Nu kör vi!



Inte långt kvar nu...


Från och med du.

Att en person kan betyda så mycket. Just nu saknar jag bara dig. Vet inte varför nu, vet att jag betett mig konstigt. Vet att jag skulle gjort annorlunda när jag väl fick chansen. Nu, först nu förstår jag vad jag skulle ha gjort. Varför alltid försent? Varför?

Eller är det försent? Jag hoppas inte det.

Alla minnen äter upp mig.

Fan.

Jimmy


Peters avsked och mycket mer.

Det höll inte den här gången heller, och nu önskar jag Peter lycka till med allt han kommer ta sig för i framtiden. Han var en så in i helvete bra hockeyspelare, han kommer vara så in i helvete bra på allt annat han kommer göra också. Peter Forsberg har en inställning och en hunger att vinna som är sällan skådat. Han är och kommer alltid att vara min största förebild inom svensk hockey. Många tycker hans comebackförsök är pinsamma, jag tycker att det är ett bevis på att han verkligen älskade, och ville tillbaka till, hockeyn.

Det finns så många saker man kommer komma ihåg; Straffen i Lillehammer, solomålet mot Finland, OS gulden, VM gulden, hans insatser för Colorados båda Stanley Cup. Hans passningar och hans passion.

Tack för minnena, och tack för att du gav oss många fina stunder att prata om. Du är Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna, det kommer ingen fot kunna ta ifrån dig.

-------

Veckan har förlöpt på ett fint sätt, känner mig på ett strålande humör just nu. En sak har varit jobbig, men hockeyn har funkat riktigt bra. Jag känner mig trygg i allt jag gör och jag känner att jag ar spelarnas förtroende. Jag tror på mig själv helt enkelt, vem ska annars tro på mig om inte jag gör det?

Oerhört kul att vara med och bidra till UF företagen i skolan. En omväxling till det jag gör annars som jag verkligen mått bra av, och på måndag bär det av ut till Älvsjö för UF mässa. 

Igår tog 96orna andra raka segern. Vad det beror på? Hårt och långvarigt jobb som nu börjar visa sig. Jag har sagt det hela tiden, tålamod. Mitt sätt att spela tar ett tag att sätta sig, men när det väl sätter sig tror jag att det kommer att ge resultat. Något jag fått ett kvitto på nu. Kul.

BJ 1 åker till Enköping igår utan våra fyra bästa poänplockare. Och som vi spelar. Vilken passion och glöd vi visar upp. De två första perioderna är det bästa jag sett er göra. Tyvärr ger vi Enköping chansen i tredje genom ett antal utvisningar men 5-5 borta med de förutsättningarna vi hade kan inte vara annat än MVG. 

Ikväll river vi av två träningar, först J20 sen J18.

What else you gonna do on a friday night? Sit in yor armchair wank off for pop idols? I know what I wanna do, Vallentuna ishall. Fucking love it!,

Jimmy

 

God Morgon.

Skönt att vara vaken såhär tidigt, känner mig glad och utvilad. Efter en 2-1 seger sover man ganska så gott. Vi gör en strålande match rakt igenom, bästa BJ 2 har gjort iår i alla fall. Jag är oerhört nöjd med min egen insats, kände att jag hade feelingen i coachingen och den rätta energin som är så viktig för att göra ett bra jobb. Jag kan inte göra mer än att visa att jag är en duktig hockeytränare.

Vad har annars hänt? Egypten kanske börjar ordna upp sig. Sällan har väl en person varit så hatad i ett land som Mubarek varit den senaste veckan. Varför dröjde hans avgång så länge? Demokratin kommer att segra och den kommer att segra i övriga världen också.

Solsidan avsnitt 6 är genomplöjt. Ett av de sämre den här säsongen kan jag tycka, även fast det blixtrar till och blir riktigt roligt emellanåt.

Annars är det full fart, jobbar 10-15.20 på gymnasiet. Träning 16-18.30. En bra dag.

I´m an englishman in New york,
Jimmy



 


Nashville away.

Peter var bra inatt igen. Blir irriterad av att höra honom överdrivet negativ, precis som back in the days. Det spelar ingen roll om den killen gjort 3+3, han kunde alltid gjort mer. Visst, det är en bra inställning, men ibland måste man tillåta sig själv vara nöjd. Ju mer man intalar sig själv att man är dålig, desto fortare blir det verklighet.

Avs förlorar för sjunde matchen i rad. Titta på laget, hittar ni någonstans, någon förutom förstalinen och möjligtvis Statsny som är etablerade toppspelare. Man byter bort lagets bästa back i Hannan. Foote och Quincey skadade. Fleischmann skadad, Mueller skadad. Listan kan göras lång, så ingen kräver att Avs ska gå till slutspel iår. Men hoppet finns ju där ändå, varje natt hoppas man på ett trendbrott.

Peter kommer inte kunna göra detta själv, han kan vara en liten bricka i spelet. Framförallt behöver avs få tillbaka de bärande spelarna på backsidan.

-----------

Gameday, vilket betyder en bra frukost och Peter LeMarc i högtalarna. En fullständigt magnifik svensk artist. Little Willy John... Täby hemma med J18 idag.

Jimmy

Paulinho och våren.

"Dom säger att staden blivit tyst och ful och öde älskling, att det kommer bli en lång kall vinter. Jag har lärt mig att saknaden är värst..." Den texten sjöng kent om vintern 2002. Om Berg visste hur rätt han skulle ha om vintern 2011.

Vintern har tagit ett sista(?) starkt, kyligt grepp om våra kroppar. Jag längtar till våren, när dunjackan byts mot stickat. När pucken byts mot boll. När söderstadions läktare återigen gungar. Jag längtar så till premiären, helvete vad den saknade sliter i mitt bröst, mitt i den svinkalla vintern. Det går inte riktigt att förklara den känslan för någon som aldrig upplevt den, att kliva in på ett sjungande grönvitt söderstadion en kväll i April. Det är eljus, snålblåst och en förväntan i allas blickar. Varje år är det likadant, varje år får man den där kicken som man bara kan finna i segrar i övriga livet.

Paulinho är klar! Precis vad vi behövde, jag tror ärligt talat att vi knallar hem den här serien iår. Roger F är en sjuhelvetes tränare. Kommer Runström är det inget snack längre, då kan vi bara inte missa.

Visst längtar jag till våren, men jag är en av få som ändå kan uppskatta den iskalla vintern. För på vintern får jag göra det jag tycker är roligast, leda hockeylag. Fokus ligger etthundra procent på det just nu.

Väntar på Avs-Predators. 02.00 smäller det, Peter, min stora idol näst efter min farfar, på is för andra gången.

Igår var jag på teater. Min kollega Karim hade huvudrollen i en fantastisk uppsättning. Elever från Bosön satte upp "some like it hot", och vilken föreställning sen. Karmi var helt enkelt lysande, vilken passion och vilken talang. Två timmars gott skratt, fantastiskt.



Som förvandlas till:



Love it.

Nu ska jag fortsätta med det jag gjorde innan, på spåret.

Jimmy



Kungen är tillbaka.

Och jag ber till gud att han är tillbaka för att stanna den här gången. Jag unnar verkligen Peter Forsberg en värdig avslutning på en fantastisk karriär. Foten är 95 säger han, förra gången 65. På 65 kunde han leka i elitserien, vad gör han i NHL på en fot som är 95? Ja det kommer vi bli varse så småningom.

0-13 idag med BJ 2. 11 spelare, 5 96or. Mot 93or. Vad gör man? 

Den förlustrika säsongen till trotts tycker jag killarna gjort det bra. Aldrig vikt ner sig och tränar mer nu än någonsin förut, det bådar gott inför framtiden. Vallentuna hockey är under en makeover som jag tror och hoppas blir extremt positiv. 

Blev inget rekord för Man U i helgen. Synd på så rara ärtor. Men ligan, den är i hamn.

0-4 mot Degerfors i första träningsmatchen, det drar jag inte alltför stora växlar av. Allra helst inte sen jag såg laguppställningarna. Mittfältet spelade ju matchen efter och vann med 3-1 mot Väsby.

Imorgon ska jag gnugga skridskor i hallen på friluftsdagen.

God natt,
Jimmy 

Nu drar jag igång skrivandet igen!




För er som väntat, nu drar jag igång igen! Sitter på min arbetsplats och gör diverse pappersexisis samtidigt som ljuv musik strömmar ur mina hörlurar. Just nu; Lars Winnerbäck- Under månen.

Haft fruktansvärt mycket att stå i på sista tiden. Tre-fyra hockeylag att träna, hockeygymnasiet, vikarejobb på skolan vad det gäller både ekonomi och idrott. På det ska man försöka ha lite fritid och få ihop den spillra av ett forna socialt liv, inte det lättaste. Tittar på mycket hockey för att hela tiden utvecklas, försöker koppla bort arbetet men det är svårt.

Bloggen är en plats jag går till när jag känner att jag vill skriva och när jag har något i huvudet som vill ut. Har inte känt skrivlusten på ett tag men nu börjar den smyga sig på. Min poesi har legat på is och romanen ligger fastfrusen i Vallentunasjöns massiva isblock.

Framåt våren, när isen smälter, när den tuffa säsongen är över ska jag åka till ett tyst ställe, helt själv och bara sätta mig med en kall brown ale och bara njuta. Skriva och rensa tankar och bestämma vad jag ska göra nästa säsong. Reflektera över det som var både det värsta och bästa året i mitt liv. 2010 var till en början ett helvete och tillslut himmel, det livet handlar om va? Har ett par erbjudande från olika delar av Sverige, men just nu älskar jag att jobba för Vallentuna och jag är inställd på att fortsätta. Men vem vet var jag hamnar?

Ikväll är jag ledig för första gången på 3-4 veckor. Har nästan glömt bort hur det känns, vad gör man när man är ledig nu igen?

Måste väl någonstans också kommentera fotbollens "januarifönster" och den största bomben:
Torres till Chelsea, grattis Liverpool. Skulle inte vara det minsta ledsen, så mycket skadad som han varit. Vad har han egentligen tillfört förutom ett par mål här och där? Andy Carrol och Luiz Suarez kommer bli minst lika bra, om inte bättre. Men egentligen bryr jag mig inte vad som händer i Liverpool förutom att man hör farsan tjata om det. Det är väl inga hemligheter att mina sympatier ligger hos två lag i världen, Hammarby och Man U.

Hör ni sången Liverpool? Ni kommer aldrig vinna ligan, aldrig.

En vanlig dag på jobbet:



Han hade inte samma åsikt som jag angående både tre och tolv situationer. Tyvärr har vi haft lite otur med orutinerade domare iår, speciellt i U15 serien. Men det är bara bita i det sura äpplet och kämpa vidare. En sak ska ni lära er; argumentera inte med en ishockeydomare.

Se där ja,
Jimmy


Står i mycket just nu.

Som ni märkt har upptadering varit dåligt på sista tiden. Tiden finns liksom inte och har överjävligt mycket att göra. Därför får ni hållas ett tag. Kommer lite bilder under morgondagen för er som är intresserade.

Btw; Tipptävlingen slutade oavgjort så vinset kommer att läggas i potten till nästa tävling. Håll utkik!

Jimmy 


RSS 2.0