Bra Sverige.

Sovit till klockan sex idag utan att vakna, det måste vara något nytt rekord. Har feber och mår piss så det kanske inte var så konstigt...

Bra start på turneringen Sverige. Man håller nollan mot ett helt okej Ryssland och vem som var matchen lirare behöver man kanske inte ens nämna men jag måste kommentera det ändå. Jag visste att Lehner var en bra målvakt men eftersom han försvann över så tidigt hade jag ingen jättekoll på hans utveckling. Men vilken målvakt han blivit. Bättre än Markström var förra året!

Ryssland har ett skickligt lag men lever för mycket på individen och att vissa spelare ska prestera. Dessa spelare åkte mest runt och filmade, gnällde och dribblade. Sverige fick dem exakt dit dem ville och då var matchen i hamn.

Sverige har ett gediget hockeylag utan stjärnor. Ett hårt arbetande lag som kommer att gå långt i den här turneringen. Imponerad av framförallt Lander som jag tycker tagit många kliv iår.

Jag älskar att tävla och tävling är min passion. Sen är jag generös också. Trist att fler folk inte vill ha chansen att dricka gratis öl. Men det är inte försent än, imorgon går tävlingen vidare och hittils är ställningen:

Jimmy 1 p
Mamma 1 p
Team Sympatex 0 p

Nu ska jag fortsätta vila och kurera mig. Vi hörs.

Jimmy


Tävlingen startar inatt.

Glöm inte bort att tippa Sverige-Ryssland inatt. Hitills är det bara "Team Sympatex" som givit sitt tips. Ju fler som är med desto roligare blir det.

Ryssland har en del farliga spelare med Tarasenko i spetsen. Tarasenko är en av mina största "unga" favoriter. En avig spelare som spelar med en härlig fart och intensitet. Ruggig en mot en som kommer bli en stjärna i NHL, var så säkra.

Jag tror ändå på svensk seger inatt, jag tror på Sverige-Ryssland 1, 4-1.

Place your bet, please.

Jimmy

Tillbaka till verkligheten.

Julen var kanon, precis sådär lugn, stillsam och harmonisk som man önskar att julen skall vara. Först hos pappa på torsdagen med god mat, julklappar och skratt. På självaste julafton bar det av till mormor och morfar vilket var ännu mysigare. Otroligt god mat; Tack mormor, du är bäst. Mycket trevligt sällskap och en fantastisk julstämning som bara går att hämta ur en film. Jag, morfar och morbror satt länge och sög på en whisky och löste världsproblemen. Vill du ha tips Obama? Mejla mig.

Man känner att man kommit upp i åren. Förr var det viktigaste vad man fick i julklapp, nu spelar det ingen större roll känner jag. Tycker det är roligare att ge bort julklappar till de nära och kära. Man har fått så mycket och nu när man börjat tjäna skapligt med pengar är det inte mer än rätt att man börjar betala tillbaka.

Igår var det som sagt tillbaka till verkligheten. Två träningar och imorse var det ännu en. Ikväll ett pass och så rullar det på så med en två-tre träningar per dag. Visst, det hade varit skönt med några dagars vila till men samtidigt oerhört stimulerande att vara i ishallen. Finns få saker som ger mig så mycket energi som att stå på is med grabbarna.

-------

Jag har lovat er tävling, och tävling ska det bli! Som vanligt är det helt gratis och vara med men ack så fina priser det bjuds på. Ett förstapris innehållandes en låda valfri öl, vem kan tacka nej?

Reglerna är lika enkla som självklara. Du ska tippa Sveriges matcher i JVM, resultat och 1X2. T.ex. Sverige-Ryssland 1, 4-2. En poäng för rätt "seger" och tre poäng för rätt resultat. Simpelt ah?

Kommentaren skall vara inne 15 minuter före nedsläpp i varje omgång och jag kommer löpande ge er ställning.

-------

Allt för nu vänner.

Vem ska man tro på om sanningen ljuger?

Jimmy



Ändrade vanor.

Ryggen känns faktiskt bra just nu. Anneli gjorde underverk! Och inte en krona kostade det, ibland är det bra att ha vänliga vänner.

För andra dagen vaknar jag vid halv sju, pigg och glad. Gick en sväng till statiol och inhandlade en god kaffe, kanelbulle och snus. Härlig morgonfika... Nu sitter jag och gnuggar lite Football Manager 2011, mycket beroendeframkallande spel det här.

Som sagt, idag blir det att inhandla de sista julklapparna och säga god jul till en kär vän som tyvärr inte längre finns med oss. Ikväll sak vi fira jul med pappa och ingrid för imorgon bär det av ut på landet, till mormor och morfar.

Härliga jul.

Jimmy

Julrusch.

Som rubriken avslöjar är jag inne i en julbubbla. Jagar de perfekta julklapparna man ändå aldrig hittar, trots det är jag nöjd med mina inköp hittils. Har ett par kvar vilka jag tänker stångas för imorgon, för inte fan lär man vara själv i stan imorgon.

Jag älskar julen, ändå sen jag varit liten har julen varit ett andingshål i vardagen. En tid där släkten samlas, pratar om hur man mår och vad man gjort sen sist. Var man är i livet och var man är påväg. Jag älskar julen, nyår däremot, är ingen favorit. Det kommer vi till i mellandagarna varför jag tycker så.

Mitt i all julstök ska man jobba också. Idag var det skolavslutning på gymnasiet, väldigt lyckat tilltag. Lärarna bjöd i vanlig ordning på sig själva, tydligen var jag för omusikalisk för att vara med. "Tur att du är bättre på hockey än drama" var en av kommentarerna. Sanning eller ljug? De har väl sätt mina insatser i filmerna vi spelade in då det begav sig. Inte oscarsklass om man så säger.

Snart drar JVM igång. Ska bli häftigt, mysigt och helt underbart. I JVM spelas den hockey jag tycker om; med fart, passion och teknik. Man smäller och man gör sköna dragningar i en härlig symbios. Såg matchen i natt och jag måste erkänna att jag var imponerad över hur Sverige stod upp, speciellt i första perioden. Men som vanligt kan domarna stå pall för trycket i Kanada. Sorgligt... En spelare jag såg för första gången och blev overkligt imponerad av var Max Friberg. Lägg det namnet på minnet, vilken spelare. Han håller till vardags till i Skövdes A-Lag i Division ett. Kul att Roger har så pass stor koll på våra talagner att han hittar en sådan spelare. Sportcheferna i Elitserien och NHL scouterna bör slicka sig runt munnen. Inte förvånad om killen spelar i minst Elitserien innan 2011 är slut.

Under JVM tänkte jag återuppta den så omtyckta tävlingen jag anordnade under Fotbolls-VM. Mer info kommer innan helgen. Priser utlovas, som sig bör.

Tillfreds med mycket just idag. Jag känner mig stark. Känns som jag har koll och ordning på det mesta just nu. Känns Härligt. Förutom plugget och ryggen då. Pluggandet tar jag hand om under jullovet! Ryggen har fick sin beskärda del igår av Anneli.

Imorgon, innan sista julklappshandlingen tar sin början, skall jag åka förbi Solna och hälsa på Sebbe. Tårarna kommer att falla men jag vill hälsa på honom såhär innan jul eftersom jag inte har någon möjlighet på julafton. Jag tänker på dig.

Skäm bort varandra nu under julen, köp fina klappar till varandra. Det är väl dina närmaste och dina kära värda? Ge dem som bryr sig uppmuntran, det kommer vara dig till gagn i slutänden.

Snart träning, vi hörs. Hej.

Jimmy



Sömnlös i Upplands Väsby.

Helgen ja, vilken helg sen. Sjuk på alla sätt och vis...

I fredags bar det av till Södertälje och en hel hög av vänner hade samlats för att äta, dricka och även spela lite NHL. Hur det gick i turneringen behöver en självgod Jimmy inte ens nämna va? Haha.

När det var dags för sängen så hög en oerhörd smärta tag i min rygg, kunde varken sitta, ligga eller stå. Så det blev taxi upp till Stockholm för vidare färd till Vallentuna. Kalaset i sin helhet gick på över tusenlappen, inga välinvesterade pengar såhär i julklappstider men vad skulle man annars göra? Ryggen behövde botas.

Lördag morgon och jag kom inte ur sängen, det gick bara inte. Fick ringa återbud till träningen och ingen fest blev det heller.

Söndag; Ryggen aningen bättre och jag lyckades ta mig upp till hallen för träning med 96 och match med J18.

Idag gick ja på is vilket jag ångrar; min rygg är paj, finito, ett minne blott. Förhoppningsvis får jag en tid till kiropraktorn imorgon som ska lindra smärtan. Inget kul när man nu måste ut i julruschen för att handla klappar och behöva dra runt på en syltrygg!

Nej men som sagt, sömnlös I am. Försöker ett varv till, och du: vi hörs. Snarare än du tror.

Den osynlige ekonomen?
Jimmy

Inget nytt under solen.

Som sagt; inget nytt under solen, ni har sett det hela tiden. Jag gnetar på, jag gör det jag tycker är roligt. Hockeyn är mitt allt just nu och jag är tacksam för att jag har så underbara kollegor.

Hammarby Bandy förlorar återigen viktiga poäng hemma på zinken. Är det tal om ett zinkenspöke månne? Eller är det bara tillfärlligheter? Det oroar mig lika mycket som det skrämmer mig. Jag ska stå inne på studenternas som en vinnare i vår igen, se till att lösa det här nu!

Finalvecka i paradise hotel, som jag längtat. Årets dokus(å)opa lider mot sitt slut och jag kör av tre avsnitt på raken nu. Imorgon får vi vinnaren.

På tal om dokusåpor. Har glömt att kommentera utgången av idol. Att Jay vinner är ingen slump, lika lite som det var oväntat. En rocker vinner iår, en rocker vann förra året. Svenska folket gillar uppenbarligen rock, det glädjer mig. Jay var en oerhört välförtjänt vinnare även om min favorit var Weise jr. Sicken elegans den mannen hade i både sång och utförande. Men jag är lite rockigt skitig själv så Jay, du är värdig den här segern.

Drygt ett halvår till Iron Maiden...

Viktor Sjödin
och Viktor Mårtensson gjorde upp ikväll. Måste ge dem credd även fast jag inte är för en mot en fajter utan handskar. Två tuffingar bestämmer sig för att droppa och båda står upp. Inte fler än en match, det vore en skandal. Eller det kanske blir åtal för misshandel?

Nej, paradise hotel var det. Sen A-Team och sova.

Jag bryr mig oerhört mycket om dig, vad du än säger.

Jimmy


Jag ber om ursäkt.

För den dåliga aktiviteten på bloggen i helgen. Jag skyller på tiden, och enbart tiden. För ambitionen och engagemanget finns, och lustan. Men inte tiden.

Fredag? Jo jag körde först hockeygym och sedan blev det bil med managen. Sollentuna-Gullmars sen in till julmarknaden på sergelstorg. Jag kände mig tvungen att dra mitt strå till Bajen Fans stacken och samtiditigt som man känner att man gör något för det man älskar så har jag fantastiskt kul i alla möten med nya människor. Jag känner mig mer social än någonsin, om det nu är möjligt?

Lördag? Årets bästa träning med J18 klockan 08.00. Hem och sov några timmar innan det var dags för match med J18 2. Och vilken match vi gjorde sen, vinst med 7-5 mot serietrean. Min kollega och tillika överordande Jocke vill ta ett par kalla och jag var inte sen att ta rygg. Var länge sen jag hade så kul ute med någon som i lördags. Var länge sen jag var ute överhuvud taget så kan varit en bidragande orsak. Hamnade på tegel och en sväng i stan. Sjukt kul kväll, gör vi om på lördag?

Söndag? Bakis as hell. Hjälpte Louise att flytta. Tror att jag aldrig varit tröttare i hela mitt liv än den 12/12-2010. Inte nog med detta så åkte vi på årets värsta torsk med 96. Somnade kl 21.

Idag? Match med J20 mot Almtuna, 0-6 trots att vi gör en bra match. De är helt enkelt för bra för den här serien. Tack för i helgen och tack för idag. Från och med morgondagen blir det bättre fart här.

Btw; så har jag ett muntligt avtal om en gästbloggare, varje fredag kommer ett nytt avsnitt. Mer info kommer.

Terrorn har kommit till Sverige. Om du frågar mig så var det bara en tidsfråga. Vi är inget helyllesamhälle längre, på både gott och ont. Mest ont. Jag hoppas för allt i världen att detta var en förvirrad själ och att vi inte är något uttalat mål för terrornätverken. Kan tycka att det finns många länder som har värre inblandning i krigen mot islamistiska fanatiker än Sverige. Men som sagt, det var bara en tidsfråga. Låt oss hoppas att det itne händer igen!

Imorgon, gott folk, imorgon är jag baaack...

Jimmy

Jag rullar på.

Föräldrarmöte igår med J 18. Det gick fint. Kanske inte det roligaste jag vet, det roligaste är med grabbarna. Men det var ändå en vettig disskussion och det hölls på en hög nivå.

Träningarna avlöser varandra i en rasande takt men det uppskattas. Hellre liiite för mycket att göra än för lite. Man hinner som inte riktigt tänka efter utan man bara gör det man tror på och hittils har det gått över förväntan måste jag säga. Nöjd med mitt jobb och med mina medarbetares jobb. Det finns alltid saker att justera men i stora drag är det bra på samtliga håll just nu.

Imorgon ska jag göra något väldigt ovanligt. Ska bli en kul erfarenhet och förmodligen en hel del skratt. Vi får se imorgon om jag vågar tala om vad :)

Nu blir det sova om jag ska orka upp imorgon.

Jag saknar dig,
Jimmy

Att bygga ett team.

Att bygga lag är bland det svåraste som finns. Men det är också det allra roligaste med mitt jobb. Att bygga ett lag är en konst som tar ett liv att behärska, det finns alltid saker man kunnat göra annorlunda, saker att göra bättre. Att ta en grupp, med olika bakrund, vitt skilda personligheter och med olika mål och få dessa att jobba ihop är bland det svåraste som finns. Lyckas man få förtroende, bygga ett lag och få alla att jobba tillsammans har man kommit långt. Så pass långt att man skapat förutsättning för individuell utveckling i gruppen. Min förebild i lagbygge? Herb Brooks 1980.

Att vara en förebild som ledare är naturligtvis det viktigaste
, och att ha kunskap i ämnet. Man måste vara trovärdig och erkänna det alla vet. Min styrka som ledare är nog just lagbyggandet, det är även det jag tycker är roligast. Jag älskar hockey, men skulle inte vara främmande för att i framtiden jobba som ledare i företagsvärlden.

Vi har spelat ett antal matcher iår med 96orna, vi har utvecklats och gjort bra matcher. Det jag är mest nöjd lver är att jag skjutit in ett antal verktyg som gjort att lagmoralen växt något enormt och vi har vänt många matcher där vi varit uträknade men kommit tillbaka. Senast igår vände vi 0-3 till 3-3, för ett par veckor sedan vände vi 2-5 till 5-5. 0-1 med 5 min kvar till 1-1, 0-2 till 4-2 osv. Det tyder på att lagbyggandet gått bra, att gruppen aldrig ger upp. Nu är det spelet vi måste finslipa och den individuella skickligheten. Då blir det bra det här.

BJ 1 till allettan iår. Fint! Jobbet vi startade i januari har nu börjat ge frukt. Att bygga ett hockeylag är inget som sker på en dag, inte heller en vecka. Det är tålamod och hårt arbete som gäller. Med rätt inställning och med rätt coaching kan det här laget ta sig till elit, alla gånger.

BJ 2 är utveckling. Jag kan redan nu utskilja en viss ökad entusiasm och glöd. De är fortfarande U16, det får vi inte glömma.

J 20 blandar och ger. Från en riktigt bra match till att tappa en ledning återigen. Tror att felet ligger i just lagmoralen och lagkänslan. Man är kanske inte villig att backchecka i 180 för en kompis. Men vad vet jag? Trots de något mediokra resultaten i serien arbetar man på och man tränar bra. Efter jul kan vi nog se en skillnad åt det bättre.

Plugget går åt skogen just nu, enbart för att det är mycket jobb. Får ta igen det under juluppehållet, så det är ingen fara på taket.

Less på C+, istället för att visa hockeyn igår visade man någon jävla repris av en halvtaskig spanskt match. Prioriteringen där har kommit i andra hand va?

Nej men om man skulle kolla lite NHL kanske? Som om jag inte får nog med hockey i jobbet menar jag...

Nej det bli våra vänners liv såklart, och paradise hotel. Lite distans kanske kan vara bra?

Vi hörs vänner.

När två blir en, då blir ett hjärta två. När två hjärtan blir ett, då blir ett hjärta halvt. Varför?

Jimmy

Vaken...

Jag har dragit på mig någon form av virus tror jag. Helt yr och orkeslös. Var och jobbade imorse men sedan dess har jag sovit, sovit, sett på spåret och sovit. Vaknade någonstans vid tre igen och nu är jag klarvaken. Jobbigt som fan att vara såhär trött hela tiden, måste piggna på mig snarast. Har mycket att stå i, framförallt vad det gäller hockey. Men något jag lärt mig är hälsan först, inte stressa fram något.

Just nu ser jag Detroit bokstavligt talat köra över Anaheim. Den där hämden Säellene(?), när kommer den? Två svenskmål, Datsyuk har mest istid av alla i Detroit och Jimmy Howard är fenomenal i målet. En uppvisning i kreativitet och inställning. Detroit kan nog bli att räkna med i slutänden ändå. JAg hade räknat bort gubbarna iår men man vet aldrig, Babcock är en lurig jävel.

På spåret idag var bra, men alltid dvårt när man hamnar i Frankrike. Inte min hemmaplan om man säger så. Ljusdal däremot, den var vi på. Istanbul var nästan för enkel men där var Peter lite för snabb så den kanske man inte kan tillskriva sig. Frågorna var blandade, konst är inget för mig. Däremot kunde jag en del om boulle och Lill-Babs. Helt ute och cyklade var vi inte, i runda slängar fick vi väl ihop en 35 poäng i soffan.

Sova, sova, soo


2001.

Kände för att hylla mina allra största hjältar, föreviga dem på min blogg:

Sören Cratz
Thomas Dennerby

Lasse Eriksson
Erland Hellström
Jonas Stark
Trym Bergman
Christer Fursth
Kennedy Bakircioglu
Suleman Sleyman
Patrik Gerrbrand
Andreas Hermansson
Peter Markstedt
Jonas Andersson
Johan Andersson
Mikael Andersson
Tony Löfholm
Roger Sandberg
Peter Holm
Ermin Siljak
Andreas Bild

Jag kommer aldrig, aldrig att glömma er. Ni är för evigt kungar på söder. Jag kommer aldrig, aldrig att glömma den dagen, den 21 oktober 2001. 12 år gammal, på söderstadion, enda gången jag sett min pappa gråta var då. Så stort var det. Ett Sm-Guld som betydde mer än bara ett guld. Spelar ingen roll om jag aldrig mer får uppleva det igen, jag kommer för alltid varit där. Jag kommer föralltid att stå där, med mina bröder, och kriga för våra färger.



9 år sedan, men det känns som det var igår. Glömmer aldrig känslan. Alltid när jag har det jobbigt och tufft brukar jag sluta ögonen och se Jonas Stark kriga in 2-1, då hittar jag direkt tillbaka, tillbaka till den känslan.

Vi säger så.

Att tro på saker, att ha en passion och en lidelse. Vissa samlar på frimärken, andra klättrar i berg. Vissa spelar på hästar, andra får kickar av droger. Ett kokande, frustande söder; 10 000 exhalterade själar som alla vill samma sak, att bära fram ett grönvitt lag till ära och berömmelse. Det är min passion och min lidelse, min drog och mitt hjärtas eviga kärlek. Kalla mig dum i huvudet; jag bryr mig inte. In Hammarby we trust, in Hammarby we belive.

Eder belivade,
Jimmy




Ett par sega dagar.

Har förlöpt. I ärlighetens namn har jag känt mig sjukt trött och sliten, kanske inte mått toppen men ändå krigat på. Så som man skall göra?

I lördags gjorde jag min debut som J20 elit coach. Har coachat J20 div.1 tidigare och även varit med en match som ass till Jocke förra året. Men nu stod man alltså själv i båset, med Jocke och Bucht spelandes på plan. Var nervös men när nersläppet kom så släppte allt, var verkligen sjukt kul. Vi åkte till Nynäshamn och skulle möta serietrean. Vi vann med 7-5 efter kanske säsongens bästa match i alla fall framåt. Härlig debut!

Annars har det varit mycket hockey på sista tiden. Hann i och för sig med en liten fest i lördags, första på kanske tre månader. Sitter set kvar i kroppen månne? I alla fall riktigt trevligt trots att festen sannerligen blev sådär.

På tal om hockey; var finns alla bra domare? Speciellt ungdomsdomare. Vi har spelat sju matcher med u15 och haft katastrofala domare i alla matcher utom två. I lördags var det ta mig fan skandal. Jag brukar inte skylla förluster på domarna men den här gången kan jag inte låta bli. När till och med motståndaralagets tränare kommer fram efter matchen och sa att vi skulle vunnit med andra domare kanske det inte bara är en bortförklaring. Jag citerar "det här var fan katastrof, skandal är rätta ordet.". Sådant som händer, vi får jobba vidare. Synd bara att lagen inte fick göra upp på plan, utan att vi fick spela 5-7 hela matchen.

Barcelona igår, måste kommenteras. Sicken fotboll man spelar, sicken passion man visar upp. Den vackraste anfallsfotbollen jag någonsin skådat. 5-0 mot världens kanske tredje bästa lag, inte fy skam. Jag är annars emot epitetet "rolig fotboll", jag är av den skolan att fotbollsmatcher skall vinnas, sedan får man spela därefter. Har på senare tid faktiskt lärt mig uppsakatta italienarnas fantastiska disciplin, något Milanoderbyt var ett bevis på. Magnifik organisation i försvarat. 

Spansk fotboll är annars för mig dötrist. Två lag som gör upp, år efter år. Visst, man kan uppskatta briljansen och tekniken. Men det finns ingen nerv i ligan, man vet redan nu att det står mellan två lag. De andra 18 är inte ens i närheten. Trist tycker jag.

Manchester United maler på, år efter år. Kan inte annat än lyfta på hatten för den store Sir Alex. Han kan ta mig fan göra fotbollspelare av vem som helst, och ett lag av vilka som helst. Passar det inte? Där är dörren...

Varför jag skriver om sport? För att jag älskar det. 

Nu lägger jag mig och hoppas innerligt att jag är vid bättre mod imorgon, orkar inte må dåligt igen. Been there, done that. Inte igen :) Förhoppningsvis lärde jag mig något då...

Vi hörs och ses,
Jimmy


 


RSS 2.0