Kungen, Gud, Frälsaren. You name it.




Peter Forsberg är magi ut i fingerspetsarna. Han tränar med Avs och en comeback ligger nära till hands, annars skulle han inte åka över dit och träna. Man ska aldrig räkna ut kungen, den största av alla tider tillika min husgud och stora idol. När Peter har pucken reser sig alla mina hår på kroppen, det är poesi.

Avs har gått tungt några år, men med ett par riktigt bra drafts har de kommit på fötter igen. Sett ett tiotal matcher iår och är impnerad av de unga spelarnas mod och lugn på isen. Duchane är ett föredöme och en framtida storstjärna. Med Fleishmanns fruktansvärda skada (proppar i båda lungorna) är Peter välkommen i framförallt PP. En Peter i form är fortafarande en spelare i absoluta världsklass. Enligt uppgifter så ser han rapp ut, kan bli en kul vår trots allt för Avs.

Kolla lite klipp på youtube. När han var som bäst, då var han ta mig fan bäst!

Såg klart på spåret ikväll. Tog två resor och en del frågor faktiskt. På spåret är fan det man längtar efter i de tunga arbetsveckorna, vilket fantastiskt program det är. Blev mycket impomerad av Adam Alsings kunskaper. Han framstod faktiskt som sympatisk, trots att folk viskat annat i mitt öra. Men så är det väl med tv-kändisar. Vem vet vad de gör när kamerorna slocknat?

Imorgon är det knega som gäller, hela dagen. Börjar min tjänst som vikarierande idrottslärare på gymnasiet. Blir en stor utmaning som jag ser fram emot med tillförsikt den här gången.

Vi hörs,
Jimmy








Bra dag.

Två timmars sömn inatt, inte optimalt men det får gå. Somnade vid fyra och klockan ringde sex. Bra hockeygympass och ett bra eget pass efter. Vidare ner till skolan för lunch och möte.

Bra möte, jag har fått lite utökade arbetsuppgifter på gymnasiet för en tid framöver. Båda idrottslärarna är sjukskrivar så jag och Lyfors (fotbollstränaren) ska vikarie på obestämd tid. Ska bli roligt, fick ju känna på det när Jocke var i Miami. Jag ger mig själv okej i betyg den gången, inte mer. Den här gången är jag varm i kläderna och inte nervös, så det kommer bara bli kul.

Igår var jag i fina Husby ishall och kollade division 3 hockey. Kista-Bajen Fans 0-6. Spel mot ett mål, bajen gick fullt första perioden och de resterande två lekte de bara av sig. Kul att se spelförståelsen och pucktempot i division 3 som de flesta division 1 lagen inte är i närheten av. Nästa år är det division 2 (med största sannolikhet). Då kan det behövas nån till ung hungrig spelare, så knallar man hem även den serien. Ser hur som helst väldigt positivt ut. Förhoppningsvis får man nån gång i framtiden stå i det båset.

Hur kan man inte förstå humor? Det är helt obegripligt hur innebandyspelarna reagerade på Wikegårds så fantastiskt geniala inspel på idrottsgalan. Hur kan man tända på alla fyra? Jag förstår att innebandyspelare får höra det ofta, att det inte är en sport. Men spänn av, ta det med en nypa salt. Se det för vad det är, humor. För er som inte sett det, kolla youtube, era jävla bowlare.

Har sett dokumentären Road to winter classic två gånger nu. Mycket, mycket välgjord och bra. Kul att två NHL lag kan vara så öppna. Om de kan vara det, varför kan inte svenska föreningar det? Det roligaste måste ändå vara domarnas inställning och spelförståelse på isen. Här får man inte säga ett ord utan att händerna åker i sidan, där rinner det bara av dem eller så svarar de med samma ord tillbaka. Helt rätt enligt mig. Svenska domare bör köpa sig en säck med fingertoppskänsla.

Pappa party,
Jimmy


Jag hatar att förlora.

Jag hatar verkligen att förlora. Inte till den grad att jag inte kan vara en bra förlorare, men jag är en otrolig vinnarskalle, jag vill alltid lyckas. Det är den skallen som har tagit mig hit och förhoppningsvis den skallen som ska ta mig till ännu högre höjder. Ormsta vann i söndags, och jag lyfter bara på hatten! Fan vad vi blev överkörda från start till mål. Grattis.

Två tuuunga torsk med 96orna i igår och i söndags. Tycker vi är värda minst tre poäng på de två matcherna. Men det saknas det där lilla extra. Jag hoppas att vi kan få ur det till resterande matcher, för vi spelar en bra hockey. Det är bara de sista fem procenten som måste ur. Det är min uppgift att få dem att presterade maximalt varje kväll, så lite får jag allt ta på mig. Sen är det ju så att det tar tid att bygga ett hockeylag. Jag har bara jobbat med dessa individer i åtta månader, det kommer. Tålamod och ödmjukhet.

Annars är det inget nytt under solen att skriva hem om. Jag ska göra klart den här säsongen sen får vi se vad som händer. En säsong i taget är det som gäller just nu.

Redwings-Pens nu.

Jimmy

Sjukhus är skit.

Herregud vilket drag det var här i onsdags då. Inte varit så många besökare någonsin. Var det något sepciellt ni ville veta?

Tuff vecka minst sagt. Efter att diverse sjukrådgivare och läkare bett mig åka till akuten gjorde jag det igår. De trodde att vänster lunga hade sprungit läck men så var det dessbättre inte. Ångesten jag fick när läkaren sa att vänster lunga lät lite konstigt går itne att beskriva. Ligga ensam i ett rum på Danderyds sjukhus, man får ju fan sällskräck för mindre. Som tur var så var lungan hel, hjärtat pumpar på som aldrig förr och det var bara något i muskeln längs revbenen. Drog en lättnandets suck vid halv ett inatt. 

Altt är hockey nu, men visst fan är det skoj. På måndag ska jag kolla de nya kurserna för våren och se om jag sak hoppa på eller vänta till i höst. Vi får la se. Fokus på rätt saker, imorgon är det två matcher. Först dem, sen får jag ta ett beslut angående skolan på måndag.

God natt,
Jimmy

 

Matchen idag.

Möblerade om i rummet idag. Herregud vad skit man hittade när man lyfte på stenarna. Känns som en nystart delvis, ny möblering och sanerat rum. Det behövdes.

Match idag mot ett förmodat toppat Lidingö. Vinst, 4-3. Det var vi värda, så som vi jobbat trots att resultaten inte gått vår väg riktigt. Vi har spelat bra i alla matcher utom en men inte fått med oss de poängen jag tycker att vi förtjänat. Men idag gjorde vi det som ett lag. Vi vände återigen ett underläge, 0-2 till 4-3. Det kan inte vara en slump att vi vänder match efter match efter match. Alla lag jag varit i har vänt matcher, så något rätt gör man sannerligen. Sen ska spelarna ha all credd, de är de som sliter varje match och varje träning. De är de som tar till sig det jag säger. Vi kommer bli ännu bättre, om vi orkar träna så hårt som vi gör nu.

Det roligaste som tränare är när man ser killarna utvecklas och bli bättre. Något vi nu gör i raketfart. Jag trodde verkligen på det här när jag skrev på i våras, jag drömde om att forma de här killarna till hockeyspelare. Något vi nu är på väg att göra. Karim sa en bra grej till mig i våras. " Jag tror på dig, men det är upp till dig att bevisa att jag satsat på rätt tränare". Det har etsat sig fast, jag vill verkligen visa att jag är rätt. Killarna tycker det, hoppas chefen också gör det :)

Imorgon börjar skolhockeyn igen, fan vad kul det ska bli att få kliva på is med de grabbarna.

Nu spelar vi lite xbox, sen sover vi.

Jimmy

En pudel.

Jag skall göra en pudel; Jag gillar numera italiensk fotboll, jag tycker den är fantastisk på alla sätt och vis faktiskt. Det finns något i italien som känns äkta och genuint fortfarande. Inte plastigt, tillgjort och "två lag som har pengar". Så nu vet ni det, mina antagonister. Nu har ni en upp.

Har inte skrivit på ett tag och det är enbart för att jag har varit helt slut efter turneringen förra veckan. En fantastisk rolig men också påfrestande erfarenhet. Vi lärde oss mycket om varandra och hur vi fungerar som grupp. Vi kom fyra, ett klart godkänt resultat. Ett mål från bronset.

I helgen har jag bara vilat och laddat batterierna. Jobbat på som vanligt, inga konstigheter som Håkan en gång så snyggt sa.

Imorgon börjar skolan igen och så även jag. Första lektionen på onsdag och sen rullar det på med onsdag/fredag ända fram till sommarlovet. Love it.

Vi hörs,
Jimmy


Kort...

Fan vilken härlig dag! Två vinster, mer info kommer senare.

Glöm inte att tippa matchen vänner!

Jag kör på följande:
Sverige-USA X, 3-3 Första målet: Period 1, 6.33.

Just ja, ska bjuda på en bild. Vi är bäst i världen, Falu HC:



Jimmy

Heldag.

Varit i Väsby Centrum hela dagen. Trött som fan, men det var kul. Lunchade med Mamma, Linus, Ellinor och Louise. Gick och fixade en ny look, alltså jag klippte av lejonmanen och fixade en lite mer modern frisyr. Nöjd.

Köpte tre tishor och en mössa. Gick lös på en halv tusing vilket jag var relativt nöjd med.

Kallprata är inte min grej, men hade ett riktigt bra sådant med frisören idag. Jag var på strålande humör, så jag dräpte in oneliners på löpanden band. Hon var dock föga imponerad av mitt yrke, men vem är det egentligen?

Läste i bladet idag om de som ökat sin inkomst mest i Upplands Väsby, hittade inte mitt namn. Räknade ut att jag ökat min inkomst med 300 %. Tydligen inte tillräckligt.

Och där är vi nu. Nu ska jag till Hives hemstad, vi hörs.

Roligt är inte alltid bra, men bra är alltid roligt. För att vinna måste man vara bra, och att vinna är roligt.

I ditt hus,
Jimmy

Helvete!

Jag kommer inte backa i mina åsikter kring Mats Wennerholm, jag kommer inte be om ursäkt för det jag sa, att Sverige hade ett bättre LAG iår än tidigare, och att jag trodde vi skulle vinna iår.

Nu blev det inte så, Ryssland vinner på straffar. Fy fan vilken sur torsk, mådde fysiskt dåligt när Anton Lander drog sin straff i stolpen. För att återkoppla till mitt resonemang om det svenska laget så måste jag ändå lyfta på hatten för vändningen man står för. När Cehlin gör 3-2 så trodde nog många med mig att Sverige skulle fixa det, men icke sa nicke. Ryssland gör som mot Finland, ett sent mål och det måste man ge dom. De här ryssarna ger aldrig upp.

Kanada körde över USA. Bäst när det gäller som vanligt. Stort.

God morgon föresten. Idag åker jag till den oerhört exotiska platsen Fagersta för en liten hockeyturnering.

Inga rätt igår, så ställningen inför sista omgången är som följer:

Jimmy 1p
Team Sympatex 1p
Mamma 1 p
Ellinor 1 p
Ludde 0 p
Ydrauw 0 p

Det är alltså Sverige-USA ni ska tippa. Ett poäng för rätt "vinst" och tre för rätt resultat. Blir en rysare det här. En låda kalla i potten. För att göra det ännu lite mer spännande och utslagsgivande vill jag ha en tid för det första målet i matchen. Om det är fler på samma poäng kommer den som är närmast att vinna.

Tex. Sverige-USA X, 8-8 Första målet: Period 1, 7.55.

Understand?

Jimmy

Fina kommentarer.

Ja hur kunde jag glömma Oxid? I särklass bästa stället innan de var så dumma att gå med i finest. Ett genuint ställe med riktigt sköna bartenders och bra musik. Mycket folk och bra drag. Hemmafestkänsla, men nu; borta.

Sen får jag väl bara tacka och bocka för de fina och värmande kommentarerna ni slängt in. Visst är jag nöjd med min karriär såhär långt men jag är långt, långt ifrån klar.

Måste även kommenter Mats Wennerholms utspel att årets JVM lag inte har någon chans på guldet och att årets lag är såå mycket sämre än de tidigare under Mårts ledning. Jag tycker du är ute och cyklar käre Mats. Vi kanske inte har de där spetsarna, stjärnorna. Men mig veteligen behöver inte det vara negativt, tror snarare att det är positivt. När man möter Kanada där borta behövs inga fixstjärnor, det behövs hjärta och en vilja. Något de 19 spelarna i årets upplaga visat att de har i massor. De beredda att betala ett högt pris för att vinna, som Roger sa.

Så Mats, jag tror att du sent på Onsdag natt får revidera dina tankar när Sverige står med guldmedaljerna runt halsen skrigandes "VM-Guld". För jag tror, att årets upplaga är det bästa LAGET vi haft på många år. För visst är det laget som är viktigast?

Vi saknar itne helt fixstjärnor heller. Spelare som imponerat på mig är: Cehlin, Friberg, Lander, C. Klingberg och Rakell. Resterande spelare hade jag hyffsat bra koll på och visste vad de gick för. Järnkrok styår PP i Brynäs. Nemeth är riktigt bra. Bröderna Skelefteå är grymma. Lehner ja, han var en outsider som visat sig bättre, bortsett från ett mål, än Markström. Osv...

Jag tror helt ärligt på guld. Vad vill du sätta Mats?

Jimmy





Årets...

Mest överskattade dag: 31 December.

Evenemang 1: OS i Vancover.

Evenemang 2: VM i Sydafrika.

Lag: Ormsta J18 som i våras knallade hem segern i Div.2. Oförglömligt!

Ständige vapendragare: John K.

Jag saknar er: Vänner från förr.

Dokusåpa: Paradise Hotel.

Sämsta tränare: Michael Borgqvist.

Mest underpresterande lag: Hammarby Fotboll (i serien).

Mest överpresterande lag: Hammarby Fotboll (i cupen).

Material: SympaTex.

Största övveraskning: Att jag fick mina drömjobb.

Mål: Linus Hallenius mot Syrianska borta. Tror aldrig jag sett en fotbollsläktare så chockad men samtidigt euforisk.

Drama: Straffavgjörandet mot Kalmar i semin.

TV-Program: På spåret.

För mycket att göra och för lite tid: Jimmy Anderström.

Vi skjuter oss själva i foten, igen: Svenska Fotbollsförbundet och dess disciplinkommité. Vem fan har inte VLC?

Dumaste: Valfri deltagare i programet Kungarna av Tylösand.

Konsert: Lars Winnerbäck, Långholmsparken. Ren och skär poesi.

Entrepenör: John Kärki, vilket driv.

Sidekick: Fredrik Lindström.

Upptäckt: Att blogga kan vara som terapi.

Jobb: Hockeytränare.

Jag tar den för laget: Anders Södergren. Ge honom kungens hedersmedalj.

Sanning: Trägen vinner.

Fest: Riktigt dåligt med bra fester 2010. Kanske av förklarliga skäl.

Arbestlag: SaHan.

Vi dominerar J 20 elit: Joakim Westerlund (79) och Thomas Bucht (73).

Talang: Max Friberg.

Erkännande av det alla visste: Den ofrivillige monarken.

Vi är inte främlingsfientliga (not): Sverigedemokraterna.

Sällskapsspel: Stockholmsspelet.

Bild:


 






Lag 2: Falu HC.

Miljardär: Mark Zuckenberg. The social network, värd varenda sekund.

Mest beroendeframkallande: Football Manager 2011.

Nedmontering av ett mästarlag till ett lag i kris: AIK Fotboll.

Trojanska häst: Sebastian Eguren. Bra jobb!

Blogg: nagild.blogspot.com / Wikegård på nyheter 24.

Tal: Måste bli Daniel Westlings. Kändes äkta och genuint i en annars rätt plastig kungafamlilj.

Jag vill synas, men det gick sådär: Prinsessan Madeleine.

Försäkringsbedrägeri: Rami Shaabans "skada".

Mest trogna: Sebastian Castro-Tello / Johannes Hopf. Det finns hopp.

Kväll: Bajenkvällen. Pure läktarkultur.

Ord 1: Passion.

Ord 2: Dynamik.

Ord 3: Engagemang.

Bortamatch: Assyriska borta.

Klubbträff: Hemma hos Hamberg D och Ivar i Södertälje. Falu HC, störst i Sverige.

Modelejon och tillika mitt bollplank i samma ämne: Adam Engfors.

Sämsta "årets" lista: Du har nyss läst den.

Öl: Pripps Blå Pure.

Vin: Ja Lundh, vad fan hette det nu då?

Mest använda ord: Sätt press! och trean högt.

Fyll gärna på samtidigt som den här kan komma att fylsas på vad det lider. 

2011: Kommer Hammarby traska igenom superettan och allsvenskan får 2012 återigen njuta av den mest dynamiska läktarkulturen på nybygda Stockholmsarenan. Jag flyttar till sveriges tvåa. Stefan Holm vinner på spåret. Vallentuna J18 tar sig tillbaka till elit. Vallentuna 96 blir ett lag att vara stolt över. Sverige vinner JVM och kvalificerar sig för EM i Polen/Ukraina.

Jimmy





















God Morgon.

Eftersom jag sov två dygn i sträck misade jag att tippa men vi kan konstatera följande:

Jimmy 1p
Team Sympatex 1p
Mamma 1p
Ellinor 1p

Ni som vill har fortfarande chansen att vara med i tävlingens slutskede.

Nyårsafton blev väl okej tillslut ändå. Fick se en bra hockeymatch och trevlig sällskap trots den oerhörda svårigheten att få tag i taxibilar. I min mening är nyårsafton överreklamerat, vad kan man göra på denna afton som man inte kan göra 364 andra dagar på året?

Jag filar på en "årets" lista, den kommer när den kommer. Jag har valt att vara snäll...

Jimmy

RSS 2.0