Där fick man för att man tänker på miljön.

Egentligen gillar jag att åka tåg, det är rofyllt och mysigt på något sätt. Man är där man är och man är själv med sina tankar. Jag brukar kunna lösa många av mina problem på tåget. Det går inte att stressa på ett tåg, det är inte lönt.

Men idag är det ett helvete. Jag gillar inte nattåg alls, jag kan inte sova. Jag är påväg hem från Luleå. Jag ska åka 15 timmar tåg. Man kan flyga på en. Jag måste vara dum i huvudet.

Till råga på allt är tåget såklart försenat. Det fanns inga andra alternativ än nattåget idag. Dr fick man för att man försökte hjälpa miljön på traven.

I övrigt är jag inte bitter alls. Jag är utvilad och i ett bättre skick än när jag åkte upp. Jag är oerhört sugen på hockey och jag älskar tanken att jag snart får vara med grabbarna igen.

Jag tror man behöver såna här brejk ibland. För att hitta lusten, energin och suget igen. Precis som alla andra arbetare. Spelar ingen roll om ens jobb är det roligaste som finns. Ibland behöver man tid för reflektion och tanke i en lugn miljö.

Några dagars träning och sedan nytt uppehåll på fyra dagar. Det ser jag inte fram emot, nu vill jag köra! Plus att jag inte alls vet vad jag ska ta mig för på nyårsafton. Den mest överskattade dagen på året. Det blir nytt år oavsett om jag super skallen av mig eller inte. Trevligt med middag i goda vänners lag, men resten kan jag hoppa över.

Ni ska inte tro att jag är tråkig, inte heller att jag bangar på en bra fest. Det är snarare hysterin och det ständigt sökande efter "det perfekta nyåret" som stör mig. Ta det som det kommer, säger jag. Uppskattar det lilla.

Om jag skulle lista en rad egenskaper jag värdesätter hos en människa skulle de viktigaste vara: Ödmjukhet, vilja, jag vågar vara mig själv och glimten i ögat. Finns alldeles för många där ute som försöker spela ett spel, låtsas att dem är förmer och överlägsna andra. Varför? Helt jävla obegripligt! Sanningen hinner alltid ikapp. Då är det bäst att ha den som sin vän. Ni kanske minns? Sanningen till vänster och din käraste vän till höger.

Nej nu har jag orerat färdigt för inatt. Hungrig, less och glad på samma gång. Natt!

Jimmy




Ett svart hål.

Ja visst finns det i oss alla? Ett mörker inom oss som skriker av smärta. Det kan vara allt, och ingenting egentligen. En känsla av ofullständighet, en känsla av att man inte gjort klart. Att man inte är färdig med något. Det kan vara att man kommit efter i skolan, att man förlorat en glidit ifrån en mycket nära vän eller förlorat en match.

Det finns där i oss alla tror jag, mer eller mindre. Större eller mindre. På olika grunder. Tror det är det som kallas ångest eller saknad.

Jag vet också ett sätt att få det att krympa och inte kännas. Att ta tag i saker man inte gjort, att våga ringa det där samtalet till din gamle vän, att göra klart den där saken i skolan eller. Men det viktigaste är nog att aldrig ge upp.

Om man aldrig ger upp krymper det där hålet. Om man aldrig ger upp kommer man att lyckas. För lycka är att aldrig ge upp. Lycka är att uppskatta de där små sakerna i livet. Att uppskatta en färdiggjord uppsats, att uppskatta en vunnen match som om det vore din sista eller att fika med den där vännen igen.

Oavsett var du hamnar i livet eller vad du kommer att ta dig för i framtiden, så hoppas jag att du aldrig ger upp!

Genom att skriva den här texten har mitt svarta hål krympit. Ett av mina sätt att må bra, att skriva.

---

Idag var vi i den nya, för mig, coop norrbotten arena. En mycket, mycket fin arena för ishockey. Man ser bra och är nära isen. Så som det ska vara. Även fast jag är hockeymissbrukare och tittar på hur mycket hockey som helst så var det här min blott 4e elitseriematch på plats. Allsvenska hockeymatcher jag varit på kan jag inte räkna. Jag är Hammarbyare, jag bor i stockholm. Där har ni svaret till den ekvationen.

Min hemresa till Stockholm och arbetet var planerad till imorgon. Men nu får vi se hur det blir med den saken. Dagmar gäckar SJ, SJ är oförmögna att lösa problemen. Inväntar besked men är inställd på nån dag till häruppe.

Med det sagt säger vi god natt och läser Zlatan.

Jimmy 


I ett vinterland.

Bloggandet duggar inte tätt, jag vet. Av någon anledning glömmer jag, har inte tid eller struntar i det. Även fast jag vet att jag mår förbannat bra av att skriva några rader här.

Jag befinner mig långt upp i Sverige för tillfället. Jag är nämligen i Luleå sedan i tisdags. Jag kände att det var dags för en vit,kall, härlig och fridfull jul. Jag har en veckas ledigt på hela året och den var jag tvungen att utnyttja. Alldeles för länge sedan jag var här. Det finns som inte tid egentligen, men nu tog jag chansen även fast jag är en man som håller traditioner i vanliga fall.

Övriga släkten som jag vanligtvis firar jul med hade inga invändningar och det tackade jag å det vänligaste för. För det blev en mycket trevlig julafton. Och dagarna innan har varit fantastiska, så kommer även dagarna efter att bli. Att bara vara ledig, ta det i sin takt och slappna av har varit ovärdeligt skönt. Ni borde prova.

Jag är en enkel man, behöver inte en utlandsresa eller dyra festnätter för att må bra och hitta ny energi. För mig räcker det med en vecka i Luleå. I framtiden skulle jag kunna tänka mig att bo här, faktiskt.

Julklapparna jag fick var till stor belånhet. Jag är en enkel man även här. Mest nöjd blev jag över att få boken "Jag är Zlatan" och ett hemmagjort armband. Egentligen är jag mer av en givare, tycker det är roligare att ge än att få. Att få se glädjen i de andras ögon är fantastiskt.

Nu tänker nån säkert; "vilket jävla skitsnack". Men det är sant. Man växer, mognar och hittar nya saker som är viktigt i livet.

För att återknyta till "Jag är Zlatan". En dag vill jag skriva en bok som heter "Cirkus Anderström". Det ska stå om hur jag spelade hockey inomhus med hemmagjorda puckar av pappas snusdosor. Hur jag¨åkte inlines ute och lekte att jag var Ulf Dahlen. Hur jag ville vara den där coola killen som fick alla tjejer men var för ful för. Hur jag växte upp och blev en relativt säker och självständig man med ett SM-Guld i ishockey. Nej nu svamlar jag...

Måste skryta lite också när jag ändå är igång. Frågesport efter julklapparna igår. Jag och Simon plockade såklart hem den. Satte spiken i kistan med min oerhört onödiga kunskap om att det endast är 12 kvinnor som fått nobelpriset i litteratur (borde varit 13!). Kan vara så att det fastnat för att det är ett aktuellt ämne. Länge leve Tranströmmer!

Juldagen har tagit ett fast grepp om söndagen. Simon sover, jag har varit uppe sen åtta. Jag är pigg, han är trött. Kan inte klandra honom, killen jobbar fan 24 timmar om dygnet emmelanåt. Om nån timme ser vi Lasse Åbergs nya skapelse, kan bli skoj.

Tips; En vintersaga, lyssna och njuuuut!

Vi säger så, Jimmy

Jaget för laget.

Efter att ha läst rubriken tror ni att jag är en idiot. Alla tränare har i alla tider bankat in i våra huvuden att ikväll är det laget före jaget. Inget fel i det i och för sig, men jag ifrågarsätter dess innebörd och väljer att vända på det.

Laget före jaget innebär att det är laget som är i fokus, inte individen. Och det stämmer i den mån att jag skiter högaktningsfullt i vem som gör målet eller assisten så länge laget vinner/presterar.

Det innebär också, i samma stund som det sägs, att många individer försvinner i laget. Eftersom laget är viktigast så kan individen gömma sig. Vad behöver vi för att få ett fungerande lag?

Jo vi behöver individer, vi behöver jag! För att laget ska lyckas krävs att jaget tar ansvar. Att alla individer i en grupp drar sitt strå till stacken. Att alla individer kommer förberedd.

I min värld är det jaget FÖR laget. Inte laget före jaget...

Jimmy


En 1700-talets Martin Beck.

Herregud vad bra "Anno 1790" är. Peter Eggers fullkomligt briljerar i sin roll som kvarterskommisare Dåådh. Joel Sipa gör sin roll som kalfaktor Freund med den äran. Linda Zilliacus är både snygg och agerar på ett värdigt sätt. Hennes ton när hon är medmänsklig är underbart fin. Till den här trion tillkommer en rad duktiga skådespelare samt kända ansikten i varje avsnitt.

Det som gör Anno 1970 så briljant, förutom skådespelarna, är de facto att varje avsnitt får ett avslut. Bilderna är mycket fascinerande och miljöerna får en att vilja besöka tidsepoken. I alla fall en stund. Serien bygger inte på, som många produktioner från den här tiden gör, adeln och överklassen. Den skildrar i mångt och mycket de som har det sämst i 1790 talets Sverige.

Har ni inte sett serien och är intresserade av deckare kombinerat med historia bör genast sätta sig vid närmaste laptop, skriva svtplay.se och njuta.

--------------------------------------

Hockeyn går bra. Det känns inspererande att gå upp till ishallen varje dag. Det finns gott om utmaningar och varje dag finns det möjligheter att fånga. Vi går in i andra halvan av den här säsongen med högt huvud och vid gott mod. Visst har det förekommit en del dispyter och duster under hösten men inget som vi inte kunnat lösa. 

Att bli en riktigt bra hockeytränare kräver tålamod och kunskap. Kunskap får man genom erfarenhet och att vara lyhörd. För att kunna få någon erfarenhet krävs tålamot. Jag känner att jag utvecklas för var vecka som går. Jag har bestämt mig...

--------------------------------------

Malmö vs. Bofors. 35 miljoner i löner vs. 4 miljoner i löner. Torde vara fördel Malmö? Icke. Malmö är 5a, Bofors är 2a. 62 poäng mot 47. Det går inte att köpa ihop ett lag med stjärnor, så enkelt är det!

Jimmy
 

Det är dagarna som går...

Olustigt det som skedde på Vallentuna Gymnasium igår. Det får mig att fundera på vad för samhälle vi egentligen lever i. Vilket samhälle vi skapar för varandra att leva i. När en 17 åring blir knivhuggen utanför entren till sin skola är det något som inte står rätt till därute. Jag vet, det är den verkligheten vi lever i idag. Men jag kan inte låta bli att förkasta och se ner på den.

Oavsett vad som föregick den här händelsen, vad 17 åringen gjort eller inte gjort, är det förkastligt. Ska vi och våra barn behöva växa upp i den här miljön?

Den stora frågan är såklart; vad ska man göra åt den våldsamma utveckling vi ser hos framförallt unga människor i dagens sverige i allmänhet och stockholm i synnerhet.

----------------------

Dagarna går. Tiden springer iväg och det är så mycket som jag måste hinna med. Framförallt vill jag koncentrera mig på hockeyn och skolan. Hockeyn tar mycket energi, det är ingen hemlighet. Samtidigt måste jag hitta energi till att ta tag i pluggandet. Det är vad jag jobbar med just nu. I helgen blir det till att tokplugga, och till att vinna några matcher.

Med en något bitter accent i tonen säger vi så för nu,
Jimmy


RSS 2.0