I´ll be your dream, I´ll be your wish, I´ll be your fantasy?



Not? Gårdagens bortapremiär mot Assyriska kan sammanfattas med ett jävla ord: Kaos.

Innan matchen var det kaos vid insläppen.
Hur fan tänkte ni när ni håller två smååå ingångar, för i runda slängar 3500 hammarbyare, öppna på en premiär? Utan staket. Inte konstigt att det blir påtryckningar bakifrån från uppretade människor. Nu kan ni säga vad ni vill om att fotbollssupportrar är dumma i huvudet men om det sett ut sådär på en konsert hade det blivit samma tumult. Sen att polisen står med händerna i fickorna när folk gör sig illa och skadas är bara, bara pinsamt. Om klubbarna ska betala för att ni är där borde ni kanske göra ert jobb?


Ja ni ser ju själva....

Carin Götblad, du som är emot allt vad aktiv supporterkultur innebär borde varit där igår och sett dina kollegors handlingsförlamning när folk blev skadade. Att svinga med batongerna mot oskyldiga går bra, men att rädda oskyldiga människor från att bli nertrampade när arrangören inte kan göra sitt jobb är tydligen svårare.

Debatten om vilka som ska betala för polisen är patetisk i mina ögon. De går runt på stan och frågar skattebetalare som inte är intresserade av fotboll vilka som ska betala blir svaret alltid lika självklart; inte skattebetalarna, klubbarna. Polisens konstnader baseras på antalet åskådare. Således kostar en match med 30 000 åskadare mer än en match med 3000. Så det jiddret om att insatsen kostar 1 000 000 kr är bara nonsens, det har källor redan gått ut med. Notan hamnar någonstans på 300 000-500 000. Det ska alltså klubbarna betala. Men de som säger så, förstår inte det här, de har bara läst i media hur dyrt och farligt det är med fotboll.

Vi vänder på det: Vi ponerar att dessa individer är sjukligt förtjust i Coldplay, de är fanatiker. Coldplay ska komma hit och spela, då behövs en massiv polisinsats för att upprätthålla ordningen. Vi skattebetalare ska betala det kalaset, annars kommer inte Coldplay och spelar för det blir för dyrt om de själva ska stå för kostnaderna.

Varför är det nu så självklart att konserter, demonstrationer och andra evenemang som inte innefattar en idrottsklubb ska åtnjuta skattebetalarnas pengar i form av poliser för att uppleva det de brinner för? Jag tycker det är konstigt.

Kan någon förklara för mig hur detta kommer sig? Jag ställer gärna upp, som skattebetalre, för att ni ska få se era artister, gå era demonstartionståg eller se eran subventionerade konst. Då kan ni ställa upp på oss som vill gå och se det vi brinner för, utan att klubben ska ruineras?

Nog om det, jag tog en liten avstickare där som jag funderat på länge.

Kaos nummer två såg vi på planen. Bajens vänsterkant var en motorväg för Assyriska. Bajens innermittfält var som bortblåst. Runströms avslutning i tredje minuten på ett friläge var oerhört tamt. Hamamrbyspelarnas vilja att springa till sig lägen var obefintlig. 29 omgångar kvar, vi glömmer det här om vi får se en förbättring framöver. Inte i en, inte i två, under en lång tid. En match kan man ha tur, två matcher kan vara en tillfällighet, en lång rad bra matcher är kvalitet.

Runström får VG för sitt slit, Furuseth får VG för sitt spel, Hopf kan få ett G. Resten är underkända så det heter duga. Sema och Paulinho kan få ett G när jag tänker efter, pigga inhopp. Men varför startar inte Furuseth? Paulinho?

------------------------

I övrigt finns inte mycket att säga i dessa dagar. Förutom att ni ska kämpa. Oavsett hur dåligt Du än har det finns det alltid ljusglimtar att få lite energi ifrån. Glöm inte att tala om för varandra att vi är bra, likväl som du säger till personen när det är mindre bra. Det spelar ingen roll om det är negativt eller positivt det du säger, det är HUR du säger det som är viktigt.

Jag har varit på botten och vänt så jag vet hur det är. När man väl tagit sig upp är man starkare och gladare än någonsin, inget blir liksom lika jobbigt nu när man vet hur det var som värst. Lär man sig itne att hantera motgångar så kommer man aldrig lära sig att uppskatta framgångar. Ta ingenting för givet, ge kärlek, få kärlek.

Vi avslutar med lite Monty Pyton, ack så sann. Spola fram en minut i klippet:



God natt,
Jimmy

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0