Ett blandat inlägg.

Eftersom jag inte har överdrivet mycket tid att skriva numera så kommer det bli en del luckor mellan inläggen. När ni väl får ett får ni njuta av det, eller inte.

Turneringen i Nyköping gick över förväntan. Vi vann fyra, spelade en oavgjord och förlorade två matcher. Spelet var stundtals en fröjd att se och den psykoligaska utvecklingen var kul att se. Jag gjorde en markering på söndag morgon vad som är okej och inte okej när man representerar Vallentuna hockey som jag hoppas samtliga nu förstått. Jag ser framtiden som mycket ljus, om vi kan hålla den här höga nivån på träningen och den här glädjen för att träna stenhårt.

-----------------------------

Ikväll tar vi supporterkulturen till ännu högre höjder. Från kl 17.00 kommer den nya föreslagna organisationen för Bajen Fans att finnas på plats i tunneln nedanför trappan mot norra. Det kommer bjudas på souvenirförsäljning, musik och bokförsäljning. För dem som är intresserade att vara en del av den fortsatta sattning Bajen Fans nu kommer att göra finns det möjlighet att bli medlem. Ses i dynamiktunneln.

Sen hoppas jag innerligt att spelarna har förstått vad som krävs för att ta sig tillbaka till allsvenskan. Det håller inte längre att alibikämpa och låtsatsspringa. Nu är det kriga som gäller, och en eeeeeeeeeeeeextremt tydlig matchplan som Tony skulle sagt. Vi kommer ge allt på läktaren, så som vi gjort och alltid kommer göra. Nu är det upp till er spelare att också göra allt på planen så kanske det här kan bli en trevlig fredag.

Dåtid.Nutid.Framtid.Förevigt Hammarby.

-----------------------------

Dags att summera den första omgången av Stanley Cup och mitt tips:

East

Washington Capitals-NY Rangers Mitt tips: 4-1 Resultat: 4-1

Ja vad ska man säga? Bullseye! Blev precis som jag förutspått. Rangers vann sin första hemma sen tog det stopp.

Philadelphia Flyers-Buffalo Sabres Mitt tips: 4-2 Resultat: 4-3

Blev aningen tajtare än jag trodde. Buffalo vann en match mer än jag tippade, men till slut föll flyers tyngd avgjörande.

Boston Bruins-Montreal Canadiens Mitt tips: 4-3 Resultat: 4-3

Återigen; Bullseye! Boston något bättre och vann en mycket tajt matchserie med 4-3.

Pittsburgh Penguins-Tampa Bay Lightning Mitt tips: 4-3 Resultat: 3-4

Aj, aj. Första felet. Men jag la in en brasklapp när jag tippade. Grundade mitt 4-3 till pens på att Crosby skulle göra comeback, något som inte hände. Kunde lika gärna blivit pens med 4-3 men Tampa imponerade under sista matchen och vann den med 1-0. Pens tappade som bekant 1-3 till 4-3. Med Malkin och Crosby hade det förmodligen gått annorlunda, men det får vi aldrig veta.

West

Vancouver Canucks-Chicago Blackhawks Mitt tips: 4-0 Resultat: 4-3

Ojvoj. här var det nära att mitt andra fel. Förutspådde en "svep" av tvillingarnas lag. Det var nära, med ledning 3-0 i matcher. Sen smög det sig in vad jag skulle gissa var lite slutspelsnerver och det var oerhört nära att Vancouver fick plocka fram golfklubborna i förtid. Det löste sig tillslut men det krävdes förlängning i den sjunde matchen för att få fram ett avgörande.

San Jose Sharks-Los Angeles Kings Mitt tips: 4-1 Resultat: 4-2

Inte mycket att orda om. Kings vann två matcher, något jag skrev först: "Två matcher tar de dock, sen är det färdigt och dags att plocka fram golfklubborna." men sedan ändrade i mitt tips. Dumt, annars hade det varit ännu en bullseye. Sharks vidare, och jag fick in ännu en matchserie.

Detroit Red Wings-Phoenix Coyotes Mitt tips: 3-4 Resultat: 4-0

Ja, vad fan ska jag säga? Jag var helt fel på det. Att Phoenix skulle vika ner sig så radikalt hade jag inte ens drömt om i mina vildaste fantasier. Hatten av för gubbarna i Detroit. Jag ber om ursäkt, hoppas ingen spelade på att Phoenix skulle ta sig vidare. Då är jag skyldig er en.

Anaheim Ducks-Nashville Predators Mitt tips: 3-4 Resultat: 2-4

Som jag sa, två riktigt bra lag som möttes redan i den första omgången. Anaheim lyckades inte riktigt få till sin offensiv mot Predators ruggiga defensiv, Rinne är helt fantastisk. Nashville vidare, precis som jag trodde.

Summering

Fick med sex av åtta lag. Pittsburgh var en hårsmån från att gå in. Det var också den matchserien jag var osäkrast på. Detroit, den ber jag om ursäkt för. Annars var jag ganska så rätt på det. Nu ska vi se om vi kan få in några kvartsfinaler också.

East

Washington Capitals-Tampa Bay Lightning 4-2

Det blir conferencefinal för Caps iår. Tampa har lite mer att ge men Washington är bättre och ska vinna det här utan att behöva spela sju matcher.

Philadelphia Flyers-Boston Bruins 4-3

Det här går nästan inte att tippa. Två lag som i sina bästa stunder skulle kunna ta hem hela cupen. Det kommer bli jämt, men jag grundar mitt tips på att det går till sju matcher och att Flyers där har favör i form av hemmamatch.

West

Vancouver Canucks-Nashville Predators 4-2

Hade det inte varit för Vancouvers kollaps mot Chicago hade jag gått på 4-1 eller 4-0 igen. Men de har visat att de kan darra, så därför ger jag Nashville två matcher. Över en serie på sju ska Canucks vinnad det här, men inte utan att få slita.

San Jose Sharks-Detroit Red Wings 2-4

Jag får revidera min åsikt om Detriots lagbygge. Trodde inte att de skulle ta sig hit ens. Efter att ha sett San Jose förlora två matcher mot Kings och Detroit helt sonika köra över Phoenix så kan jag inte annat än lägga mina pengar på de röda vingarna från bilstaden.

Där har ni mitt nya tips. Place your bets.

------------------------

Allt för nu vänner, vi hörs.

Jimmy






Två matcher.

Två matcher spelade, en vinst och en förlust.

Första matchen är i ärlighetens namn inget att skriva hem om. En 0-5 förlust och vi är inte alls med. Nyköping är bättre i allt.

Ett långt snack av undertecknad gör tydligen sitt då vi krigar stenhårt i andra matchen, för varandra så som vi sagt. En något svag första period och ställningen 1-1 följs upp av en fantastisk andra period och slutresultat 4-2.

Nu laddar vi för nya härliga utmaningar. Hörs imorgon.

Jimmy

Nyköping.

Nattens matcher gick som jag räknat med. Kommer nog trycka in en del rätt på min "rad".

Imorgon är det tidig uppstigning, hockeygym på schemat. Framåt 13 bär det av till Nyköping och säsongens sista turnering. Det är ett blandat 96-95-94 som åker och det ska bli kul att möta lite lag utifrån, bland annat Sparta Prag och Furuseth från Norge. För er som är intresserade att följa så kommer jag lägga ut lite rapporter löpande under helgen, ur tränarsynpunkt.

Färjestad kör över Skellefteå med 4-1 i matchen och i matcher. Jag är imponerad, att kunna vinna ett sm-guld som favorit är stort. FBK har verkligen maximerat sitt lag över hela säsongen och är mer än värdiga mästare. Fan, det luktar ju vinnare i väggarna uppe i Löfbergs lila. Snacka om vinnarmentalitet i "familjen" från Karlstad.

Annars har jag inte mycket att skriva hem om idag. Lugn dag och träning på kvällen. Kontraktet med Vallentuna nu klart. Skönt med arbetsro. Jag är mer än nöjd med de ekonomiska villkoren och det ska bli spännande att försöka bygga från grunden igen. Något jag gjort förut och vet att jag behärskar. Hasse Persson blir en fantastisk förebild att följa på nära håll.

Hörs då.

En vimmelkantig blogglooser från stockholms otyngsta förort,
Jimmy

Blir en sen men trevlig natt.

Vad ska man orera kring idag då? Fan vet. Förutom att det känns mycket bra just nu. Enda smolket i bägaren är att jag inte hittar min bankdosa, det gillar inte telenor märker jag. Blir bankbesök imorgon. Vem ville veta? Ingen förmodligen.

Sen natt ja, varför? Stanley Cup inleds med två trevliga matcher och en mindre intressant i mina ögon. Först en period Pittsburgh-Tampa Bay, sedan blir det Caps-Rangers för hela slanten. Får se hur länge man orkar kriga uppe men ett par perioder ska man nog orka.

Eftersom jag är en sjuk sportmissbrukare i allmänhet och hockeymissbrukare i synnerhet ska jag ge er mitt tips gällande åttondelsfinalerna i Stanley Cup:

East

Washington Capitals-NY Rangers 4-1

Caps har lärt sig sin slutspelsläxa. Rangers är absolut inte oävet men de får det svårt. Rangers vinner sin första hemma sen tar det stopp.

Philadelphia Flyers-Buffalo Sabres 4-2

Flyers är så djävulsk jobbiga att möta. De bara maler och maler tills köttbiten är så pass mör att man kan kasta in den i munnen och äta upp den. Men ett smart spelande Buffalo snor åt sig två matcher på inspiration men över en sjumatchersserie har de egentligen inget att sätta emot.


Boston Bruins-Montreal Canadiens 4-3

Ett orginal sex möte som kan sluta hur som helst. Jag går på att Boston varit något vassare och starkare under säsongen. Tyvärr har de en tendens att vika ner sig i jämna matcher. Så Montreal är inte uträknat, men lite för svaga.

Pittsburgh Penguins-Tampa Bay Lightning 4-3

Jag gamblar. Utan Crosby är Tampa ett starkare lag. De spelar ett fantastiskt 1-3-1, en fälla pens klev i sist lagen möttes. Men med Crosby tar de hem det, inte utan att behöva jobba. Stamkos, St. Louis och Vincent L kan mycket väl ställa till det för Bylsmas krigare. Kan sluta hur som helst men jag tror på en Crosby comeback och en Crosbyeffekt.

West

Vancouver Canucks-Chicago Blackhawks 4-0

Jag sticker ut hakan och säger att tvillingarna sveper över regerande mästarna på ett bekvämt sätt.

San Jose Sharks-Los Angeles Kings 4-1

Eller 4-0. Kings utan Kopitar kommer inte att bli någon svår nöt. Kungarna ramlar i stilla havet och blir hajmat. Två matcher tar de dock, sen är det färdigt och dags att plocka fram golfklubborna.

Detroit Red Wings-Phoenix Coyotes 3-4

Gubbarna har gjort det fantastiskt bra såhär långt. Men med en usel målvakt i Howard och Zetterberg skadad så tror jag faktiskt att Phoenix plockar hem den här serien. Coach Tippet kommer att coacha hem det här. Vilken coachmatch vi kommer att få se, Tippet mot Babcock. I övrigt en rätt intetsägande serie.

Anaheim Ducks-Nashville Predators 3-4

Trist att de två lagen med störst skrällpotential går mot varandra redan första omgången. Nashville ser liiiiite starkare ut. Men inte att förglömma är Anaheims offensiva vapen i Sällene, Perry och Getzlaf. Anaheims anfall är ligans bästa men Nashvilles försvar är ligans bästa. Pekka Rinne är en fenomenal målvakt, det kommer fälla avgjörandet.

Någon som är villig att sätta emot?

-------------------------------

Imorgon; Ledig fram till 18.00. Nu blir det lite FM, sen härliga Lord Stanleys turnering.

Jimmy




I´ll be your dream, I´ll be your wish, I´ll be your fantasy?



Not? Gårdagens bortapremiär mot Assyriska kan sammanfattas med ett jävla ord: Kaos.

Innan matchen var det kaos vid insläppen.
Hur fan tänkte ni när ni håller två smååå ingångar, för i runda slängar 3500 hammarbyare, öppna på en premiär? Utan staket. Inte konstigt att det blir påtryckningar bakifrån från uppretade människor. Nu kan ni säga vad ni vill om att fotbollssupportrar är dumma i huvudet men om det sett ut sådär på en konsert hade det blivit samma tumult. Sen att polisen står med händerna i fickorna när folk gör sig illa och skadas är bara, bara pinsamt. Om klubbarna ska betala för att ni är där borde ni kanske göra ert jobb?


Ja ni ser ju själva....

Carin Götblad, du som är emot allt vad aktiv supporterkultur innebär borde varit där igår och sett dina kollegors handlingsförlamning när folk blev skadade. Att svinga med batongerna mot oskyldiga går bra, men att rädda oskyldiga människor från att bli nertrampade när arrangören inte kan göra sitt jobb är tydligen svårare.

Debatten om vilka som ska betala för polisen är patetisk i mina ögon. De går runt på stan och frågar skattebetalare som inte är intresserade av fotboll vilka som ska betala blir svaret alltid lika självklart; inte skattebetalarna, klubbarna. Polisens konstnader baseras på antalet åskådare. Således kostar en match med 30 000 åskadare mer än en match med 3000. Så det jiddret om att insatsen kostar 1 000 000 kr är bara nonsens, det har källor redan gått ut med. Notan hamnar någonstans på 300 000-500 000. Det ska alltså klubbarna betala. Men de som säger så, förstår inte det här, de har bara läst i media hur dyrt och farligt det är med fotboll.

Vi vänder på det: Vi ponerar att dessa individer är sjukligt förtjust i Coldplay, de är fanatiker. Coldplay ska komma hit och spela, då behövs en massiv polisinsats för att upprätthålla ordningen. Vi skattebetalare ska betala det kalaset, annars kommer inte Coldplay och spelar för det blir för dyrt om de själva ska stå för kostnaderna.

Varför är det nu så självklart att konserter, demonstrationer och andra evenemang som inte innefattar en idrottsklubb ska åtnjuta skattebetalarnas pengar i form av poliser för att uppleva det de brinner för? Jag tycker det är konstigt.

Kan någon förklara för mig hur detta kommer sig? Jag ställer gärna upp, som skattebetalre, för att ni ska få se era artister, gå era demonstartionståg eller se eran subventionerade konst. Då kan ni ställa upp på oss som vill gå och se det vi brinner för, utan att klubben ska ruineras?

Nog om det, jag tog en liten avstickare där som jag funderat på länge.

Kaos nummer två såg vi på planen. Bajens vänsterkant var en motorväg för Assyriska. Bajens innermittfält var som bortblåst. Runströms avslutning i tredje minuten på ett friläge var oerhört tamt. Hamamrbyspelarnas vilja att springa till sig lägen var obefintlig. 29 omgångar kvar, vi glömmer det här om vi får se en förbättring framöver. Inte i en, inte i två, under en lång tid. En match kan man ha tur, två matcher kan vara en tillfällighet, en lång rad bra matcher är kvalitet.

Runström får VG för sitt slit, Furuseth får VG för sitt spel, Hopf kan få ett G. Resten är underkända så det heter duga. Sema och Paulinho kan få ett G när jag tänker efter, pigga inhopp. Men varför startar inte Furuseth? Paulinho?

------------------------

I övrigt finns inte mycket att säga i dessa dagar. Förutom att ni ska kämpa. Oavsett hur dåligt Du än har det finns det alltid ljusglimtar att få lite energi ifrån. Glöm inte att tala om för varandra att vi är bra, likväl som du säger till personen när det är mindre bra. Det spelar ingen roll om det är negativt eller positivt det du säger, det är HUR du säger det som är viktigt.

Jag har varit på botten och vänt så jag vet hur det är. När man väl tagit sig upp är man starkare och gladare än någonsin, inget blir liksom lika jobbigt nu när man vet hur det var som värst. Lär man sig itne att hantera motgångar så kommer man aldrig lära sig att uppskatta framgångar. Ta ingenting för givet, ge kärlek, få kärlek.

Vi avslutar med lite Monty Pyton, ack så sann. Spola fram en minut i klippet:



God natt,
Jimmy

Summering, bättre sent än aldrig.




Jag glömde er igen, hur ska ni kunna förlåta mig?

Här nedan får ni en kort summering av kvalet till J18 elit som gjordes av Vallentuna hockeys VD. Vi kom trea, något som jag är relativt nöjd med. Kanske skulle tagit någon poäng till men på det hela taget, utefter förutsättningarna så gör vi ett starkt kval.



Säsongen med J18 har varit precis allt i ordets rätta bemärkelse. Vi har spelat bländande hockey, varvat med mindre bra insatser. J18 2 har krigat trots skrala resultat, det visste vi. Lärdomen som vi tagit har varit nyttig, försvarsspelet har börjat sätta sig. Vi blickar nu fram emot en ny säsong med två stycken elitkval i bagaget, många spelare har fått lite rutin och erfarenhet med sig som kan visa sig vara ack så nyttig framöver.

Säsongen med 96 kan sammanfattas på samma sätt. Höga toppar och djupa dalar. Men i 96 har vi vunnit en stor seger, vi har blivit ett lag och vi har blivit ett hockeylag fyllt av seriösa hockeyspelare. Det var mitt mål och det har vi lyckats med. Vi tänkte ta några veckors semester men spelarna tjatade att de ville starta fysen, då har man lyckats va?

Nästa säsong ja; jag har bestämt mig för att stanna i vallentuna ytterligare minst ett år. Om nu inget oförutsett inträffar. Vi har startat en resa och jag vill vara med att ta den båten i hamn. Trots anbud från olika delar av sverige så väljer jag alltså vallentuna. Känns bra att ha bestämt sig. Jag kommer fortsatt ha hockeytränare som yrke vilket jag värdesätter då jag kan lägga all min tid åt att utveckla mig själv och andra samtidigt som jag pluggar på distans och förhoppningsvis fortsätter mitt arbete med gymnasiet.

Säsongen har redan startat, jag och Hasse Persson jobbar stenhårt för att få spelarna i det skick vi vill ha dom, både psykiskt och fysiskt. Vallentuna hockey ska bli det naturliga valet igen. Inte förglömma är 96ornas fystränare Johan Halvarsson som lägger den gysiska grunden för det vi ska göra på isen.  

Som sagt, jag ser med tillförsikt fram emot nästa säsong. Ska bli fruktansvärt kul att fortsätta det här jobbet som jag också redan sagt.

-----------

Nog om det. Nu kommer våren, och Hammarby Fotboll med den. Måndag it is, i södertälje. Nu kör vi bajen, vi SKA upp.

Annars är det som vanligt. Jag jobbar hårt, hämtar energi när jag kan. Nu är det läggdags, imorgon är det hockeygym på schemat.

Hörs.

För att inte tappa lusten krävs lust. Lust fyller dig, fyller mig, fyller oss. Lusten att göra någt bra, lusten att uträtta något. Lusten att överleva. Lusten att leva. Om du erbjuder mig lust ska jag ge dig det tillbaka, tusen gånger. För att tappa lusten krävs inget.

Jimmy


RSS 2.0