Sjuk match.

Sjukaste matchen idag. Rapport kommer under morgondagen. J18 1 vinner idag också, fan nu går det som det sak.

Hörs imorgon, ska upp kl sex!

Jimmy

Sömnsvårigheter, återigen.

Jag har sagt det förr och jag säger det återigen, jag kan fan inte slappna av på nätterna. Ligger bara och tänker, kommer på något smart och måste göra det direkt. Som nu, nu sitter jag och skriver utvärderingar på varje spelare som jag tränar. Det är en hel del. När ska jag hinna plugga? Jo på nätterna blir det oftast = dålig sömn.

Jaja, man lever bara en gång. Gäller väl att ta tillvara på tiden? Imorgon är det heldag på skolan, får alltmer att göra där. Det är fantastiskt kul. Imorgon är det föreläsning med Handel och sen blir det disskusion på det. Intressant. Idrottslektion och möte med Lyfors står även på morgondagens schema.

Träning på kvällen, trycka in lite plugg där någonstans och morgondagen är fulltecknad. Härligt. 

Ny favoritlåt; Hjärtats ensamma slag - Christer Sandelin. 

Gick väl si och så med att planera idag, men städat blev det i alla fall. Någon som kan lära mig hur man lägger upp sin tid för att hinna med allt man vill och måste göra? Allt jag gör är ju så jävla kul så jag vill inte välja bort något. 96, J18, jobb på gymnasiet och eget plugg. Måste bara hinna med allt, speciellt min egen skola som kommit lite efter på sista tiden. Men det får bli morgondagens bekymmer att lösa. Det är verkligen ingen fara på taket men om jag inte tar tjuren vid hornen så blir det ett problem tids nog.

Nu; Ett avsnitt av paradise att somna till. Eller nej föresten, har inte fått någon hockey på hela dagen så det får bli Rangers istället!

Ensam är INTE stark.

Hobbymänniskan,
Jimmy


Fart!

Fyra matcher och en träning på fyra dagar. Det tär på en, både psykiskt och fysiskt. Har knappt någon tid till annat än hockey just nu, på både gott och ont. Jag älskar verkligen varje sekund jag är i en ishall, det är det absolut bästa jag vet. Men ibland har jag svårt att koppla av och bara släppa hockeyn. Ladda batterierna liksom. Så fort jag är hemma så tittar jag på hockey, planerar hockey, hittar på nya saker, utvärderar spelare osv. Jag har hela tiden hockey i huvudet.

Måste lära mig att koppla av ibland och göra något helt annat, men det är svårt när jag verkligen älskar det mer än något annat!

Men annars mår jag bra nu, riktigt bra. Men jag är ödmjuk, jag vet att det kan slå tillbaka närsomhelst. Det gäller att inte bli dumdristig.

Shit, jag måste verkligen lära mig att planera. Imorgon blir planerings och städdag, det behövs verkligen. Ska planera skolan och jobbet, så jag får ut maximalt av min tid. Det får jag inte just nu.

Det var väl min helg och lite av mina tankar. Ni glömmer väl inte bort att göra det ni verkligen vill? Ta vara på ditt liv.

Förövrigt har jag jobbat hela min karriär för att få vara med på eliteprospects.com, nu finns jag där :D

Så mycket bättre är ett fantastiskt tvprogram, igår var det Christer Sandelin. Det var så befriande att se en känd svensk artist stå i tv och berätta om sin ångest och sina rädslor. Se programmet så förstår ni vad jag menar. Gillar när folk inte har en sköld utan vågar visa känslor.

Lyssan på låten; jag lever nu - Style. Lyssna på texten, vilket jävla budskap. Få gåshud av den.

Vi hörs,
Jimmy


Huvudvärk.

Herregud vilken huvudvärk jag har. Har ni någonsin haft en sådan huvudvärk när det flimrar framför ögonen, hela vänstra sidan är ett tjockt täcke av ren och skär smärta? Sån har jag nu och det går ta mig fan inte att koncentrera sig på att sova ens. Imorgon bitti har jag min första idrottslektion dessutom, kan ju vara bra att var pigg då.

Så ska väl försöka sova, även fast det är svårt som fan!

Jimmy

Hektiskt.

Shit vilken dag, men ack vad jag känner mig nöjd. Är det inte det livet handlar om egentilgen, att själv känna sig tillfreds med det man tar sig för? Satt och pluggade när jag kom på att jag hade möte med Jocke L på gymnasiet. Hastade iväg ner och det gick hur bra som helst. Fick tider och lite instruktioner om vad jag ska tänka på. Så nu är man gympalärare i två veckor. Ska bli fantastiskt roligt att vara en annan typ av ledare, det ställer ju lite andra krav om man är idrottslärare kontra hockeytränare. Blir en nyttig erfarenhet. Jag blir en erfarenhet rikare.

Löneförhandlingen gick på 3 minuter, första budet jag fick var kanon och jag behövde inte ens fundera.

När jag tänker på min utveckling, på bara ett år, blir jag smått chockad själv. Från att endast vara J18 tränare i Ormsta till att vara lärare på gymnasiet, Vallentuna 96, Vallentuna J18 och läsa på universitet. Det är helt sjukt egentligen. Jag gör bara saker  jag älskar och brinner för och får ganska bra betalt för det. Går det att klaga? Nej. Den bästa lönen är ändå erfarenheten, och den utvecklingsmöjlighet jag får genom att varje dag få träffa kompetenta lärare och duktiga tränare.

Sen är det hektiskt ibland, det är sjukt mycket att göra. Det jag måste lära mig är att koppla av och vila emellanåt och att strukturera upp min tid på ett bättre sätt. Jag har börjat lära mig att planera men jag kan bli bättre på det. Nu köra jag på, det gäller att smida medans järnet är varmt.

-----

Freddy Söderberg har redan fått lämna, det läste ni igår. Idag läser jag att Christian Traore, Filip Bergman och Fredrik Söderström får lämna Hammarby. Både Christian och Fredrik sitter på oerhörda löneposter och att de får lämna ser jag som positivt. Vi msåte starta om och bygga nytt, helt rätt tänkt där Bajen. Att Filip får lämna ligger i linje med det, vi måste ha in nytt och fräscht. Filip är en okej back, inte mer.

Jag ser gärna att Rami Shabaan lämnar, jag ser gärna att Tobias Holmqvist får packa. Resten vill jag ha kvar. Säga vad man vill om Dahl men han kan bli nyttig under Rogers ledning, när han får en tydlig roll på planen. Jag tror det här blir bra, jag tror verkligen det. Det känns som att styrelsen fattat vinken och att det ny blåser härliga vinder in över Hammarby Fotboll. 

------

Imorgon är det hockeygym igen, härligt. Sedan är det träningar som vanligt på kvällen. En helt vanlig dag i mitt liv alltså. Vi hörs.



Framåt i framtiden,
Jimmy

 


Freddy Söderberg.

När jag ändå inte kan sova så kan jag ju slänga in ett litet inlägg till. Detta kommer bli kort och handla om Freddy Söderberg. Han kom till Hammarby som vår nya målskytt, han hade öst in mål i division 1 och var en "box spelare" enligt Tony Gustavsson.

Det blev ingen succé för Freddy, det blev katastrof. Han var totalt värdelös och oduglig på planen. Tror att han mäktade med tre mål på tre år. Nu lämna Freddy Hammarby, inte mycket mer med det men jag vill ändå belysa vad hans sista ord är i Hammarby.

Freddy säger själv att han inte presterat på den nivå man kan kräva i Hammarby. Han säger att han inte ångrar att han gick till klubben. Han säger att han har älskat att spela i en klubb som har fans som bryr sig. Vilken fotbollspelare säger så när man inte får förlängt kontrakt? Det är fel på fansen, det är fel på klubben och fan och hans moster. Det var oerhört befriande att höra Freddy säga att han helt enkelt har varit för dålig.

Så Freddy, du var helt jävla värdelös på planen. Men dina slutord var bland de bästa jag har hört. Självinsikt mina vänner, självinsikt.

Jimmy

Dagens bravader.

Fy fan vad mycket jag har lyckats åstadkomma idag, känner mig nästan tillfredställd igen, en skön känsla. Jag har hunnit med att lämna tillbaka en bok, skrivit ut och skickat en uppgift till Umeå Universitet, hämtat ut min lön ex antal dagar för sent, betalat räkning, försökt shoppa kläder, haft en mycket bra träning med J18, pluggat tillsammans med Hakeem och nu sitter jag i sängen.

Visst, en helt vanlig dag kanske men jag känner mig ändå nöjd att jag tagit tag i en del tråkiga saker som inte annars blir gjort. Har också startat en ny kurs som kan bli intressant. Den handlar om idrotten påverkan på samhälllet och idrottens historia, något som verkligen intresserar mig. Har märkt hur betydligt enklare det är att sätta sig och plugga när man verkligen älskar det man läser och skriver om.

Satt ner med Hakeem idag och fick en hel del nya inputs och massor utav färsk energi. Hakeem är en förebild för många unga med invandrarbakrund. Han har verkligen visat att om man vill göra något så måste man kämpa och jobba hårt för det. Kanske ingen slump att hna varit i klubbar som Barcelona, Milan och Celtic. Han är en fantastisk person och jag önskar att det funnits fler som honom. Han berättade bland annat att han varje morgon stiger upp 05.30 för att gå till simhallen och simma. Helt sjukt!

Football Manager 2011 är här och det är helt fantastiskt. Detta spelfan har verkligen tagit tag i min hjärna och sedan 2001 har jag spelat varenda upplaga. Årets är som sagt helt sjukt bra. Så nu ska jag återgå till att ta upp Hammarby i allsvenskan.

Imorgon är det nya tag som gäller. Ska kliva in och ta alla Jockes idrottslektioner i två veckor när han ska iväg på lyxkryssning i karibien. Ska bli spännande att se idrotten från en lärares perspektiv. Jag ska göra mitt bästa. Ska träffa honom kl 13.30 imorgon för att lägga upp riktlinjerna. Efter det blir det möte med chefen. Ska vara med i marknadsföringsgruppen i Vallentuna gymnasium, ska bli spännande och kul att se vad man kan åstadkomma där.

När jag tänker på mina åtaganden nu och jämför med för ett år sedan är det helt sjukt egentligen. Nu har jag hur mycket som helst att göra och det är fantastiskt roligt och stimulerande. Bara man planerar och är positiv så funkar det.

Nej men som sagt, Hammarby mot allsvenskan.

Jimmy

Extas.

Jag missade årets match på grund av jobb. Jag missade cupfinalen, det gör ont i mitt grönvita hjärta. Men på något vis är jag stolt ändå, jag var inte där när tusentals turister letat sig dit men jag var där, på Jönköping hemma med 4000 andra. Jag missade kanske årets match, men jag är bajare imorgon och föralltid ändå. Jag kommer stå där oavsett om det är Helsingborg eller Brage vi möter. På så vis är jag stolt ändå.

Jag tackar er för en säsong fylld av hopp och en säsong av förtvivlan. Jag tackar er för att ni mitt i all skit ändå på något vis försökte ända in i det sista. Cupen har varit ett andingshål mitt i skiten, det var det som räddade den sämsta säsongen på 20 år. Nu har vi en ny tränare, en bra tränare. Vi har lyckats få bort en värdelös "sportchef" och vi har rensat ut i styrelsen. AEG har lovat att ta sitt ansvar. Jag ser fram emot nästa säsong med en härlig energi, jag tror att om Roger får sätta sin prägel på det här så kommer jag att befinna mig inne på Söderstadions gräsmatta vid den här tidpunkten nästa år. Det är i motvind draken lyfter.

Idag befann jag mig i extas. 19.52 står matchklockan på och Sebbe har just gjort 5-5 i en sjuk match. Vi ligger under med 5-2 men slutar aldrig att kämpa och den som aldrig ger sig står där till slut och får vara nöjda. Vi gjorde en heroisk insats idag grabbar, från mig och Johan till sista spelare. Vi gör det här tillsammans!

BJ1 matchen idag blev något liknande. Vi ligger under med 3-1 inför sista men lyckas på något vis spruta in ny energi i gruppen och vända på matchen. 3-3 slutar den. Fortfarande obesegrade.

Imorgon är det plugg som gäller hela dagen, träning på mitten och plugg igen. Just det, möte med chefen också. Ska få en del utökade arbetsuppgifter är det tänkt, ni ser, om man aldrig ger upp händer bra saker. Glöm aldrig det.

Erkänn att du någon gång tvivlat, att du någon gång inte trodde att du skulle bli så bra som du trott och hoppats på. Vad skiljer den som i slutänden blir vinnare och den som blir förlorare?

Lyssnaren på natten,
Jimmy


Skarpa svängar.

Det är långa hopp och skarpa svängar i min blogg. Igår pratade jag om supporterprotester och supporterskap, idag blir det allmänbildning. Min blogg är sån, den är inte logisk.

Läste en liten artikel i loka blaskan om Dagens Nyheters nutidstest för högstadieelever. Snittet i Sverige var skrämmande lågt, 11 av 35 rätt. Enligt mig är det skandal, är det inte? Finns det inget värde alls i att vara bildad numera? Är det inte status? Ligger det bara värde i att kunna klä sig rätt, säga rätt saker och träffa rätt killar/tjejer? Uppenbarligen.

Snittet är alltså 11 av 35. Självklart finns det fortfarande unga som ser ett värde i att vara bildad, hänger med i vår nutid, ser nyheterna, läser tidningar och hänger med. Men jag ser en skrämmande utveckling, inte minst i mitt yrke. Det är inte så mycket status att vara bildad längre, finns inget gehör hos övriga ungdomar att vara allmänbildad. Snarare tvärt om, det kanske ses som lite konstigt att vara "plugghäst", det är ingen man ser upp till. De man ser upp till är de som har de dyraste kläderna, skränigaste språket och senaste prylen.

Det tycker jag är skrämmande. Jag ser ingen motsats i att gilla att festa, ha dyra kläder och att vara allmänbildad. Tydligen gör dagens ungdom det, titta bara på Paradise Hotel, eller Kungarna av Tylösand för den delen. I gårdagens avsnitt av "Alex ask" genomgick deltagarna ett litet allmänbildningstest, det gick väl sådär får man säga. En deltagare kunde inte nämna tre grundämnen, en tvekade länge innan han svarade nej på frågan om sten var ett grundämne, en trodde att Frankrike hade kung och en visste inte om enhörningar var sagofigurer eller på riktigt. Tror att du skulle få samma svar om du klev ut på stan och högg ett gäng ungdomar.

Nu ska man såklart inte dra alla över samma kam, det finns folk som fortfarande ser ett värde i att vara bildad och lära sig saker. Dessa lyfter jag på hatten för, det tycker jag är coolt.

Mitt förslag lyder; Vi inför ett allmänbildningstest i sverige, med frågor som är anpassade efter ålder. Vad det ska tjäna till? Tja, vi kan alltid dra slutsatsen om vi börjar tappa det bildade sverige i kommande generation eller inte...

Vad säger ni?

Nu återgår jag till mitt FM11, plugga ska jag göra imorgon.

Jimmy


Bara tvungen att kommentera detta.

När jag väl börjat skriva kan jag liksom inte sluta. Jag ramlade över den här artikeln på aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/ovrigaligor/article8098909.ab

Jag tycker det är helt fantastiskt gjort av supportrarna. I gårdagens fotboll styrdes allt kring supportrarna. Lördag 15.00 var heligt i England. Italien hade sin 14.00 söndag om jag inte minns helt fel. Supportrarna gick först, det var deras behov man skulle tillfredställa först för att inte tappa intäkter. Nu spelas det fotboll på lördag, söndag,måndag och fan vet när i england. Likaså i Italien. 

I dagens fotboll är det i första hand tv man ska stimulera, i andra hand finansiärer och långt därnere någonstans kommer supportrarna. Våran röst hörs inte längre, den vill inte höras.

Man flyttar en match till 12.45 för att TV vill sända tennis senare på dagen. Vem tänkte på supportrarna i det läget? Nej ingen, för ni klubbar tar oss för givet. Nu fick ni er tennis, klockan 12.45 på dagen. Eller hur trodde ni att de skulle reagera? Förmodligen togs de för givet, som vanligt. Jag är själv en del av det här, matcher flyttas hej vilt i sverige för att passa tv-publiken. Hammarby spelade på den smått ologiska tiden 18.20 för att det senare på kvällen var Milanmatch i samma kanal.

Vi blir mer och mer ett nödvändigt ont. Hur vill ni ha det? En levande supproterkultuir eller tomma läktare? Jag vet vad Lagrell vill ha, en sittande, applåderande barnfamiljspublik utan passion och utan känslor.

"Förbundet har startat en häxjakt, med lagar som säger såhär: ta bort alla känslor för sporten, för då blir den mer familjär. Men så länge vi står här på läktarn, kommer fotbollen aldrig att dö. Supportrar får sporten att leva, försök aldrig stoppa vårt stöd!" En fantastisk paroll.

För visst är det väl så egentligen, ingen vill spela fotboll utan den levande publiken, men ingen vill heller ta konsekvenserna när den passionerade publiken blir obekväm och börjar ställa lite krav.

Det är vår läktare, det är vår sport. Utan oss hade ni inte spelat fotboll överhuvud taget. Se då för fan till att tillgogdse våra behov innan ni står där, utan publik och utan era jävla tvpengar.

För övrigt ser jag fram emot lördag. Cupfinal på ett kokande söderstadion. What else you gonna do on a saturday? Kämpa Hammarby! Mot europa.

Sov gott,
Jimmy



Sjuk.

Fortfarande risig så jag har inte ork till att skriva just nu. Ni får hållas någon dag till. Måste finna kraft till skrivandet först innan jag ger mig på det igen.

Men vill ändå säga att jag tände tre ljus i lördags. Ett för dig Sebastian, min älskade vän. Ett för dig farmor, älskade farmor. Ett för dig Anders, underbara Anders. Alla helgona natt, denna sorgefulla natt som man helst av allt sluppit. Tyvärr är det livets gång, alla ska vi gå den vägen. Men ingen ska behöva gå den för tidigt, det har alla dessa tre personer gjort.

Nu lever vi mina vänner, vi lever för de som inte fick leva. Vi ska icke göra dem besvikna.

Riktigt dålig hela veckan tyvärr. Mest varit hemma och sovit. Idag tog jag mig visserligen upp till halleb för match. 3-3 mot Lidingö är med beröm godkänt. Bra kört grabbar. Nu blir vi bara bättre!

God natt,
Jimmy


Dan Reed

Igår var jag på en fantastisk spelning. Trots några dagars sjukdom kände jag mig pigg igår, så till den grad att jag orkade mig ner till gästis. Där väntade en fullsatt lokal och en amerikansk sångare av yppersta världsklass. Dan Reed, har inte lyssnat på honom alls förens Peter introducerade mig för honom tidigt i höstas. Han har verligen fångat mig.

Lyssna själva på hans texter, alla texter har ett budskap. De är djupa, de är välskrivna och de är framförallt välsjungna. Dan Reed har en lång historia bakom sig, en lång och brokig väg. Genom det livet har en underbar musik växt fram.

Spelningen igår var fantastisk. En vardagsrumskänsla infann sig i lokalen och alla var nog tagna av hans passion. Dan framförde sina texter med en sådan entusiasm att en gråsten hade fått gåshud. När han mitt i spelningen försökte sig på en tolkning av den störste, Ronnie Dio James, var till och med jag förvånad. Jag är i övrigt emot covers av de största men han lyckades verkligen i sin tolkning.

Dagens tips: Lyssna på en låt, ge den chansen. Hans röst, och hans texter.

Ikväll blir det toklugnt. Imorgon står turnering på schemat.

Vi hörs,
Jimmy

Bättre och bättre dag för dag.

Blir det. Nu har jag ingen feber, efter två dagars vila känner jag mig äntligen fräsch igen. Jag står i valet och kvalet nu, ska jag gå på Dan Reid ikväll eller inte? Jag vill jävligt gärna se honom, inte varje dag en sådan stor artist kommer till lilla Vallentuna. Men orkar jag? Ja det är frågan.

Imorgon tänker jag gå på is. Först har jag tid hos min "samtalspartner", sedan träff med en kurskollega för det sista arbetet efter det ska jag vara på is. Härligt att äntligen vara tillbaka på banan igen efter några jobbiga dagar. Måste lyssna på kroppen och huvudet, inte köra slut på sig själv. Inte igen.

Med det i åtanke kanske det skulle vara bra för mig att komma ut en sväng, lyssna på bra musik och ta en alkoholfri öl. Ja så får det nog bli ändå...

Jimmy


Sjuk.

Nu har jag gått och blivit sjuk på kuppen. Hoppas att det går snabbt över, har varken ork eller tid att vara sjuk.

Så jag står över blogg idag, hoppas ni har förståelse för det.

Vad jag gör när jag är sjuk? Spelar spel och sover.

Jimmy

Jobbigt.

Igår och idag var tunga dagar. Inte till en början igår men mot dagens slut var jag helt slut. Körde först höstlovscampen i ishallen med fyra ispass och ett teknikpass. Ni ska veta att hockeyspelare i åldern 8-9 år inte gör som man alltid vill. Det är samtidigt kul att ha med dem att göra, men samtidigt väldigt påfrestande. De två äldre grupperna är mer fokuserade men samtidigt en viss skillnad mot BJ spelare som jag normalt sett tränar. 

Efter campen var det lagträning med efterföljande fys. När jag kom hem var jag helt utpumpad, orkade 
knappast lyfta ett finger. När jag vaknade imorse var jag fortfarande helt färdig så till den milda grad att jag helt sonika försov mig. Jag vill inte hamna i den situationen jag var i våras, börjar känna igen känslan. Förhoppningsvis har jag lärt mig att säga nej och inte ta på mig alltför mycket. 

Att ha det jobbet jag har är påfrestande i sig, det här med att lära känna signalerna från ens egen kropp och huvud är viktigt. Om jag mår dåligt, mår förhoppningsvis ingen annan bättre av. 96, J18, hockeygym och plugg är perfekt. Inte mer.

Jag får mycket energi av människor runtomkring mig som tycker jag gör ett oerhört bra jobb, sådant är alltid roligt att höra om man nu förtjänar det.

Ska upp tidigt imorgon igen, så ska försöka komma i säng i tid idag. Har haft svårt med det på sista tiden, så mycket jag vill göra. Att lära sig att inte överarbete är en konst, en konst jag så sakteliga börjar att lära mig.

Luleå Hockey, behöver jag säga mer?

Man måste leva när man kan det, sen är försent. Nu är rätt tid.

Jimmy

RSS 2.0