelare som ständigt står över laget. Han har fått för stora propotioner till vad han egentligen är. Kan ändå inte förstå hur Barcelona slängde bort honom så fatalt. De skickar iväg Eto´o, betalar 500 miljoner och får sin Zlatan. Vad gör de sedan? Låter honom spela, han gör succé, för att sedan sätta honom på bänken och låta honom ruttna bort.

Jag kan inte förstå det ledarskapet, Pep. Jag kan inte förstå att klubben Barcelona misslyckats med alla spelare som är lite "annorlunda". Det tyder på en sak; inskränkta. Vägrar se utanför den där lilla boxen som heter Barcelona. Se på Fergusson aom exempel. Han lyckas forma spelarna, göra dom till sina. Likaså Wenger. Pep däremot, han verkar bara kunna handskas med en viss typ av spelare. Spelare som redan är stöpta i formen, FCB formen.

Värvar man en Zlatan för 500+ miljoner måste man väl veta vad man får?

Spanska ligan är nu åter helt ointressant. Den har för mig varit död ett antal år, sedan två lag dragit iväg så enormt mycket. Den fick lite liv förra året i och med Zlatans ankomst. Nu dog den helt och hållet. Italienska ligan är fortfarande ett stort svart hål i fotbollseuropa för mig. Kanske inte för dig? Tur att man kan tycka olika. Vilken fotboll jag gillar? Superettan och Premier League... Två lag i PL? Njaa, snarare fyra fem stycken nu va?

Nu har jag bestämt mig för att bli otrogen. Jag ska skaffa viasatpaketet. Har varit trogen Canal Plus i tio år. Nu får det vara slut på monogamin, tyvär. Canal plus är fortfarande nummer ett för mig vad det gäller sändningar, proffsighet och medarbetare. Men nu blir det alltså att ta in viasat i huset. Kommer självfallet ha kvar plussen också men jag har liksom inga riktiga intressen kvar i kanalen.




Det här är ett sånt där ögonblick man alltid kommer minnas. Minns exakt vad jag var och vad jag gjorde den kvällen. Gåshud av Lasses kommentatorskap, många gånger om...

Sådärja, fick man in en liten roligare blogg också! Om än mycket fotboll, så även lite av mina tankar angående ledarskap.

Nu funkar äntligen min telefon igen.

Vi hörs,
Jimmy

Att vara olyckligt kär.

Är det värsta som finns? Tror det. Det är så fruktansvärt smärtsamt. Att ligga själv hemma, det är tomt och tyst. Man tänker på alla minnen och att det för bara någon vecka sedan var så livligt, det här rummet var så fullt av kärlek. Nu är det bara tomt och tyst, lämnat med minnena. Jag hoppas, och tror, att det finns kvar. Jag vet att det finns där...

Ångest; Rummet krymper, väggarna liksom stirrar på en. Man andas men man andas inte. Det är en så sjuk känsla av total okontroll. Jag har verkligen ingen kontroll över det här. Jag vet inte..

Det är dystert skrivet, jag vet. Men jag kände aqtt jag var tvungen att få ur mig det. Förlåt mina kära läsare, ni ska få roligare texter framöver. För allt är inte dåligt, tvärtom. Jag har hittat mig själv, måste bara hitta ett sätt att bearbeta mina känslor på. Inte lätt, men vem fan har sagt att livet är just lätt?

Slutdeppat för idag gott folk. Nu ska jag försöka blicka framåt. Match imorgon, det ska bli jävligt kul. Får se vad vi står någonstans mot ett bättre motstånd. Dröm för en tränare och en hockeyvisionär som jag.

Kvällen har återigen spenderats hos min tränarkollega. Snackat mycket hockey, pratat om hur vi ska lägga upp planeringen för de kommande veckorna vad det gäller innehållet i träningen. Det är mycket som ska in på alldeles för kort tid. Visst är det alltid ett problem i dagens samhälle? För mycket att göra och för lite tid=stress=ångest. Vet ni vad man gör då? Man planerar, strukturerar och prioriterar. Då får man med allt och man slipper bli stressad. Fint va? Det är lite av vad vi gjort ikväll.

Blev en runda Tiger också trots allt. Bättre idag men jag är inte i närheten av mr. golf än.

Nej men dåså. Nu; slappna av. Måste sova innan fem idag.

Älska mig som mest, när jag förtjänar det som minst.

Med otroligt mycket kärlek,
Jimmy


Att sova.

Är svårt när man somnat och vaknat om vartannat i ett par timmar. Nu ligger jag här helt klarvaken.

Ikväll har jag haft kul. Först träning; dålig första halva, mycket bra andra halva. Min tränarkollega fråga om jag ville hänga med på lite "PGA Tiger Woods" och nån öl. Tackade ja och det blev riktigt trevligt. Jag fick dyngtorsk. Men det var kul. Tror han vann med 30 slag eller nåt...

Imorgon är det tidig träning, sedan vet jag inte. Blir förmodligen lugnt eftersom vi spelar vår andra match för säsongen på söndag. Norrtälje borta, vinst är inget måste utan en bonus. Nu vill jag bara ha svar på de frågor jag ställt hittils. Kan vi komma upp i samma standard som sist så har vi en bra möjlighet.

Nej, sova nu vafan. Får försöka en omgång till. Hörs när vi hörs, ses när vi inte hörs.

Som jag hade dig förut, vill jag ha dig igen.

Sömnexperten,
Jimmy

Igår var jag full, för kärlekens skull.



Ja shit. Full och glad på en torsdag. Får man det? Såklart. Man har ju bara ett liv. Skolan börjar på måndag, i helgen är det fullt upp med hockey så jag passade på igår. Det var kul, mycket kul. Förutom att jag fick den briljanta idén att spela poker klockan halv fem imorse. Ni kan ju själv räkna ut hur det gick.

Ikväll har vi träning, sen blir det toklugnt. Tror jag. Eller jo det blir det, om ingen har en jävligt bra idé?

Skola ja, jag börjar bli lite nervös. Hur gör man? Var så länge sedan sist. Men det går nog fort att komma in i. Lite som att lära sig cykla, har men en gång kunnat gå i skolan så kan man alltid det. Jag tycker till och med att skolan var/är kul. Inte att gå upp tidigt, men att lära sig saker. Att utvecklas, att förkovra sig. 

Dialoger gör dig smartare, monologer gör dig dummare. Tänk på det vänner, tala med varandra. Att vara tyst löser inga problem.

21 år, men när jag ser fångarna på fortet slits jag tio år tillbaka i tiden. Vilket succéprogramm TV4 dammat av, klockrent. Nostalgi på hög nivå.

När du står ensam kvar på tå, och ytan inte går att nå. När du träffat botten. Kom ihåg mig då! 

Saknar...
Jimmy

Tack.

För alla uppmuntrande ord. Ni ska veta att dom värmer. Jävligt mycket värmer dom!

Jag tar till mig, ös på bara. Anonym: "Allt händer av en orsak." Mycket bra snack...

Okej, 40 miljoner var väl att ta i men runt där. 30 kanske? Med en sportchef som kan ta betalt skulle vi få det. Thomas Andersson däremot, han tar en låda tejp. Idiot.

Vem minns Martin Berg? "Vi vet hur det gick hur det gick, och vem som kicken fick. Så hej då tjockis nu är sagan slut."



Nu spelar vi internetpoker, vi hörs imorgon! Jag lovar.

Stå upp,
Jimmy

Orkar inte.

Blogga nu. För mycket och för jobbigt. Måste smälta allt och samla ihop spillrorna och sen kanske jag orkar. Vi hörs inom kort. Kanske imorgon?



Jimmy

Dagens låt.



Det finns inga ord. Vita nikesneakers, vita jeans, vit skjorta och blå sidenkavaj. 80- talet när det är som bäst.

Ni som känner mig vet att jag itne är någon direkt italienälskare. Men en sak är säker; de vet hur man lever. De älskar snabba bilar, god mat, dyrt vin, fotboll och kvinnor/män. 

Och de kanske har världens snyggaste språk. Blir lätt komiskt när Lasse Holm försöker sig på någon form av svelienska. Men snygg är han. 

Tack för idag.

Kan inte säga det nog många gånger. Tack till er alla som kom ihåg, och tänkte på att gratulera mig idag. Trist att ingen nappade på mitt erbjudande om fika bara;)  

Vänner, det här är den första födelsedag som jag inte längtat, sett fram emot eller räknat ner till. Helt plötsligt var den bara här och knackade på. Ett år närmare pensionen. Lite som med julaftarna nu för tiden. Man längtar inte spdär som man gjorde förr, man ligger inte vaken dagen innan. Man har inte DEN känslan i kroppen att det är en stor dag. Missförstå mig rätt, jag älskar fortfarande julen. Och min födelsedag. Men inte lika mycket.

Dagen var seg, sov dåligt i natt. Trött som fan när jag vaknade och somnade såklart mitt på dagen. Så nu sitter man här, klarvaken. Vad gör man då? Sätter på FM såklart. Ikläder mig rollen som fotbollstränare och styr PSV mot nya höjder. Bra träning ikväll i och för sig. Mycket bra, vi är på rätt inslagna väg.

Hammarby; Tack! Men kan någon förklara för mig hur man kan vara så ojämn som Hammarby anno 2010? Plattmatcher varvas med grym fotboll. Inte nog med det, man ska nu hålla på och jävlas med vår fysiska hälsa. Hjärtat är på väg upp x antal gånger. Snälla, gör mig en tjänst. Knyt näven nu, gör ta mig fan allt som står i er makt och vinn 8 raka.

Borgkvist; Jag har inte ändrat mig. Måste finnas en anledning till att Hammarby numer är en jojo.

Linus Hallenius; Finns inga ord. Superlativen är slut. Skulle jag vara sportchef i en fransk, tysk eller holländsk klubb skulle jag ringa Thomas Andersson, slänga upp 40 millar och skaka hand. Är jag Thomas; hade jag inte lyft ett finger för bud under 40. Men känner jag mitt Hammarby rätt säljer dom för en låda tejp och ett par skor, tyvär. Men motbevisa mig nu är ni snälla.

Läsare, vad är er uppfattning? Ponera att vi får ett bud runt 40 millar, sälja eller behålla?

Shit vilket drag det är på bloggen nu, vilka är det som läser egentligen? Kan inte annat än att tycka det är kul att så pass många följer den dagligen:D

Lite inne på Uggla just nu...

FM var det ja. Hörs imorgon.

En fågel viskade i mitt öra; du är på rätt väg. Oroa dig inte nu. Fortsätt jobbahårt, ge inte efter. Tänk framåt, tänk positivt. Du vill inte tillbaka dit, du vill framåt. Visst?

Inga budskap är för dåliga för,
Jimmy Anderström







Ett stort tack.

För alla grattis. Kul att jag har läsare på TDC, det är en ära.

Min inbjudan står kvar, 19.30 är kaffet klart. Slå en signal innan bara så är ni välkommna.

Ja, 21 år. Är man vuxen på riktigt nu? Är det dags att börja tänka på framtiden? Jag vet inte, känns mest som en siffra. Känner mig precis lika ung som igår. När jag fyllde 20 var jag liksom klar, jag vill inte bli äldre. Säger som alphaville; "forever young".

Träning snart. Sen kanske det blir någon present, det jag önskar mig mest av allt är 3 poäng. Kan ni ge mig det? Mitt älskade Hammarby.

Återigen, ett stort tack för alla grattis. Det värmer, ska ni veta!

Nästa helg blir det en fet fest. Återkommer närmare...

Vad ska du bli när du blir stor?

Hockeytränare,
Jimmy

Glömde, dagens låt:


På begäran, två bilder.

Hade helt glömt bort det. Men lovade att lägga upp två bilder här för ett tag sedan. Här kommer så dessa;


Två mycket glada, en fokuserad.


Jimmy, raka dig förihelvete!

Jag, Sara och Roger en kväll i augusti. Så, nu är de uppe...

Jag är inte snyggast, men gillar mig ändå,
Jimmy


Dagen. När jag vaknar imorgon är jag 21.



Rivstartade med träning 11.00. Nu har vi betat av de flesta individuella samtalen och imorgon går vi på is igen. Fyra ispass nästa vecka. Det här kan bara bli bra! Vi har kommit en bit på vägen, men vad som kännetecknar ett bra lag är att man inte sitter nöjda när det går bra, man jobbar ännu hårdare. Blir min uppgift som tränare att motivera, visa på att det jag säger är rätt. Hittills har det gått extremt bra, får se vad framtiden har i sitt sköte.

Jag var faktist och såg Väsby-Assyriska idag. Ganska välbesökt match, 90% av besökarna höll såklart på Assyriska. Vilka håller egentligen på Väsby? Assyriska vann med 2-0 efter en i mina ögon mediker superettanmatch. Väsby är så fruktansvärt dåliga att det är förvånansvärt att de ens vunnit en match den här säsongen.

Annars var det befriande att höra speakern be publiken "att respektera rökförbudet på läktaren, och att inte ha hundar eller katter på densamma". Var man prompt tvungen att ha med sig katter eller hundar fick man stå bakom läktaren. Vem tar med sig en katt eller hund på fotboll? Skulle vilja höra spekern på söderstadion säga samma sak...

Ja, imorgon fyller jag år, 21. Hade på riktigt nästan glömt bort det. Inte så man längtar ihjäl sig direkt. 21 år, ett år närmare 30. Ni som vill komma och säga grattis, ta en fika och snacka lite skit. Ni är mer än välkommna. Ring mig under dagen imorgon, kaffet är klart runt 19.30.

Nu ser jag strax på "No country for old men". En bra film sägs det, vi får se.

Två personer. Tvåviljor. Vem får rätt?

Den envise,
Jimmy
 


Gårdagskvällen, en succé.

Så har man då sagt adjö till två vänner. Eller rättare sagt två av Louise bästa vänner, Ulrika och Malin, som sedemera kom att bli mina vänner också. Jesper H var där igår, och på något konstigt vis har vi alltid så jävla kul när vi ses. Vi är på samma nivå kan man säga. Vi började prata om att göra gemensam sak av en grej, mer kan jag inte säga i dagsläget. Isåfall blir det till våren eller nästa höst. Johan var också där, en bajare med rätt inställning till livet, riktigt trevlig kille. 

Drack allt möjligt igår, minns inte allt. Men mycket rosé tror jag att dömma av min något unkna smak i munnen imorse. Vi körde dans, vi krökade, vi skrattade, vi hade trevligt helt enkelt. Enda smolket i bägaren var väl att Louise hade så ont i magen att hon var tvungen att åka hem i förväg.

Så idag mår man som man förtjänar, hela dagen har spenderats framför data eller tv. Har inte förmått mig att göra annat. Träning imorgon klockan 11.00, så kanske lika bra.

Brian; ingen replik? Du kankse tror på allt som står på flashback?

Nu kör vi lite FM, sen ser vi på cleo och sover. Först träning imorgon sen planerar jag att besöka gamla klassiska vilundavallen för att se Väsby-Assyriska. En viktig match för Hammarbys fortsatta medverkande i toppen av superettan.

Vi hörs när vi hörs,
Jimmy







Tågblogg.

Sitter på pendeln, på väg att säga hej då till två vänner som ska till Kina och plugga i ett år. Ett modigt beslut kan jag tycka, något jag personligen skulle ha svårt för. En helt ny kultur, anpassa sig till ett annat förhållningssätt. Jag tycker det är spännande, men jag skulle ha svår hemlängtan tror jag.

Brian; Okej, det där hade jag inte läst. Men var är åtalet, var är domen? Kom tillbaka när du kan trycka upp åtalet eller domen i ansiktet på mig. Först då ska jag ge min syn på saken. Men jag kan säga såhär, jag ser viss skillnad i att dels spöa frugan, köra rattfull, köpa horor osv. Okej, man ger sig in i ett krogbråk, bra så. Man lär sig av misstaget och ger fan i att göra om det. Men när det händer gång på gång på gång. Jag vet inte. Vad tycker du, Brian?

Förövrigt, känns som att AIK är en klubb i harmoni just nu. Nuff said.

Återkommer imorgon med kvällens rapport. Nu kör vi.

"Vi är dom som är kungar om natten på krogen, vi är dom som vill ha allt vi är pojkarna som lovar tusenfalt."

"ikväll ska jag bli full, för kärlekens skull"

Jimmy 

Bloggandet till en helt ny nivå.

Brinner av skrivlusta just nu, Så jag kan inte ens hålla mig från att blogga när jag sitter på bussen. Får abstinens, det kliar. Så jag sliter upp datorn, hade en tanke om vad jag skulle skriva om. Men så försvann den, den är som bortblåst. Tror det var något om åsiktsfrihet, eller något om bajen igen, eller hockey. Nej jag vet fan inte.

Nu släpper vi bajen för en stund, om det inte händer något extraordinärt. Måste få tid att läka lla sår ni rivit upp. Så tills på måndag är det tyst om Hammarby på bloggen. Tror ni jag klarar det?

Nu är skolan helt fixad, jag är med. Jag ska hoppa på tåget som förhoppningsvis tar mig på mitt livs resa, tåget som tar mig till den punkt jag vill vara på. Jag ska slita som ett djur för att få det att bli verklighet. Det är inte bara en dröm, det är en plan.

Ikväll blir det @dannes. Nudlar, äppeljuice och FM. Sådärja. Tur att man inte har så höga krav för att underhållas.

Varför är det så svårt att göra rätt? Varför ångra man sig alltid oavsett. Varför kunde man alltid göra något annorlunda? För det är livet, livet är fullt av val. Men också av möjligheter. Lär dig att välja, att stå för det och att inte se tillbaka. Först när du kan det kan du bli lycklig på riktigt. 

Kaffe nu,
Jimmy 


Svin.

Där var det bekräftat. Som jag trodde. Åtalet finns att ladda ner här: http://www.megaupload.com/?d=E7YDFVOA .

Svin. Iofs visste man väl redan att i alla fall en av dessa herrar är rejält störd. Den andre har tappat fotfästet totalt sedan strålkastarna slocknat.

Kan inte tycka annat än att det är tråkigt med alla dessa skandaler. Nu pratar jag om spelare som är långt mer kända än dessa två. Ribery, Lampard, Terry, Crouch, Boyer osv. Tjänar man så mycket pengar ska man vara en förebild, en som grabbarna på gatan kan se upp till. Man får fan hålli sig i skinnet. Sen att man tar en krogrunda emellanåt, inte mig emot. Bara för att man har mycket pengar kan man inte köpa sig fri från lagen, och man kan aldrig komma undan sitt sammhällsansvar. Ett ansvar som förpliktigar en mångmiljonär till fotbollsspelare. Det är fansen som betalar deras lön indirekt. Då ska man kunna kräva att pengarna inte går till luder och knark, tack.

Att förfölja och trackasera en stackars skådis som tagit för många glas och spytt i en rännsten är en sak, det är tragisk journalistik. Att hänga ut fotbollssupportrar som värsta sortens människor när pedofiler går fria en annan kvällstidningsgrej. Offentliga personer måste få sin frihet, men det är en frihet som förpliktigar. Man kör inte full, man köper inte horor och man våldtar inte. Skärpning, ni är förebilder.

Kalla mig moralkärring eller vad ni vill. Jag vill ha en ren sportvärld. Byggd på passion och lidelse. Inte på pengakåta legoknektar utan samvete.

För renare idrott,
Jimmy


Hell Hammarby!

Det är fan inte sant. Orkar inte mer nu, Hammarby fotboll. Här har man gått och mått dåligt hela veckan, inga pengar, slut som artist. Så kommer onsdagen, Brage borta. Vi ska åka upp och spela hem tre poäng, de ska ge mig, oss, glädje igen. Vara med i slaget om tredjeplatsen, ge oss npgot att leva för, något att längta efter. 

Man åker 40 mil, lägger sina sista pengar på det man älskar mest i hela världen... Och vad får man tillbaka? En handlingsförlamad tränare utan spelidé, tio urusla fotbollsspelare som bara ser ut att längta hem. Har ni inget hjärta så kan ni ta era jävla saker och dra. Det är det bästa ni kan göra nu. Lämna lönechecken outhämtad och dra. Stick. Jag vill inte se er fördärva min klubb mer. 

Till dig Borgqvist; Dra åt helvete. Och kom aldrig mer tillbaka. Jag vill aldrig se ditt ansikte igen, jag vill aldrig, aldrig se dig i en hammarbyjacka igen. Hela året har jag väntat på att få se linjer i spelet, få se en tanke med spelarna gör. Det jag har fått se är en tränare som sitter med armarna i kors hela matchen, en tränare som gör konstiga byten, en tränare som inte har förmågan att nå ut till sina spelare eller att ändra en matchbild. Man kan säga att det är spelarnas fel, men när det är såhär tydligt, då är det något annat. Ledarens uppgift är att motivera, leda gruppen, få gruppen att dra åt samma håll. Inget finns. En 21 årig norrlänning har räddat ditt jobb för många gånger nu. Gör det rätta, avgå. Avgå alla. De enda som alltid står där är vi. Det är vi som är Hammarby.

Det kan väl inte vara något nytt att man spelar matcher på konstgräs i dagens elitfotboll. Vakan. Vill inte höra en enda gång till att ni skyller på konstgäset.

Sittter i bilen påväg hem. Lyssnar på P4, hör 23.00 ekot. Hör folk som inte har rent vatten, som dör av svält, som inte har någonstans att bo. Då känns en förlorad fotbollsmatch genast lite lättare att smälta. Love, peace and understanding.

Nu ska jag hem, sätta på Football Manager och drömma mig bort. Jag leder allsvenskan, spelar Europe League. En interaktiv värld, en fantasivärld. En verklighet som känns allt mer avlägsen.

Dagens ramsa:"Alla köper sex i aik". Kan ni gissa vem som varit i farten? Iofs är det offentliga handlingar så det går att beställa. Men jag vågar inte skriva deras namn. Skulle vara snyggt med en polisanmälan för förtal.

 
Drömma kan man alltid göra. En sak kan ingen ta igrån mid; Jag kommer alltid, i hela mitt liv, kunna säga med gott samvete att jag var där. Jag var där den 21 oktober 2001. Jag var där den 28 oktober 2001. Aldrig ska jag glömma dig, du är mitt liv, den jag mest älskar. 

Nedslagen.
Uträknad av alla.
Ångest.
Resa sig.
Poliser.
Vakter.
Ljummen öl.
Gemenskap.
Alla för en.
En supporters liv.

Det finns bara en,
Jimmy Anderström 

God morgon Sverige.

Idag är jag på riktigt bra jävla humör. Vaknade någotsånär utvilad på Dannes soffa. Halv nio, det är tidigt för mig. Det första jag hör, "vi måste dra, Jocke kommer om fem minuter". Alla ni som känner mig vet att jag inte är direkt snabbstartat och att bli uppdragen ur sängen tillhör inte mina favoritsysselsättningar. Men det var bara att kliva upp. När jag blev avsläppt hemma tänkte jag att jag skulle sova en stund, men icke.

Måste säga att jag verkligen tycker om att vara uppe i tid igen, och kunna sova normala tider.

Jag har istället fixat lite inför skolan, nu är allt utom CSN klart. Jag måste lösa det, snarast. Nu sitter jag med FM igen, jag vet vad du tänker men jag kan liksom inte hålla mig borta. Kom på något annat vettigt att göra då?

Så nu sitter jag här, i ett mörkt rum, i ett stort hus. Spelar FM, och bara väntar på att klockan ska slå 14.00. Borlänge, Brage borta. Bajen. Så jävla kul. Därför jag är på bra humör. Har varit på alla matcher utom två, hemma som borta. Passion, lidelse, trogen. Jag kommer att stå där föralltid, oavsett division. Oavsett sport. Jag kommer alltid att älska dig. En dag ska jag skriva ett inlägg om att älska ett lag, för er som inte är insatta.

Avslutar med två filmer. En låt som symboliserar bra hur det är att vara bajare. En annan gör det också.







Är det därför jag älskar dig så?

Hockeytränaren,
Jimmy

Tristess osv.

Upplever jag nu. Har rätat ut en del frågetecken under dagen vad det gäller skolan, nu är det bara ett kvar. CSN? Varför är det så krångligt? Kan någon vänlig själ ge mig lite tips om hur man gör och vad man ska tänka på vad det gäller lån osv. Skulle uppskatta alla tips, små som stora.

Football Manager träsket är ungefär i huvudhöjd nu. Den 30e är det slut med det, så jag får passa på.

Börjat snusa igen har jag också, förjävligt. Men det var så fruktansvärt enkelt att sluta förra gången så det ska nog inte vara något problem.

Men tristess, fan. Vill göra något. Det är tur att det är träning snart. Och Borlänge imorgon. Ett liv, ett lag. Allt för er, mitt kära Hammarby. Det är sjukt egentligen när man tänker efter hur många mil, hur mycket tid och pengar man lagt ner. För att få tillbaka? Ja juste, passion, gemenskap, glädje. Glädjen har det väl varit lite si och så med på slutet. Men nu kan jag urskilja en viss optimism någonstans där borta. Hammarby-Djurgården i allsvenskt kval. Krig! Love it.

3 poäng imorgon, snälla Linus. Amen.

Låttips tas också vänligast emot, tack.
 
With, or without you? Hoppas.


Min nya ögonsten.

En människans värsta mardörm.
En dimma att ta sig ur.
En känsla av olust.
En dröm.
En förhoppning.
Livet.
Häng kvar.

Bajen,
Jimmy








Veckan som gått, blandannat.

Hej, nu har jag tagit mig tillbaka, för vilken gång i ordningen? Det är ingen ursäkt, ni behöver inte förlåta mig, men den veckan har gått i ett. Från måndag till måndag, från morgon till sen kväll. Därför har jag helt enkelt inte orkat skriva. Har inte haft ens en knutta energi kvar när jag kommit hem.

Träningsläger med Vallentuna 96. Måndag till söndag. Allt ska planteras, min hockeyfilosofi ska börja läras ut, regler ska sättas, gruppen ska komma ihop, lära känna varandra på nytt, starta om från början. Jag tycker det gick fruktansvärt bra. Vi har haft en otroligt givande vecka, en vecka där man fått se karaktärerna på riktigt, där kunskap sätts på prov. Ny kunskap föds. Det roligaste av allt, jag tror dom fattar. Jag tror faktiskt dom har fattat vad som måste göras och vilket jobb som måste läggas ner. Inte slå sig för bröstet. lång väg kvar. 

Många utifrån som gett positiv feedback, några sa att de inte förstod hur jag hade gjort, hur jag hade lyckats fått det här laget på fötter igen. Jag kan säga en sak, jag tvivlar inte längre på min skicklighet som hockeytränare. Jag tvivlar inte längre på att Vallentuna 96 kan bli ett rikitgt bra lag på sikt. Jag tvivlar definitift inte på att vi kan göra det här tillsammans, för fan vad kul vi i ledarteamet har ihop. Klassik.

I stort sett det enda jag lyckats med den här veckan. Har varken orkat, eller haft lust med något annat då all energi gått åt, från nio på morgonen till åtta på kvällen. Men nu sover jag normala tider och mår mycket bättre, äter bättre. Fan, jag är på rätt väg!

30 augusti, då startar det jag längtat så efter. Skolan. Äntligen! Trodde aldrig jag skulle säga det, skola och äntligen i samma mening.

Söndag var tung, ett tungt besked. Men jag hoppas att vi löser det, jag vill ju. Känns så obeskrivligt tråkigt, trodde inte det här. Men vi är starka, vi fixar det här.

Ny dator igår. Riktigt bra grejer det här. Nu kan man lira FM på riktigt, vilket jag gör allt för mycket och allt för länge. FM är farligt, man hamnar lätt i träsket.

Nu sprids alla för vinden. Folk flyttar för att plugga, jag saknar verkligen tiden vi hade när alla var ihop. När alla umgicks, alla var med. Vi gjorde det tillsammans. Jag hoppas den tiden kommer tillbaka någongång. Ni ska veta att jag kommer alltid kommer ta en kula för er, ni är mina RIKTIGA vänner.

Tror det var allt för nu. Kände hur skrivlustan bara sköljde över mig igen. Kul, ikväll blir det träning och sen FM med Daniel.

Känn ingen sorg, känn ingen smärta. Blicken rakt, blicken framåt. Gå vidare, se framtiden. Var inte rädd min vän, se framtiden med nya ögon. Spännande ögon.

Tills vi hörs,
Jimmy

Tänk om jag ångrar mig, och ångrar mig igen.



Precis hemkommen från en fantastisk konsert. Nej inte Maiden (sonisphere), utan jag styrde mina tunga bakfullesteg mot långholmsparken för att se vår allas Lars "Kungen" Winnerbäck. Och som han spelade ikväll mina damer och herrar. Och som det regnade, som det var lera. Har hela byxorna och skorna fulla, men vad gör väl det? Jag fick se en Lasse i toppform, en Lasse som glödde och sprakade sådär som bara Lasse kan, när han är som bäst. Konserten i sig hade ett rätt märkligt upplägg, men ack så magnifikt, ack så briljant. Först kliver han själv in, utan gitarr och river av Stockholm kyss. Helt utan bakrundsmusik. Kom inte och säg att Lars inte kan sjunga, för ni var inte där och hörde det jag hörde idag. Första fyra låtarna körde han helt solo utan band. Modigt. Han har inget att luta sig mot men gör det fruktansvärt bra. Tack Lars, tack för att du förgyller mina öron med dina från hjärtat skrivna texter.

En fråga; Vad är saken med att han efter varje låt prompt ska ha en ny gitarr? Skrock?

Träffade en oerhört skön lirare på pendeln hem. En man från gotland. Han är "en av alla dom som flyttat hit till stora stan för karriären", och kärleken. Runt 30-35 kan jag tänka mig att han var, namn okänd. Vi hade ett väldigt trevlig samtal om allt från hockey, iron maiden och energiförbrukning. Han hade varit på just maiden. Kladdig, som ungefär 70 000 andra stockholmare.

Tack för igår alla, oerhört trevlig tillställning. Det får vi göra om, snarast.

Det var allt för nu. God natt.

Du får avsluta den här kvällen Lasse;




Jimmy.


Dagarna.

Går långsamt nu. Vad gör man i väntan på att något ska hända? På måndag går vi på is, från och med då har jag något att göra, något att fylla dagarna med. Det har varit väldigt dåligt med det ett tag. Efter mitt tvåveckorsryck där har jag fallit tillbaka lite. Inte alls samma glöd, men den finns här inom mig. Måste bara få fram den. Men snart börjar som sagt hockeyn, och skolan. Ska bli fruktansvärt kul, och skönt att ha vissa saker att hänga upp livet på. Tristess är det värsta som finns.

Har spelat FM med Danne i två dagar. Riktigt trevligt. FM är, för er som inte vet, ett interaktivt spel på dator där man agerar fotbollstränare. Skratta inte, fan det roligaste som finns. Som min vän Robban sa; "att förklara charmen med Football Manager för en oinvigd är som att förklara charmen med religon för en atteist." Googla på det om ni vill veta mer.

Kul att höra Ronny. Alltid lika roligt när man får uppskattning för något man skriver.

Anonym; jag vet, jag vet, jag vet... Kragen, som sagt!

Glöden ja, den finns. Jag har en jävla glöd. En plan för hur jag vill ha det. Sköter jag mina kot rätt ska ni se att jag står där om tio år. Och skrattar åt er som fnyste åt mig. Skrattar bäst som skrattar sist. Ni har i alla fall gett mig en drivkraft.

Bajen ja, inget förvånar längre när det gäller den klubben. Allt är möjligt, det har man lärt sig genom åren. Men något annat man lärt sig är att vi alltid kommer ur krisen. Vi lägger aldrig ner, finns inte en möjlighet. Det finns för många äkta, för många som vigt sitt liv åt färgerna, inklusive mig själv. För många som ställer upp i sol och regn, i ljus och mörker. Vi kommer starkare ur det här, vi kommer vinnande ur det här. Var så säkra. Linus Hallenius, amen.

Vad är skillnaden på en dröm och en plan?`

Ett liv, en möjlighet. Gör det, kör bara!

Er vän,
Jimmy








Trovärdighet.

Att vara trovärdig är något alla vill, inte sant? Att vara trovärdig är något väldigt vesäntligt i samhället. Om en relationsexpert på en större tidning skilt sig tre gånger. Är denne trovärdig då?

Är man relationsexpert, alltså har som jobb att lära oss hur amn ska rädda en relation, ska man väl själv inte krascha sina äktenskap. Är man en expert då?

Om de släpar in Leif GW Persson som expertkommentator i en fotbollsmatch, är han trovärdig då? Ingen kunskap, aldrig spelat, aldrig tränat.

Just utrycket "trovärdig" är lite diffust. För mig handlar det om att kunna det man pratar om, att vara påläst. Att ha lite tyngd bakom sina utspel. Att leva som man lär. Erkänna det alla redan vet. Har jag fel?

För att knyta ihop den här relationshistorian. Jag anser att ska man vara expert, lära andra hur man lever. Då ska man själv leva så. Sen kan det finnas andra omständigheter som gör att man går skilda vägar. Men tre gånger, då kanske man ska se sig själv i spegeln och undra om man verkligen är en expert.

Jag funderar mycket på det här med trovärdighet i min roll som hockeytränare. Kan inte jag vara trovärdig inför mina spelare, då är jag på fel plats. Kan jag inte påvisa att det jag säger verkligen fungerar, att det ger resultat, då är jag fel man för jobbet. Hade jag kommit sist med varje lag jag tränat, aldrig utvecklat en spelare, då hade jag slutat.

Är jag fel på det?

Nu blir det allsång och midsommer i min ensamhet. 170 kvadrat själv kan vara ack så skrämmande...

Kan du bevisa för mig att du är värd en chans, kan du visa för mig att du är den chansen jag är värd. Då är du min, du har visat det gång på gång, du är min.

Jo men dåså,
Jimmy


Bra helg.

Riktigt trevlig helg. Gårdagen spenderades med en flytt, hjälpte en kär Hammarbyvän med sin flytt till fel sida staden. Från södermalm till vasastan. Varför? I och för sig så var den nya lägenheten bland det bästa jag sett i lägenhetsväg i innerstan. Så jag lyfter på hatten till en bra deal Raffe!

Det var tungt, riktigt jävla tungt. Hur kan man ha så mycket saker? Tror vi fyllde fyra stycken 33m3 lastbilar. Fulla med saker. Varav en helt full med kartonger. 4 ton böcker, minst! Med några andra ord är jag rätt mör idag som ni säkert förstår.

Efter 8 timmars slavande så fick man inte hem och lägga sig i soffan. Nej då var det middag på menyn. Snabbt hem och byta om, in i en taxi till stadshagen och bjudning hemma hos Patrik och Hanna. Väldigt trevligt. Trevligt folk, bra samtalsämnen, lättsamt, avslappnat. Som man vill ha det när man är halvkörd.

Kvällen var inte slut där. Vid 22 tiden tog vi en taxi hem till Malin på sveavägen för att ta några kalla innan krogen väntade. Var det tänkt. Men eftersom det roliga aldrig tog slut så blev det inget krogen. För vissa slutade kvällen 9 imorse på någon suspekt efterfest på odenplan och för mig slutade den på nattbussen hem till far i Vallentuna med min käre Louise.

Idag var det fotboll, en lagom slitsam sysselsättning denna söndag. Fick se mitt Hammarby vinna med 3-0 efter en bedrövlig första halvlek. Men som så många gånger förr, Linus Hallenius...

Nu ligger man i sängen, mår sådär bra för att vara snäll i min bedömning. Ångest är väl bara förnamnet. Alkohol är det bästa på lördagen, men det sämsta på söndagen.

Relationer, hur gör man?

Sammanfattningsvis en riktigt bra helg. Med många olika vinklar och inslag. Vad veckan bjuder vet jag inte. Något spännande, alltid. Skriva blir det en hel del ska ni se.

För nu,
Jimmy

RSS 2.0