En 1700-talets Martin Beck.

Herregud vad bra "Anno 1790" är. Peter Eggers fullkomligt briljerar i sin roll som kvarterskommisare Dåådh. Joel Sipa gör sin roll som kalfaktor Freund med den äran. Linda Zilliacus är både snygg och agerar på ett värdigt sätt. Hennes ton när hon är medmänsklig är underbart fin. Till den här trion tillkommer en rad duktiga skådespelare samt kända ansikten i varje avsnitt.

Det som gör Anno 1970 så briljant, förutom skådespelarna, är de facto att varje avsnitt får ett avslut. Bilderna är mycket fascinerande och miljöerna får en att vilja besöka tidsepoken. I alla fall en stund. Serien bygger inte på, som många produktioner från den här tiden gör, adeln och överklassen. Den skildrar i mångt och mycket de som har det sämst i 1790 talets Sverige.

Har ni inte sett serien och är intresserade av deckare kombinerat med historia bör genast sätta sig vid närmaste laptop, skriva svtplay.se och njuta.

--------------------------------------

Hockeyn går bra. Det känns inspererande att gå upp till ishallen varje dag. Det finns gott om utmaningar och varje dag finns det möjligheter att fånga. Vi går in i andra halvan av den här säsongen med högt huvud och vid gott mod. Visst har det förekommit en del dispyter och duster under hösten men inget som vi inte kunnat lösa. 

Att bli en riktigt bra hockeytränare kräver tålamod och kunskap. Kunskap får man genom erfarenhet och att vara lyhörd. För att kunna få någon erfarenhet krävs tålamot. Jag känner att jag utvecklas för var vecka som går. Jag har bestämt mig...

--------------------------------------

Malmö vs. Bofors. 35 miljoner i löner vs. 4 miljoner i löner. Torde vara fördel Malmö? Icke. Malmö är 5a, Bofors är 2a. 62 poäng mot 47. Det går inte att köpa ihop ett lag med stjärnor, så enkelt är det!

Jimmy
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0