Att fylla dagarna med något meningsfullt.



Herregud vad dåligt jag sov inatt. Blev kanske sammanlagt en timmes sömn och nu gav jag upp. Lika bra att hålla sig vaken så det kanske blir lite lättare ikväll. Man kan i alla fall hoppas.

Jag och Hasse jobbar på med juniorerna i vallentuna. För mig som har en och en halv säsong med killarna märker jag skillnad. Det är en helt annan energi och en helt annan glöd. Disciplinen och viljan att träna är bra mycket bättre. Kan vi hålla i det här och samtidigt hela tiden göra framsteg i vårt sätt att spela så kommer det här bli en drömsäsong. En sak är säker, det kommer definitivt bli min bästa. Jag ska göra allt för de här killarna. Jag glömde en sak; glädjen! Det är en uppsluppen stämning i truppen som smittar av sig ända in i tränarrummet.

Hammarby vinner igen. På det berämda håret... Kan vi ta några treor i rad nu så kanske, kanske. Men det har man sagt förut utan att få något för det.

Nu ska jag jobba lite. Vi hörs.

Tiden kommer aldrig mer igen. Så se till att göra någor vettigt av den!

Jimmy




Första veckan på jobbet.

Så var tiden äntligen här; vi skulle gå på is. Det som en hockeyspelare och hockeytränare längtar efter hela försäsongen. Det var lite rostigt här och var men på det hela taget så var jag och Hasse nöjd med första passet.

Veckan förlöpte på ett mycket trevligt sätt. I takt med att ispassen avlöste varandra. Bitar börjar redan nu falla på plats men framförallt är vi nöjda med energin, intensiteten och farten hos killarna. Det här kommer bli bra.

Varvat med juniorerna så körde jag även U16 så jag hann med en 15 ispass på en vecka.

Skolan är igång. I måndags hade vi en liten kickoff som var trevlig. Vi vandrade runt på Södermalm med en guide och fick lära oss om Stieg Larsson och hans förehavanden. Kvällen avslutades på en trevlig resturang med vin och middag. Igår var jag och fotbollstränaren Uffe på möte gällande idrottsinriktningen och rätade ut en del frågetecken gällande Jan Björklunds nya skola.

Idag har jag gått runt och fyllt år. Inget speciellt att fylla 22. Bara ett år närmare de berämda 30. Jag är nöjd med dagen och de gåvor jag fick.

Nu ska jag återgå till att arbeta vidare med ett litet projekt jag har. Vi hörs mina vänner.

Glöm aldrig att det finns folk som gör allt för dig.

Jimmy

Sommaren 2011.

Här hade jag kunnat skrivit om krogrundor, musslor, fina sommarkvällar vid havet och landstället. Men sommaren 2011 blev annorlunda på många sätt. Inte nödvändigtvis sämre utan bara annorlunda.

Jag hade en otrolig vecka uppe i Furudal. Jag lärde mig så mycket att hälften vore nog. Jag växte både som människa och som hockeytränare. Att se alla grabbar gilla det vi gjorde var en fantastisk glädje. Jag träffade människor som är på en så mycket högre nivå än mig och istället för att spela någon så var jag mig själv. Jag tog in massor av deras kunskap. Jag hade inte bytt den här veckan mot magaluf för allt i världen!

Sen kommer den tråkiga delen vilken jag inte kommer avhandla publikt. Jag blev sjuk.

Efter tillfrisknad hade jag en veckas semester kvar och den spenderade vi på västkusten. Varberg, Göteborg och Grundsund gicks igenom och jag måste säga att det var en av mina bättre semesterveckor i livet.

Efter den här sommaren har jag lärt mig att vara mig själv, uppskatta små saker i livet och leva här och nu. Jag har lärt mig massor om mig själv t.ex. att jag valt rätt yrke. Att jag tänker gå för det till 100 %.

Men nog om det...

Två veckors fysträning är snart över och den stundande ispremiären står för dörren. Jag har längtat, spelarna går och längtar, Hasse våndas (efter att ha sett hans skridskor förstår jag varför) haha. Det är som barn på julafton, vi alla får vara små barn igen.

Det kan liknas vid ett husbygge. Först det tråkiga med gjutningar och grunden. Sen det roliga med byggandet av själva huset. Sen kommer finsnickrandet och inredningen. Först fysträningen. Sen första veckan på is. Sen ska det byggas ett vinnande lag.

Fick brev från skolan idag. Kick-off på måndag. Nu vill det till att man sätter sig ner och planerar så vi hörs.

En glad,
Jimmy

RSS 2.0