Det är visst nån som är tillbaka, igen!



Nu så, gott folk. Nu har min skrivlusta så sakteliga börjat smyga sig på. Jag börjar infinna mig i ett tillstånd där skrivandet inte känns helt främmande igen. För cirka en vecka sedan började ja må riktigt uselt, riktigt riktigt dåligt. Så skrivandet har fått komma lite i tredje eller fjärde hand på senare tid men nu ska ni se, nu ör jag med i matchen igen.

Har inte hänt så mycket roligt sen sist vänner. I onsdags blev det en spontanare till tegelbruket. Mycket, mycket trevligt må jag säga. Kan bli fler gånger dit, bra folk där faktistk. Mycket folk. Mycket folk man känner igen och som man inte sett på länge. Alltid lika trevligt att prata lite minnen med någon barndomskompis. Skönt.

Som sagt folk, nu är jag här igen. Efter 130 inlägg på 30 dagar tog liksom orken slut, fantasin framförallt. Men nu ska ni se, nu är jag tillbaka. Starkare och skönare än någonsin.

Ni, mina trogna läsare. Ber om ursäkt för väntan. Nu kommer ni få desto mer att läsa kan jag lova.

Vad händer ikväll?

Ta vara på dig min vän, ta tillvara på din tillvaro, dina nära. För om du glömmer, tar för givet. Då gör de detsamma.

"Birro" Anderström är tillbaka,
Jimmy


Bland annat.

Längtar framför allt ut till ön nu. Har huset för mig själv i en vecka, skönt. Men jag skulle helst av allt i hela världen vara i skärgården nu. Får bli snart. Har mycket i luften nu så vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt. Det ska nog gå, med rätt planering går allt.

Nya modet i min krets; att banta. Kanske dags för mig att komma ner i matchformen också snart. Har dock svårt för "bantningsmetoder". Jag kör nog på sunt förnuft. Äter nyttigare, tränar mer. Så får det bli!

Ringde från Visby nyss. Tydligen bra där nere. Blir lite småsugen att åka ner. Inte för att showa med pengar och spruta moet, inte min skit. Utan för vänskapen, pulsen och den där speciella känslan.

Jag är en periodare när det gäller musik. Nu är jag helt såld på Kent. Lyssnar dagarna i enda, nästan. Blir väl en del annat också men mycket Kent. Svensk musik överhuvud taget är en favorit, har alltid varit. Vi har ett bra arv att förvalta. Finns så mycket bra svensk musik, så varför gå över ån för vatten?

Bloggen har levt i cirka en och en halv månad nu. Det har blivit nästan 130 inlägg på dessa dagar. Trodde verkligen inte att jag skulle få så här många besökare, dagligen. Men det måste ju betyda att det finns en hel del där ute som gillar det jag skriver. Kul, verkligen. Vardag blandat med tankar. Högt och lågt. Oskar Linnros och Diego Forlan. Hockey och poesi. Sådan jag är, bred. Allmän. Mycket kunskap. Lyssna, ni lär.

Snart går vi på is. Finns inget finare än när man tar första skäret. Blåser i pipan för första gången. Har sin första genomgång. Det ÄR kärlek. Nu med nytt lag. Spännande.

Boken står fan helt still nu. Hittar inga vägar alls nu. Hittar en väg, tar ett par kliv. Fel väg. Går tillbaka. Tar en ny, fel väg. Jag låter den vila nu, på obestämd tid. Jag vill att den ska bli bra. Inte hasta fram någonting.

Tänker inte ens beröra matchen igår. Blir inte direkt bättre. När inte Linus levererar, då blir det inga mål. Så enkelt är det. José, du är kung!

Inte mycket bilder på sista tiden. Enkel förklaring, har inte tagit några. Gör inte så mycket speciellt kul att fota. Därför får ni vänta lite med bilder. Tids nog ska ni se.

Snart kommer Danne tillbaka. Får se vad kvällen bjuder, förmodligen något avslappnande. So long folks.

Nu; Matlagning. Kankse återkommer senare beroende på vad vi hittar på. Håll koll...

När orden tar slut, när meningarna är döda. Då dör mänskligheten, vi dör ut då. När orden inte betyder något, när meningarna är tomma ord. Då dör du, du dör då. För mig.

Bajen,
Jimmy

Flashigt.

Jag fyller mitt liv med mycket kul nu. Mycket kul. Jag uppskattar det lilla, behöver inte ha världens grejer för att bli glad och må bra. Jag struntar ganska mycket i pengar just nu, pengar gör en inte lycklig. Jag lever inte så dyrt, behöver inte bevisa att jag mår bra för någon annan. Behöver inte showa med mina pengar för att få respekt.  Ogillar folk som måste visa att dom har en "titel" och pengar. Du vet väl själv att du har det bra? Du vet ju själv vad du får in på kontot den 25:e? Varför är det då så viktigt att spriga runt och visa sig så jävla vass?

Därför var fredagen så befriande. Jag satte mig på pendeln, med destination Södertälje. Ni hör ju själva, många hade velat skriva " jag satte mig på ett plan till NY, ska mingla med Di Caprio." Men jag skäms inte, jag åkte till Södertälje för att dricka alkohol, umgås med de skönaste av personer och spela XBOX. Ja ni hör ju själva, det låter inte så flashigt va? Men jävlar vad kul vi hade. Tror inte jag skrattat så mycket på flera år. Har inte känt mig så skön på jag vet inte hur länge. Skön ja, många har genom åren sagt att jag är en "skön" kille. Den bästa av komplimanger anser jag. Tack!

David, Ifaar, Ivar, Danne, Johnny, Tauri och Fredde. Ni gjorde min kväll. I en lägenhet i Södertälje hade jag roligare än på mycket länge. Tack!

Klubbenmästerskap i NHL 10. Vem som vann? Jag. Startade turneringen med att möta David, en av förhandsfavoriterna. Det gick som det gick, 5-1 i arslet och jag trodde jag skulle åka ut med både hull och hår. Men som jag spelade upp mig. Efter den matchen gick jag obesegrad genom gruppspelet. Fick Ifaar, en annan favorit och även gruppsegrare, i semifinalen. Gjorde 3-0 på två minuter i andra sedan var den butiken stängd.

Final. Blev faktiskt lite nervös på riktigt. Tänkte att jag brukar alltid vinna, vill vinna. Även om det är Hockey, tvspel eller kort. Jag vill alltid vinna. En bra egenskap enligt mig. En drivkraft att alltid vilja lyckas. David i finalen. Tänkte på 5-1 i gruppen. Kände rervanchlustan bubbla värre än en moet. Jag vann. 3-2. Stod där som vinnare. Love it.

Vill tacka alla som medverkade. Det var en riktigt bra turnering med många bra spelare. Men grabbar, ni ska få er revansch i sinom tid.

Där har ni både lite tankar och en liten rapport om helgen. Igår var jag bara bakis och trött så blev en film med min älskade. "Trubbel  i paradiset", rekomenderas faktiskt. En rolig film.

Nu blir det final i Båstad, sedan Falkenberg-Hammarby. Sen kommer DanneZ (fyllot). Bra söndag.

Till er som åkte till Visby imorse. Kör bara, gör mig inte besviken!

Vad tycker ni om mitt resonemang? Är det viktigare med en titel och pengar än att ha kul och må bra?

Eliten, eliten. Vilka är eliten? Vi är eliten. Du och jag. Elit betyder de bästa. Vi är de bästa. Elit!

Elitserien,
Jimmy




Generalbakis.

Idag är jag det. Igår var det fest för "klubben". Ett litet lag vi har på XBOX, vi spelar NHL ihop. Så det bara av till Södertälje för en liten intren turnering och några kalla. Därför är jag trött som ett svin idag. Jag är obrukbar. Därför kommer en utförligare rapport om gårdagen imorgon när jag förhoppningsvis piggnat till. Hoppas ni har överssende med det.

En sak kan jag säga. Det var en förjävla roligt kväll med många skratt och mycket skönt prat. En till kan jag bjuda på. Jag är nu officell "klubbenmästare" på NHL 10. Efter en riktigt usel första match så gick jag därefter obesegrad genom hela turneringen och sopade hem förstapriset.

Som sagt, nu blir det film och lugnt med Louise. Imorgon väntas inlägg här om allt möjligt skulle jag tro.

Bli ett med dig själv.

Xboxkungen,
Jimmy


Vännen, chefen, experten. Jag ger er- Danne.



En oerhört underhållande videosekvens från en av de otaliga efterfester vi genomlevt. Lägg särskilt märke till hur länge han faktiskt kollar på ketchupflaskan. Han är sugen, jag lovar. Har ni någon gång varit hemma hos Danne så vet ni hur fullt det är i hans kylskåp. Lägg även märke till hans från ingenstans; Har det varit en bra kväll? "XANTE!". Efter att ha halsat i sig halva flaskan får han för sig att översätta en Kim Olsen låt. Helt magiskt. Titta och njut. Hela situationen är underbar. Att jag sjunger som en halvpackad Jimmy Anderström bjuder jag på.



Som vanligt vet jag inte hur man snurrar på filmen men ni får hålla tillgodo och titta lite snett. Det brukar ni ändå göra.

PS. Jag har fått mannen i frågas godkännande DS.

"Ikväll ska jag bli full, för kärlekens skull" Plura!

Har ni inte sett Mauro och Pluras kök? Sätt igån och titta. Ett av tv historiens mest oigenomtänka programm som blev en dundersuccé. Två gammla idoler ska laga mat ihop. Den ene fullkomligt galen och den andre ännu mer galen. Underhållning på mycket, mycket hög nivå.

Tack för tipsen hörni. Fortsätt ösa bara!

Nu ska jag se dagens tredje film. Blir en high school komedi. Ungefär vad min hjärna orkar med just nu.

Hörs imorgon vänner.

Den allsmäktige vanbebildaren,
Jimmy


Zlatan Ibrahimovic.

Nu blir det fotboll igen. Men kan inte hålla mig borta då det är ett sådant här ämne. Zlatan Ibrahimovic gör comeback i landslaget. Känn på den. Visst känns den bra? Eller?

Zlatan delar landet i två delar. Den ena delen ogillar honom, tycket han är en diva som inte ställer upp för fosterlandet. Den andra tycker han är skön. En kille vi saknat, en som vågar säga och göra det han själv tycker och vill. Nu är landet delat i två. De som står och väntar honom med öppna armar, och de som vänder sig bort.

Liksom Sverige är jag delad i frågan. Jag har alltid gillat Zlatan. Har gillat hans kaxighet, hans sätt. Vi har saknat en sådan i Sverige. En som vågat. En som kämpat för att bli bäst, och inte hymlat med det. Sen att han är en fruktansvärt bra fotbollspelare, som gjort mycket för Sverige gör det inte sämre. Han är en förebild för många unga.

Å andra sidan hatar jag honom för att han har nobbat landslaget. Han är en förebild som sagt, hur ska våra unga spelare se på svensk fotboll när vår största vägrar landslaget? För mig är det självklart att ställa upp i ett landslag. Jag skulle släppa allt för att få stå i båset med de tre kronorna på bröstet. Samma måste gälla Zlatan. Vi som gett honom allt, Sverige har gett honom allt. Det är Sverige som sett till att han tjänar 250 miljoner om året. Då måste man ställa upp, ge tillbaka.

Nu är Zlatan tillbaka. Jag hoppas det är för att stanna. Med Zlatan längst fram i ett 4-2-3-1 kan det bli hur bra som helst. Med en hungrig Zlatan i laget är vi ett av de bästa lagen i norra Europa. Kanske rent av det bästa.

När landslaget kallar är det bara att ställa upp, göra sitt bästa för fädersnationen. Inget snack.

Tack för alla minnen Zlatan. Ge oss många fler!

Vad är Er åsikt i frågan?



Jimmy


Kent + dagens låt.

Lyssnat på en del Kent på senare tid. Lyssnade mycket på dem när jag var yngra men inte så mycket på senaste tiden. Nu har jag återupptagit kontakten med Jocke Berg. Och som jag blir berörd. Vilka texter. Vilket djup. Många säger EMO. Jag håller inte med. Jag säger briljant. Till exempel den här:



"Nu är dom gömda bakom stjärnor, vid vintergatans kant. Dom är glömda men dom talar, genom pennan i min hand."---"100 överklasspoeter kan inte ge mig någonting"---"Jag har sprungit i ett liv nu, jag sprang för att stå still. I jakt på ett mirakel, när det fanns precis intilll"

Hela låten är inget annat än ett mästerverk, enligt mig. Har inte lyssnat överdrivet mycket på det senaste dom gjort. Vapen och ammunution är ett mästerverk i sig. Elite, FF, Vinternoll2, Sverige, Sundance Kid, Dom andra, Musik non stop, Socker, Pärlor. You name it.

När jag ändå är inne på ämnet Kent, hittade jag den här på youtube. Sveriges mest felhörda låttext:




Allt för nu.
Jimmy

Trött, sjukt trött.

Jag kan knappt beskriva med ord hur trött jag är. Vad har hänt? Antingen är det värmen eller så är jag påväg att bli sjuk. Jag förmår mig knappt att ta mig upp ur sängen. När jag gör det vinglar jag runt, så trött är jag.

Allt som stod i kalendern idag är struket och framflyttat till imorgon. Blir vila hela långa dagen som gäller. Föresten, det är väl inget fel med att vila när man egentligen har semester?

Har redan sett film nummer ett idag. Ska snart gå in på tvåan. Blir Wallander- Vittnet. Måste säga att jag är glatt överraskad över nya Wallander filmerna. Helt klart mcket bättre än förra omgången. Krister Henriksson är lysande och Lena Endre ett bra komplement. Ola Rapace är ingen favorit och att byta honom mot Nina Zanji och Sverrir var ett lyckat drag. Se dem om du inte redan gjort det. Inte i Beck klass men inte heller långt därifrån. 

Jag behöver annars både bok och filmtips. Kan ni ge mig? Snälla.

Tänkte skriva på boken idag, har en del ideér. Men jag orkar ta mig fan inte. Skriver man när man är såhär trött blir det bara en röra. Bättre att låta bli.

Hemma hos mamma nu. Mamma åkte till Riga för en stund sedan och mormor är på besök. Trevligt. Imorgon har jag ett dilemma. Vad ska jag välja? Det här med val är svårt. Lätt att få ångest över. Får tänka några varv till och komma fram till något bra.

Imorgon kommer Louise hem från Malmö. Jag misstänker att hon har en present till mig. Blir spännande, mycket spännande.

Som sagt, jag behöver framförallt tips på bra böcker. Nu blir det film, vet att det kan låta deprimerande när det är så fint väder ute men vad gör man annars i denna trötthet. Återkommer vänner!

Dagens; Vitt vin och sprite.

Hammarby, Louise, Pappa, Mamma, Ellinor, Amanda, Ingrid, Mormor, Morfar, Farfar, ALLA mina vänner (ingen glömd), Hockey. Jag älskar. 

Prinsen på moroten,
Jimmy



  


Jag vet, jag vet.

Att ni är besvikna på mig. Men det kan inte hjälpas. Idag har jag varit slöjimmy. Sådär slö som jag var förr i tiden, innan jag tog tag i mitt liv. Klev upp alldeles för sent. 13.30 stod klockan på, till min förtret. Tänkte att jag skulle blogga. Men vad skulle jag blogga om? Kom inte på något så jag strunatade i det.

Har spelat fifa wc med Danne i stort sett hela eftermiddagen och kvällen. Underbart kul. Vissa dagar är det det bästa som finns. Bara sitta och mysa, käka en pizza och må bra med en kär vän. Man ska inte vara så kräsen, njut av det lilla.

Hann med ett möte också. Om vår "hockeyvecka". En vecka med bara hockey, visst låter det underbart? Mötet gick galant, vi har nu planerat klart. Nu är det bara upp till mig att bevisa för alla att jag är en bra tränare. Det vet jag att jag är, så det ska inte bli några problem. Jag har fått underbara förutsättningar den här säsongen. En fantastisk lagledare, bra materialare, en skicklig tränarpartner. Jag har hjälp, avlastning. Något jag inte hade på slutet i Ormsta. Det ska mycket till om jag ska springa in i väggen igen.

Det blir så mycket enklare om man får hjälp, om man har ett par bollplank att bolla med. Man slipper all press själv. I Ormsta var jag allt ett tag. Jag var materialare, lagledare, massör, sjukvårdare. Mitt upp i allt skulle jag lära 26 st 16-17 åringar att spela hockey. Min enorma passion och mitt outröttliga engagemang fick mig att lyckas. Jag kan sova i ishallen sju dagar i veckan bara jag får hålla på med ishockey.

När jag tänker tillbaka på tiden i Prmsta gör jag det med ett leende på läpparna. Lätt den bästa tiden i mitt hockeliv. Jag har lärt mig så mycket, fått uppleva så mycket som jag aldrig annars fått göra.

Jag vill passa på att tacka några personer som hjälpt mig väldigt mycket i min utveckling, och fortsatta utveckling, som hocketränare. 

Anders och Hasse
; Ni är nog dom som lärt mig mest om spelet hockey. Om fingertoppskänsla och om gruppdynamik.

Serben; För allt stöd i början av min karriär. 3 år i skolan sätter sin prägel.

Tony; Du har alltid stått bakom mig när det blåst kallt. Alltid försvarat mina beslut i Ormsta.

Matti; Du har lärt mig jävligt mycket om livet. Du gav mig ett jobb, du fick folk att se min potential. Du har alltid stöttat mig i min karriär.

Jocke;
Du har lärt mig mycket om träning. Fick mig att se nya vinklar i spelet.

Thomas B;
Alltid en ynnest att få prata hockey med dig. Har många bra ideer. Synd att det bara blev en halv säsong.

FredrikH; Du stod alltid bakom mig i Ormsta.

Subbe;
Du är den klart viktigaste personen i mitt hockeytränarliv. Det vi gjorde med Ormsta 92 är helt sjukt när jag tänker på det. Tack för alla år. Hoppas vi står i samma bås igen en dag! Vi kompleterade varandra på ett sätt som jag inte trodde var möjligt.

Finns många fler: Karim, Magnus, Alla spelare jag spelat med, VBK 89, Viggan, Masse.

Blev lite tankar såhär på natten. Nu blev det sport igen. Kunde inte hålla mig.

Imorgon kommer filmen upp! Det lovar jag.

Nu; Film och försöka sova. Hörs imorgon.

Alla springer i ett liv. Jagar massa saker. Det perfekta. Hela tiden det perfekta. Ständigt detta perfekt. Du kan springa i ett liv i jakten på det perfkta. Jaga det. Det perfekta finns närmare än du tror. Det finns precis intill dig. Varför jaga något du redan har? Lev nu. Lev det perfekt.

Hocketränaren,
Jimmy



Sitter inne på en video.

Av värde. En i mitt tycke jävligt rolig sådan. Har fått huvudpersonens medgivande att lägga ut den. Någon som vill se?

Moviemakern,
Jimmy

Idag är jag glad.

Fruktansvärt glad. Även fast bajen var dåliga igår, speciellt i första halvlek. Var är glöden? Det ska väl inte krävas att en 36 år gammal föredetting, i och för sig inte vilken föredetting som helst, ska komma in och ta tag i bitarna. Vi pratar Falkenberg hemma.

Efter matchen mötte jag ett par vänner för några kalla. Vi satte oss på fridays i kungsträdgården. Trevligt må jag säga. Vi hamnade till slut på en sylta, var inte klädd för något annat. En sällan skådad varm sådan. Måste varit närmare 50 grader i lokalen.

För att komma till poängen. Satt på nattbussen på väg hem, en seg resa ska jag be att få tala om. Men jag sken upp som en sol när jag loggade in på studera.nu. Det stod...ANTAGEN! Coaching och ledarskap, 3.5 år. Nu kör vi! Jag är på god väg mot mitt mål nu, mot min dröm. Älskar varje dag just nu. Fångar varje dag. Nu har jag verkligen något att se fram emot, det ska bli helt underbart roligt.

Några som undrat vad jag har för meriter som hockeytränare. I stora drag: Jag har tränat Ormstas 92or i två år. Tränat Ormstas J18 i två år och sista halvåret var jag även assisterande tränare i Vallentunas J18. 20 år gammal. Vunnit serien med Ormstas 92or, vunnit serien med Ormstas J18 och vunnit serien med Vallentunas J18. Tränat två handfulla spelare som numera huserar i högre serier såsom J20 och J18 elit bla.

Det är egentligen det jag tycker är roligast, att utveckla spelare. Sen om det är i Ormsta, Vallentuna eller Stocksund. Spelar ingen roll. Därför jag valde att ta mig an Vallentunas 96or inför kommande säsong. Ett lag med oerhört hög utvecklingspotential. Något jag har fått bekräftat efter vårens fysträning.

Jag vill jobba med coaching och utveckling. Om det blir inom hockeyn, jag skulle njuta av varje dag. Kan även tänka mig att jobba som coach i ett företag. Vi får se var jag landar. Huvudsaken är att jag vet vad jag vill göra, äntligen.

Hockey, coacha, skriva och leva livet. Där har ni mig. Take it or leave it.

Vänner, visst ställer vi upp för varandra?

Vad har vi två gemensamt egentligen? På vilket sätt är vi lika? På inget sätt. Vi är två helt olika individer, med olika förutsättningar och olika intressen. Liknelser finns alltid, men vi är inte lika. Alla är olika. Det är det som gör livet värt någonting. Oss värt någonting.

Jag älskar dig, du är den som betytt i särklass mest för mig i mina jobbiga stunder. Du vet vem du är,
Jimmy






En alternativ krönika. Mina tankar om VM.



VMs...

Skönaste namn:

Tshablalala. Utan konkurens.

Miss: Kan inte ta något annat, herr Espinosas "det var inte mål", Tyskland-England.

Fullträff: Finns en del att välja på, men Gio V Bronchhorst(?) mot Uruguay. Forlans x antal är där och nosar. Tshabalalalas i öppningsmatchen är där. Men Gio´s är ändå en klass för sig.

Bästa match: Spanien-Tyskland. Om vi pratar spelmässig kvalité. Var det någon som såg en felpass, ett felbeslut?

Mest underhållande match: Uruguay-Ghana. Om vi pratar dramatik och syndabockar/hjältar.

Sämsta match: Paraguay-Japan. Åttondelsfinal i VM. Zzzzzz.

Referat: Lasse Granqvist i samma match som ovan. Helt enastående. In på youtube och sök. Helt magiskt!

Ljud: Vuvuzelorna. Jag älskade det. Läs inläggen från innan VM så får ni en förklaring till varför.

Oljud: Anders Anderssons röst. Hur står han ut att lyssna på sig själv dagarna i ända?

Från klarhet till klarhet: Fröken Frändén. Levererade bra, en mix till det "grabbiga". Kul...

"Dagisfröken": Joggi Löw. Att få dessa ungdomar att leverera på den här nivån är inget annat än helt jävla fantastiskt. Hatten av.

Roligaste lag: Det tar emot att säga det, gillar inte epititet "roligaste laget". Men Tyskland. Vilket lag, vilket spel. Vilken charm. Ni har framtiden för er.

Mest tydliga matchplan: Hollands i finalen. Sparka, slå. Vi ska vinna till varje pris.

Kyss: Casilias kunde inte hålla sig längre och kysste sin journalist till flickvän, i direktsänding. Han fick även in ett "vi ses hemma sen". Haha.

Överraskning: Ururguay. Hade Ghana gått till semi hade jag tagit dem.

Sämst när det gäller: Sydamerikanerna. I stort sett alla lag gick till slutspel. Bara ett till semi. Och det var Uruguay.

Flopp: Tar emot att säga det, Rooney. Hade höga förväntingar på dig mannen. Messi gjorde visserligen inga mål (som jag förutspådde) men han var spelmässigt bra.

Kung: Villa. Han gick från att vara en bra spelare i Valencia till att bli världens bästa anfallare i Barcelona. Stort!

Vad gjorde vi här?: Nordkorea. I konkurens med Honduras.

Enda obesegrade lag: Nya Zeeland! Sug på den. Det enda lag som inte förlorade en enda match var Nya Zeeland.

Flopp 2: Italien. Say no more.

Flopp 3: Frankrike. Vad i helvete sysslar ni med? Bäst i världen för 10 år sedan. Nu är ni bland de sämsta ta mig fan.

Flopp 4: Torres. Hallå? Världens bästa forward?

Fan också: Två liverpoolspelare är världsmästare. Det kan ni tacka Benitez för. Utan honom hade det itne spelat 20 spanjorer i Premier Leauge.

Fråga: Kommer Klose spela VM 2014? Jag tror det. Han gör 4 eller 5 mål, som vanligt. Genom tiderna den mest pålitlige målskytt VM skådat. 

Hoppspark: De jongs på Alonso.

VM studio: Kragstalundsvägen 49. 

Flopp 5: TV4s studio. Inget annat än ren och skär slöseri. Usch vad dåligt. 

Genombrott 1, 2 och 3: Honda., briljant spelare. Özil, magnifik. Mûller, hade inte ens hört hans namn. Alla tre borde återfinnas i någon av de två största ligorna inom kort. 

Tipptävling: jimmya.blogg.se´s succétävling. Hela 11 tävlande var med under resans gång. Något överraskande stod Ingrid som segrare. Hennes segertal finna att läsa i det förra inläggets kommentatorspår.

Sämsta tippare: Jimmy Anderström. I konkurens med Linus H.

Kommentator: Chris Härenstam, faktiskt. Otroligt påläst, kunnig. Jag värdesätter kunskap oerhört högt i det här sammanhanget. Otroligt trist att lyssna på någon som säger att Evra spelar i Arsenal 13 gånger under en match.

Alternativa VM program: Laul Calling.

Skyttekung: Thomas Muller. Odds på det innan?

Bläckfisk: Paul.

Frisyr: Howard Webbs avsaknad av detsamma. Vad är det med domare, auktoritet och flintskalle?

Ett på många sätt underhållande VM. Tack! Att Sverige inte var med var tråkigt. Nya tag, jag vill dricka öl i Warsawa!

Det var allt jag kunde komma på just nu. Fyll gärna på, tyck till eller ändra om ni känner för det. Det här är mina tankar om VM. Har fortfarande svårt att acceptara att det nu är över. Men man får så sakteliga återgå till verkligheten. Hur gör man det bäst? Jo med en käftsmäll som heter Hammarby-Falkenberg. Älskar det.

Det har blivit en hel del fotboll den senaste månaden. Ni, mina läsare som inte gillar fotboll, har nu en hel del annat att se fram emot. Visst, jag kommer skriva mycket sport då det är en stor del av mitt liv. Men nu kommer det finnas stora utrymmen för annat.

Härmed stänger jag VM butiken för den här gången. Den öppnar igen om ca. 4 år. Då i Rio de Janerio. Copacabana:D 


Espinosa, den är inte inne va? Jävla idiot. (sorry).

Er,
Jimmy




 







 









Värme.

Pratade nyss med en god vän. Han var bitter, bitter på värmen. Han undrade hur folk kan längta så till den här oerhört påfrestande årstid som kallas sommar. Jag är snart benägen att hålla med. Jag är inte byggd för det här klimatet.

Som han sa, det är skönt i slutet av maj och början av juni. När kvicksilvret ligger runt 20 grader. Men nu, när det vandrar upp mot 30 sträcket, luften är så kvav så kvav och man håller på att förvandlas till en våt fläck på marken. Då är det inte roligt längre, inte roligt alls. Så ge mig augusti, början av september. När vindarna friskar i, när temperaturen är runt 15-20 plus. Då mår jag som bäst. Då kan jag leva.

Jag tar minus 20 framför plus 40, alla dagar i veckan! Sån är jag...

I stan kan man definitivt inte vara, ska man vara någonstans så är det i skärgården. Tyvär måste man hem och göra diverse åtaganden. Men snart ska jag tillbaka ut igen.

Missförstå mig rätt här, jag älskar sommaren på alla sätt och vis. Kall öl i solen, alla glada människor i stan, all puls. Det är värmen jag inte tycker är så tillfredställande. Som igår, jag kravlade mig nätt och jämt upp ur soffan på kvällen. Det fanns ingen energi att ta av. Allt svettades ut.

Sitter och filar på min VM sammanfattning. Måste få ett avslut, en punkt. Men det är svårt, så många saker man vill ta med. Ni får hållas ett tag. Jag är fortfarande oförstående att det gick så fort, en månad. Slut. Hur?

Nu ska jag fortsätta svettas.

Min hjärna torkar ut.

Jimmy


När krutröken lagt sig.

Får jag väl ställa mig upp, ta av hatten och säga grattis Spanien. Holland gör på många sätt en underbar final. De hade knäckt koden, visste hur man stängde av Spaniens mittfällt. Och samtidigt hade Robben gjort 1-0 där, ja vem vet?

Holland kämpade, Holland slet, Holland krigade för sina liv. Ett brutalt sätt att förlora på. I 117e minuten.

På många sätt ett roligt VM. Kanske inte det allra bästa spelmässigt men väldigt många roliga ögonblick. Många situationer man kommer komma ihåg. Lampards "mål", Tysklands charm, Uruguay-Ghana och Spanien-Paraguay osv. Jag ska försöka mig på en liten sammanfattning när jag smält allt. Men det får vänta till åtminstonde imorgon.

Man kan väl konstatera följande; Europa dominirerar fotbollen, Sydamerikaner är sämst när det gäller. Tyskland har framtiden för sig, EM 2012 kan bli det bästa någonsin. 

Mitt VM tips gick åt helvete. Inte en enda inspelad krona. 300 spänn back. 

Ingrid tar hem jimmya.blogg.se´s VM tips. Stort grattis. Bra gjort. Du är nu officiellt bloggens "Paul". 

Blir så trött på att höra om "det roligaste laget". Det handlar väl om att vinna? Om att göra mest mål. Har jag missat något? Klart som fan jag helst ser rolig fotboll. Men jag har full respekt för ett lag som går in och kämpar defensivt såsom Holland gjorde idag. Hatten av.

Men som sagt. Min stora sammanfattning kommer imorgon. När allt sjunkit in. Nu är jag mest bitter för att sista matchen är spelad. Och att England åkte ut redan i Åttondelen.

Nu stänger vi den här VM final butiken. Hoppas ni som hängt med funnit det underhållande.

En match att minnas på många sätt.

Imorgon hittar ni mig på söderstadion,
Jimmy

 


Andra övertidshalvleken.

Heitinga river ner Iniesta och blir utvisad. Xavi får ett utomordentligt läge. Mallorca hemma i femte omgången hade han satt den, garanterat. Nu är det mycket psykist inblandat. Även ett psykist praktexemplar som Xavi kan darra här. Kom ihåg att INGEN har spelat en VM final tidigare. Kom ihåg att ett straffsparksavgörande är det mest psykiskt påfrestande man kan vara med om. Lägg därtill en fullsatt arena, kanske din enda chans i livet att vinna VM. Man kan ju få prestationsångest för mindre.

Lite fegt av Howard att inte plocka Robben där. Regler är regler faktiskt. Även i en förlängning av VM finalen.

Där rök mina straffar. Iniesta gör 1-0. På pass från Fabregas. Ett halvt rätt i alla fall.

Offside i förstaläget? Är han delaktig i spelet? En bedömingsfråga. Lär diskuteras i alla holländska tidningar imorgon.

Nu är det klart va?

Jimmy



Första övertidshalvleken.

Kunde inte sitta kvar inne. Förjävla varmt. Så jag tog med mig min iPhone och gick ut å körde lite old school. Lasse Granqvist på radion. Men visst står det lite still nu? Inte direkt någon som vågar ta den där chansnignen att avgöra. Såklart många trötta spelare.

Skönt av Howard att inte blåsa straff där. Skulle varit väldigt tråkigt. Jag vill se straffar nu faktiskt. Det ger liksom det här en extra krydda. Det perfekta slutet. En hjälte, en syndabock. Så som idrotten är.

Spanien har fördel om det går så långt. Om man tar hänsyn till de historiska aspekterna. Visst har Spanien bättre straffskyttar också?

Nu kommer Torres. Sa Fabregas till Torres tidigare. Vad var oddsen på det innan?

Vet en som sitter och jublar i en soffa på andra sidan Vallentuna nu.

Hörs sen,
Jimmy

Andra halvlek.

En hel del chanser faktiskt. Villa och Capdevila för Spanien. Och Ramos framförallt. Robben hade väl två lägen att avgöra detta.

Blev väl inte den sprudlande fotboll jag hoppats på men jävlar vilken kamp. Jag älskar kamp. Det handlar om att vinna, till varje pris. Det fattade Holland, big time.

In med Torres nu då. Så sitter mitt tips. Men visst fan skulle det vara härligt med straffar? Vilken dramaturgi. Blir det straffar kan väl Cocu tala om hur man INTE gör.

Hörs sen,
Jimmy

Första halvlek.

Var helt okej enligt min mening. Riktigt fult spel från framförallt Hollands sida. Tack och lov fick ingen rött kort. Hade förstört en hel del!

Imponerad av Hollands defensiv. Villa är helt ur spel. Xaviniesta får inte mycket av sina magnifika passningar. Tror att Spanien har en joker på bänken, det tar emot att säga det, men Torres är en gubbe i låda. En fruktansvärt klinisk avslutare. Skulle verkligen inte förvåna mig om han kliver in och avgör det här, på pass från Fabregas. Vad har Holland att stoppa in? Huntelaar möjligtvis.

Det här blir hårt ända in i VMs bitter end.

Fy fan så varmt och kvavt det är. Svettas flera liter. Varken AC eller fläkt finns att tillgå. Kämpa!

SVTs sändning på TVn och Sportbladets livesändning på datorn. Mycket trevligt måste jag säga.

Med vänliga hälsningar,
Jimmy

Bilder från veckan.


Trimaran.


Djupa viken


Riktigt smart fjäril. Flög rakt ner i stearinet.


Utsikt från verandan.


Manlig kärlek.


Solnedgång.


Är det öl? Eller? Konstigt.


Jag älskar dig, Daniel.

Fler bilder kommer, de ligger i Louise kamera som inte är här. Det här var bilderna som låg i min iPhone.

Jimmy


Två förlorare, en vinnare.

Så var det snart dags. Idrottsvärldens största final. Finalen av finalerna. Den ultimata utmärkelsen. Världsmästare i fotboll. Bäst i världen på fotboll.

2010 års final är speciell på många sätt. När Villa sparkar igång matchen 20.30 på Soccer City stadium gör han det för första gången i afrika. För första gången spelas en VM final i afrika. För första gången spelar Spanien en VM final. För första gången kommer ett europeiskt land vinna en VM turnering utanför europa. För första gången kommer Spanien eller Holland titulera sig bäst i världen på fotboll.

Det är fotbollsvärldens två vackraste förlorare som möts ikväll. Holland på 70 -talet. Deras totalfotboll ledde dem till två raka finaler, 1974 och 1978. Men det var egentligen aldrig riktigt nära. 78 hade man 1-0 men förlorade mot ett övermäktigt Västtyskland. Spanien har aldrig varit längre än till kvartsfinal. De har visserligen vunnit EM, men i VM har de aldrig någonsin lyckats. De har spelat briljant fotboll, men alltid förlorat. En vacker förlorare.

Idag har vi två lag som bara vinner och vinner. Holland spelar tråkigare än någonsin, deras enda chans att få stopp på alla jämförelser med Cruijf, Gullit, Van basten, Neeskens och Reijkaard är att vinna idag. Ett VM guld är större än allt de stora tidigare åstadkommit. Spanien har en ypperlig chans att en gån för alla visa omvärlden att de är bäst på fotboll. De spelar briljant, magiskt, men också väldigt cyniskt. De blandar finess och flärd i xaviniesta med en hård centraltrio i Alonso, Piguenbauer och Puyol.

Nyckeln ikväll för Spanien blir att kväva Sneijder. Att få stopp på Robbens kontringar. Nyckeln för Holland blir att få bort Xaviniesta. Att få Villa ur balans.

Ni märker själva, vem som vinner? Det får vi veta ca. 23.00 på Soccer City stadium. Efter en rafflande straffsparksläggning. Jag hoppas verkligen att den här matchen motsvarar de ställda förväntingarna. Det skulle vara så underbart befriande att få se ett rött och ett vitt lag kliva in på planen och bara anfalla. Anfalla sönder motståndaren.

Tävlingen går in på sin sista match. Det är jämt. Det står mellan Pappa och Ingrid. Må bäste tippare vinna.

Bilder? Kommer snart ett spel...

Ge oss en match där fotboll inte längre är fotboll, där fotboll är någort större, något finare. Ge oss en match där vi lever den, en match där vi rycks med i spänningen, i dramatiken, i sporten. Ge oss en match att minnas.

Ge oss den,
Jimmy




Trist.

Men dra åt helvete säger jag bara. Stod inne på en mack på vägen hem. Louise ville att vi skulle tippa på bronsmatchen. Jag sa okej. Vi bestämde oss för att tippa ett resultat. Jag tänkte att eftersom jag inte haft speciellt mycket tur med spelandet under VM så skulle Louise få bestämma. Hennes första svar på min fråga var; 3-2.

Jag sa att blir det verkligen så många mål? Varpå hon ändrar sig och säger 2-1. Vi satsar på 2-1. Med min tur, matchen slutar 3-2. Såklart. Kunde man ju gett sig fan på. Hade varit betdligt skönare om Forlan dunkat in den där friskparken på slutet. Tydligen är det inte menat att jag ska vinna några pengar under detta VM, trist. Ska göra ett absolut sista försök imorgon. Vad blir resultatet i finalen? En motivering skulle vara trevligt.

Att Spanien vinner har ju redan bläckfisken konstaterat, men jag behöver ett resultat. För övrigt, ganska så skumt med den där "Paul". Hur går det till? Minns den där apan som slog börsmäklarna i någon aktietävling för ett antal år sedan. Nu är det en bläckfisk som tippar rätt på alla Tysklands VM matcher. Vad blir det härnäst? Jag menar, visst kan vi säga slumpen. Men sannolikhetsläran säger att man inte kan ha rätt sju gånger i rad på bara tur. Det är osannolikt. Att de lägger i en mussla han tcker om i den ena och en han ogillar i den andra är ju ett sätt. Men vem kunde förutspå en tysk förlust mot Serbien?

Annars så blev ju bronsmatchen så innehålsrik som jag tidigare förutspådde, 3-2 efter att matchen svängt ett antal gånger. Efter VM ska jag försöka mig på en liten summering. Kan bli kul. Ni ska få en alternativ sumering, med mycket värme i.

Hörs imorgon,
Jimmy

Tävlingen, snart slut.

Pappa 25p
Ingrid 24p
Ellinor 23p
Jimmy 18p
Jesper 17p
Petrus 16p
Louise 13p
Adrian 10p
Johan 6p
Linus H 6p

Det är förutsättningarna inför de två sista matcherna. Tajt i toppen. Vi kan väl säga att tre personer slåss om de två platserna som inefattar priser. Ettan får ett helt flak alternativt en box vin. Tvåan får ett halvt flak alternativt en flaska vin. Blir det Ellinor, cola eller fanta. Så, vem blir jimmya.blogg.se´s "Paul"?

Johan är med igen. Han vill inte bli sist. Det kan man ju förstå. Ska Linus kontra imorgon eller lägger han sig?

För övrigt är det riktigt, riktigt tråkigt att VM tar slut imorgon. Underbart är för kort sägs det, och visst gick det här för fort? Hade gärna sett fotboll en månad till. Har varit underbart. Men på måndag återgår allt till det vanliga igen. Men Hammarby-Falkenberg är inte få skam det heller. Annars då, vad är nästa stora evenemang att se fram emot? Mata mig...

Nu har jag verkligen inte tid, nu ska jag njuta av varje sekund som återstår av Fotbolls-VM 2010.

En lite sentimental,
Jimmy


Hemkommen.

Hej mina kära och trogna läsare. Efter en hel vecka på rymmen är jag nu åter i Stockholm. Tisdag-Fredag spendarades ute på mitt landställe, revlingen. En ö utanför ljusterö i Stockholms skärgård. Det var jag, Daniel, Louise och Jocke. Vi åt gott, drack gott, umgicks. Njöt av varandras sällskap och njöt att livets goda. En underbar vecka. En riktig skön "komma-bort-från-stans-hets och stress" vecka. En energivecka. Visst fan älskar jag att vara där ute. Inga måsten, bara koppla av och göra det man känner för. Det som faller en in. Älskar det.

Fotbollen har inte gått som jag tänkt mig. Förutspådde ett oavgjort resultat i matchen Tyskland-Spanien, det blev vinst för de senare. Förutspådde att en liverpoolspelare INTE skulle vinna VM, nu är det garanterat en som vinner. Ingen united kvar, illa. En gammal i Piquenbauer. Håller Spanien som favorit men är charmad av Hollands diciplin blandat med flärd. Kan det bli en målrik och intensiv historia skriven imorgon kväll?

Matchen idag? Bronsmatcher har en tendens att bli svängiga historier, minns ni Turkiet-Sydkorea 2002? 4-2 till Turkiet och Sûkur lyckades göra VMs genom tiderna snabbaste mål. Jag tror på Tyskland, jag tror på 2-1. Tror att Klose stänker dit två och därmed går han om Ronaldo som genom tiderna bästa målskytt i VM sammanhang. Forlan gör ett från 30 meter.

Igår gick i resans tecken. Efter en tre timmar lång hemresa från ljusterö var det bara att sätta sig i bilen för vidare färd till Kolbäck. En kommun strax utanför Västerås. Det vankades grillning hos min morbror. Han är nyförlovad så hans tjej och hennes dotter var där. Blev en mycket trevlig kväll med god mat, fint väder och mycket skratt. Sov över hos mormor och morfar, två av mina idoler. 

Idag lyckades jag med bedriften att slå Louise i boule, förlora i kubb och för att slutligen vinna i pilkastning. Trekampsmästaren 2010, Jimmy! För det fick jag en fanta.

Äntligen hemma, så att säga. Jag lever verkligen sommaren nu. Njuter av var dag. Carpe diem är ett slitet utryck, men ack så funktionellt. Hoppas ni också gör det. Hoppas verkligen. Njut av det ni har, sluta tråna efter det ni inte har. Det kommer tids nog, om ni strävar efter det tillräckligt mycket. Njut vänner, dagens råd till er från mig. Bli inte kvar i det förgångna, gör er av med det som får er att må dåligt.

Ta en bra bok, sätt er i er favoritstol, häll uppe en öl eller ett glas vin. Finns inget bättre. Ingenting bättre. Eller ta ett block och bara skriv, eller måla. Få ut er kreativitet i någonting. Eller läs. Koppla av i vilket fall. Släpp er loss det är sommar. 

Har en hel del bilder som ska upp. Även en riktigt rolig film på en full vän. Ni får hållas, kan inte ta allt på samma gång. Kommer antingen efter matchen eller imorgon. Den här gången lovar jag det. Jag lovar min vänner, mina i sammanhanget så få men trogna läsare.

Nu är det fotboll folk, hoppas ni får er en släng av det tyska fotbollsundrets förförande spelsätt. Klose.

 
"Solen gick ner som på beställning, det hade varit samma sak om
den sken."

Jag gör det på mitt sätt, alltid på mitt sätt. Varför ska jag göra det på ditt sätt? Det gör ju du. Du gör det på ditt sätt, jag på mitt. Då kan vi ju få ut något av varandra? Stöpta i samma form? Nej.

Nu är jag hemma,
Jimmy





 


Matchen.

Mitt i densamma. Sitter en galen Daniel och tjatar om hurvida Torres ska vara på plan eller ej. Han pratar mest om Torres. Hur bra han är. Jag kan inte hålla med, verkligen inte. Han spelar i vilket lag? Just det, alltid en förslorare. Men tjatas ska det, acceptera fakta. Han är inte bra, eller bra är han. Men inte så bra. Pedro har varit klart piggare.

2-2 kan vi väl glömma. Men ett kryss känns bra. 0-0 efter full kanske? Straffar. Och precis vad du nu tänker, tyskland vinner.

Nu dricker vi ett glas Rosé. Jag har ont överallt i hela kroppen känns det som. Vet inte varför, men ont gör det. Och trött. KÄMPA Jimmy!


Jag skulle också skämmas, vilja gömma mig. Om jag spelat i det laget.

I'm not a scouser,
Jimmy




Revlingen.

På den underbara ö befinner jag mig nu. Tillsmmans med Louise, Daniel och Joakim. Hur jävla skönt som helst. Inte ett dugg avundsjuk på någon annan. Life is good...

Bra match igår, faktiskt. Trodde på oavgjort och visst var det nära på slutet? Matchen ikväll? Tror faktiskt att den uppfyller de högt ställda förväntringarna. Nu handlar det om att äta eller att ätas. Ni minns mitt tips innan va? Tyskland vinner alltid på straffar. Så även ikväll.

Nu ska det grillas här ute. Får se hur det går. Öppna ett par kalla, njuta av livet. Kan bli klassiskt.

Har ett gäng bilder från dagen. Bland annat på den coolaste trimaranen jag sett. Får dock inte in dessa i datorn, får bli när jag fått ordning på bitarna.

Gårdagen var mycket trevlig. Drack öl, pratade, lyssnade på bra musik, såg solen falla. Spelade spel. Har varit med om tråkigare kvällar. Nu mår jag som Daniel brukar säga.

Jaha, nu ropar de på värden. Från alla håll. Hejpåer.

Ändra inte på någon. Alla är olika.

Din vän optimisten,
Jimmy


Pinsamt.

Eftersom jag lever efter devisen; "har jag inget vettigt att säga, säger jag inget" har det blivit lite dåligt med inlägg på sistonde. Jag vill ha kvalité, framför kvantitet.

Har sovit ett par timmar på kvällen. Den här värmen tar kål på mig. Har varit helt orkeslös. Knappt ens orkat lyfta armen. Då kan ni förstå hur skrivsugen man är. Hur mycket inspiriation man får. Hoppas revlingen ger mig.

Hammarby, pinsamt. Behöver inte säga så mycket mer va?

Som sagt, imorgon bär det av. Ska bli så obeskrivligt skönt att för första gången iår sätt sig på alltanen, med en kall i handen och bara blicka ut över havet. Skymningen. Tror det kan ge mig min enorma skrivlusta åter ska ni se.

Vi hörs imorgon vänner, tills dess. Bilder kommer garanterat under veckan. Håll koll om ni är intresserade.

Glöm så inte att tippa morgondagens match. Det är både 1X2 och slutresultat under ordinarie tid som skall tippas från och med nu.


"Vad vet du om månljuset, förrän du blivit sönderslagen under det?"

Jag har semester, alltid,
Jimmy


Glidare.

Idag är jag en riktigt glidare. Gör inte många knop. För jäkla varmt. Orkar inte ta tag i någonting. Men sådana dagar måste man ha ibland också. Alla dagar kan inte vara toppen toppen. Det måste man tyvär lära sig, även fast det kan vara svårt att inse ibland. Jag kan lätt bli frusterad eftersom jag har haft två-tre riktigt bra veckor.

Så idag bli det toklugnt. Planera för landet och kolla på mitt kära Hammarby. Dagens uppgifter.

Hammarby ja, åker ner till "Gamla nya gamla nya?" ullevi för att möta Örgyte. Ett Örgryte som mest kryssar. Kan vi spela som på slutet har vi en underbar chans till tre nya fräscha poäng och vi är på allvar med i toppen. Linus Hallenius, jag säger då det. Fortsätt, snälla...

Hjärnan kokar snart. Fick ett tips om någon slags AC, ska kolla upp det. Någon som vet var man kan få tagi en till en hyffsat billig peng?

Imorgon bär det så av, ut till mitt favoritställe på jorden. Jag kommer givetvis att blogga därfrån. Förhoppningsvis är det något svalare så jag får tillbka hjärnan i det skick jag vill.

Tävlingen går in i sitt slutskede. Det har varit en uthållighetstävling, en lång tävling. Nu är det endast fyra matcher kvar att spela på. Vem kommer sist? Vem vinner? Vem får stå där med titeln "sämsta tippare"? Nu kör vi sista rycket.

Jag återkommer, var så säkra.

Dagens fråga; Jag behöver filmtips. Ge mig!

Anonym- Vad är det för ställe?

Jag har en dröm jag tänker leva. Har du en dröm? Se till att leva drömmen. Innan det som sagt är för sent.

Varmare kan ingen vara,
Jimmy


Stekhett.

Fy fan, det är så jävla varmt. Jag vet att man inte ska klaga. Rätt var det är så står man där i 20 minus igen. Men det går verkligen inte att sova. Har helt öppet fönster, en jättefläkt. Men likförbannat är det lika varmt. Någon som har ett eller flera tips för hur man löser en sådan situation? Släng in en kommentar isåfall.

Hur kan man åka utomlands i den här värmen? Ganska så dålig tajming att dra nu när vi äntligen fått sommar i det här landet. Ska man åka till sydligare breddgrader ska det vara kallt här. I alla fall min mening. Däremot, ni som är på Rhodos. Lite avundsjuk är man allt.

Nej, det blir landet imorgon. Klarar inte det här. Kommer att smälta snart. Men ska inte klaga. Eller har jag redan gjort det?

Kan inte skriva i den här värmen, hjärnan är som mos. Ni får ursäkta min skrivtorka men det går bara inte. Det kommer ett par inlägg om dagen ändå om jag känner mig själv rätt. Kan inte hålla mig borta.

Dagens nostalgi; Petter- Fredrik Snortare och Cecilia Synd. Vilka minnen man har till den låten. Gick tungt runt 05-06 där. Those whore the days. Det går bra nu. Även det en låt värd att lyssna på. Bajenpetter!

"Fuck off, nu kör vi. Det går bra nu!"

Allt för nu. Ska försöka sova. Lär ju gå sådär i den här värmer vänner. Vi hörs imorgon. Får se vad den dagen har att bjuda mig.

Varma hälsningar,
Jimmy


Lamt.

Hallå vänner, nu är jag vid medvetande igen. Vilken match igår. Först hände ingenting, sen ingenting, sen hände ta mig fan allt. Straff, miss, straff, mål, omstraff, miss. Stolpe, stolpe in. Som Bank skrev. Ingen hade blivit förvånad om bollen gått via hörnflaggan och in. Det är den sjukaste match jag sett på mycket, mycket länge. Jag bara låg på marken och skrek när Alonso missade sin straff. Först fick vi se en defensiv fotboll, men ju längre turneringen lidit har det luckrats upp. Måtte det fortsätta såhär nu.

Lars Granqvist, där snackar vi chef. Lyssna på hans referat från både Gyans straff och matchen igår. Det är magiskt, klassiskt. Går att finna på sr.se. Alternativt på sportbladet.se

Jag förutspådde det igår. Att Spanien skulle få svårt att få hål på Paraguay. Ett vilt kämpande Paraguay. Tyvär räckte det inte hela vägen. Vilka ska man se som favoriter nu? Tyskarna va?

Låg och spelade Xbox igår när Daniel ringer. Tydligen sugen på bärs. Så jag tar mig ner till lokala vid halv ett tiden. Det var ju dumt. Har varit helt sliten idag. För gammal för att köra 48 timmars nuförtiden. Men det är bara att skylla sig själv. Kul hade vi. Jag och sleven satt och körde svenska hits till Dannes glädje, eller inte. Han ville sova... Jag och sleven hade kul i varje fall. Har en film, måste bara kolla med huvudpersonen om jag kan lägga upp den. Den är kul.

Där har vi en liten förklaring till varför jag inte varit jätteaktiv här på sistonde. Men livet leker nu, det ler mot mig. Gäller att ta vara på det.

Snart kommer Louise hem från P&L. Det ska bli kul!

Min sekreterare är bortrest, ställningen i tävlingen kommer när den är sammanställd.

Dagens upptäckt; Oskar Linnros. Magnifik. Från och med du, briljant. Lyssna på texten. Den har DET.

Nej nu är jag trött igen. Blir lite XBOX och vänta. Hörs senare vänner. Håll till godo va?

Det är precis såhär det känns att vara lycklig, att leva sitt liv till max. Livskvalité när det är som bäst. Älskar att leva. Det är såhär jag vill ha det. Inte som förut, vill inte ner igen. Positivitet.

Livsnjutaren,
Jimmy




Bilder.

Här kommer bilderna. Lite sent men bätte än aldrig..


Varvet.

Tomt.

Sjötomt.

Skönaste platsen att sola, berget.

Skärgårdsidyll.

Han är chef, enligt egen utsago. Tydligen bäst på att skrubba.

Baksida, stor tomt. 10000 kvm.

"Ta mig till havet, och gör mig till kung" Från entrén.

Visst är det fint? Energi. Nästa vecka, då är vi där. Ska bli så jävla skönt. Finns inget ställe på jorden jag hellre skulle vilja vara på nästa vecka än på Revlingen. Vår ö. Underbart. Jag skäms nästan, för jag vet hur många som aldrig får uppleva den här skönheten. Har ni chansen vänner. Köp ett hus ute i skärgården. Finns inget bättre. När jag blir gammal ska jag bo här ute.

Återkommer,
Jimmy


Dagens, eller var det gårdagens?



Gårdagen kan sammanfattas på ett sätt; upp som en sol, ner som en pannkaka. Började hur trevligt som helst. Middag med familjen, sen pilsner och fotboll hemma hos Danne. Efter det ringde John, sen vart det kaos. Orkar inte gå in på detaljer. Kan säga att jag mått som jag förtjänat idag i alla fall. Trevligt folk var det i alla fall.

Usch, vill inte vara i en viss ghanes kläder idag. Gyan, jag lider med dig. Kan inte vara lätt att resa sig efter ett sådant nederlag. Dock jävligt starkt att han kliver fram och stänker dit första straffen. Tyder ändock på ett bra psyke. Kaka, vad håller du på med? Holland, vilket lag. Sniejder, vilken kille. Tyskland, sa ju det innan, livsfarliga. Messi, sa ju det innan, inte ett mål. Var va han idag, när han behövdes som mest? Säga vad man vill om tysk fotboll, riktigt impnerade att se dessa elva män spela fotboll. Eller spela, de leker fotboll nu. 8-1 på två matcher, det är inte mot Honduras och Japan det skett heller. Har vi vår vinnare här?

Idag har jag varit i paradiset på den här jorden. Hela dagen har spenderats med min älskade far i vår älskade sommarstuga. Nu är det beboligt, sånär, igen. Härligt! Fick så mycket energi av att bara vara där den korta stunden. Det är den platsen på jorden jag håller närmast hjärtat, strax efter söderstadion. Tog en hel del bilder, dessa kommer när jag laddat upp dom.

Djurgården, hur tänkte ni nu? Kommer bli kaos. Var så säkra.

Bjöd pappa på middag, världens dyraste tunnbrödsrulle. 75 kr plus dricka= 100kr. Billigt? Jag är verkligen inte den som är den, men vafan. Vi snackar en korv, lite mos och tunnbröd.

Nu tittar vi på Spanien-Paraguay. Har en känsla av att Paraguay kan hålla tätt ett tag. Hoppas på ett kryss, förlängning och straffar. Där avgör Pyol i den 10 omgången. Eller så gör Villa 3-0 i 64e... Har inte spelat idag. Känns inte som det är någon idé. Vad är det dom säger: otur i spel, tur i kärlek?

Återkommer som sagt senare med ett gäng väldigt fina bilder på mitt älskade landställe. Håll till godo mina vänner.

Ni ska få en "teaser":

 
Det är inte en plats på jorden, det är DEN platsen.

"Ibland gör man rätt, ibland gör man fel. Lev med det" Du kommer aldrig bli ofelbar, lär dig av misstagen och gå vidare. Påverka din framtid, DIN framtid. När du summerar alla dina beslut, då ska du se att du har fler rätt än fel. Varför minns man då bara felen?

Skärgårdsfantasten,
Jimmy


Men du.

Vilket väder. Bästa i år? Har precis varit och gjort en lången. Första på länge faktiskt. Kände att det var dags, att nu vänder det. Vi får se. Det blev Holland-Brasilien hcp 1-0 X och Uruguay-Ghana 1. Till oddset 5,17. Helt okej.

Blir fotboll ute idag. Kan inte sitta inne i det här vädret fan. Så blir att åka ner till bolaget, möta upp Danne, köpa sig ett par öl och sen rigga studion. Blir en trevlig fredagskväll må jag säga.

Se på fan, tydligen lönar det sig att skälla lite. Efter mitt samtal igår så sitter lönen på kontot idag. Det var väl inte så svårt? Nu har man även betalt räkningarna. Telenor är nog glada på mig, för första gången iår.

***

Stress, vad är stress? Enligt mig så är stress något du själv skapar. Du bestämmer själv hur många "uppdrag" du väljer att ta på dig och således gör du dig själv stressad. Genom att ta på sig precis så mycket du klarar av, ha en kalender, göra en tidsplan, så kan du lätt slippa all stress. Visst, ibland är det yttre faktorer som påverkar din stressfaktor, men i mångt och mycket är det du själv som är anledningen till att du känner dig stressad.

Genom att lyssna på dig själv kan du minska din stress. Jag har börjat lyssna på mig själv, gör nu bara saker jag verkligen vill. Tar inte på mig saker bara för att göra andra glada. Jag älskar att glädja andra, men jag måste vara glad själv för att glädja andra.

Ni kan skratta åt det, men stress är den värsta av huvudkuddar. Den är hård, äcklig, blöt och klibbig. Lyssna på dig själv kompis. För att minska din stress måste du först lära känna dig själv. Lära känna dina signaler när det börjar tippa över. När du känner det. Ta det lugnt. Tänk efter. För vems skull lever jag? Min!


Egentligen, varför?

En som lever sitt liv, inte någon annans,
Jimmy










Solsken.

Vaknar upp och tittar ut. Härliga sol. Du härliga sol möter mig i min morgonstund. Alltid lika trevlig att vakna och se solen det första man gör. Eller vad tycker ni?

Ny dag, nya möjligheter. Vad den har dagen har att erbjuda vet jag inte riktigt eftersom jag nyss vaknade. Måste betala räkningarna, men eftersom min arbetsgivare tydligen inte är kapabel att betala ut min lön i tid så vet jag inte riktigt hur det blir med det. Om jag inte får min lön i tid, kan jag komma till andra perioden i matcherna då? Komma lite sent till träningarna?

Vänner, vi har framtiden för oss. Fyll era dagar med det ni tycker om, kasta inte bort er tid. Onödigt att göra saker man ogillar. Tänk vad ni kommer att ångra er sen om ni inte gjorde det ni drömde om. Våga vänner, våga. Var modiga. Jag tänker våga, hoppas du också gör det.

Återkommer lite senare när jag kvickant till och förhoppningsvis fått lite gjort.

Livet är för kort för att slösas bort.


Underbara sol.

En nyvigd soldyrkare,
Jimmy


Som en hund...

Har jag mått idag. Kände redan när jag vaknade att något inte stod rätt till. Snurrig i huvudet, dålig balans, snuvig, ont i magen osv. Tog mig till centrum för att hämta min medecin, men någon större ansträngning än det har jag inte mäktat med. Har verkligen inte haft orken att skriva idag men nu känns det en aning bättre så ni får ett kort inlägg.

Många besökare på bloggen nu. Även idag fast jag inte skrivit något. Alltid kul att det man skriver uppskattas. Alla som säger det till mig, tack! Speciellt igår när jag berörde ett sådant jobbigt ämne. Hoppas ni som läste det kände en beröring. Att ni kände någonstans i hjärtgropen, vilken härlig kille det var.

Som sagt, mått riktigt uselt idag men hoppas det släpper till imorgon. Har inte fått mycket gjort idag, absolut inte det jag velat ha gjort. Känns inte bra att bara ligga i sängen. Men mår man dåligt så gör man. Inte mycket att göra åt. Bara se framåt och tänka positivt. En ny dag imorgon, nya möjligheter. Påverkar bara framtiden.

Imorgon går VM in i sin slutfas. Ett högitressant kvartsfinalmöte i Holland-Brasilien kl 16.00. De möttes både -94 och -98. Brasilien som segrare i båda dessa matcher. Semifinalen -98 minns jag. Brasilien vann på straffar. En viss Taffarell som hjälte om jag inte är helt ute på den berömda cykeln.

Ställningen i tävlingen:

Ingrid 21p
Pappa 21p
Ellinor 19p
Jimmy 18p
Jesper 17p
Petrus 16p
Adrian 10p
Louise 9p
Johan 6p
Linus H 6p

Nu lägger vi in en högre växel. Vill även meddela att från semifinalerna och framåt skall man, vid sidan av 1X2 tipsen, även tippa ett resultat. T.ex. Spanien-Argentina x, 1-1. Blir det då 1-1 kvitterar man ut 2 poäng. Allt för att det ska bli så rafflande som möjligt på slutet. Det finns mycket poäng att hämta.

Åååh att man missade årets match idag. Enligt rapporterna spelade vi bästa fotbollen på flera år. 3-1 mot ett i stort sett ordinarie Elfsborg är verkligen något att hänga i granen. Ni gjorde oss stolta, igen. För tredje matchen i rad. Kul! Hammarby.

Har inte mycket mer att komma med efter en sådan här jobbig må dåligt dag. Får hoppas att jag mår bättre imorgon så jag kan underhålla er med mina texter och tankar. Har ju ett inlägg om stress jag lovat er...


Blev glad när jag fick det här. Vad tror ni var i det? Den som gissar rätt
har ett nummer av tidnignen offside att hämta.

Att leva är inget vi ska ta för givet, det är något vi måste ge oss själva. Att leva är inget som komer gratis, det är något vi måste jobba oss till. Att jobba för att leva, eller att leva för att jobba. Vad är bäst?

En som tänker jobba med det han älskar,
Jimmy


RSS 2.0