Trött fast pigg.

Sent idag igen. Bortamatch med BJ 2 mot Rimbo. Blev en mycket härlig 6-2 seger. Kul att se glädjen hos samtliga spelare, kul att se att ni lyssnar på instruktioner, tar till er och går ut på isen och utför dessa. Riktigt kul att se. Jag hoppas på ett fortsatt sammarbete och många härliga tvåpoängare i både 96 och BJ. Att lyckas är min drog.

Jag blir alltid otroligt trött, både mentalt och fysiskt efter match. Tror det är för att jag lever mig in så mycket, coachar med passion och engagemang och bjuder på massor utav energi till spelarna. Något som jag trivs med och det fungerar uppenbarligen. Jag är smått allergisk mot tränare som står med armarna i kors och vägrar att förändra. Är man ledare måste man våga visa passion, hur ska man annars få spelarna att göra det om man själv frusit fast i båset?

Fast jag är samtidigt pigg, pigg på alla nya utmaningar jag har framför mig. Jag får så mycket energi av att bara kliva in i en ishall. Jag älskar verkligen mitt jobb och det är få förunnat att leva på sin "hobby", 21 år gammal. Något jag försöker ta tillvara på och hela tiden njuta av. Så, nu kör jag. Jag vill vara en del av svensk hockeys utveckling och jag tänker fortsätta jobba hårt för att komma ännu längre.

---

Till en annan sak: Jag lovade en liten text om supporterskap och tänkte behandla förra veckans debatt i frågan. Det var nästan pinsamt att se debatt angående "våldsamma" supportrar. En programledare helt utan kunskap i ämnet, trodde att man åker ur allsvenskan när man vinner den, säger fel namn osv. Själva debbaten i övrigt var inte mycket till debatt. Hot mot tränare är väl ingen för så det blev liksom aldrig någon riktigt debatt.

I frågan hot mot tränare förstår ni var jag står. Jag tillhör själv den kåren och jag hoppas aldrig att jag någonsin får ett hot mot mig eller min familj. Samtidigt måste man förstå att som tränare på elitnivå finss vissa krav. Det är prestera eller dra som gäller. Sen kan man lägga över ansvaret på spelarna men enligt min syn så är det tränarens uppgift att leda spelarna och få dem att vilja gå ut och ge allt. Jag har inte sett Borgqvist göra det. Jag har inte sett en idé eller tanke och jag hade hoppats att han själv insåg detta men han hängde kvar. Det är olyckligt att det förekom hot från vissa håll, personliga sådanna. Det är inte okej. Men att visa sitt missnöje med banderoller, sång och manifestationer ser inte jag som något negativt. Det är vi supportrar som byggt klubben och det är vi som är den. Vi har rätt att ställa krav på styrelse, tränare och spelare. Tar man på sig den grönvita kostymen är det prestation på match som gäller. Annars är man välkommen att ta sina saker och sticka.

Våra olika styrelser på 2000- talet orkar jag inte ens kommentera, får ångest bara jag tänker på det. Hammarby Fotboll har missköts å det grövsta under en längre period och då måste man förstå att som supporter bryr man sig. Vissa mer än andra, jag bryr mig mer. Jag har levt, och lever, för klubben Hammarby och jag kommer fortsätta göra det tills den dagen jag dör. Jag kommer alltid stå där och jag tycker mig ha rätt att ställa krav på de personer som fått i uppgifta att sköta, träna och spela i klubben. Jag hoppas nu att vi får en kompetent styrelse, att vi ger Roger F tid att plocka upp spillrorna efter Borgqvist och forma sitt lag. Jag hoppas att vi 5-6 tusen som alltid kommer följa laget sluter upp bakom fanan och enas om samma sak; vi ska upp. Till varje pris. Till er medgångsupprotrar som sitter hemma nu när det går sämre; ni kommer inte få min uppskattning den dagen vi vinner igen. Jag såg många på studenternas i våras som jag aldrig sett på vare sig fotboll, hockey eller bandy tidigare. Ni är i min mening inte äkta. Till er som står där varje match oavsett resultat; Ni har min respekt. Ni är äkta. Vi gör det här tillsammans, det är vi som är!

Se debatt så förstår ni vad jag menar. Ungeför som att debatera barnmisshandel. Vem är för? Nej precis. Personhot mot tränare? Just det.

Vem är för passion och lidelse på läktarna? Alla ja.

Sedan måste jag även avsluta med en, kanske, känslig grej. Jag har aldrig, under mina åtta säsonger på söderstadion, hovet, zinken och eriksdal varit rädd för att gå dit. Jag har aldrig upplevt det som hotfullt. Kvällstidningarna målar upp svarta bilder om att fotbollen dör så fort det flyger in en mugg på plan. Jag har aldrig upplevt det som hotfullt, jag har upplevt passionen hos tusentals initierade Hammarbysupportarar som lever för klubben dag ut och dag in. Däremot har jag varit rädd för vakter och poliser. När ska vi börja granska dem och deras atbete runt matcherna? När ska vi börja granska de verkliga huliganerna, nämligen styrelserna som förstör våra klubbar mitt framför ögonen på oss fanatsika supportrar? Det är saker som gör mig rädd, inte passionerade fotbollsfans. Svårt att förklara för er som aldrig upplevt eller varit en del av. Ni tycker säkert att jag är dum i huvudet, men det är verkligen inte farligt att gå på fotboll. Är du rädd för känsloyttringar? Då kanske det är farligt. Men hotfullt? Nej.

Så nu kan ni börja ösa kommentarer om att jag är dum i huvudet som tycker så men gå på en match så förstår ni mig.

Blev ett långt inlägg men hoppas det är intressant. Imorgon blir det bokjakt, möte, hockeygym och träning med laget. Härliga onsdag!

Nu ska jag försöka sova så jag kommer upp i tid imorgon.


Jag älskar den här platsen, den ger mig allt.

Av mig, till er,
Jimmy





Ledarskapets baksidor.

Att vara ledare är i mångt och mycket det roligaste jag vet. Jag älskar att leda människor, att få dem att utvecklas. Att få skratta tillsammans med en grupp hockeyspelare, att få vinna tillsammans och att få vara en del av laget. Det är det bästa jag vet. Men det finns baksidor av ledarskapet som är ack så viktiga att kunna hantera.

Att lägga upp en matchplan, ett spelsystem eller en träning är kul. Att ge feedback till de bästa är enkelt. Men hur säger man till en spelare att han inte riktigt håller måttet? Hur ärlig ska man vara mot en spelare? Hur sparkar man en spelare på bästa sätt? Hur bänkar man?

Som ni märker finns det situationer i en ledares vardag som inte är så stimulerande. Men, de är ack så viktiga att behärska. Jag har utvecklat den biten på senare tid. I början var jag alldeles för "lam" och vågade inte ta de obekväma besluten. Nu klarar jag av det, det är en del av mitt jobb. En del av alla ledares jobb. Visst, det är en sak att göra det roliga bra, men behärskar man inte det tråkiga och jobbiga är man inte en homogen ledare enligt mitt sätt att se det.

I min bransch, hockey, är en tränares situation ständigt hotad. Det finns i stort sett inget långsiktigt tänk och tränare sparkas hela tiden. Det finns en otrygghet i det, en arbetsmiljö som kan vara jobbig att prestera i när du vet att du ständigt har kniven på strupen. Samtidigt är det en drivkraft. Du vet att du måste jobba hårt och vara duktig för att få jobb. Det finns två sidor av det myntet.

Jag kommer aldrig tycka det är roligt att säga åt någon att han eller hon är för dålig. Jag kommer aldrig någonsin sträva efter att få göra det. Jag vill utveckla och det är de som är sämst just nu som har störst utvecklingskurva framför sig, inte sant? Men det finns en sak jag har som krav; du måste brinna, du måste brinna för hockey!

Jag har ett till inlägg på gång, det handlar om supporterskap. Kommer senare...

Jimmy


Dåliga dagliga vanor.

Shit. Somnade fem igår. Vaknade klockan ett idag. Direkt ner till banken, en kebabtallrik rikare och till skolan för tidsrapport. Allt i ett och ingenting. Helt förvirrad och hjärnan som en klump. Måste hitta bättre dagliga vanor, mer humana sömntider och lära mig göra allt lugnt och metodiskt igen.

Var iväg till Solna en sväng idag. Jag träffade en kurskamrat, eftersom jag läser på distans får man inte riktigt den här dagliga kontakten. Skönt att sitta ner och prata en stund. Han är fotbollstränare med långt mer erfarenhet än jag. Men både han och jag tror att vi kan ha ett stort utbyte av varandra. Vi tänker på samma sätt; utveckla unga spelare och ta fram talanger. Få fram glöden och passionen hos våra spelare/elever. Killen har redan hunnit med att vara i Barcelona, Celtic och Milan. Numer AIK. Stort, jag har mycket erfarenhet att hämta där. Vi tänkte träffas nån gång i veckan framöver och läsa lite ihop. Måste bara skapa tid. Men det blir kul.

Hade glömt att det var AIK-Helsingborg idag. Så jag hamnade såklart mitt i den rusningen. Var ändå lite spännande att se ängslan i allas ögon. Jag känner så väl igen mig, förra året var en lång jävla pina. Ångest. Helsingborg vann och nu kan man på riktigt börja hoppas på ett derby nästa år. Även det kul!

Nyss hemkommen från nattpasset. OB? nää. Sju spelare hade letat sig upp så jag var med och körde. Kan väl säga såhär; syrgas.

Match imorgon med J18 2. Rimbo borta, arkadien, love it.

Boken sover på obestämd tid. Jag hinner verkligen inte ta mig den tiden som krävs för att få det bra. Ca. 40 sidor skrivet, men det får bli ett litet sidoprojekt framöver. Ni som väntar, ni får tålmodigt fortsätta göra det. Om nu någon verkligen vill läsa det jag skriver. Verkar som några vill det i alla fall, en del följare här. Tack:)

Nej men hur vore det om man försökte sova nu och kanske började med sina goda dagliga vanor hellre förr än senare.

En av de finaste låtarna som finns i min mening;



Å det hjärta som skulle bli ditt på nåt vis, det fryser nu sakta till is.
Låg vaken och drömde om allt vi kunnat göra.
Den vackraste stunden i livet var den när du kom.

Till sist; Jag har nu tagit mig ur min tuffaste period i livet. Det senaste halvåret var inte kul, jag hade verkligen ingenting. Nu har jag allt, allt jag någonsin drömt om. Jag mår bra nu, jag lever på riktigt igen. Det är bara en sak som fattas mig. Jag kom ut starkare på andra sidan mina vänner, jag har lärt mig vad som är viktigt här i livet. För vi har bara ett, och det ska vi ta till vara på. Vi ska leva det och göra det som känns rätt. Aldrig ångra, aldrig titta bakåt på dåliga tider. Framåt. Men vi sak samtidigt vara ödmjuka, förhindra att vi hamnar i mörkret igen. Jag njuter nu, jag är starkare nu. 

Eder nya,
Jimmy


När en stannfågel ger sig av.

Mycket högt tempo hela helgen. Därav dålig aktivitet på el bloggo. Men jag ska ge er en kort sammanfattning och blicka framåt. Man ska alltid blicka framåt har jag lärt mig, man ska inte fastna i gammal skit.

I fredags var det hockeygymnasiet 07.30-09.20. Målvaktsträning med AIKs Stefan Persson på ena sidan och passning/spel på andra sidan med mig. Funkade klockrent. Stefan är en lyhörd och ödmjuk tränare som inte brys sig så mycket om ålder hit och dit. Vi kommer nog ha ett bra utbyte då jag är mycket villig att lära mig mer om målvaktsspelet. Sen var det till skolan och lite pappersjobb innan vallentunas nior kom på besök. 15.40 lämnade jag skolan helt utpumpad, kraschade i säng och sov middag. Träning med 96 i hägernäs på kvällen, direkt till vallentuna och träning med BJ. Shit...

Lördag, sov länge. Välbehövligt. Match med 96, stortorsk. Kanske vår sämsta match iår mot ett bättre lag. Direkt efter var det J20 seriepremiär. Åskådare med uppgifter, Jocke och Bucht gjorde ett bra jobb i båset, framförallt tog spelarna sig i kragen efter två dåliga perioder. Vinst 5-3 efter en stark vändning i sista. Sedan kom en mycket kär person på besök och det var helt underbart. Jag tycker mycket om dig.

Söndag idag. Fystest på bosön med 96. Mycket bra, mycket mycket bra. Alla höjer sig återigen på i stort sett samtliga tester. Det är ett kvitto på att vi är konsekventa i vår träning och att vi tar steg för steg mot en ljus framtid som lag. Bästa med dagen var kanske ändå att vi åkte båt ut  till bosön från viggbyholms hamn. En riktigt fin sea ray som Nicklas äger. Bra tryck!

Så nu ligger man här, helt utpumpad. Imorgon ska jag ta en ledig dag tänkte jag, satan så skönt. Innan jag kom på att jag både måste skaffa några böcker till skolarbeten och BJ träning 22-23. Men jag ska inte klaga, jag jobbar med det jag älskar och jag älskar varje sekund med hockey.

Nu ska Jimmy äta daimtårta, kolla hung och sova. Det går bra nu, kompis det går bra nu.

Måste även passa på att tacka alla som stöttar mig i allt jag gör, ni vet vilka ni är. Tack även till er som gratulerat till jobbet. Energi vänner, positiv energi.

När vi två blir en, hoppar mitt hjärta. När två blir en, krossas detsamma.

Kom då,
Jimmy

Today, was gonna be the day.

När en kär människa och vän skulle fyllt 21 år. Sebastian Pålsson, du kommer ALLTID för evigt att finnas i mitt, och alla andra dina nära och käras hjärtan. Jag vet, vi såg inte så mycket på slutet men när vi gjorde det så var det alltid värme och glädje. Jag minns dig Sebbe, jag minns dig som en mycket god människa och vän.

Jag tänker på dig ofta, jag besöker din facebook ofta. För att få se och känna dig igen. När jag tittar på dina bilder slår det mig, du finns inte ibland oss längre, du som var så levande och glad. Livet är orättvist, det är det. Men så här orättvist? Mot en kille som sällan gjort något ont. Det gör ont, att det är så.

Idag kände jag dig lite extra, jag tänkte på dig mycket. Hur det var förut, allt som vi ändå gjort. Jag tänkte på dom närmaste vännerna, din familj och alla som korsat din fina väg. Jag kommer aldrig att glömma dig Pålsson.

Tog fram en av dina klubbor idag. Det står "Pålsson 19" på den. Jag mindes när du och jag hade sett Renberg ta emot en passning på skridskon och skjutit direkt. Vi nötte det i B-hallen en söndagkväll när resten av laget var i Hofors på turnering. Du var en sju helvetes hockeyspelare, och en sju helvetes människa. Jag hoppas vid mitt liv att de tar väl hand om dig nu. Jag vet att du tar väl hand om dem. Du är sådan.

Kommer inte skriva något annat idag, för idag var Sebbes dag. Den 23e September kommer föralltid vara din dag.

Vi ses igen,
Jimmy

Helt färdig.

Idag var en lång och hektiskt dag på många sätt och vis. Först lite jobb på skolan, sen lektion med hockeygymnasieklassen. Efter det var det full fart hem till asscoach för lite pasta, in i bilen och full fart mot Älta. Älta borta en vardag är inte kul, testa aldrig det.

Gick hemifrån halv elva och kom hem 12 timmar senare helt slut på energi. Kroppen känns som ett skal och hjärnan som en klump. Men matchen gav mig en del energi. Oerhört kul att få gehör för sina ideer och se dem utvecklas under min ledning. På så sätt fylls energin på och man kan ge ny energi. Jag är ju sådan som tränare, jag bjuder mycket på mig själv och min energi. Då vill man ju ha tillbaka den på något sätt.

J- Jag orkar inte svara nu, är helt jävla slut. Jag återkommer imorgon med ett svar. Jag kan bara säga att du för en vidare hög nivå på ditt resonemang och det är alltid kul att höra folk med åsikter likt dina uttrycka dem. Jag struntar i att du är anonym, jag är bara intresserad av att höra vad du tycker.

Du verkar vara en person, då jag inte vet om du är kille eller tjej med hjärna. Du kan argumentera för din ståndpunkt och har en tydlig linje. Jag lär aldrig övertyga dig om att jag har rätt och inte vise versa. Men jag ska självfallet svara dig utifrån mitt synsätt. Imorgon. Kul att både dina och mina åsikter kommer till stånd. Många har sagt till mig att de gillar vår lilla debatt här. Men det får inte blir för stort. Det här får aldrig bli en politisk blogg på heltid, jag kanske ska starta en där vi endast kan disskutera politik. Det skulle kanske vara något ;)


Sova,
Jimmy

Du ska få ett svar, J.

Jag hade inte tänkt svara på fler politiska frågor tills vi fått all fakta om hur regiringsformen kommer se ut. Det vill säga efter onsdagens räknande av post och utlandsröster. Knappt tusen röster krävs, hoppet är ju det sista som överger en.

Läs hela inlägget innan du/ni svarar!

Men J, eftersom du på ett sakligt (första hittils) och korrekt sätt lägger fram fakta och argument kring dina åsikter ska jag försöka mig på ett svar ur min synvinkel.

Jag måste först och främst ÅTERIGEN påpeka att jag ångrar vissa saker jag skrev i söndags natt. Vissa saker var rena påhopp och om någon tagit illa vid sig ber jag så hemskt mycket om ursäkt. Man ska inte skriva blogginlägg när man är upprörd och ledsen har jag nu fått erfara.

Om du läser alla mina inlägg igen förstår du säkert, du verkar nyanserad, att min undermening är att få upp det till ytan; behöver vi ett parti i Sveriges riksdag med tydligt främlingsfientliga åsikter? Behöver vi SD i riksdagen för att lösa invandrarfrågan? För mig och ca. 96 % av sveriges väljare är svaret nej.

Jag läste igenom de två länkarna du postade och jag tycker inte att det ändrar så mycket i sak. De vill bara ha hit invandrare som tycker, tänker och känner likadant som oss. Du har säkert förstått att jag tycker olikheter är bra, det är det som utvecklar oss.

Var någonstans nämner jag överhuvud taget att jag är för politisk islam? Jag nämner vidare att jag verkligen inte sympatiserar med någonsomhelst typ av extremism. Varken höger, vänster eller religons. Jag är liberal ut i fingerspetsarna, jag tror på alla människors rätt till ett värdigt liv och jag tror på en öppen värld under ordnade former.

Varför ska vi gå tillbaka till att stänga gränserna? Varför ska vi gå ur EU? Varför ska vi överhuvud taget avsluta allt vad samarbete heter? Jo, för att vi är så in i helvete enögda. Vi vill leva vårt lilla liv i vårt "västerländska" samhälle. Det man inte ser, mår man inte dåligt av. Det löser SD genom att skicka ner några fler miljoner till krisdrabbade områden. Visst, bra så.  Vi fortsätter lalla runt som inget har hänt, pengar löser ju alla problem? Men vad gör dessa människor när pengarna är slut?

Folk i allmänhet, och många svenskar numera i synnerhet, är väldigt rädda för saker som är annorlunda och främmande. Likt aftonbladet i vissa fall, tar SD också upp mycket enstaka fall som skett. Man tar ett fall med någon muslim som misskött sig och vips så är alla sveriges muslimer att betraktas som avskum hos många svenskar. Jimmie Åkesson är smart, han är en skicklig talare. Han har, som du säger, tvättat bort stämpeln att sverigedemokraterna är nazister eller rasister. Men vad döljer sig egentligen under den fina fasaden? Hur mycket av deras "gamla" åsikter finns egentligen kvar? Jag disskuterade detta idag med en bekant och han påstod då att Hitler, likt Åkesson, också var en skicklig talare. Du kanske ser kopplingen och var jag vill komma? Inga likheter i övrigt utöver talarskickligheten.  

Vidare ifrågasätter jag SDs kunnande i övriga politiska frågor. Du har säkert läst deras riktlinjer. Under varje rubrik finns det minst en punkt där de nästintill beskyller sveriges problem på invandrarna. Om de nu är ett demokratiskt parti, varför kan de då inte visa upp exempel där, enligt dem riktiga, svenskar misskött sig. Var står SD i frågan om att klyftorna i sverige ökar dramatiskt? Och då pratar jag inte om klyftorna mellan invandrare och födda svenskar, då pratar jag om klyftorna mellan rika och fattiga i sverige. Jag vet, jag är moderat. Men jag behöver inte stå för allt de står för.

Var står SD i frågon om jobb? Läs denna artikel/intervju så förstår du vad jag menar: http://www.dagensarbete.se/home/da/home.nsf/98770b2ae7748f3541256ce5006dad5f/1090acf0fc83b1d4c125739f002cbb75?OpenDocument.

Jag är näst intill extrem ateist. Så jag ska inte uttala mig för mycket i religonsfrågan då jag har för lite kött på benen. Men det jag står för är att alla ska få tro på det dem vill så länge de håller sig inom lagens ramar och samhällets normer. Självklart kan jag förstå problemet i att många invandrare har problem med att anpassa sig till det som gäller här, men har någon hjälpt dem? Har vi ens försökt? De måste få vägledning och hjälp när de kommer hit. Vi, som ett av världens rikaste länder, måste väl kunna ta ansvar? Jag vill sveriges bästa, självklart, jag är svensk. Men jag vill också världens bästa, jag är världsmedborgare. Jag tycker inte att stoppa invanidringen och vilja sveriges bästa nödvändigtvis måste gå hand i hand.

Jag måste också säga, att under mina 21 år i livet har jag aldrig någonsin blivit störd av någon invandrare. Då har jag ändå bott i vivalla i Örebro, i ett invandrartätt område i Stockholm osv. Jag har aldrig upplevt det som ett problem. Däremot har jag stött på svenska ungdomar som jag upplevt som hotfulla och jobbiga. Hur ställer sig SD i den frågan? Dt kan omöjligt vara invandrarnas fel. Uppenbarligen tycker 96 % ungefär som jag.

SD vill minska invandringen med 90 % och endast ta hit de som verkligen behöver komma hit. Vem säkerställer att det blir så? Vem är "domare" i asylfrågorna? Vem ska bestämma vilka som verkligen har rätt att komma hit och inte? Jag lägger inga värderingar i någonting utan lyfter bara frågan. Du som verkar vara saklig och nyanserad kanske kan svara mig?

Hoppas du, och ni andra för den delen, som sympatiserar med dessa åsikter inte tagit illa vid er. Det är verkligen inte min mening. Jag vill bara, genom min privata blogg, framföra mina åsikter i ämnet. Jag ber återigen om ursäkt för en del påhopp i söndags, var inte min mening att såra någons åsikter. För det ska ni veta, jag respekterar ändå er åsikt, även fast jag inte håller med. Jag hoppas ni respekterar min.

En sista; Det är många svenskar som flyttar utomlands för att jobba eller studera. De flyttar till en annan kultur och ibland kanske till en annan religon. De är fortfarande svenskar, de lever som svenskar, de handlar till och med sin mat på IKEA, de snusar och de pratar svenska och engelska. Jag känner en hel del sådana. Och INGEN har någonsin stött på problem i det "nya" landet. De har blivit integrerade i samhället men tillåtits att ändå ha sin svenska identitet och kulturyttringar kvar. Varför klarar vi, i det rika sverige, inte av det? Säg nu inte bara att "det är för många", för jag vet att vi skulle klara av det om vi ville. För att belysa exemplet ytterligare är jag lika mycket emot det krig som pågår på de brittiska öarna mellan katoliker och protestanter. Som jag kommer till snart, jag är emot alla form av extremism.

Jag är för ett öppet samhälle där man kan sammarbeta över gränser, över religoner. Är man extrem, och begår brott, ska man ses som kriminell. Inte som en muslim som begår ett extremistiskt brott utan som en medborgare som begår ett extremistiskt brott, oavsett religion. Jag vet att deras människsyn är tivivelaktig på vissa håll och kanter. Det står jag naturligtvis inte bakom och det gör nog ingen annan heller. Men vi måste kunna se till människor och sluta stirra oss blinda på härkomst och kultur. Jag är för kulturutbyte, jag är för alla människors lika värde och jag är för en integrationspolitik.

Jag tycker emmelertid inte att det är tabu på invandrarfrågan som många SD anhängare tycker att vi övriga gör gällande. Jag har inget emot att disskutera frågan. Tvärtom. Borgarna har erkänt sina misstag och lovar bättring. Jag är naiv, så jag tror på den. Jag tror på ett solidariskt samhälle. ett sämhälle där arbete lönar sig, där det finns frihet och utbyte men där vi inte glömmer de svagaste. Visst, en dröm kanske, men jag är en drömmare och en visionär.

Jag är emot all sorts främlingsfientlighet om du inte förstått det. Vill ni leva i enfald? Eller vill ni bara "kvalitetssäkra" vilka som kommer in? Så det inte blir obehagligt för oss trygga svenskar när det kommer någon invandrare som inte tycker exakt lika som oss. Jag vill kunna äta min kebab, gå ner på lokala fiket och prata islam med Ali, kunna utbyta erfarenher med en spanjor. Jag vill ha den friheten, något SD nu vill ta bort från 96 % av oss. För det måste ni komma ihåg, det är 96 % som inte stödjer SD...

Jag tror inte på det ena eller det andra. Jag tror på att vi kan samarbeta. Jag har aldrig träffat en invandrare (jag vet såklart att dem finns) som beklagat sig över vår kultur eller traditioner. Jag tycker liksom inte att det ska finnas några regler för vad man får tycka och inte. Då går vi mot ett Nordkoreanskt samhälle fast på högersidan. Jag vill att Sverige ska fortsätta ha en svensk prägel men jag tycker inte heller att vi ska vara rädda för olikheter och förändringar så länge de följer lagen och är humana för världsmedborgarna.

Jag förstår problematiken men jag tycker fortfarande att det finns större problem i sverige än invandringen. Vi får nu med spänning vänta och se hur onsdagens röster faller och sedan hur SD för sin politik i riksdagen. Hur ställer du dig förövrigt till att öppet rasistiska partier kommit in i vissa kommuner?

Vi måste ha partier i riksdagen som har en bred politisk grund och som kan styra landet. Partier som kan alla frågor på sina fem. För att avsluta ska du få en liten humorförklaring till vad jag menar. För det här är politisk okunskap och humor på hög nivå:



Från 2.30 och framåt är det riktigt kul. "Bevara den svenska kulturen, som fornminnen och julafton". Är det någon invandrare som velat ta bort vare sig fornminnen eller julafton? Midsommar firar alla invandrare jag känner... Den här killen sitter liksom i kommunen. Han är politiker. Finns det då inga krav på att man ska kunna svenska språket och kunna uttala sig i tal? Det måste även du/ni hålla med om.

Vill inte höra att jag är kommunist, AFA, vänsterpartist eller socialdemokrat. Jag är liberal och jag hymlar inte med det. Jag tycker det är skönt med folk som kan stå för sina åsikter öven fast jag inte håller med. Något du J gjort på ett föredömligt sätt.

Hoppas vi kan släppa den här frågans snart så bloggen kan, som jag lovade igår, återgå till sitt ursprungliga innehåll. Du kanske till och med läst en del annat jag skrivit och vad jag står för. Vad jag är intresseras av och vad jag brinner för. Jag har en annan människosyn än SD, thats it.

För att belysa det ytterligare skulle jag till ecempel aldrig någonsin lägga några som helst värderingar i min roll som tränare vid laguttagningar vilken religon eller gud man sympatiserar med, vilket land man ursprungligen kommer ifrån eller vad man har för åsikter.

Sådär, det blev ett långt jävla inlägg till dig J, och er andra som är intresserade i frågan för den delen. Jag hoppas detta inlägg ses som "en hög nivå" och att ni förstår att jag ber om ursäkt för mina tidigare påhopp. SD får bevisa att de är värda sina 20 mandat helt enkelt och att de verkligen gör det de säger "för sveriges bästa". "Ge oss sverige tillbaka", vilka har egentligen tagit det? Och på vilket sätt?

Sen måste jag bara ta upp en sak. SD vill att "sverige ska vara svenskt", vi ska vara sverige och inget annat. Varför i hela fridens namn referar man då till Danmark i många avseenden? När blev Danmark typiskt svenskt?

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Förövrigt vinner Hammarby ikväll med Franzén vid rodret. Oerhört skönt att det verkar funka. Jag har som sagt under en längre tid talat mig varm om honom. Första provet klarade han med beröm godkänt för att tala lärarspråk. Söderstadion är fantastisk, Hammarby är fantastiskt. En plats, en klubb utan vare sig politiska eller religons relaterade åsikter. Där samlas vi alla under en och samma flagga, den gröna och vita. Hammarby, för evigt trogen.

Vad jag ogillar kan vi ta någon annan gång. För ni ska veta, att det finns saker jag ogillar. Jag är inte perfekt, har aldrig påstått det heller...

Imorgon är det jobb, hockeygym och bortamatch med mina juveler. Fick förövrigt ett mycket intressant erbjudande som är hockeyrelaterat idag. Mer info kommer när alla bitar fallit på plats.

Nu ska jag sova på saken, hoppas ni förstår mig och mina åsikter och att vi nu kan gå vidare härifrån. Min förhoppning är att, när allt efterspel från valet lagt sig, slippa disskutera politiska frågor i bloggen. Jag vet, det var jag som tog upp det. Men jag har som sagt uttryckt mig klart och tydligt nu och det finns liksom inte så mycket mer att tillägga förutom att jag respekterar ALLAS åsikt. Något ni beskyllt mig för att inte göra men som är felaktigt.

Många läsare även idag. Man kanske ska göra lite hårda utspel emellanåt för att locka folk hit? Eller vad vill nu egentligen läsa om här?

Nu har jag äntligen fått in filmen från skuggan så den läggs upp imorgon. Den som väntar på något gott... Förövrigt är skuggan en svensk invandrare i USA, eller heter det utvandrare då? ;)

Den personlige,
Jimmy






Nu släpper vi den bollen.

Vill först och främst ännu en gång påpeka att jag älskar demokrati. Jag vill återigen be om ursäkt för att jag kallade alla sverigedemokrater för nazister, jag var bara ledsen och besviken. Jag vill återigen poängtera att det här är min privata blogg, inte en blogg officiellt kopplat mitt yrke som varken lärare eller hockeytränare. Ni måste kunna se skillnad på det. Här förmedlar jag enbart mina egna åsikter och tankar. 

Vidare vill jag fortfarande hävda att självkalrt måste vi lösa invandringspolitiken till den grad där de som kommer hit integreras i vårat samhälle. Självklart vill jag inte bli kallad rasist för att jag sjunger nationalsången eller bär sverigetröja. Vi måste ta vårat ansvar, de som kommer hit sitt. De som redan är här, de ska få stanna och utvecklas i Sverige. De som begår våldsbrott ska ses som kriminella, oavsett etnisk bakrund. De som är extremister eller bryter mot svea rikes lag ska ställas till svars, oavsett religion eller etnisk bakrund. Sant? Hoppas alla förstår vad jag menar. Om inte, läs allt jag skrivit igen med sunda ögon och tänk efter.

Vi har demokrati, alla har rätt till sin åsikt. Du till din och jag till min. Att debattera på en hög nivå är det som för oss framåt. Bra så?

Nu får vi helt enkelt vänta och se hur sverigedemokraterna förvaltar ert förtroende.

Nu släpper jag politiken helt och hållet från bloggen tills det parlamentariska läget stabeliserat och vi fått alla korten på bordet. Vilka styr? Vilka gör vad? osv.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Har aldrig haft mer besökare än igår...

Filmen från skuggan dröjer då jag håller på att fixa en ny sida för videouppladdning. Förhoppningsvis kommer den imorgon förmiddag.

Imorgon bär det av till mitt älskade söderstadion igen. Spelar ingen roll för mig om vi leder, ligger sist eller var fan vi spelar. Jag kommer alltid stå där och stötta våra färger. Vet att det finns ungefär 5000 personer i Stockholm med samma tanke. Vi ses imorgon.

Fick mycket positiv feedback både angående hockeygymnasiet och 96orna idag. Kul! Som hockeytränare är man van att få skit när det går dåligt och ingenting när det går bra. Jag tar absolut skit när det går dåligt, men det är alltid kul att få beröm när man gör någit bra.

Härligt med lite kommenterar och debatt i bloggen. Precis i min smak. Man ska leva med känslor och uttrycka det man känner. Rätt som fel, sålänge man inte kränker någon. Därför jag bad om ursäkt för att jag drog alla över samma kam. Något som jag vanligtvis aldrig gör.

Förövrigt, IDOL är bättre än någonsin.

Ett avsnitt av Hung och sen sova. Jobba och skola imorgon. Sen Bajen.

Det är vi som ska förändra världen. Vi som ska göra den bättre, medmänniskor ska bli gladare. Du och jag ska bli gladare. Det bor 6 miljarder människor i världen. Det finns 6 miljarder olika åsikter. Du har din, jag har min. Vi kanske inte alltid tycker lika om allt men vi måste lära oss att leva med det. Olikheter är bra.

Hammarby för alltid,
Jimmy

En värre.

Det här är än värre kan jag tycka: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7817334.ab.

Togge: Jag håller med. Det Frankrike håller på med är förjävligt. Men tror du SD vill stoppa det? Själklart går det alltid att vrida på det. Men vill vi verkligen ha ett parti i riksdagen med tydligt främlingsfigentliga åsikter? Och det värsta av allt är ju att man såg den komma.

Jimmy

Mera.

Jag lägger fram mina åsikter på löpande band nu så ni kanske förstår mig.

"Sverigedemokraten Kent Ekeroth, 29, är snart en av Sveriges nya riksdagsledamöter.
Enligt honom kan en troende muslim inte vara svensk och han vill stoppa 90 procent av all invandring.
– Med morot och piska ska vi få muslimerna att lämna Sverige, säger han."

Nu blev det en religonsfråga också. Jag känner tre stycken svenskar som är muslimer. Var ska de ta vägen med det där argumentet? Alltså de har svenska föräldrar, födda i Sverige.

Vidare förklarar Kent att han helst ser att alla muslimer åker tillbaka till sina ursprungsländer. Vill de inte, då ska vi tvinga dem.

Läs artikeln http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7817514.ab. Där har ni det som jag menar. Ett parti som gått från tydligt nazisitiskt till mer "fint". Men hur mycket har de egentligen tvättat bort?

Fyll på,
Jimmy


Svar.

Jag pissar inte på någon. Tvärtom. Jag ifrågasätter bara de 5,7 % som röstade på SD. Jag ifrågasätter deras faktiska politiska kunannde. Vill vi ha främlingsfientlighet i riksdagen? Jag har läst igenom hela sverigedemokraternas riktlinjer (går att finna på deras hemsida), har du?, och under i stort sett varje rubrik tas invandringen upp. De vill minska invandringen med 90%, de vill endast ha svensk kultur i sverige, det handlar mycket om hur svenskar diskremeneras av invandrare osv. Läs själv.

Min åsikt är att sverigedemokraterna är ett främlingsfigentligt parti som lyckats väva in de åsikterna i fina ord. Läser man mellan raderna och har lite i huvudet så förstår man det.

Okej, att kalla alla SD för nazister var såklart att ta i. Det ber jag uppriktigt om ursäkt för. Jag var förbannad igår... Men jag står för att likt i tyskland på 30-talet så har vi nu ett nationalsocialistiskt parti i vår riksdag.

Jag har på ett nyanserat och kritsiskt sätt behandlat sverigedemokraternas inträde i riksdagen. Visst, det smög in sig lite hårda ord igår i all ilska.

Istället för att skriva att jag pissar på SD, sverige åt svenskarna och att jag borde läsa historia; kan du väl kommentera sakfrågorna jag ställde i inläggen från igår? Jag kan historia, testa mig.

För det är lite märkligt att alla tre kommenterarerna är från samma ip-adress...

Som jag skrev igår, jag är för åsiktsfrihet, ni får tycka vad ni vill. Men ni måste då också kunna lägga fram argument i sakfrågorna. Jag är absolut för demokrati, det är den enda regeringsform, men de flesta som röstar på SD vill inte ha demokrati tror jag. De vill röra om i grytan, de är missnöjda med samhället och vill jävlas. OM SD blir sveriges största parti kan jag lova dig att du kommer att se likheter med Tyskland på 30-talet. Men som sagt, alla får göra sin röst hörd. Nu är det gjort och jag vill höra mer om sakfrågorna.

En sista sak som är viktig att poängtera; Vad har min blogg med min roll som lärare att göra? Det här är min privata blogg där jag skriver mina privata tankar.

Jag vill ha debatt, på en hög nivå,
Jimmy


Bedrövligt.

Måste bara tillägga en sak. Kan inte sova, är uppriktigt ledsen över valresultatet. Ja, jag är moderat. Nej, jag står inte bakom EXAKT allt de står för. Men jag väljer hellre jobblinje än bidragslinje. När jag hör Jimmie Åkesson och Stefan Björk? prata reser sig nackhåren på mig. Har surfat runt och sett det mesta nu. Ni kan själva göra detsamma och bilda er en uppfattning. SD står för invandrarbroms. De vill att svenskar ska bo i sverige och de andra ska bo där "de hör hemma". Såklart vill alla göra det, men då kan väl ni i SD ta ansvar för att de ska kunna göra det också. Stoppa all krig och svält m.m. Gör det då. Annars måste vi kunna öppna våra gränser. För i helvete vi är medmänniskor, vi måste kunna samarbete över gränserna. Jag vill inte bo i en bubbla. Ett land där man inte tar emot någon, ett land där man inte kan leva med olikheter. Vi är alla olika, låt det vara så. Hjälp istället, hjälp invandrarna att komma in i samhället och ett samhälle där vi kan vara svenskar allihop, oavsett ursprung eller hudfärg.

Det parlamentariska läget är ytterst beklagligt. En majoritsregering är självklart det absolut viktgiste för att regeringen ska kunna göra ett bra jobb. Nu ställs allt på sin spets. Jag hoppas verkligen att INGEN tar hjälp av SD. Ta ert ansvar nu, låt inte maktlystnaden bli för stor. MP, ta ert ansvar, gör både er själva och oss en tjänst.

Jimmie Åkesson säger att SD är det enda parti som tar ansvar. Ansvar för vadå? De tar ansvar för att gör sverige till ett främlingsfigentligt land. Är det att se till vårat bästa?

Fortsättning fäljer garanterat i den här soppan. Nu ska jag samla all information jag kan de närmaste dagarna och vidare ge min syn på saken. Min önska nu är att höra Åkesson och company berätta mer i sak vad de står för. Era ynkliga fegisar...

En politisk hobbygranskare,
Jimmy


En hel del.

Tänkte börja med att meddela resultatet i dagens match, AIK-Vallentuna 96 2-6. Visst känns det lite extra i mitt Hammarbyhjärta när vi slår AIK, det ska jag verkligen inte sticka under stol med. En bra insats, under hela matchen för första gången. Det börjar sätta sig nu, det är kul.

Okej, nu ska vi ta det här med valet. Alla ni som följt min blogg vet att jag är för mångfald, att jag är för alla människor lika värde och rättigheter. Kan vi i sverige hjälpa någon annan är jag nöjd. Kan jag hjälpa någon annan vet ni också, då är jag nöjd. Sverige ska vara ett föregångsland, ett land att se upp till. Så nu vill jag höra, jag har ju trots allt en hel del läsare; någon måste ha röstat på SD, hur fan tänkte ni? Tror ni att invandrarpolitiken blir bättre om vi skickar in ett gäng nazister i riksdagen? För det är precis vad ni gjort idag. Förstår ni?

Nej jag tror inte ni som röstat på SD fattar det. Ni är förmodligen helt historielösa. Ni som tycker nazityskland är ett föregånsland, ett land att se upp till. Ni kan dra åt helvete.

Min åsikt är att invandrarpolitiken och integrationen måste förändras och förbättras. Vi måste se till att de som kommer hit blir väl integrerade med det svenska samhället på en gång. Då uppstår inga konflikter, då kommer de känna tacksamhet gentemot oss. Då kan vi ha ett utbyte kulturer emellan, precis det brinner jag för. Det kommer alltid finnas kriminalitet, hos invandrare också. Men man kan inte hänga upp sig på det bara, för då skulle alla svenskar som sitter i fängelse eller begå brott ochså kastas ut, eller?

Nej, min syn är att SD, det är ett gäng nazister som svänger sig med fina ord. Det de egentligen står för är nazism. Det är ett hot mot demokratin, det är ett hot mot samhället. Jag föreslår att ni som vill leva i en bubbla, i enfald, gör det någonannastans än i ett demokratiskt samhälle. Testa gärna att flytta till ett krigshärjat land med svält och elände. Får se hur väl mottagna ni blir...

När vi ändå är inne på invandrarspåret har jag ett till resonemang. Vad är en invandrare för er sverigedemokrater och "nazister"? Ska han vara mörkhyad? Ska han ha ett utländskt pass? Om man är född här, eller adopterad, men har ett svensk pass, är man invandrare då? Berätta gärna. Ni vågar väl inte stå för det, ni är fega att visa det. Det går bra att rösta in SD, och muttra " fan sonny, de där jävla invandrarna ska ut". Men att stå för det och säga det rätt ut, det vågar ni väl inte?

Jag var på Degerfors-Hammarby, det satt en gubbe i 70års åldern och hånade mig för att vi hade så många "svartskallar" i laget. Han gillade inte det, han ville att det bara skulle vara vita svenskar i fotbollsverige. Han beklagade sig över att det bara var "svartskallar" i alla stockholmsklubbar. Sen sa han; tacka vet jag Göteborg där spelar det bara svenskar. Jag som naturligtvis har koll på läget förklarade för mannen att vi inte har en enda spelare i Hammarby som saknar svenskt pass. Vi har en del spelare som inte är vita men de är likförbannat svenskar. Vidare förklarade jag att Göteborg däremot, de hade då en dansk i mål, två islänningar i backlinjen, en islänning på mitten osv. De har en drös med invandrare, men de är vita. Så återigen, vilka ska ut enligt er sverigedemokrater?

De mörka svenskarna eller de vita utlänningarna? Eller båda? Fy fan, jag mår illa...

Vi måste kunna lösa invandrarpolitiken utan nazister i riksdagen!

Nog om det, nu vet ni min åsikt i ämnet. Skriv mycket gärna vad ni tycker. Ni som håller med mig, skriv det. Ni som inte gör det, skriv det också. Va anonyma om ni så vill... Det kommer säkert storma en del efter detta inlägg men det är jag beredd att ta. Som Reinfeldt sa; jag skulle inte ens ta i sverigedemokraterna med tång".

Finns säkert anledning att återkomma i ämnet.

Videon på skuggan blir lite försenad på grund av att min videosajt ligger nere för tillfället. Jag fixar det på gymnasiet imorgon så ni får se det. Tålamod är vår bäste vän. Trägen vinner, alltid.

Jag röstade borgerligt idag av den enkla anledningen att jag tycker hårt jobb ska löna sig. Vi ska inte hamna i en bidragsfälla igen där det lönar sig att fuska till sig bidrag. Sen ska de sjuka och de som har det svårt SJÄLVKLART få hjälp. Hoppas det kan ändras under de närmsta fyra åren. De borgerliga har haft två tuffa mandatperioder; 91-94 var det finanskris. 06-10 likaså. Nu hoppas jag de får lugn och ro och får fortsätta bygga vårt samhälle till en stat att se upp till.

Sådär, nu var jag klar för idag. Hoppas ingen känner sig påhoppad för det är inte meningen. Vi har ju trots allt något så fint som åsiktsfrihet i det här landet. Men, jag klarar inte av att ett gäng nazister nu går in i vårt mest elemntära segment, riksdagen.

Jobb, skola och fika imorgon. Trevligt!


Enligt mitt sätt att se det är han svensk.

Inte ut med invandrarna, in med utvandrarna.

Olika är bra,
Jimmy

Helg.

Fredag var kalas, i alla dess former. Började med personalfest på skolan. Ett mycket lyckat tilltag, ett välplanerat sådant. Efter den trevliga tillställningen med mat och loka så drog jag vidare in till stan för att ta ett par kalla med min vän John. Det slutade på Oxid, helt galet där igår. Ett litet ställe i utkansten av stureplan med bra folk, jävligt bra musik och trevliga bartenders. Att rekomendera om man gillar en laddad stämmning i en lite mindre lokal. Fredagskvällens ord är givet; kungar! Och då pratar vi inte om några slödder i ett trashhus på tylösand. Vi pratar festa hårt med stil och klass. Just precis som det ska vara.
 
Vaknase idag med en baksmälla, kanske börjar bli för gammal? Men jag är ju för ung? Ää, jag vete fan. Match mot Huddinge idag. 4-4 efter en magisk upphämtning. Klockan stod på 17.00 i sistaoch Huddinge ledde med 4-1. 17.30 någonting gör vi 2-4 och jag bestämmer mig för att vi ska göra ett allvarligt försök att minst få ett kryss. I det läget måste man vara smart som coach, man måste hitta de spelarna som vill inte och avgöra matchen. Idag lyckades jag med mina drag medans Huddinges tränare stod med händerna i fickorna. 19.45 har vi ett gyllene läge att göra 5-4 men den studsar utanför. Vi har kommit en bit på den här långa vägen vi ska vandra tillsammans. Idag fick jag se en sak jag inte sett tidigare och jag fick se en moral utan dess like. Här har vi ett ess i ärmen framåt vintern när serien drar igång. En nöjd tränare vandrar hemåt och tänker att livet kanske inte är så dumt i alla fall.

Kungarna av tylösand var det ja. Behöver väl egentligen bara säga ett ord: tragiskt! Jag tycker så synd om dessa vilsna och förlorade själar. Jag dömer dem inte, jag tror på att alla människors lika värde. Tycker som sagt mest synd om dem. De bränner sig själva för livet. Okej, de blir C-kändisar i några månader och kan dricka gratissprit på berns. Men sen då? Vem vill anställa ett drägg som spyr i polen, en förtappad själ som ligger med allt och alla, en tjej som knappt vet att sverige är ett land. Vafan, väx upp. Kanal 5; Hur kan ni ens visa skiten? Just det, det finns folk som tittar på programmet. Den som vill vara som någon i det programmet räcker upp en hand.

Det blev ett långt inlägg om allt möjligt. För er som fortfarande är kvar i texten så tänkte jag bara ge ett tydligt budskap. RÖSTA PÅ VAD NI BILL IMORGON MEN RÖSTA FÖR FAN INTE PÅ SVERIGEDEMOKRATERNA. Tänk på vad ni gör imorgon, vad ni gör för folket. Genom att rösta in sverigedemokraterna i riksdagen gör ni mänskligheten en fet björntjänst. Jag röstar i mitten, lite åt höger och lite uppåt. På ett kalt parti.

Vet inte riktigt vad jag ska säga, vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag har gett dig allt, jag har gett dig så mycket. Jag vill bara ha respekt tillbaka, jag kräver inget annat. Tänk på vad du gör, tänk på vad du säger. Tänk på konsekvenserna, tänk på fördelarna. Lägg allt i vågskålen och ta den sida där du tror att blir lycklig.

En dikt till svenska folket, till sverige som land. Rösta med hjärnan imorgon,
Jimmy

Utbildning.

Blir allt viktigare. Jag kan inte nog betona vikten av att ha en bra utbildning att stå på. Även om du inte jobbar med det som du har utbildat dig till så är det en trygghet att falla tillbaka på. Så dagesn tips till er är att utbilda er, förkovra er, lär er nya saker. Och med det menar jag inte bara att läsa kurser eller programm på universitet utan lär av era medmänniskor och ni som kan; våga lära ut.

Erfarenhet är ett ord jag tycker används fel i vissa sammanhang. Jag kan inte på mina händer räkna de gånger jag har fått höra "han är för ung" "han har för lite erfarenhet" osv. I min bransch är det väldigt konservativt. Man ska ha "lång erfarenhet" för att bli accepterad. Men hur får man erfarenhet om man aldrig får chansen? Sen när började ålder spela in i hur stor kunskap man har om sitt område. Jag kan gladeligen lyssna och lära mig av en person som till och med är yngre än jag om han eller hon har något vettigt att komma med och har kunskap. Sluta vara så åldersfixerade och se till personens faktiska kunnande och till personens vilja att lära sig. Först då kan personen i fråga få erfarenheten som behövs.

Så till er som sagt att jag är för ung: Jag är ung. När blev det en nackdel att vara ung, hungrig och engagerad? När är man "för" ung? När blir man lagom gammal? Ser det istället som något positivt. Men som sagt, i vissa branscher mer än andra är åldersfixeringen brutal. Inget jag kan göra åt, vi unga kan bara göra vårt bästa och bevisa att vi faktiskt kan och vill.

Första skrivelsen klar då. Blev riktigt bra faktiskt. Nu ser jag fram emot min andra lektion imorgon och helgens två matcher med laget. Nu kör vi!

Föresten, på riktigt: Era synpunkter om femmans nya dräggprogramm kungarna av tylösand. Jag återkommer ikväll med min syn på saken.

En fot framför den andra.

Ett plus ett är lika med tre,
Jimmy


Första dagen på jobbet.

En hektiskt dag, minst sagt. Har hunnit med en hel radda med saker osm legat på hög och växt till sig. Nu är det bara den där jäkla uppsattsen som aldrig blir "perfekt". 24.00 på fredag natt, annars är det underkänt. Får helt enkelt sätta lite fart. Jag ska skriva 1-2 A4 sidor om min egen coachingfilosofi, det kan tyckas lätt men det är det inte. Självklart har jag den klar för mig, min filosofi. Men att få ner den på papper och koppla till föreläsningar är inte det lättaste. "En gör så gott en kan" som en klok värmlänning sa. 

Som rubriken avslöjar, idag var första dagen på mitt nya jobb. Som hockeytränare på Vallentuna Gymnasium. Det gick helt okej. Det är en utvecklingsbar grupp jag har tagit mig an, och det älskar jag. När det finns mer att hämta, många detaljer att fila på. Vi körde en hel del passningar och avslutade med lite olika spelmoment. 

Malmös tifo, trots att det tar emot att säga det, var riktigt bra gjort idag. Imponerades av deras diciplin i de olika utförandena. Först ett fett flagghav, sen en välmålad banderoll och till sist ett kaostifo. MEN: vi har fortfarande sveriges mest trogna och dynamiska klack. Vi är fortfarande ledande på läktarna. Oavsett division, det kan Bajen Fans Hockey om inte annat ge ett kvitto på. Måste ändå kunna lyfta på hatten och säga credd till Malmös tifoorganisation, hur mycket jag än ogillar MFF.

Hur det går i matchen? Ingen aning, och det skiter jag faktiskt i!

Nadal vann US, inte helt oväntat. 3-1 i set och vi kan väl säga att Nadal nu är herren på täppan. I alla fall ett tag framöver. Vi väntar nu med spänning på konungens återkomst.

Visst kan livet vara härligt? Jag mår i alla fall bättre nu än jag gjort på mycket, mycket länge. Och tack för alla positiva ord från alla håll och kanter för mitt nya jobb. Det värmer i hjärtat, det ska ni veta. Som någon sa: "Bra saker händer bra människor", tänk på det. Var en var en bra människa.

CL nu, imorgon ägnar jag helt åt studierna. KANSKE bloggar...

Din vän posivisten,
Jimmy



 


Got the job.

Nu har jag fått jobbet jag drömt om de senaste fyra åren. Jag är hockeytränare på heltid samtidigt som jag pluggar coaching och ledarskap på distans. Idag fick jag jobbet som hockeytränare på Vallentuna gymnasium. Jag kan nu titulera mig som lärare. Helt sinnesjukt när jag tänker efter. Jag ska nu alltså jobba, 21 år gammal, med lärarna jag skälv hade för drygt två år sedan.

Jag älskade verkligen skolan som elev och kommer göra det som lärare också. Det är en bra skola med bra förutsättningar. En skola med bra personal och jag kan inte vänta att få arbete med de människor som i mångt och mycket format mig till den jag är idag.

När jag gick ut från mötet, ut i det strilande regnet log jag som aldrig förr. Jag log mitt allra bredaste leende och jag stod i regnet och tänkte "Allt slit var mödan värd". Jag har arbetet så hårt för att få vara där jag är nu; Ett hockeygymnasium, ett hockeylag och en utbilding som kan ta mig långt. Jag är där nu, men jag är inte klar. Jag har ambitioner som är större. Jag ska nu jobba ännu hårdare för att inte tappa det jag byggt upp. Men jag kan inte låta bli att njuta nu, det måste jag få unna mig.

Till er som inte trott på mig, som skrattat åt mitt "karriärsval"; Jag är där nu, och jag är där för att stanna.

Visst känner jag en viss nervositet, men inte nämnvärt. Det jag känner är glädje, inspiration och spänning. Det ska bli oerhört spännande och se vad man kan åstadkomma som lärare.

Jag måste smaka på det igen: Jimmy Anderström, lärare på ett hockeygymnasium. Ja, det smakar rätt gott faktiskt.

Utveckling, glädje och gemenskap är tre nyckelord jag alltid jobbat efter och som jag alltid så länge jag har det här yrket kommer att jobba efter.

Svårt att sova med så mycket intryck, men nu ska jag i alla fall göra ett försök. Hörs imorgon folk, då har jag även en uppsats att skriva.

Hårt jobb lönar sig alltid.
Glädje lönar sig.
Ödmjukhet framför allt.

Läraren,
Jimmy

Living the dream.

Som väntat, Roger Federer är övermäktig på hardcourt. Tyvär för Söderling som gör en helt okej match med hans mått mätt. Tyvärr räcker det inte mot Federer. När Söderlings serv inte håller är han chanslös. Skulle vara riktigt bra om han lyckades klättra upp på fjärdeplatsen så han slipper Nadal, Djokovic och Federer i kvartsfinal varje gång.

Som sagt, just nu lever jag en dröm jag drömt i flera år. På tisdag har jag mötet som kan göra en hel del för min framtid. Jag håller alla tummar, och alla tår för att det går som jag vill. Då är jag verkligen DÄR. Hade aldrig täkt att det skulle ske nu, 21 år gammal. Men det är väl ett tecken på allt hårt jobb jag lagt ner lönat sig. Äntligen, ni som inte trott på mig; trägen vinner, jag skrattar sist.

MEN, man ska inte ropa hej förens man är över bäcken. Så jag kommer inte att säga vad det är förens efter tisdagens möte. Allt kan hända i min branch, det har jag lärt mig.

Vad jag gör uppe nu? Det frågar även jag mig. Helt sjuk sömnperiod jag är inne i. Kan verkligen inte sova, så jag tänkte skriva av mig lite.

Var hemma hos min tränarkollega idag. Gjorde lite planeringsarbete sen var det den obligatoriska PGA rundan som belöning. Gick helt okej, framförallt är det fantastiskt kul.

Nej nu måste jag försöka sova, det här går ju inte...


Roger Federer- I´m the worlds greatest.

Titta på bilden. Se honom på planen. Han utstrålar glädje, fokus och engagemang för sin uppgift. Något jag värdesätter högt hos en idrottsman/kvinna. Ödmukhet...

Eder betvingade,
Jimmy



Gnugga.

Är det jag måste göra nu. Skolan tar en del energi, det är sjukt svårt, svårare än jag trott. Men också väldigt kul och lärorikt, därför kan man hantera ångesten som kommer av att det är svårt. Kul och svårt, något som passar mig bra.

Igår fick jag mitt bästa telefonsamtal någonsin. Om det här leder till det jag hoppas, och numera även tror. Då kan jag vara den lyckligaste mannen på jorden. Men vi får väntra och se, man ska inte ta ut något i förskott. Därför kan jag inte delge er i detalj. Men ni som följer bloggen kommer bli varse, var så säkra.

Så det är en glad och harmonisk Jimmy idag. Trots förlust igår mot Spånga med 2-5. Onödigt. Vi är bättre än dem i stora delar av matchen, åker mycket och sliter. Men det är starten som fäller oss återigen, vi är inte där, vi är inte beredda på krig från första nedsläpp. Där har vi en lång bit kvar, i övriga delar av laget har vi kommit en bra bit på vägen. Både spelmässigt, utvecklingsmässigt och fysmässigt. Det här blir bra, ge oss tid.

Jag tog upp Jeremy Warriner häromdagen som exempel på en framgångsrik idrottsman som ändå har fötterna på jorde och är ödmjuk. Nu var det dags igen för engelsk fotboll. Min kanske strösta förebild inom fotboll  just nu, Wyane Rooney uppges ha omgett sig med diverse lyxluder under en längre tid. Vad fan tänker han med? Inte så svårt att lista ut men killen har nyss gift sig och skaffat barn. Räcker det inte med att ligga hemma? Du sjönk nu Rooney, du sjönk i mina ögon. Inte bara i mina, mångas. Alla kan göra misstag, upp till dig att återvinna fotbollsvärldens förtroende. Du började igår med att kunna fokusera på rätt saker och göra 1-0. Men återigen, varför alla dessa engelska fotbollsspelare? Min tro är att de fått storhetsvansinne, tror att de står över lagen. Gör det ni har betalt för, spela fotboll snorungar!

Roger Federer, där har vi en atlet som är ödmjuk trots framgångarna. Det är en stor förebild, Roger. Han vet att han kommer äta upp Söderling på hardcourt men han kan ändå sitta på en presskonferens och vara ödmjuk inför uppgiften. Hoppas att flera tar efter, ni unga atleter. Ödmjukhet varar längst. Se på Zlatan, han har förändrats till det bättre. Numera är han ödmjuk.

6-0, inte så mycket att säga om. Sverige-San Marino i fotboll för er med dåligt intresse i det. Zlatan kom hem, han såg på Wernblooms arm och sa; Jag sågs och jag segrade. Jag är Bajare, stoltaste. Jag ogillar MFF mycket, jag ogillar skånelag i allmänhet. Men det var ändå mäktigt att se igår, när 21 000 svenskar ställer sig upp och applåderar en världstjärna, som är svensk. Nästa gång jag står upp och applåderar en svensk anfallare i en blågul tröja är det Linus Hallenius.

Det blev ett långt inlägg, plöj eller skumma igenom. Vad tycker ni är signifikativt för en bra idrottsman, eller människa i övrigt?

Jimmy




Brustna hjärtans höst.

Sjunger allas vår Lars Winnerbäck. Ungefär så jag känner emellanåt. Ett brustet hjärta, ett halvt hjärta. En halv Jimmy. Jag vet, jag måste tänka framåt. Men jag kan inte hjälpa det, på kvällarna mest, när jag är själv... Det är så tyst och tomt. Så ovant. Från att alltid ha någon där, till tomhet. Det är ett stort steg, ett beslut som går fort att ta men en evighet att förstå. Känslor vänner, svåra att hantera. Men jag ser ändå ljuset där framme någonstans. Ett ljus i form av en framtid. En framtid som förhoppningsvis är full av glädje, kärlek och närhet. Och vänskap. Vad skulle jag göra utan er?

Men nog om det. Träning idag. Hade ett teoripass innan om utveckling. Fruktansvärt bra respons på det. Isen var väl sådär, lite rörigt med så mycket nytt. Men så är det ibland, alla träningar flyter inte på som man tänkt. I det stora hela tycker jag att gruppen svarar mycket bra på all ny information. Match imorgon, får vi ett bra eller dåligt kvitto?

Slötittar på friidrott. Jaremy Warriner, vilken atlet. 400 m kan vara det jobbigaste man kan springa. Och han gör det så lätt, han flyger ifrån ALLA. Sen att han är en kille med båda fötterna på jorden trots all framgång är hur stort som helst. Fler sådana tack.

Så vad i helvete gör man ikväll? Träning 08.00 imorgon...


Fruktansvärt passande låt. Sätter ord och musik på ungefär hur jag känner...

Vad gör man med alla tankar när drömmen krossats?

Eder,
KÄMPA- Jimmy


Sova är överskattat, eller?

Har kommit in i en riktigt jobbig "inte kunna sova" period. Har i en vecka nu försökt sova innan åtminstonde ett utan att lyckas. Igår var klockan närmare sex och nu är den tre utan att jag är det minsta trött. Imorgon har vi hyffsat tidig träning, då vill det till att man släpar sig upp hur trött man än är.

Som sagt, Pontus Wernbloom. En krigare, en profil, ett hjärta. En spelare jag gärna skulle se i dagens Hammarby. tyvärr är den jäveln göteborgare, enda smolket i bägaren.

Sova kanske? Försöka i alla fall.

MVH,
Jimmy


Vad var det jag sa?

Egentligen hatar jag att säga det; men vad var det jag sa? Pontus Wernbloom...

Jimmy

Vad skönt att jag slipper bli 21,

För ögonen svider, och hjärtat bränns.

Rockbjörnen. Sveriges kanske finaste musikpris eftersom det är du och jag som röstar, och artisterna är både fulla och glada. Musikelitens firmafest nummer två. Oscar Linnros sopade hem två välförtjänta björnar. Kan inte minnas senast en artist gjort ett sådant genombrott. Helt fantastiskt egentligen. Gå från ett hygglig duo (snook), till att bli helt jävla fucking briljant. Hatten av Oscar och keep it up.

Kvällens andra snackis blev såklart Lars Winnerbäck. Han tog hem sin sjätte björn (årets manliga liveartist) helt välförtjänt. Men han har nu bestämt sig för att ta en paus, en timeout från sitt spelande. Synd på så rara ärtor kan jag tycka. Är ingen hemlighet att jag dyrkar Lars, så tills vi ses igen får jag lyssna på hans helt enkelt utsökta skivor. 

EM-kval ikväll. Kan inte tycka annat än att det är helt rätt att köra på Wernbloom. En spelartyp som behövs i ett svenskt landslag. En spelare som kan springa hur mycket som helst, som vinner boll varsomhelst och som inte gnäller på det. Han älskar att spela så. Kim är en lirare, ingan gnuggare. Taco-Anders är given efter skottlandsmatchen och det är, tyckert jag, först och främst honom Källström konkurrerar med. Anders och Wernbloom kompleterar varandra på ett utmärkt sätt där Wernbloom gnuggar och Anders fördelar. Wernbloom är i min bok gjuten i en svensk startelva. Känns tryggt att vi hädanefter går tillbaka till debatten "Anders vs. Kim".

U-21 ligger under i halvtid mot Israel efter ett mycket vackert mål. Släng in Hallenius i paus. Va? Inte med? Nej just det, spelar man i Hammarby är man ju automatiskt diskad från allt vad landslag heter.

Hade vissa tankar på att dricka nån öl ikväll men de planerna grusade. Känner mig fortfarande hängig och har frossa. Blir till att vara hemma, kolla på fotboll och dricka fanta utan rosé.

Vi hörs senare gott folk. För övrigt går skolan riktigt bra!

Kristallen ikväll, ett måste för en soffpotatis som jag.



Saknaden är enorm,
Jimmy


Ibland gör man rätt, ibland gör man fel. Lev med det.





Läste igenom mitt inlägg från inatt. Sällan skådat en text inehållandes så många fel. Jag får be om ursäkt och skylla på min numera sjuka kropp. Dagen har segat sig fram. Har svettats och fryst om vartannat men lyckades ändå släpa mig upp på kvällens tränaremöte. Ett givande sådant. Alla tränare i föreningen var närvarande och ämnet skridskoåkning avhandlades. Både givande och intressant.

Skolan flytar på bra. Gör det jag ska utan problem. Såklart en extrem omställning i början men jag gör det lugnt och metodiskt. En sak i taget, en dag i taget.

Ja vad säger man, soppan Hammarby Fotboll fortsätter. Idag avgick VD, ordförande och en ledamot. Jag vet inte, just nu vet jag ingenting. Det är så många turer, så många olika bud från dag till dag så jag avvaktar nu med att uttala mig förens ALLA kort ligger på bordet. Fakta kvarstår; Nu räcker det, ni har pissat oss i ansiktet för många gånger. Det vi behöver nu är kompetenta människor med hjärta. Inga pengahycklande idioter som sätter sina egna intressen före klubbens. Glöm inte; Det är vi som är Hammarby.

Nu ska jag till och krypa ner under täcket, sätta på en film och försöka friskna till. Vi hörs.

Kör bara!

Två äpplen kort,
Jimmy


Sjukt.

Vilken soppa det här har blivit. Lovade att hålla mig tills allt lagt sig men igår drog jag ändå ett inlägg om Linus övergång till Genoa. Idag sprack den, och blev av igen. Orfdörande avsättes och fan och hans moster. Nu verkar det i alla fall som vi får alla pengar själva. Alltså ingen italiensk advokatbyro. 7 procent till agenterna som förhandlat vilket är bra. 15 procent till Sundsvall. Vips så hade vi runt 17 kvar vilket är helt okej för en spelare av hans kaliber i superettan.

Vi har ett underskott på 9. Efter det har vi kanske 6-7 miljoner kvar. Ett råd nu; GÖR NÅGOT SMART MED DOM PENGARNA FÖR I HELVETE! Nej P.A, du ska inte ha någon ny ferrari!

17.00 utanför Hammarbys kansli imorgon. Vi får se om vissa personer vågar sig dit. "Privata intressen i Hammarby ska straffa sig. Vi ska straffa" lyder parollen. 

Nu avvaktar jag tills allt lagt sig med en sista summering och min syn på hur klubben sköts för tillfället.

Har dragit på mig någon slags sjukdom, ligger under täcket och fryser. Skakar som ett asplöv. Därför ger jag mig för idag. Kommer inlägg imorgon om jag piggnat till.

Jimmy

RSS 2.0